2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
bebeklerinizin fiziksel gelişimi nasıl anneler.benim oğlum 7,5 aylık oldu. dün dr.a götürdüm.boyunu 68cm ,kilosunu 7,2 kgolarak ölçtü.baş çevresini de 44cm olarak ölçtü.doktor,kilosunun kafa büyüklüğüne göre az olduğunu söyledi.
zayıf olması önemli değil.baş çevresi doktora fazla geldi.takip edelim dedi. tabi ben çok fena oldum. hidrosefali gibi bir görüntüsü olabilir zamanla diye korkuyorum artık.
zaten doğduğunda da biraz büyükdü.
çok endişeleniyorum. sizlerin bebeklerinin ölçümleri nasıl kızlar?buraya yazarmısınız.baş çevreleri nasıl.
internetteki bebek gelişimlerine baktım persentil değerleri %50-%80 arasında .sanırım normal değerlerde.
ne yapsam ben şimdi?

Deneyimli anneler merhaba :) Bende hayırlısıyla 2014 nisan annesi olucam :) Sizden yardım istiyorum.. Bebeğim için neler alabilirim deneyimlerinizden yararlanmak istiyorum.. Bana yardımcı olabilirmisiniz lütfen :) Şimdiden hepinize teşekkürler

Merhaba Arkadaşım,
Benim kızımda 7 aylık olacak. 6.750 kg, 69 cm ve baş çevresi 44 cm.
Korkulacak birşey yok. Bebeğinin değerleri gayet normal. Biz doktorumuza sorduğumuzda Türklerin genetik yapılarının bu şekilde olduğunu ve hemen hemen hepimizin kafalarının dünya ortalamalarının neredeyse üzerinde olduğunu söylemişti. Önemli olan aylık rutinde büyüme göstergesi
Benim nacizane tavsiyem, doktorunu değiştir. Hiççç de takma kafana
Sevgiler.

Selamlar arkadaşlar.benim kız da 7,1 kilo boyu 70 cm.canım sıkkın.baş çevresini hatırlamıyorum ama o değerlerdeydi.seninki de görünümünden dolayı öyle demiştir.doktor 2 saatte bir besle dedi.bu arada mert canım bana doktor persentil değeri 10-25 arası dedi sizin doktor 50-80 arası mı dedi? o zaman iyiymiş :)

Benim kızım doğduğundan bu yana 3-10 persentil ağırlığında. Doktorum sorun yok. Yapısı böyle. Aynı oranların içerisinde olmaya devam ettiği sürece sıkıntı yok, şeklinde yönlendirme yapıyor. Bozmayın moralinizi. İlk 3-4 ay bende çok üzülüyordum. Artık kabullendim ve çok rahatım.
Sizlerde rahat olun lütfen. Hatta benim kiz sizinkilerden daha zayif. Sukredin yahu

merhaba nisan anneleri

ben komşu mayıs anneleri forumundanım. size birşey danışmak istiyorum.6. ay kontrolümüzde doktor artık kızımı kendi odasına yatırmamı yani artık ayrı odada yatması gerektiğini yoksa daha sonra ayırmanın çok zor olacağını söyledi. ben ayırmaya hiç kıyamıyorum. gece birşey olur diye korkuyorum. sanki odasını ayırırsam kötü anne olacağım ve aramızdaki bağ azalıcak diye bir korku var içimde.

sizin bebişleriniz sizinle aynı odada mı yatıyor yoksa ayrı oldada mı yatırıyorsunuz?

Ben doğduğundan bu yana kendi odasında ve yatağında yatırıyorum. Korkma arkadaşım, birşey olmaz. Melekleri korur onları :)

arkadaşlar bebeğimin burnu tıkalı uyyamıyor birturlu nasıl acabilirm serum fizyolajk sıkıyorum yine tıkalı ablası var 4 yasında kreşe gidiyor hastalığı sürekli kücüğümüze bulastırıyor sürekli burnu akıyo nezle garibim ve burnu tıkalı burnunu nasıl acabılırm kutfen fikir verin teşekkürler

serum fizyolojik sıkıp otri bebeyle temizleyin açılıyor.

merhaba.bende 40'ı çıktıktan sonra odasında yatırmaya başladım, onun ve benim başucumuzda telsiz var en ufak sesinde hemen uyanıyorum.Rabbime emanetler bişey olmaz Allahın izniyle canım.

