Bal, şeker, cicibebe, çiğ domates, patlıcan, bakla, mantar, çilek,kivi, tüm tropikal meyveler, incir, yumurta beyazı, inek sütü, konserve, ton balığı, fıstık..
Merhaba arkadaşlar, hemen hemen herkes ek besine başlammış gözüküyor. Bizim doktorumuz anne sütü aldığı için beklememizi istedi. 4,5 aylık olduk.
Merak ediyorum. Sizi doktorlarınız mı yönlendirdi ek besin için ?
İyi akşamlar.
Maşallah maşallah diyelim de nazar değmesin oğluşuna erkekliğe ilk adımı atmış nede olsa:):) Geçmiş olsun bu arada inşallah bundan sonrada ağrısı sızısı olmaz, benim kızda aynı hoplatılmaktan çok hoşlanıyor bir iki yapıyorum senin hesap sonrasını kolum kaldırmıyor tabi sıpacık devamını istiyor akşam babana sakla iştahını deyip bırakıyorum ve ilgisini başka şeye çekiyorum :):)Merhaba arkadaşlar.Sünnet oldu oğluşumuz bir süredir yazamıyorum.Genel anestezi yapıldı ama kısa süreli.30 dk da bitti gitti.Geceden aç kaldı tabi.Anesteziden uyanırken çoook ağladı.Ben sünnetten çok korkuyordum ama sonrasında pek ağlamadı.ağrısı olmadı.Ama hala pipisi normale dönmedi tabi daha 5 gün oldu.Bu aralar kucağımızda hoplayıp zıplamak istiyor.Tavşan gibi zıplamaktan çok hoşlanıyor.Ama kollarım çook yoruluyor kas yaptım.Oğlum sayesinde zayıflıyorum:) Herkese selamlar.
Merhaba arkadaşlar, hemen hemen herkes ek besine başlammış gözüküyor. Bizim doktorumuz anne sütü aldığı için beklememizi istedi. 4,5 aylık olduk.
Merak ediyorum. Sizi doktorlarınız mı yönlendirdi ek besin için ?
İyi akşamlar.
Bizde 14 Nisan dogumluyuz henuz baslamadik. Doktorumuz 5. Ayini doldurdugunda baslariz dedi gecmi kaliyoruz acaba ?.....
Bizde 14 Nisan dogumluyuz henuz baslamadik. Doktorumuz 5. Ayini doldurdugunda baslariz dedi gecmi kaliyoruz acaba ?.....
Kvler aksam yemege gelecekler..aradi birsey hazirlama ben getirecem dedi sagolsun:)
Arkadaslar bebeklerimize yaptigimiz sebze ve meyve purelerin veya gun icerisinde ne yediriyosak tariflerini paylasalim birbirimize fikir olur boylece ilk tafifide ben vereyim ogleyin sebzepuresi yapiyorum havuc patates kabak taze rezene yarinda ispanak eklicem kaynatip bilendirden geciriyorum ogleyin veriyorum ogleden sonradameyve seftali ve armut bazan elma pure yapip veriyorum sizden gelen tarifleri sabirsizlikla bekliyop denemek istiyorum saglikli gunler
Benim de 2 Nisan doğumlu bir oğlum var. İlk aylar ablası gibi 1 er kilo alıyordu ama önceki ay 400gr aldı. Bu ayki kontrolüne henuz gidemedik ama kilosunda artış olduğunu sanmıyorum. Parmak emıyor, geceleri hiç uyanmıyor, gündüz de pek meme aramıyor. O emmedikce sutum de azaldı. Doyduğunu sanmıyorum ama dediğim gibi açlık belirtisi de göstermiyor. Sorum su: mama takvİyesi yapsam emmeyi tamamen bırakır mı? Gunde 1 ogun vermeye başladım ama tedirginim. Sizce ne yapmalıyım?
Ben de havuc patates kabak haslayip blendirdan gecirdim 1 tatli kasigi da zeytinyagi koydum ama bugun kizim yemedi
arkadaşlar çok merak ettim yaptığınız sebze pürelerinin kalanlarını atıyormusunuz yoksa dolaba koyup daha sonrada veriyormusunuz bebişlerinize???
Dr yag kullanmamami soyledi belki ilerimi zamanda yakinda tavuk ve kirmizi et balik ada baslicaz galiba not etmem lazim akli da tutamiyorum ben yurt disindayim burda haftada bir hemsireye goturup tartiyoruz bebeklerimizi butun bebekler birarada oluyo boyle e diger annelerlede gorusebiliyoruz hemsire dediki butun mevsim sebze ve meyvelerden verebilirsi iz ama sirayla dort gunde bir yeni bir sebzeyi ekleyinki alerjisi varmi yokmu belli olsun veremeyecegim sebzede taze fasulye pirasa gibi sebzeler aklima geldikce yazarim buraya nede olsa haftada bir hemsireye gidiyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?