2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
ooofff çoook gıcık oldum yaaa.bu sabah kv geldi memleketinden.kahvaltı hazırladım salona masamda da annemin anneannesinden kalan bir örtü var en az 150 yıllık eşim kaldırmamış da kenara sıyırıp hazırlamış kahvaltıyı.kv nin önünde bir ucu kalmış yemek yedi bi de ağzını sildi ona, napıyosun 150 yıllık örtüme diye bi çığlık ben yok kız silmedim ona üstüme sildim sana öyle gelmiştir dedi. yahu insan ağzını üstüne mi siler bari destekli atsaydın yaaaa

geçmiş olsun canım koslayla elde yıka bişey olmaz.canım ortu veya üstüne ağızmı silinir su akmıyormu

Bizde herkes el attı canım bu biberon olayına kv,eşim ,arkadaşım hatta bi ara kendi babam bile uğraştı yarım saat açlıktan aranıyor resmen ama biberona açmıyor ağzını...

arkadaşlar mrb bugün 4. ay kontrolümüz vardı 450 gr almış oğlum.sizin 4. ay kontrollerinde ''kilo artışları'' ne kadar dı doktor mama önerdi ama vermek istemiyorum.oğlum çok hareketli acaba ondan mı böyle.bebişimi aç bırakmak istemiyorum.geçen ay 700 gr almıştı o zman da az demişti..

Benim kızım doğduğundan bu yana aylık 600 gr alıyor. 2 ay doktor mama desteği sağlayalım dedi. Kızım 1 hafta içinde meme emmeyi bıraktı. Biberon ya da kaşıkla beslemeye başladım. 3 ay kontrolünde mama desteğine rağmen yine 600 gr almıştı. Boşu boşuna anne sütü almasını engellemiş olduk. Sağarken süt azalıyor çünkü.

Sen bilirsin bu durumda; ama ben olsam mama takviyesine geçmezdim.

geçmiş olsun canım koslayla elde yıka bişey olmaz.canım ortu veya üstüne ağızmı silinir su akmıyormu
valla bizim evde sular akıyo da üstüne ağzını sildiğini bahane eden insan suyu kullanır mı? :)
Bizde herkes el attı canım bu biberon olayına kv,eşim ,arkadaşım hatta bi ara kendi babam bile uğraştı yarım saat açlıktan aranıyor resmen ama biberona açmıyor ağzını...
cnm işin zor ozaman uykuluyken veriyor bir arkadaşım iki yıldır o da ilk andan itibaren tutmamıştı onu da denedin mi? olmazsa kaşıkla...kolay gelsin cnm

ya benim bebeğim sadece anne sütü alıyor 4. ay kontrolumüzde 500 gr almıştı biz hala anne sütü devam dr hiç mama tavsiye etmedi..bence kilosu iyiyse bebeğinin biraz daha bekle tabiki en iyisine sen karar vereceksin. dr un kaç gr almasını bekliyor ki artık az almaya başlıyorlar çok hareketliler çünkü

Kızlar bizde rotanın ikinci dozu için asm e gittik bugün o arada kilo alımını sordum çünkü bizimkide yarı yarıya azaldı kilo alım hızı. 4-6 ay arası yavaşlamaya başlar dedi mesela normalde ayda 1 kilo alan bebek 4. Aydan 6. Aya kadar totalde 1 kilo almasını bekliyoruz dedi. Aynı şeyi 6-9 arasında da beklicez o zaman da 3 ayda toplam bir kilo beklicez dedi. Artık durağan döneme geçiliyormuş kilo konusunda endişelenip mamaya sarmamak lazım bence de.

Oglumda bu ay 400 gr almisti mama verme dedi doktorumuz 6 ayi dolduralim anne sutuyle dedi oglunun kilosu ayina gore normalse hemen mamaya yonelmeyin bence

Oglumda bu ay 400 gr almisti mama verme dedi doktorumuz 6 ayi dolduralim anne sutuyle dedi oglunun kilosu ayina gore normalse hemen mamaya yonelmeyin bence

3500 doğmuştu şuanda 7150 kilosu normal değerler içinde o yüzden bende mama vermeyi ertelemeyi düşünüyorum çünkü emmeyi bırakabilir ne kadar emse kardır..
sağolun kızlar çok üzülmüştüm ama moralim düzeldi aynı durumda olup mamaya başlamayanları okuyunca..

