bebeklerinizin fiziksel gelişimi nasıl anneler.benim oğlum 7,5 aylık oldu. dün dr.a götürdüm.boyunu 68cm ,kilosunu 7,2 kgolarak ölçtü.baş çevresini de 44cm olarak ölçtü.doktor,kilosunun kafa büyüklüğüne göre az olduğunu söyledi.
zayıf olması önemli değil.baş çevresi doktora fazla geldi.takip edelim dedi. tabi ben çok fena oldum. hidrosefali gibi bir görüntüsü olabilir zamanla diye korkuyorum artık.
zaten doğduğunda da biraz büyükdü.
çok endişeleniyorum. sizlerin bebeklerinin ölçümleri nasıl kızlar?buraya yazarmısınız.baş çevreleri nasıl.
internetteki bebek gelişimlerine baktım persentil değerleri %50-%80 arasında .sanırım normal değerlerde.
ne yapsam ben şimdi?
bebeklerinizin fiziksel gelişimi nasıl anneler.benim oğlum 7,5 aylık oldu. dün dr.a götürdüm.boyunu 68cm ,kilosunu 7,2 kgolarak ölçtü.baş çevresini de 44cm olarak ölçtü.doktor,kilosunun kafa büyüklüğüne göre az olduğunu söyledi.
zayıf olması önemli değil.baş çevresi doktora fazla geldi.takip edelim dedi. tabi ben çok fena oldum. hidrosefali gibi bir görüntüsü olabilir zamanla diye korkuyorum artık.
zaten doğduğunda da biraz büyükdü.
çok endişeleniyorum. sizlerin bebeklerinin ölçümleri nasıl kızlar?buraya yazarmısınız.baş çevreleri nasıl.
internetteki bebek gelişimlerine baktım persentil değerleri %50-%80 arasında .sanırım normal değerlerde.
ne yapsam ben şimdi?
Merhaba Arkadaşım,
Benim kızımda 7 aylık olacak. 6.750 kg, 69 cm ve baş çevresi 44 cm.
Korkulacak birşey yok. Bebeğinin değerleri gayet normal. Biz doktorumuza sorduğumuzda Türklerin genetik yapılarının bu şekilde olduğunu ve hemen hemen hepimizin kafalarının dünya ortalamalarının neredeyse üzerinde olduğunu söylemişti. Önemli olan aylık rutinde büyüme göstergesi
Benim nacizane tavsiyem, doktorunu değiştir. Hiççç de takma kafana
Sevgiler.
Selamlar arkadaşlar.benim kız da 7,1 kilo boyu 70 cm.canım sıkkın.baş çevresini hatırlamıyorum ama o değerlerdeydi.seninki de görünümünden dolayı öyle demiştir.doktor 2 saatte bir besle dedi.bu arada mert canım bana doktor persentil değeri 10-25 arası dedi sizin doktor 50-80 arası mı dedi? o zaman iyiymiş :)
merhaba nisan anneleri
ben komşu mayıs anneleri forumundanım. size birşey danışmak istiyorum.6. ay kontrolümüzde doktor artık kızımı kendi odasına yatırmamı yani artık ayrı odada yatması gerektiğini yoksa daha sonra ayırmanın çok zor olacağını söyledi. ben ayırmaya hiç kıyamıyorum. gece birşey olur diye korkuyorum. sanki odasını ayırırsam kötü anne olacağım ve aramızdaki bağ azalıcak diye bir korku var içimde.
sizin bebişleriniz sizinle aynı odada mı yatıyor yoksa ayrı oldada mı yatırıyorsunuz?
serum fizyolojik sıkıp otri bebeyle temizleyin açılıyor.arkadaşlar bebeğimin burnu tıkalı uyyamıyor birturlu nasıl acabilirm serum fizyolajk sıkıyorum yine tıkalı ablası var 4 yasında kreşe gidiyor hastalığı sürekli kücüğümüze bulastırıyor sürekli burnu akıyo nezle garibim ve burnu tıkalı burnunu nasıl acabılırm kutfen fikir verin teşekkürler
merhaba nisan anneleri
ben komşu mayıs anneleri forumundanım. size birşey danışmak istiyorum.6. ay kontrolümüzde doktor artık kızımı kendi odasına yatırmamı yani artık ayrı odada yatması gerektiğini yoksa daha sonra ayırmanın çok zor olacağını söyledi. ben ayırmaya hiç kıyamıyorum. gece birşey olur diye korkuyorum. sanki odasını ayırırsam kötü anne olacağım ve aramızdaki bağ azalıcak diye bir korku var içimde.
