2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428

Cnm disligi varmi onu ver eline..veya salatalik ver damagina surtuyor ama senin elinde olsun soguk soguk pek seviyorlar..benim kizimda ciglik atmayi ogrendi bagirip bagirip guluyor...ama cok sinirli bir bebek istedigi olmayinca yumruklari skiyor resmen..istedigi elde edince yuzume bakarak guluyor

okudum okudum okudum ve çok güldümgenelde kv ler birbirine benziyor birde ben aynı şeyleri yazmayım dedim ama sabredemeyeceğim artık :)
benim kv de benim yetersiz olduğumu düşünüyor hatta öyle olmamı istiyor çok şükür oğlumun sağlığı ve kilosu normalde takmıyorum onu.bizimkide kocamla her yalnız kaldığında olsun siz iyi olunda olsun diyip duruyor.sanki çok kötü şeyler yapıyormuşum gibi...
Laydline nolur ne diyip küstürdüysen banada söyle küssün ve gelmesin istiyorum bendee

arkadaslar aranızda bebegı hıpotıroıdı olan var mı ? bizim topuk kanımızda cıktı 50mg lık bı hap baslandı yavas yavas dozu dustu suan 18,5 mg .. umarım bı kac aydan son bulur, bebegınde hıpotıroıdı olan arkadaslala deneyımlerını paylaşmak ıstıyorum....

Bayiliyorum o kelimeye siz iyi olun ben baska bisey istemem haha

Ya kv muhabbeti geçmiş ben kaçırmışım tüh neyse bütün hepsi aynı benimki daha farklı, neler ediyor bana allaha verdim onu, eşime görede annesinden daha iyisi yok bide görümcelerim ve bide elti var benim , bebeğimin gözleri renkli oldu amcası, babannesi, amcasının kızı gözleriyle aynı renkte bana görümcem dioki
'senin gözlerin renkli değil eşimi söyleyerek onun gözleri renkli değil bu çocuk nerden oldu' kv hemen toplamaya çalışıo ama söylenen oldu o an anlamadım sonra düşündükçe çıldırıyorum terbiyesizler benim namusuma kadar söz soluyorlar okadar sinirliyimki onlara eşim yüzünden onlarla görüşmek zorundayım bebekte allahtan eşimin ikizi ayak tırnaklarına kadar oyle olmasa naparlar kimin bilir

Uyku meselesi geçmişken aklıma geleni söylüyüm bebekle ilgili bişey olunca hemen annaneme soruyorum gece uykusunda devamlı çeviriyorum uzun uyuyor ananem bebek terler bi tarafı o yüzden huzursuzlaşır uyanır onu çevirirsen hem beli rahatlar hemde sıcaklaması geçer dönder dedi ben uyanırsam o uyuyorsa gene dönderiyorum o uyandıkça dönderiyorum gece uyanınca ilk önce donderiyorum uyumassa alıp emziriyorum bi deneyin gerçekten işe yarıyor uzun uyuyor

durumlar bendede aynı ama doktor kontrolümüzde doktor diş yok daha dedi anlamadım ne kadar sürcek bu huzursuzluklar acaba???
bizim kızda keyifli uyanınca beşiğinde yarım saat kendi kendine söyleniyor çok tatlı ya bülbül gibi şakıyorlar ya bu dönemleri ilerde çok özleyeceğiz tadını çıkarmak lazım

ay Allah sabır versin bana öyle bir imada bulunacak olsalar töbe görüşmem bir daha ne terbiyesiz insanlar var yahu anlayamadım

Kızlar ben başka konuda sıkıntılıyım...Bu korunma yöntemi olayıyla ilgili... Spiral en iyisi diyorlar. Ama tırsıyorum... Taktıran varmı aranızda. acıyor mu?

Ben taktırmadım ama taktıran bir kaç kişiyle konuştum canım çok hafif bi acı oluyormuş taktırdıktan sonrada bi kaç gün kanama geliyormuş ama halk arasında spiral en etkili koruma yöntemi olarak biliniyor bu yöntemle hamile kalan 3 arkadaşım var ....

