ooofff çoook gıcık oldum yaaa.bu sabah kv geldi memleketinden.kahvaltı hazırladım salona masamda da annemin anneannesinden kalan bir örtü var en az 150 yıllık eşim kaldırmamış da kenara sıyırıp hazırlamış kahvaltıyı.kv nin önünde bir ucu kalmış yemek yedi bi de ağzını sildi ona, napıyosun 150 yıllık örtüme diye bi çığlık ben yok kız silmedim ona üstüme sildim sana öyle gelmiştir dedi. Yahu insan ağzını üstüne mi siler bari destekli atsaydın yaaaa
cnm biberonu başka birinin vermesini denedin mi ben de çıldırmıştım tutmıyo biberonu istemiyo diye..sonra annem verdi hiç problem çıkarmadan emdi..bizden süt kokusu falan geliyo herhalde çok akıllı bunlar çooook...ayırt ediyolar şimdi benim oğlum benim dışımda herkesten biberonu tutup emiyo bana gelince yok illa meme :)
arkadaşlar mrb bugün 4. ay kontrolümüz vardı 450 gr almış oğlum.sizin 4. ay kontrollerinde ''kilo artışları'' ne kadar dı doktor mama önerdi ama vermek istemiyorum.oğlum çok hareketli acaba ondan mı böyle.bebişimi aç bırakmak istemiyorum.geçen ay 700 gr almıştı o zman da az demişti..
valla bizim evde sular akıyo da üstüne ağzını sildiğini bahane eden insan suyu kullanır mı? :)geçmiş olsun canım koslayla elde yıka bişey olmaz.canım ortu veya üstüne ağızmı silinir su akmıyormu
cnm işin zor ozaman uykuluyken veriyor bir arkadaşım iki yıldır o da ilk andan itibaren tutmamıştı onu da denedin mi? olmazsa kaşıkla...kolay gelsin cnmBizde herkes el attı canım bu biberon olayına kv,eşim ,arkadaşım hatta bi ara kendi babam bile uğraştı yarım saat açlıktan aranıyor resmen ama biberona açmıyor ağzını...
arkadaşlar mrb bugün 4. ay kontrolümüz vardı 450 gr almış oğlum.sizin 4. ay kontrollerinde ''kilo artışları'' ne kadar dı doktor mama önerdi ama vermek istemiyorum.oğlum çok hareketli acaba ondan mı böyle.bebişimi aç bırakmak istemiyorum.geçen ay 700 gr almıştı o zman da az demişti..
Benim kızım doğduğundan bu yana aylık 600 gr alıyor. 2 ay doktor mama desteği sağlayalım dedi. Kızım 1 hafta içinde meme emmeyi bıraktı. Biberon ya da kaşıkla beslemeye başladım. 3 ay kontrolünde mama desteğine rağmen yine 600 gr almıştı. Boşu boşuna anne sütü almasını engellemiş olduk. Sağarken süt azalıyor çünkü.
Sen bilirsin bu durumda; ama ben olsam mama takviyesine geçmezdim.
valla bizim evde sular akıyo da üstüne ağzını sildiğini bahane eden insan suyu kullanır mı? :)
cnm işin zor ozaman uykuluyken veriyor bir arkadaşım iki yıldır o da ilk andan itibaren tutmamıştı onu da denedin mi? olmazsa kaşıkla...kolay gelsin cnm
ya benim bebeğim sadece anne sütü alıyor 4. ay kontrolumüzde 500 gr almıştı biz hala anne sütü devam dr hiç mama tavsiye etmedi..bence kilosu iyiyse bebeğinin biraz daha bekle tabiki en iyisine sen karar vereceksin. dr un kaç gr almasını bekliyor ki artık az almaya başlıyorlar çok hareketliler çünkü
Kızlar bizde rotanın ikinci dozu için asm e gittik bugün o arada kilo alımını sordum çünkü bizimkide yarı yarıya azaldı kilo alım hızı. 4-6 ay arası yavaşlamaya başlar dedi mesela normalde ayda 1 kilo alan bebek 4. Aydan 6. Aya kadar totalde 1 kilo almasını bekliyoruz dedi. Aynı şeyi 6-9 arasında da beklicez o zaman da 3 ayda toplam bir kilo beklicez dedi. Artık durağan döneme geçiliyormuş kilo konusunda endişelenip mamaya sarmamak lazım bence de.