sizin bebişleriniz sizinle aynı odada mı yatıyor yoksa ayrı oldada mı yatırıyorsunuz?
ben de tam 6 aylıkken odasını ayırdım. çok iyi oldu. çevremdekiler küçücük bebek ayrı odada yatar mı diye çok söylendiler ama onlar da şuan iyi bir şey yaptığımın farkındalar. bebek telsizi aldım. küçük bir kıpırtısını bile duyuyorum. korkma hiç bir şey olmaz Allah'ın izniyle.merhaba nisan anneleri
arkadaşlar bebeğimin burnu tıkalı uyyamıyor birturlu nasıl acabilirm serum fizyolajk sıkıyorum yine tıkalı ablası var 4 yasında kreşe gidiyor hastalığı sürekli kücüğümüze bulastırıyor sürekli burnu akıyo nezle garibim ve burnu tıkalı burnunu nasıl acabılırm kutfen fikir verin teşekkürler
Merhaba Arkadaşım,
Benim kızımda 7 aylık olacak. 6.750 kg, 69 cm ve baş çevresi 44 cm.
Korkulacak birşey yok. Bebeğinin değerleri gayet normal. Biz doktorumuza sorduğumuzda Türklerin genetik yapılarının bu şekilde olduğunu ve hemen hemen hepimizin kafalarının dünya ortalamalarının neredeyse üzerinde olduğunu söylemişti. Önemli olan aylık rutinde büyüme göstergesi
Benim nacizane tavsiyem, doktorunu değiştir. Hiççç de takma kafana
Sevgiler.
burun tıkanıklığı konusunda buhar makinesi çalıştırıyorum.ara sıra da burnuna deniz suyu spreyi sıkıyorum. yada su veya serum fizyolojik kulanıyorum.kalorifer hali ile ortamı kurutuyor..
serum fizyolojik sıkıp otri bebeyle temizleyin açılıyor.
aldm otri bebede aldım ama oda acmıyor
valla şaştım artk
Allah kolaylık versin inşallah birakmaz. meme vermeden önce sevdiği şeylerden göğsünün ucuna sürsen tutar mı acaba :SKızlar gecede göğüsü bırakmaya başlıyor ... Benim kızım çok meme düşkünü olmadı hep benim çabamla bu aya kadar mamasız gfeldik. uykuda emzirdim. bir ara aç bıraktım açken mecbur uyanıkken emdi.Düzene girdik derken işe başladım biberona geçtik. Yine uykuda emmeye başladı. şimdi uykudada istemiyor. Uyanıyor , ağlıyor. Sonra uyumuyor ama aç biliyorum. Bu gece 4 te uyandı .Mız mız mız..aç memeyi veriyorum yalıyor mide bulandırıyor. uyumakta direniyor.Mecbur o saatte kalktim pompaladım.80 verdim içti. Tabi uyku açıldı. Benim uyumam lazım 6da kalkıp işe gidicem. Acaip asabileşiyorum.Çocuğda yoruyorum kendimide
Çok yorulmaya başladım ya. Sütüde göğüste bırakmamak için 3 saate bir pompalıyorum.emmeyi artık ırakırsa gecede pompalıcam mecbur. Rahata çok düşkün bu çocuk..
Paranoya oldum.Aklım fikrim bu çocuk nasıl emecek ,göğsümde süt kalmasın ,sütüm çekilir mi...
Ben nasıl tekrar memeye alıştırırım tavsiesi olan bunu yaşayan var mı? Bu arada çorbaya iyice alıştı kızım.Akşam tam sebze çorbası yiyor artık ama kahvaltıda aynı düzen oturmadı. Akşamları hurma veriyorum birde yediği ek gıda bu . Yoğurta ara vermiştim tekrarladık dün bakalım yiyecek mi bugün.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?