2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428

Neredeyse tüm sebzelerden tattı. Karnıbahar da. Ispanak da. Karalahana, Brokoli, vs hepsinden...
Meyve yerine sebze ağırlıklı git hem sebze daha çok seviyormuş işte ne güzel. Sebzeler mineral vitamin açısından meyveden iyi.
Köy tarhanası da çok seviyor,içine haşlanmış yeşil mercimek ya da kıyma koyuyorum.Et suyuna yapıyorum günlük.
Ev yoğurduna bayılıyor. Cacık yapıp veriyorum bazen... Yemekle sıkıntımız yok çok şükür.

Kizimda alt onu cikardi simdi iyice belli . Bir hafya oncede anindaki elimize deger oldu. Ilk disle aradi 15 gun surdu.ustler cikacak diye birsey yok.

ailemin hakkını ödeyemem ergenlikte çok çakışırdı fikirlerimiz çok asi bir çocuktum şimdi o yaptıklarımdan dolayı bile üzülüyorum burda onlardan sıkılmak onları istememek yok sadece kendi hayatını kurunca tekrar aile ile zor oluyor rahat uyumak yatmak kendi bildiğine dasvranmak istiyorsun yetişkinsin artık anne babasın sende haklısın gurbet zordur ben anneme neler yapsam az rabbşm onu korusun başımızdan eksik etmesin herşeyime koşturur şimdide kızıma koşturuyor başımın tacı onlar

kv ters taraftaymış seninde allah yardımcın olsun kirada olmak zor birde bakıcı masrafı çocuk ihtiyaçları zor gerçekten ama anne baban kötü yapmış ne yapacaksın mecburen insan başının çares,ne bakıyor bizim gelinin de annesi kız doğum yapana kadar hiç gelmedi evine doğum yapınca geldi 7 gün kaldı kaçtı gitti gelmedi bebeği hastalandı yine gelmedi sadece telefon ediyor tüm gün telefonda konuşuyorlar görümcesinin çocuklarını büyüttü kızının kine bakmadı böylesi de var yanlız değilsin ama eşine karşı mahçup etmişler gerçekten

nisan annelerimiz sizden bi ricada bulunabilirmiyim? ben Allah nasip eder ise 20 aralıkta doğum yapıcam. bir oğlum olucak. ama ben bebeğime maddi sıkıntılar nedeni ile ne giyebilecek bir şey alabildim nede bi bebek eşyası hiçbir şey alamadım. eğer sizin bebeklerinize uymayan giysileri yada eşyaları var ise ve duruyo ise paylaşmak ister iseniz bana verebilirmisiniz. doğuma kadar hak var rahmet var belki alabiliriz dedim ama malesef alamadım bu yüzden artık ancak sizlere yazabiliyorum doğum yapmama nasip olur ise 39 günüm kaldı. lütfen bana yardımcı olun bana.TEŞEKKÜRLER...

allah sag saglim elinize almayi nasip etsin bana adresinizi gonderirseniz ben size kiyafet konusunda yardimci olabilirim

balıkesir de oturuyorum hazel saygı ismine yurt içi kargoya zağnos şubesine verebilirseniz alabilirim şimdiden çok teşekkür ederim

merhaba kızlar,

cumartesi oğlumu kontrole götürdüm. Kilo 10,400. boyda 76 cm. Boyuda kilosuda akranları için en üst sınırda dedi. 28 mart doğumlu oğlum bu arada. Zaten 5 kiloya yakın doğmuştu.

6. ayını doldurmasına 10 günkala alttan iki dişi çıkmıştı. Doktor üstlerde patlama üzere dedi.