Kızlar kafayı yiyecem ya bebeğim biberon almıyor açlığından yorgun düşüyor ama biberon dudaklarına değdiği anda basıyor bağlıyı...Emzik içinde aynı şeyi yapmıştı dudağına değmesi bile yetiyor çıldırması için ...Chicco ,avent ,bebedor,nuk marka 4 farklı biberon aldım ama fayda etmiyor .2 hafta sonra işe başlayacağım sütümü dolaba stok yaptım resmen ama bebeğim nasıl içecek bu sütleri kaşıkla yedirdiğimiz zamanda arka arkaya istiyor ara verince sinirleniyor...Akıl verin kızlar ya nasıl alıştıracam yaklaşık 3 haftadır mücadele ediyorum bakalım sonumuz ne olacak?,

Uyku meselesinde de benim kız gece uyanmıyor ama uykuya dalmakta güçlük çekiyor 30 dk ile 1 saat arasında ancak dalıyor uykuya ...Özellikle geceleri oyun istiyor ama ben pas vermiyorum ninni söyleyip ısrarlı bi şekilde sallıyorum biraz mızırdanıp uyuyor..Gece 11 gibi yatırınca sabah 6 da kalkıyor karnı acıkınca ,15 dk bi moladan sonrada tekrar uyuyor saat 10 a kadar....

cnm biberonu başka birinin vermesini denedin mi ben de çıldırmıştım tutmıyo biberonu istemiyo diye..sonra annem verdi hiç problem çıkarmadan emdi..bizden süt kokusu falan geliyo herhalde çok akıllı bunlar çooook...ayırt ediyolar şimdi benim oğlum benim dışımda herkesten biberonu tutup emiyo bana gelince yok illa meme :)

meraba canım benim bebeğimde biberon almıyo malesef.bende acıkınca plastik olan biberonuna koyup ağzına sıkıyorum ancak öyle içiyo. tabi içirmeye çalışırkende diğer elimle dikkatini çekiyorum cep telefonumdan müzik ya video açıp ona gösteriyorum.ya da oyuncağını falan sallıyorum. yoksa ben içirmeye çalışırken yüzüstü dönmeye çalışıyo.engellediğimde ise ağlıyo.

Arkadaslar bir haftadir meyve haslayip veriyorum haslayinca meyvenin tadi kaciyo oyle oluncada bebegim biraz sorunlu yiyor tabi dr haslamami soyledi amaburda goruyorki bir cogunuz cig veriyorsunuz bende oyle versemmi daha iyi yer diye dusunuyorum tr deki dr haslamanizi soylamiyormu ben yurt disinda yasiyorum

benim doktorum çiğ vermemi söyledi hatta meyveyi haşlayarak vereni ilk defa duydum tadı iğrenç olmazmı ki ya

bildiğim kadaıyla bu aylardaki bebekleri en geç 8-8:30 gibi uyutun diyorlargelişimleri içim bir araştır istersen ama

Sadece bu yaş değil. Tüm çocukları 20:00 de yatırmamız öneriliyor. Özellikle gece uykusu çocukların gelişimlerinde çok çok çok önemli. Şimdiden nasıl alışırlarsa, öyle giderler. Sabah biraz erken kalkıyorlar; fakat onların sağlıkları herşeyden önemli.

Ben milupanın gece çayını veriyorum arada. 10 cc kadar içiriyorum. uykuya dalmasını kolaylaştırıyor. doktorumuz sık verme alışır, ama arada sırada verebilirsin dedi.
bir de kabızlık için rezene veriyorum. o da sakinleştiriyor, içince yarım saat sonra uyuyor.

bildiğim kadaıyla bu aylardaki bebekleri en geç 8-8:30 gibi uyutun diyorlargelişimleri içim bir araştır istersen ama

9 da başlıyorum uytma girişimine banyo masaj emzirme falan ama 11 e doğru anca uyuyor bizimki.saati azar azar geriye çekmeye çalışıoz ama hiçbi işe yaramıyor, erkenden de ayaktayız. Ama ne hikmetse bugün 10.30 da uyudu, birde benimki uyuyo yarım saat sonra bir çığlıkla uyanıyor gaz olduğunu anlıyorum alıyorum kucağıma hemen geğiriyor tekrar uyutuyorum.eskiden gaz problemi yoktu böyle şimdi o kadar uğraşıyorum o gaz uyanıkken çıkmıyor uyuyor her zaman yarım saat sonra bu gaz sancısıyla uyanıyor. gündüz de uykularımız kısa bu yüzden. bazen ayıkmadan gazı çıkartıp uyutuyorum ama bazen devamı gelmiyor uykunun.önerisi olan var mı bu duruma?

ilk söylediğinde anlasam cevap verirdim sonra eve geldikten sonra anladım ve şuan görüşmüyorum sadece kv ile oda haftada bir geçen pazar gittiğimizde bebek yabancıladı kv tabi dio görmesse babanneyi yabancılar dio

canım benim ben kızımı emzirirken uyutuyrum başka uyumuyor gerçi ben işteyken annem sallayarak uyutuyor gazda sabah uyanınca alttan çıkarıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…