Oglumda bu ay 400 gr almisti mama verme dedi doktorumuz 6 ayi dolduralim anne sutuyle dedi oglunun kilosu ayina gore normalse hemen mamaya yonelmeyin bence
arkadaşlar mrb bugün 4. ay kontrolümüz vardı 450 gr almış oğlum.sizin 4. ay kontrollerinde ''kilo artışları'' ne kadar dı doktor mama önerdi ama vermek istemiyorum.oğlum çok hareketli acaba ondan mı böyle.bebişimi aç bırakmak istemiyorum.geçen ay 700 gr almıştı o zman da az demişti..[/
Merhaba canım öncelikle şunu belirtmek isterim geçmiş yazıları okursan bundan yaklaşık 2 hafta önce bende aynı senin gibi düşünmüş ve buraya yazmıştım .benim kızımda 4.ayında 55o gram aldı sadece asm den eve gelince çok canım sıkılmıştı hemşire ve doktor mama tavsiye etmediler ama bana ben kendi kendime bi kaç gün sıkıntı ettim ...Sonra aklıma sütümü sağıp bakmak geldi tek sağmada 125 cc çıkıyordu sırf içim rahat etsin diye sağarak verdim 3 gün baktım ki sütüm iyi geliyor bırakıverdim akışına ....Bence sıkıntı etmene gerek yok çok normal sütünün varlığınan eminsen boşver mamayı....
3500 doğmuştu şuanda 7150 kilosu normal değerler içinde o yüzden bende mama vermeyi ertelemeyi düşünüyorum çünkü emmeyi bırakabilir ne kadar emse kardır..
sağolun kızlar çok üzülmüştüm ama moralim düzeldi aynı durumda olup mamaya başlamayanları okuyunca..
Benim kız 2880 gram doğdu şuan 4.5 aylık 6850 gram bence gayet iyi kim ne derse desin mamaya başlamam karnının doyduğuna eminsen emzirince 3-4 saat acıkmıyorsa geceleri uykusu iyiyse sorun yok bence mamayı iyi bişey mi gibi göstermeye çalışan arkadaşlara da tek sözüm şu MAMALARIN ANNE SÜTÜNÜN İÇİNDEKİ TÜM MADDELERİ İÇERMESİ İMKANSIZDIR....(isterseniz en pahalı mamayı alın)
ben de sadece emziren biriyim, mesajın sütü olmadıgı için mama ile beslemek zorunda olan anneler için kırıcı olabilir özellikle de isterseniz en pahalı mamayı alın demek çok kırıcı bence..dogumdan sonra 2 gün sütüm gelmediğinde dünya basıma yıkılmış gibi hissetmiştim o yüzden mama ile beslemek zorunda olanları düşünerek bazı şeyleri konuşmalıyız..bir anneye bebegi için mamaya başlamalısın demekle mamaya başlamamalısın demek aynı derecede yanlış bence..şartları bilmek gerek anne emzirdigini sanıyodur ama belki sütü yoktur da farkında değildir böyle birine bir de mamaya başlama diyerek cocugunun aç kalmasına neden oluyo olabilirz..o yüzden bırakalım buna o anneye ve doktoruna bırakalım..saglıcakla
merhba arkadaşlar bende nisan annesiyim 8 nisan doğumlu bir oğlum var burayı ara ara takip edebiliyorum bende aranıza katılmak isterim kabul ederseniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?