2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
Kizima corba yaptim bakalim sevecekmi:) ya birde siz jogurt veriyormusunuz?? Kendim yapmak istiyorum pre mamadan yapsam olurmu?
Benim minigim sebzeye bayiliyor insallah oyle devam eder

Ben yoğurt veriyorum canım kendi yapığımdan günlük 3-5 çay kaşığı çok seviyor pre mamadan yapan arkadaşları duydum ama nasıl yapılıyor bilmiyorum internetten araştırsın istersen ....benim kızda seviyor sebze pürelerini hero baby nin sebze püresini almıştım tadı tuzu yoktu ama yalayıp yutmuştu...

merhba arkadaşlar bende nisan annesiyim 8 nisan doğumlu bir oğlum var burayı ara ara takip edebiliyorum bende aranıza katılmak isterim kabul ederseniz
hosgeldin emir_alya

Kizima corba yaptim bakalim sevecekmi:) ya birde siz jogurt veriyormusunuz?? Kendim yapmak istiyorum pre mamadan yapsam olurmu?
Benim kizim da corbaya bayiliyo ama meyve sularina gelince cok istekli degil. daha cok meyveyi emmek istiyo. Yogurt 2 nolu mamayla yapiliyomus canim. Sutle de yapabilirsin. Ben sutle yapip tattirmistim.

hosgeldin emir_alya

Benim kizim da corbaya bayiliyo ama meyve sularina gelince cok istekli degil. daha cok meyveyi emmek istiyo. Yogurt 2 nolu mamayla yapiliyomus canim. Sutle de yapabilirsin. Ben sutle yapip tattirmistim.

Ya ama normal sutle saglikli degil diyorlar protein bobreklere zarar verirmis benimde aklim karistk yurtdisinda duysalar 4.5 aylik bebege yogurt verildigini cildirirlar..ondan cok kararsizim galiba mamadan yapicam icinede meyve sever ins.
Ozaman 2no devam sutu ve bebek jogurtundan mayalarim

hosgeldin emir_alya

Corba tarifi verirmisin? Ben bugun kabak havuc patatesli corba yaptim..

Bize gore tadi igrenc:) mesela gecen pure yaptim karnibahar.bezelye.havuc.patates bayildi dedigin gibi :) ben asla yemezdim

kızlar bebeğim için bir kitap aldım adı Minik Bebeğime Afiyetle..kahvaltı, ara ögünler, çorbalar, püreler, et yemekleri,içecekler şeklinde 1 yaşına kadar bebege verilecek yemek tarifleri ve örnek bebek menüleri var..içinde 87 tarif var..tavsiye ederim tarif arayan arkadaşlara..kitabı bulamayanlara ara ara yazabilirim tarifleden..

Amann ya o zarar bu yasak ne yapacağımı şaşırdım valla ...Ben doğduktan 10 gün sonra annemin stresten sütü kesilmiş ve dayamış inek sütünü 2 yaşına kadarda içmişim...o kadar sağlıklıyım ki hayatım boyunca 2 kez grip oldum desem yalan olmaz ne böbrek ağrısı ne diş çürüğü var gayet iyiyim... Diyeceğim şu eskiler hiç bişeyden sakınmamışlar bebekler, çocuklar daha sağlıklıymış biz şimdi ince eleyip sık dokuyoruz inşallah sonumuz da iyi olur????
Yapınca bana da anlat da canım gelecek ay bende deneyeyim...

Ne kadara aldın canım tam olarak adını yazar mısın dışarı çıkınca bakarım bulabilirsem alırım?????

