2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
Oh oh masallah :)

Bugun gercekten guzel gecti..yedik ictik oturduk..bi ara kizimi uyutmami istemeyen kv yatirma fazla kemikleri batar desede iyidi:) haciya gidecekler ay sonu ondan galiba..olursek burasi sizin burasi kizlarin fln diye anlattilar..allah gecinden versin sag saglim gelsinlerin kizlarin basina baska bisey istemem ztn.

Her yerde uygulama farkli mi acaba:S sindirimi kolay olsun diye koymak gerek bence. En sagliklisi da zeytinyagi.
İlk etapta blendir pratik oluyo. Ama zamanla taneli halde vermek lazim. Esimin bir akrabasinin cocugu 4 yasinda. Taneli hic bir sey yiyemiyo. Pureyi bile ogurerek yiyo.
arkadaşlar çok merak ettim yaptığınız sebze pürelerinin kalanlarını atıyormusunuz yoksa dolaba koyup daha sonrada veriyormusunuz bebişlerinize???
Dune kadar dokuyodum ama annem 1 gunden bir sey olmaz dedi :) bugun de sicak suda bekletip oyle vericem.
Rabbim bize de nasip eder insallah. Kv ve kb sag salim gelirler ins. Aksamin guzel gecmesine sevindin. Bu aksam da bizimkiler yemege geliyo. Bakalim bizde neler olacak?

bence öncelikle göğsünü sağmaya devam etmelisin. yoksa körelir. ve sütün tamamen çekilir.
ben de işe başladım. oğlum beni emmeyi bıraktı.bakıcı sağdığım sütü biberon ile veriyor.günde 3 defa süt sağıyorum. oğluma veremediğim zaman da dondurucuya atıyom. bakıcı ordan kullanıyor. gece de tahıllı biberon maması yapıyorum. anne sütüne de karıştırdığım oluyor.
yani ne yap yap sütünün kaybolmasına izin verme.süt arttırıcı bitkisel hap ve çaylar. var.
ben geceleri bile bir bardak süte biraz pakmaya döküp içiyorum.(bazen sabaha kadar mayalandığım da oluyor)

Günaydın hanımlar.

Bakıyorum da neredeyse herkes bilinçli bir şekilde ek gıdaya geçiş yapıyor

Ben 6. ayda başlamayı düşünüyordum, dr da öyle söyledi ama kızım biz yemek yerken resmen sofraya atlıyor. Biz lokmaları ağzımıza götürdükçe o da ağzını açıp takip ediyor. Kıyamıyorum kuzuma, yediklerimizden azar azar tattırmaya başladım. Doyuracak kadar vermiyorum. Sadece yeni tatlara alışma evresi olarak kabul ettim bu zamanı.

Dr un önerdiği gibi, 6. ayda tam olarak doyurucu menüler hazırlamayı düşünüyorum.

Yalnız bu ara kızım az emiyor gibi. Açlık belirtisi de yok. Normal mi dersiniz?

Günaydın arkadaşlar. Benimde bir sorum var sizlere bizde ek gıdaya başlayacağız yavaş yavaş ancak meyve suyundan mı yoksa püresinden mi başlamalıyım bir türlü karar veremedim çünkü bu konuda araştırınca çeşitli yorumlar okudum doktorlardan. Sizler nasıl yaptınız anlatırmısınız? Ve mesela meyvenin ne kadarını ilk etapta verdiniz ve ne zaman bir tam meyve olarak vermeye başladınız? Şimdiden teşekkürler güzel anneler

slm kızlar 1 aydr giremiyom memlktteym 1 hafta sonra kardeşim askere gitck sonra evime kavuşcam yazarm o zaman daha cok.. bi sıkıntm var acele sorayım dedim bi cafeye geldim de bebeğim 25 nisanda 3400 dogdu 1 hafta önce 8 kiloydu sadece beni emiyor ve sürekli emmek istiyor 2 saatte bi emziriyom 3 saate kadar dayanamıyor göğüslerim cok kötü hala doymak bilmiyo napcam ben yaaa??? kio iyi mamaya gerek yok ama göğüs acım dayanılmaz.. cok huysuz ağlıyo herşeyi ağzına alıyo sanırsın doğuştan aççç... napacam emzik almaz biberon almaz doymaz uyumaz huysuz napayım ben bi akıl verin....

Kvler aksam yemege gelecekler..aradi birsey hazirlama ben getirecem dedi sagolsun:)
ayy ne şanslısın benimkisi ise bu hafta işe başladım ve çok yorgunum 6 aydır evdeydim misafir getirmedi yarına misafir getirmek isteyecekmiş eşime söylemiş bugün de beni arayacak bekliyorum arasın kabul etmicem kızımı özledim yorgunum birde misafir hiç uğraşamam

bizim doktorumuz meyveyle başla dedi şeftali, elma gibi meyvelerle başla önce bir kaşık ver 5 gün aynı yiyeceği ver 5. gün küçük bir kaseye kadar arttır dedi ben siyah erik ,üzüm armut bunları verdim şimdi yoğurda geçtik sonra sebze var

arkadaşlar çok merak ettim yaptığınız sebze pürelerinin kalanlarını atıyormusunuz yoksa dolaba koyup daha sonrada veriyormusunuz bebişlerinize???
sanırım yiyecekler günlük yapılması gerekiyor taze taze yenecek yoğurdu örneğin doktorumuz günlük mayala dedi ayrıca anne sütünden de yoğurt yapılıyormuş denemek lazım