Canim uzulme 3. Ay kontrolumuzde benim bebegim 450 gr almisti ondan onceki aylarda 1 ve 1.200 gr almis olan bebek birden bire az almaya basladi tabi ben bunu o kadar dert ettim ki 15 gun sonra aile hakimine goturdugumde bebegim sadece 150 gr almis eve geldim emziriyorum kizim ciglik cigliga kafasina geri atiyor o gun sutumun az yada hic gelmedigini farkettim hemen doktoruma telefon ettim gunde 5-6 bardak humana still tea icmemi ve 1 haftaligina motilium gunde 3 gun kullanmami ve sik sik sagmami onerdi ve gercekten ise yaradi tabii bu arada birsuru bisey yedim ictim ancak mama takviyesinede basladim.tabi ben 15 gun bir fiil sutum yok emziremiycem diye agladim bu seferde sutum iyice gitti sonra durumu kabulleniyosun su anda hem mama hem anne sutuyle devam efiyoruz zaten ise basladim mecbur mama takviyesiyle dvm cunku surekli emmwk istiyor. 4. Ay kontrolumuzde 750 gr aldi. Su an 4.5 aylik 7.150 gr oldu. Ac kalip huzursuz olmasindan sa mama takviyesi yapmani tavsiye ederim dogumdan itibaren mama ile beslenip cok saglikli bebekler var.

Benim kız 2880 gram doğdu şuan 4.5 aylık 6850 gram bence gayet iyi kim ne derse desin mamaya başlamam karnının doyduğuna eminsen emzirince 3-4 saat acıkmıyorsa geceleri uykusu iyiyse sorun yok bence mamayı iyi bişey mi gibi göstermeye çalışan arkadaşlara da tek sözüm şu MAMALARIN ANNE SÜTÜNÜN İÇİNDEKİ TÜM MADDELERİ İÇERMESİ İMKANSIZDIR....(isterseniz en pahalı mamayı alın)

4-7. aylar arasında bir bebeğin ortalama tartı alımı ayda 500-750 gramdır. Kemiklerdeki hızlı büyüme bu dönemde yaklaşık 5 cm.lik bir boy uzamasına yol açacaktır. Aylık kontrollerde, çocuk hekiminizden, bebeğinizin büyüme eğrilerini size göstermesini isteyin. Doğumdan bugüne aldığınız yolu görüp, kafanızdaki kuşkuları dağıtmak için en iyi yol budur. Zira biz çocuk hekimleri, “bebeğim hiç kilo almıyor” diye bize başvuran bir çok anneye, bebeklerinin normalin üzerinde kilo aldığını ancak bu yolla gösteririz.

Bu dönemde bebeklerin kaç kilo olması konusunda size net bir rakam veremiyoruz, ama yaklaşık olarak şunu söyleyebiliriz; 8 aylık olduğunda, bebeğiniz doğum tartısının yaklaşık 2.5 katına ulaşmış olacaktır.

Endişe etmeli miyim ?
Bebeğim çok mu zayıf ? Çok mu şişman ? Boyu uzun mu, kısa mı ? Bebekler büyüdükçe, anne-babaların bu konudaki merakları, endişeleri artar. Bunun nedeni, zamanla, normalin alt ve üst sınır aralığının açılmasıdır. Örnek verirsek, 6 aylık bir erkek bebeğin tartısı, 5.5 kilo ile 9.5 kilo arasında değişebilir ve bu aralıkta bulunan bebeklerin tümünün de tartısı normaldir Oysa yanyana koyduğunuzda, 9.5 kiloluk bebek, 5.5 kiloluğun nerdeyse iki katı büyüklüğündedir? Şunu bir kez daha hatırlatalım, her bir bebek, kendine özgü büyüme çizgisi olan bağımsız bir bireydir.

Büyüme, karmaşık bir süreçtir. Beslenme miktarı ve niteliği, genetik özellikler, organlarının düzenli çalışması, büyümeyi kontrol
4-7. aylar arasında bir bebeğin ortalama tartı alımı ayda 500-750 gramdır. Kemiklerdeki hızlı büyüme bu dönemde yaklaşık 5 cm.lik bir boy uzamasına yol açacaktır. Aylık kontrollerde, çocuk hekiminizden, bebeğinizin büyüme eğrilerini size göstermesini isteyin. Doğumdan bugüne aldığınız yolu görüp, kafanızdaki kuşkuları dağıtmak için en iyi yol budur. Zira biz çocuk hekimleri, “bebeğim hiç kilo almıyor” diye bize başvuran bir çok anneye, bebeklerinin normalin üzerinde kilo aldığını ancak bu yolla gösteririz.

Bu dönemde bebeklerin kaç kilo olması konusunda size net bir rakam veremiyoruz, ama yaklaşık olarak şunu söyleyebiliriz; 8 aylık olduğunda, bebeğiniz doğum tartısının yaklaşık 2.5 katına ulaşmış olacaktır.

Endişe etmeli miyim ?
Bebeğim çok mu zayıf ? Çok mu şişman ? Boyu uzun mu, kısa mı ? Bebekler büyüdükçe, anne-babaların bu konudaki merakları, endişeleri artar. Bunun nedeni, zamanla, normalin alt ve üst sınır aralığının açılmasıdır. Örnek verirsek, 6 aylık bir erkek bebeğin tartısı, 5.5 kilo ile 9.5 kilo arasında değişebilir ve bu aralıkta bulunan bebeklerin tümünün de tartısı normaldir Oysa yanyana koyduğunuzda, 9.5 kiloluk bebek, 5.5 kiloluğun nerdeyse iki katı büyüklüğündedir? Şunu bir kez daha hatırlatalım, her bir bebek, kendine özgü büyüme çizgisi olan bağımsız bir bireydir.