Haklisin cnm ama malesef bu zamanda onceki yasam tarzi yok..tamam haber ederim yarin alisverise gidersem malzemeleri alirim

Ben de alayim o kitaptan. Bulamazsam tarifleri sabirsizlikla beklicem :)
Yogurt bize has ne de olsa. Sen mamayi dene o zaman. Aklinda soru isareti kalmasin.
Corba tarifi verirmisin? Ben bugun kabak havuc patatesli corba yaptim..
Ben de ayni sebzelerle yaptim. 3 gundur patates+havuc yapiyodum. Bugun kabak ekledim. Her 3 gunde +1 sebze seklinde gidicem. Meyvelerin de suyunu veriyodum. Bugun seftali puresi verdim pek sevmedi. Bikac gun sonra tekrar denicem:)

Merhaba arkadaşlar.Sünnet oldu oğluşumuz bir süredir yazamıyorum.Genel anestezi yapıldı ama kısa süreli.30 dk da bitti gitti.Geceden aç kaldı tabi.Anesteziden uyanırken çoook ağladı.Ben sünnetten çok korkuyordum ama sonrasında pek ağlamadı.ağrısı olmadı.Ama hala pipisi normale dönmedi tabi daha 5 gün oldu.Bu aralar kucağımızda hoplayıp zıplamak istiyor.Tavşan gibi zıplamaktan çok hoşlanıyor.Ama kollarım çook yoruluyor kas yaptım.Oğlum sayesinde zayıflıyorum:) Herkese selamlar.

Ne kadara aldın canım tam olarak adını yazar mısın dışarı çıkınca bakarım bulabilirsem alırım?????

ben D&R den 5 liraya almıştım ama kampanya vardı o zaman şimdi 8 TL miş linkini kopyalıyorum aşagıya bakmak isterseniz..

Minik Bebeğime Afiyetle - Hatice Kubra Tongar | 7,49TL - D&R : Kitap

Merhaba arkadaşlar, hemen hemen herkes ek besine başlammış gözüküyor. Bizim doktorumuz anne sütü aldığı için beklememizi istedi. 4,5 aylık olduk.
Merak ediyorum. Sizi doktorlarınız mı yönlendirdi ek besin için ?

İyi akşamlar.

senden sonra uzman.tv de baktım ek gıda olayına..orda bir doktor güzel güzel anlatmış sen de dinle istersen..bebeklere sebze çorbası vermeyin sebze püresi verin diyor aynı şekilde meyve için de geçerli bu..amaç az miktarda çok kalori vermek diyor..çorba olunca sebzeden çok su içiyor diyor bana da mantıklı geldi..mideleri çok küçük nerdeyse 1-2 yemek kaşıgı ile dolabilir diyor onu da sularla doldurmayın püre verin diyor..

bizim doktor 4. ay kontrolünde artık meyve sebze suları ve pürelerini tattırmaya başlayabilirsin 15 gün sonrasında da taz günlük yogurt verebilirsin demişti ama ben vermedim 1 ay daha bekledim işte 6 gün sonra 5. ayı dolduruyor. yavaş yavaş tattırmaya başlamayı düşünüyorum bende..

bende bugün kabak ve havucu birlikte haşladım.. ezip püre halinde yedirdim. oğlumda çoksevdi. bencede çorba olarak erken direk sebzeyle tanışmış oluyo...

ben 15gündür düzenli yoğurt veriyorum.kendim mayalıyorum inek sütünden. dolu bir yemek kaşığı yediriyorum.çok da seviyo. bence böylesi daha sağlıklı tabi bu benim fikrim. yani mamaların formülü faarklı mayalayınca nasıl olurki.. kalsium alımı güzel olmalıkı 2.dişimizde çıktı..

Bal, şeker, cicibebe, çiğ domates, patlıcan, bakla, mantar, çilek,kivi, tüm tropikal meyveler, incir, yumurta beyazı, inek sütü, konserve, ton balığı, fıstık..

Bahsettigin videoyu bulamadim ama nette biraz arastirdim. Benim corba dedigim aslinda pureymis :) meyvelerin suyunu veriyodum dune kadar. Artik pure vermeye calisayim. Cok sevmiyo ama pes etmek yok:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…