Ben 4. Aydan beri sebze ve meyve puresine basladim ilk once dr umun tavsiyesiylesebzeden basladim yalniz havucla basladim dort gun sonra patates ekledin dort gun sonra kabak hep dort gun ara koyup taze rezene sonra ispanak dort gun ara koymanin sebebide alerjisi olup olmadigini o yeni sebzeye 1 hafta sebzeden sonra meyvede ayni sekilde verebilirsin miktarinida bebeginden anlarain zaten ne kadar yiyip yimicegini elmayla baslamistim sonra armut seftali ama ilk once haslayip veriyodum drumuz oyle dedi bebegim cok az yiyince 3hafta sonra cig vermete basladim biraz daha yedi miktar olarakta yarim seftali yarim armut kucucuk bir parcada muz blendirdan gecirip veriyorum biraz birakiyor ama muza dun verdim fazla yuklenip kabiz olmasin diye kolay gelsin sana belki biraz yardimci olur sana

bir doktora götür diş çıkaracaksa ondan yapıyor olabilir diş kaşıyıcı al kendi belki tutamaz ama sen ağzına tut ısırsın rahatlar ek gıdaya başlamadıysan başla alışır hem yiyeceklere maşallah kilosu da çok güzel benim fikrimce diş çıkarma keyifsizliği var ateşi falan oluyor mu kontrol et bakalım artık büyüyorlar huyları bile değişiyor

evet kilosu gayet güzel ama 2 saat ara bu aylardan sonra çok kısa bu arayı 3 hatta 4 saate cıkarmak gerek ben 3:15 e cıkardım 1 haftadır sonra 3:30 yapıp 4:00 e kadar cıkarmayı düşünüyorum..bizimkide aglıyor biraz ama oyuncaklarla falan oynatıyorum dolandırıyorum bahcede falan sen de öyle yapabilirsin...zapzup diş olabilir demiş bizimki 2 dişini de çıkardı aksine bizimki diş çıkarma döneminde memeyi bırakma egilimi gösterdi ama geçti o şimdi çok az emip bırakıyor 4 dk falan napalım ona da şükür..tabi bak yinede dişlerinin öıkacagı yerler hafif tümsek gibi olmuşsa bilki 2-3 haftaya kadar diş çıkaracaktır..

Öncelikle teşekkür ederim cevabın için. Bizim doktorumuz da meyve ile başlayın dedi. ben elma ile başladım cam rende ile rendeliyorum sonra süzgeçten süzüp sadece suyunu veriyorum iki gündür. yarım elma veriyordum iki gündür ama yarın bir elma vermeyi deneyeceğim çünkü bugün fark ettim ki biraz daha olsa içerdi kuzum :) Çok severek içiyor gülücükler saçıyor ama acaba püresini versem nasıl olur diye merak etmiştim. birkaç gün daha suyu ile idare etsin sonra püresine başlayalım :)

hımmm.valla senin sıkıntın da daha farklı.benim oğlan benim memeyi imkansız almıyor. iştahsız bir şekilde ancak biberon veriyoz. senin kinin kilosu da maşallah iyi. benim 6.5 kilo 28 mart doğumlu.
aslında doymuyorsa mama da yiyebilir aslında. tabi bebek bu. patron o .o derse o oluyor.
doktora da danışmanda fayda var.

ben de 2 gün oldu ek gıdaya tattırmaya baslayalı, doktorumuz kademeli başlamamı istedi, önce 1 tatlı kaşıgı ertesi gün 1 yemek kasıgı sona bir ögün kadar..ben de elma ile başladım ama rendeleyip direk verdim suyunu değil..amaç çocugun midesini doldurmak değil az miktarda çok kalori vermekmiş onun için de posasıyla vermek daha faydalıymış..sen miktar olarakta fazla başlamışsın sanırım bence daha az verip püre olarak ver..

Merhaba , benim oğlum da 26 Nisan doğumlu.3300 doğdu şimdi 6900.Doktor ek besin veya mama verme dedi.Sadece Polivit diye bir vitamin ve demir ilacı verdi.Bebeğin maşallah güzel kilo almış.Bence dert edinme emzirmeye devam.Annelik işte fedakarlık istiyor.Huysuzluk, kucak isteme ve herşeyi ağzına alma benim oğlumda da var.Göğüs kremlerini kullanmayı dene derim.Kolay gelsin hepimize.

merhaba, aynı sorun bende de var. çogu zaman bir saat demiyor, sürekli memedeyiz. ilk oğlumda çok yara olurdu, şükür kızımda daha iyiyiz, ben alıştıramadım bi türlü öğün araları uzamıyor. aynı şekilde ne emzik ne biberon almıyor, 23 nisan doğumlu suan 7.200
Memeyi ıslatmanı tavsiye ederim emzirmeden önce, daha az tahriş oluyor, ben faydasını görüyorum.
sık emen bebeklerde memeye sürülen kremlerin de çok faydası olmuyor, bi tanıdığım yağ sürdüğünü söylemişti.
inşallah cabuk gecer, allah yardımcın olsun

Herkese merabalar
benim kizimda 2.5 aylikken memeyi birakanlardan...mamayida istahla almiyor dislerindendir dedim ama cok acayiptir ki azi disleri kabarmis durumda...Ek gidaya 4 aylikken baslamami tavsiye etti doktor ama hic yemiyor ya 3 saat yaptim 4 saatte de cikardim beslenme araligini ama nafile distenmidir anlamdimki tavsiyelerinizi bekliyorum....

Son düzenleme:

:) öncelikle cevabın icin teşekkürler. Bugün Dr ile görüştük. Oğlumun ölçülerinde hiçbir artış yoktu. Ek gıdaya başlamamı soyledi ve sütünü kaybetmemek icin elinden geleni yap herseyi dene dedi. Sanıyorum sizinkiler biberon maması aldıkları icin soğudular memeden. Umarım biz bu savası kazanırız. Sahi pakmayali sutu hiç duymamıştım nooluyo bı taraftan yoğurt mu çıkıyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…