Kahvaltı için pekmez, ceviz, tereyağı, yumurta sarısı, kabuklarını soyarak 2-3 tane zeytin, labne peyniri ve tam buğday ekmeği karıştır ver dedi. cici bebe falan verme zararlı dedi. tam buğday unu ekmek bebeklere faydalı. cici bebe yerine onu ver dedi.
ben zaten cici bebe hiç vermemiştim.
baharatsız salçasız dolma yap. içini çorbalarına karıştırarak ver dedi. yada yoğurtla karıştırarak ver dedi. dolma içi ammada önemliymiş.bir arkadaşımın doktoru da aynını demiş. dolma içinde pirinç, soğan, maydonoz vardır. baharat ve salça haricinde.
ben zaten pirinci dönüşümlü olarak çorbalarına katıyorum. soğanıda aynı şekilde.

ben geceleri sık uyanıyor dedim. açılıktan olabilir pirinçli çorba yap ver yada hazır pirinç unlu kaşık mamalarından ver dedi.
he he dedim ama vermeyecem. ben oğluma bugüne kadar hazır bir şey vermedim. çalışmaya başladığımda çok az mama almıştı.
vermek zorunda kalmıştı kayınvalidem. onun dışında 6 ay sadece anne sütü aldı.

anne sütü dışında yediği bir çok şeyi ipek hanımın çiftliğinden getirtiyorum. duyanınız vardır belki.ürünleri çok güzel organik ve sağlıklı.

oğlum 5.5 aylık olduğundan beri komando gibi sürünüyordu. Son zamanlarda emekliyor, Tutunarak kalkıyor. Tam olarak sıralayamıyor tabi. kalkar kalmaz çok geçmeden düşüyor.

ben süt iznimi öğlenleri eve gidip gelerek kullanıyorum. evim ve işim yakın sayılır. 7 km. arabayla 10dk. sürüyor. oğlum kapıda öğlenleri beni görünce sevinçten çıldırıyor. allahım bütün yavrularımızı hastalıklardan kötülüklerden korusun.

merhabalar
benim cadı kızım uzun zamandan beri yaptıklarımı yemiyo. akşama kadar her şeyi deniyorum ama yokkk. çoğunun tadına bile bakmadan ağzını kilitliyo.
bi ara sadece pirinç unu ve geceleri de tahıllı mama yiyodu şimdi onu da pek yemiyo. aşırı derecede meme delisi oldu. ee eskisi gibi sütüm de yok. karnı aç olunca sabaha kadar kaç defa uyanıyo sayamıyorum.
bana bikaç tarif verin de kızımın midesine bikaç lokma bir şeyler girsin.
kahvaltıya başladınız mı? yumurta bizde alerji yapmıştı. tekrar denesem mi bilemiyorum.

Cnaım benimkide aynı öyleydi. Çorbaya alıştık gibi. Ama hergün bıkmadan yaptım verdim bir iki kaşık derken 80 cc içiyor. Şuan bütün sebzeler varken alıp hepini kaynattık. Brokoli ,Mercimek,Yeşil fasulye,maydanoz,soğan,sarımsak,pirinç,havuç,patates, balkabağı sıvıyağ, aklına geleni ekle. Balkabağını seviyor bebekler sanırım.Tatlısınıda yaptık pekmez kayısıyla tatlandırdık.Yedi biraz.
Benim kız bu çorbayı sevdi. önce ağzını kitliyor.Biraz ağzına sürüyorum yalanıyor.Sonra boş kaşık veriyorum eline kendi ağzına götürüyor sonra o kaşığı ben alıyorum yavaş yavaş çorba yemeye başlıyor:)) Resmen maymun etttiler bizi ya:))

Son düzenleme:

ben çabuk pes etmişim galiba :) bugün evde ne varsa karıştırıp yapayım bakalım yicek mi? :S
balkabağını da hiç sevmem ama kızıma her şeyden vermeye çalışıyorum. annesi sevmese de kızım sever inşallah.