Büyüme, karmaşık bir süreçtir. Beslenme miktarı ve niteliği, genetik özellikler, organlarının düzenli çalışması, büyümeyi kontrol

Endişe etmeli miyim ?

eden hormonların yeterliliği, bebeğin duygusal durumu gibi çok sayıda etken büyüme sürecinde etkilidir.

Bebeğin tartı alımı en az iki ay süreyle duraklarsa, tetkik edilmelidir. İlk akla gelen neden, bebek anne sütü alıyorsa, sütün yetmediği olacaktır. Bu durumda, bebeğiniz katı gıdalara hazır olana kadar, doktorunuz sütünüzü nasıl artıracağınız konusunda size bilgi verecek, olmazsa, biberon mamalarıyla eksiklik giderilecektir. Bu dönemde bir bebek, günde ortalama 5 öğün beslenmelidir.

Bebeğinizin fazla kilosu varsa ne yapmalı? Sakın onu aç bırakarak “diyet” yaptırmaya çalışmayın. Gıdayı azaltmaktansa, bebeğin hareketliliğini artırmak daha doğrudur. Bacaklarını bisiklete biner gibi hareket ettirin, onu kollarınıza alarak dans edin, hareketin tadına varmasını sağlayın...
4 -6 aylar arası Türk erkek çocukları tartı – boy çizelgesi

4 aylık bebek
4600 g-57cm
8250 g 67.5cm

5 aylık bebek
5100 g 58 cm
9000 g 70 cm

6 aylık bebek
5500 g 60 cm
9600 g 72.5cm
4 -6 aylar arası Türk kız çocukları tartı – boy çizelgesi

4 aylık bebek
4500 g 56 cm
8000 g 67.5cm

5 aylık bebek
5000 g 57.5cm
8700 g 70 cm

6 aylık bebek
5400 g 59 cm
9250 g 72 cm

Kizlar endise etmeyin eger bebeginiz huzursuz degil doyuyorsa problem yok varsin az kilo alsinlar..benim kizim tek mamayla besleniyor bu ay 450gr almis artik her ay 1kg almalarini beklemeyin..

merhba arkadaşlar bende nisan annesiyim 8 nisan doğumlu bir oğlum var burayı ara ara takip edebiliyorum bende aranıza katılmak isterim kabul ederseniz

cvp veren herkese teşekkür ederim.bebeğim huzursuz değil oldukça hareketli ve uykusu çiş sayısı normal o yüzden anne sütüyle devam etmeye karar verdim.göğüslerim genelde sert ve dolu oluyo emzirirken yutkunma sesine dikkat ediyorum ve aç kaldığını düşünmüyorum..doktor mama önerince biraz üzüldüm tabi elimde değil açmı kaldı bebeğim diye..ama şu an sakin düşününce aç kalmadığının farkındayım..

ben de sadece emziren biriyim, mesajın sütü olmadıgı için mama ile beslemek zorunda olan anneler için kırıcı olabilir özellikle de isterseniz en pahalı mamayı alın demek çok kırıcı bence..dogumdan sonra 2 gün sütüm gelmediğinde dünya basıma yıkılmış gibi hissetmiştim o yüzden mama ile beslemek zorunda olanları düşünerek bazı şeyleri konuşmalıyız..bir anneye bebegi için mamaya başlamalısın demekle mamaya başlamamalısın demek aynı derecede yanlış bence..şartları bilmek gerek anne emzirdigini sanıyodur ama belki sütü yoktur da farkında değildir böyle birine bir de mamaya başlama diyerek cocugunun aç kalmasına neden oluyo olabilirz..o yüzden bırakalım buna o anneye ve doktoruna bırakalım..saglıcakla

Yanlış anlaşıldım galiba mesajımı tekrar okursanız iyi olur benim sözüm sütü olmayan annelere değil sütü olduğu halde sırf bebeği az kilo aldı diye mamaya başlayanlara ..Bir sağlıkçı olarak herşeyin farkındayım hiçbir sebebi olmadı halde sütü gelmeyen yüzlerce anne var dünyada bunlardan biride ben olabilirdim .. Staj yaptığım dönemde sütü olduğu halde sırf bebeği az kilo aldı diye mamaya başlayan anneleri gördükçe çıldırırdım mesele biraz bilinçli olup sütün var olup olmadığını takip etmekte...Yoksa hangi anne bebeğini aç bırakmak ister bende dahil ayrıca bende 2 gün mama verdim sütüm geç indiği için ...Elbette ki karar doktorun ve ailenin biz burada sadece fikir alışverişi yapıyoruz kimsenin evine gidip te mamasını elinden almadık isteyen istediğini yapar.....

Kizima corba yaptim bakalim sevecekmi:) ya birde siz jogurt veriyormusunuz?? Kendim yapmak istiyorum pre mamadan yapsam olurmu?
Benim minigim sebzeye bayiliyor insallah oyle devam eder

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…