2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428

Canım benim bebeğimin durumuna çok benziyor sürekli emmek istiyor ve emzik falan almıyor.ama şunu farkettim ki başka sıkıntılarını meme emerek gidermek istiyor.mesela pırtlaması lazım hemen meme istiyor emerken pırtlıyor. Bu seferde ön sütü 2 dakka emip bırakıyordu.ben onun yerine saati kurdum 2 saate çıkardım önce o gerçek acıkma sinyalleri verene kadar bekledim gazı falan geldiğinde gezdirdim rahatlattım ve giderek 3 saate kadar çıktı bu yöntemle.ama bazen oluyor ki 1.5 saat sonra emmek istiyor bırakıyorum emiyor ama genelde 2.5 saat ile 3 saat arası değişiyor emme aralığı.herşey ağızda bizimkininde çorabını bile emiyor.benim kıyafetlerim,yatak korumaları, kendi kıyafeti, oyuncakları ve kendi parmakları; yani uzanabileceği erişebileceği herşeyi emiyor. bu aç olduğu anlamına gelmiyor ama ağızdan keşfediyor herşeyi. ayrıca anne sütü alan bebekler çok dayanmıyorlar malesef açlığa biliyorsun sindirimi kolay anne sütünün. Göğüslerin içinde önerim aventin göğüs kalkanları var iç çamaşırına değmesini engeller ve nemli kalmasını sağlar çok işe yarıyor.ben mothercare den 40 liraya almıştım.

Kizlar, ulker hero baby nin sutlu pirinc ununu deneyen var mi? Uzerinde 4. Aydan itibaren yaziyo.

Ülker kullanmadım, bilemiyorum; fakat Doktorumuz Hipp inkini almamızı tavsiye etmişti. 15 gündür anne sütüne ya da mamaya bir çay kaşığı kadar karışırıp veriyorum. Tadı güzel. Kızım memnun. Tavsiye ederim

Kizlar, ulker hero baby nin sutlu pirinc ununu deneyen var mi? Uzerinde 4. Aydan itibaren yaziyo.

Selam canım benim kızda çok sevmişti hero babyi bi arkadaşımın bebeği 8 aylık ona yedirirken bende tattırmıştım bayılmıştı resmen yaladı yuttu...bi arada hip aldım onuda sevdi iştah yerinde maşallah üstelik mamayı yedikten sonra yaklaşık 10 dk da emiyor ama çok kilolu bi bebek değil 14 nisan doğumlu 6820 gram...

benim kızın sol kolunda iki tane kırmızı nokta çıktı, sinek ısırığı sandım önce,
bugün üstünü değiştirirken baktım ki kabarmış içi su dolu,

alerji olmuş olabilir mi?:44:

ben hiçbirini kullanmadım daha sadece anne sütü ama bi arkadaşım hero baby veriyor çocuk bir ayda pompayla şişirimiş gibi şişmanlamış bana bi garip geldi başladığımda kullanmayı düşünmüyorum o yüzden hero baby

Ya arkadaşlar akıl verin kafam çok karıştı...Kızım 5 gün sonra tam 5 aylık olacak sırt üstü yatarken ellerinden tutunca kendini çekip kaldırıyor başını da ,kucağımda otururken de kafayı tutup tv ye bakıyor ...Ama yüz üstü yatırdığımda kafasını kaldırıp bakmıyor en sevdiği oyuncağını koyuyorum ona bile uzanmıyor.. Diğer motor becerilerinin hepsi normal yani gülmesi ,agulaması ,çevreye ilgisi tepkisi ama bu başını kaldıramaması canımı sıkıyor sizce bi doktora götürmeli miyim yoksa erken mi ayrıca bebeğim 2 hafta erken doğdu bu etkiler mi sizce??Offf ya anne olmak ne kadar zormuşşşşş

Sut stoklarim azaldi demissin mama takviyesi veriyormusunuz yoksa ek gida ve anne sutu ilemi devam ediyorsunuz

Icini ferah tut tatlim ara ara yuz ustu yatir kafasini dikmeyi ogrenicektir. Benim sahsi fikrim bisey oldugunu sanmiyorum o zaten gununde doganlara gore 2 hafta geriden geliyordur diye düşünüyorum.

Çok fazla yüzüstü yatırmadıysan alışık değildir belki bir iki gün daha sık yatır yere..ben tv açıyorum kafasının üst kısmında kaldıgı için kaldırıp bakıyor sonra yorulup pat diye bırakıveriyor biraz sonra da aglıyor zaten pek sevmiyor.muhtemelen kasları o yönde pratik yapmamıştır annesi..

pakmaya olayını bende burdan okumuştum.pakmayanın anne sütünü arttırıcı etkisi var diye. gerçi ben ne bulursam ara ara yapmaya çalışıyorum.özel çayı ,bi,tkisel hap vs..çok da düzenli içtiğim yok.
lactamil de iç.,iyorum. 2 göğsümden 100cc çıkartabiliyorum.ehh iştew fena değil.ben biberon ile veriyorum.

amaan .ben o markanın 5.aydan sonra yine pirinçlisini almıştım. ama benim bebek bundan kötü etkilendi diye düşünüyorum. kabız yaptı ..şimdilik vazgeçtim.

Arkadaslar haftalik kontrolumuzden geldik ve bu hafta yine kilo almamis bebegim bilmiyorum niye halbuki elimden geldigi kadar sebze ve meyve puresini yediriyorum emziriyorumda yinede kilo alisi ya aliyo biraz yada hic almiyo sizinkilerin kilo alimi nasil hemsirenin dedigine gore haftada 150 gr almasi lazim bebegim 4 ay 3 haftalik uc haftada 200 gr almis bizim gibi olan varmi acaba sutum mu yaramiyo acaba fikir verin arkadaslar koly gelsin hepinize

canım benim kızımda 4 ay 3 haftalık.cumartesi günü kontrolunda 6 kilo çıktı.zaten 2,5 kilo doğmuştu.ama sana şunu söylücem haftalık bakma kilosuna aylık bak.çünkü bi hafta hiç kilo almayıp sonraki hafta 300 gram da alabilir.benim kızımda 3 hafta önce 5700dü 1 hafta sonra gittik yine aynı çıktı.bi sonraki hafta 6 kilo olmuş ve normal diyo doktorlar.bende aslında onu sormak için girmiştim siteye.acaba biberon mamalarından alsam kendi sütümle yapsam kızım daha çok kilo alırmı yada mama anne sütüyle yapılırmı aceba..
barada doktora sordum sütünü her şekilde kullanabilirsin dedi

Son düzenleme:
Nerdesin cnm sen??? Bende yag konmasi gerekiyor diye biliyorum pistikten sonra 1cay kasigi aycicek yagi..zeytin yagi agir olabilir bebislere

ayçiçek yağı verme canım. doktor bana sızma zeytinyağı koy çorbaların üstüne dedi. pişirme

birde pirinç unu muhallebi yapıp üzerine meyve rendeliyorum. iki kaşıkta toz mama ekliyorum.

sabahlarıda tuzsuz peynir, yumurta sarısı, çok az tereyağ, bebe bisküvisi ni sıcak su ile ezip üzerine iki kaşık toz mama ekliyorum.
tam kaseyi bitirmesede yarısından fazlasını yiyiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…