ben de tam 6 aylıkken odasını ayırdım. çok iyi oldu. çevremdekiler küçücük bebek ayrı odada yatar mı diye çok söylendiler ama onlar da şuan iyi bir şey yaptığımın farkındalar. bebek telsizi aldım. küçük bir kıpırtısını bile duyuyorum. korkma hiç bir şey olmaz Allah'ın izniyle.

burun tıkanıklığı genelde odanın kuru olmasından oluyo. ben kızımın burnu tıkalıysa kettle ile su kaynatıyorum odasında. serum fizyolojikle de burnunu açıyorum geceleri rahat uyuyo.

teşekkür ederim,zaten başka dr. lara da sordum sonra...onlar da içimi rahatlattılar...

burun tıkanıklığı konusunda buhar makinesi çalıştırıyorum.ara sıra da burnuna deniz suyu spreyi sıkıyorum. yada su veya serum fizyolojik kulanıyorum.kalorifer hali ile ortamı kurutuyor..

diş çıkarma dönemindeyiz. bizim alttan 2 diişimiz çıktı.bir kaç gündür huzursuzluğu var.bu gece de ishal ve kusma oldu. sormak istediğim diş çıkarma döneminden mi kaynaklanıyor acaba,*yani sizde bu tarz belirtiler olmuşmuydu?

burun tıkanıklığı konusunda buhar makinesi çalıştırıyorum.ara sıra da burnuna deniz suyu spreyi sıkıyorum. yada su veya serum fizyolojik kulanıyorum.kalorifer hali ile ortamı kurutuyor..

buhar mak.bende calıştırıyorum serum fizy te sıkıyorum sonuc aynı acılan bişey yok

Kızlar gecede göğüsü bırakmaya başlıyor ... Benim kızım çok meme düşkünü olmadı hep benim çabamla bu aya kadar mamasız gfeldik. uykuda emzirdim. bir ara aç bıraktım açken mecbur uyanıkken emdi.Düzene girdik derken işe başladım biberona geçtik. Yine uykuda emmeye başladı. şimdi uykudada istemiyor. Uyanıyor , ağlıyor. Sonra uyumuyor ama aç biliyorum. Bu gece 4 te uyandı .Mız mız mız..aç memeyi veriyorum yalıyor mide bulandırıyor. uyumakta direniyor.Mecbur o saatte kalktim pompaladım.80 verdim içti. Tabi uyku açıldı. Benim uyumam lazım 6da kalkıp işe gidicem. Acaip asabileşiyorum.Çocuğda yoruyorum kendimide

Çok yorulmaya başladım ya. Sütüde göğüste bırakmamak için 3 saate bir pompalıyorum.emmeyi artık ırakırsa gecede pompalıcam mecbur. Rahata çok düşkün bu çocuk..

Paranoya oldum.Aklım fikrim bu çocuk nasıl emecek ,göğsümde süt kalmasın ,sütüm çekilir mi...

Ben nasıl tekrar memeye alıştırırım tavsiesi olan bunu yaşayan var mı? Bu arada çorbaya iyice alıştı kızım.Akşam tam sebze çorbası yiyor artık ama kahvaltıda aynı düzen oturmadı. Akşamları hurma veriyorum birde yediği ek gıda bu . Yoğurta ara vermiştim tekrarladık dün bakalım yiyecek mi bugün.

Allah kolaylık versin inşallah birakmaz. meme vermeden önce sevdiği şeylerden göğsünün ucuna sürsen tutar mı acaba :S

Son düzenleme:
emziren anneler adet düzensizliği yaşıyo musunuz? benim adetlerim hep gecikiyo yaa. hem de baya gecikiyo. bu ay yine olmadım. internette emzirenlerde gecikme olabilir yazıyo ama gebelik şüphesini de akıldan çıkarmamak lazım diyo ben yine test yapıcam bugün. her ay aynı sıkıntı. doktora mi gideyim napıyım ben?
*
bi de benim kızım normalde basarken ayak tabanına güzelce basıyo ama adım atarken sağ ayağının ucuna basıyo. aklıma kötü bir şey getirmek istemiyorum korkuyorum. kalça çıkığı olup olmadığına bakılmıştı bi sorun yoktu. günde 15-20 dk yürütece bırakıyorum ondan olabilir mi? gerçi 2 gündür yürüteci de kaldırdım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…