maşallah tosun olmuş resmen 41 kere maşallah

kahvaltı için hemsini karıştırıp öyle mi veriyorsun ee zeytini de mi karıştırıyorsun bende hafta sonu deneyeyim bari zeytini kendiniz yapın hazır zeytin almayın şu anda tam zeytin zmanı alın yapın yapılışı nette kesin vardır hazır zeytinler kostik denilen bir kimyasalla yapılıyor bir gecede zeytin yenilebilir kıvama geliyor kendi yaptıklarınız daha iyidir sen zaten çiftlikten getirtiyorum demişsin dikkat ediyorsun belli bu çiftlik hangi şehirde bende migrosta köy yumurtası baktım yoktu organik yumurta varmış onu aldım tadı fena değil pek farklı gelmedi ama bilemedim

birde yumurta sarısı hergün veriyor musunuz

yemeyen çocuk zor bir ara benimkide yemiyordu şimdi biz yemek yerken onu mama sandalyesine koyuyoruz ona da yediriyorum tarhana çorbası bile verdim içine ekmek ufaladım güzelce yiyor ayrıca kıymalı şehriye çorbası yapıyorum veriyorum onu da yiyor eline bol bol ekmek ver ekmeği yiyerek pütürlülere alışıyor annem kızıma salatalık havuş pırasa hep eline veriyor o kemiriyor hem dişlere iyi hem yiyor

canım ben de eline ekmek veriyorum pütürlü gıdalarla sıkıntımız yok çok şükür. dün ağlata ağlata zorla yedirdim. bugün de bir iki çay kaşığı kahvaltı yedi. canım kardeşim diye bi çizgi film var baya ilgisini çekiyo. normalde tv hep kapalıdır bizde. yesin de nasıl yerse yesin diyerek onu açıp yedirdim

Merhaba hanımlar biz sebze çorbaları yapıyoruz brokoli havuç patates yada pirinç ve bir tatlı kaşığı zeytinyağı oğlum bu tadı çok sevdi milupanın hazır mamalarından almıştı görümcem ama brokolili püreyi daha çok sevdi miniğim he bir de labne muz ve devam sütü var bunu da çok sevdi ayrıca yoğurtlu ne kadar çorba varsa çok seviyor

Peyniri muz sütle düşünmemiştim. Deneyim.

Çok şükür bizde o inat dönemi atlattık gibi. Açsa çorbaı ilk reddediyor ama bir iki yalandıktan sonra kendide kaşığı tutarak yemeye başlıyor.

Yoğurtta bir kaç kaşık giriyor artık vücuda.:) Kahvaltıyıda denemeye başlamış. ama ne zaman hayır sinyali verdiyse bıraktım. Zorlamadım. İnşallah düzene gireriz. Anne sütü devam ediyor oda çok mutlu ediyor beni.

Bziimki balkabağı tatlısı sevdi. Pekmezle ve kayısı ile tatlandırdık pişirdik.

Yapma canım ya ağlatma. Bırak bence o durumda üstüne gitme. Ben kafasını salladığı an ,onu öğrendi resmen hayır diyor başıyla, :) bir iki deneme daha yapıyorum gözleri dolacak gibi olunca bırakıyorum.Cidden istemiyor demek.

Anne sütü alıyorsa rahat bırak yavruyu kızım ne güzel geçen bir yazı okudum hiç bir yetişkin yok ki ek gıdaya geçmemiş nasılsa geçecek.

Annelerimiz sizden bi ricada bulunabilirmiyim? ben Allah nasip eder ise 20 aralıkta doğum yapıcam. bir oğlum olucak. ama ben bebeğime maddi sıkıntılar nedeni ile ne giyebilecek bir şey alabildim nede bi bebek eşyası hiçbir şey alamadım. eğer sizin bebeklerinize uymayan giysileri yada eşyaları var ise ve duruyo ise paylaşmak ister iseniz bana verebilirmisiniz. doğuma kadar hak var rahmet var belki alabiliriz dedim ama malesef alamadım bu yüzden artık ancak sizlere yazabiliyorum doğum yapmama nasip olur ise 39 günüm kaldı. lütfen bana yardımcı olun bana.TEŞEKKÜRLER...

mercanda onu çok seviyor bizde denk gelince izletiyoruz birde arı mayayı seviyor diğer türlü tv izlemiyor zaten bende öylece izlemesine karşıyım başka programlı izlemeye başladığında tv yi kapatıyorum dönüp bana bakıyor anlıyor sonra oyuna dalıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…