"Normal doğumların hayvansal bir gereklilikten dolayı gece yaşandığını biliyor muydunuz?"
Bilmiyordum, ama aslanlar, çitalar gece avlanmıyor mu?
ben normal + gece doğanım
kısslar
normal misiniz, sezeryan mı
gece doğan mısınız gündüz doğan mı?
doktorun sana önermemiş olabilir canım benim doktor da leke için önemli değil dedi zaten korkulacak bişey yok dedi ama hemşire bir arkadaşım celal bayarda hemşire kendisi bir tanıdığımız bu fetal ekoyu yaptırmamış bebekleri kalp rahatsızlığı ile doğmuş dedi mutlaka doktorundan fetal eko çekilmesini iste dedi bende öylelikle biliyorum bebeğin kalbinde ki sorun aminiyosentezle anlaşılmaz gibi geliyor bana ordan bebeğin down sendromu olup olmadığına bakılıyor sen bilirsin bence fetal eko çekil zararı bişeyi yok hatta her annenin yaptırması gereken birşey bu 2'li 3'lü 4'lü test gibi yapılması gereken bişeymiş tavsiye eden hemşire arkadaşım olunca dikkate aldım yine de sen bilirsin çooookkk geçmiş olsun bebişin sağlıkla gelsin annesi sen mutlu ol onada mutluluk sağlık geçsinkızlar hepinize çok teşekkür ediyorum kuzum iyi görünüyor maşallah ama tabiki amniyosentez yapılmadan kesin birşey söylemiyor doktor haklıda zaten hiç bir doktor kesin birşey söyleyemez bebeğimin kalbindeki parklaklık içinde beni hiçbir yere yönlendirmedi çünkü önemli olmadığını söyledi zaten doktorum riskli gebelik uzmanı doktoruma güvendim ha ne olursa olsun amniyosentez yaptırmadığım için içimde hep bir kuşku olacak ta ki kuzum doğana onu kucağıma alana dek ama amniyosentezde yaptırmak istemiyorum hadi bebeğim down sendromlu çıkarsa ben o zor kararı veremem yapamam kuzuma kıyamam artık gerisi Allah'ın takdiri eğer O isterse down sendromlu olsada o bebek her şekilde dünyaya gelir
burada okumuştu eylül-ekim annelerinden biriydi sanırım tam hatırlayamadımda 2li,3lü testi detaylı ultrasonu normalmiş herhangi bir risk görülmemiş bebeği doğmuş ilk doktor kontrolünde doktor kendisine hiç kimsenin bebekle ilgili birşey söyleyip söylemediğini sormuş annemiz yok diyince doktor bebeğin boynunun kısa olduğunu kesin tanı için genetik test yapılması gerektiğini söylemiş ve malesef bebek down sendromlu çıkmış yani demem o ki Allah isterse o bebek herşekilde dünyaya gelir bende kuzumun iyi olduğunu düşünüyorum hayırlısı kesin durumu kızım doğduğunda öğreneceğim ama ne olursa olsun o benim bebeğim benim canımın parçası herşeyim o benim down sendromluda olsa farklı şekilde özürlüde olsa o benim canım ben onun annesiyim ve ona asla kıyamam...
çok geçmiş olsun bol C vitamini al ve öksürüğün çok fazla ise sana iki tane tarif verebilirim çok iyi işe yarıyor
1- bal ve toz zençefil sıcak su ile karıştırıp iç ( hem terletiyor hemde boğazı yumuşatıyor )
2- kara turupun içini kabak bigi oyup içine süzme bal koy ve turpun altında bir kaç tane delik aç turpun suyu ile balın süzülenbilmesi için bir - iki gece beklet ve günde 2-3 kaşık şurup niyetine iç süper iyi geliyor ben çok demedim hamile kuzenlerimede yaptık doktora danışarak doğal olduğu için hiç bir sakıncası yok
"Normal doğumların hayvansal bir gereklilikten dolayı gece yaşandığını biliyor muydunuz?"
kısslar
tatlım ben zaten uzun zamandır tutmuyorum sağolsun idare ve arkadaşlar bu konuda çok anlayışlılar.. ben ilk 3 ayı zor geçirmiştim, o zamandan sonra bir daha beni yazmadılar
tuluma bayıldımmm göbeğine gıcık oldummmmolmayan göbeğini koyma bi daha egocummmm
göbüşüne büyümüş demeye dilim varmıyo çünkü hala ayva kıvamında :) dar albise tarzı bişeyler giyince çok çıkıyo, öğleye doğru ben bi hazırlanayımda ekleyeyim bi resim...
idareyi ve arkadaşlarını tebrik ettim canım, nerde öyle anlayışşş. daha dün sınıf defterini almaya öğrenci gönderdim diye müd. yrd ile takıştık. 2kat yukarı sınıfıma çıktım nefes nefese bi baktım defteri unutmuşum, gönderdim bi öğrenci öğretmenin kendi gelsin demiş. indim aşağıya yüzüne bile bakmadan nerde yazıyo bu kural, bi kere unutmuşum ne olur öğrenci alsa dedim. yok hocam öğrenciye defter vermem dedi. aldım defteri çıktım. bi yerlerinden kural uydurmakla meşgul bizimkiler nerde anlayış
kız egomego maşallahın var
bizim gibi öncesinde göbüşülü olan hatunlar için senin bu göbek varya nimet yani
tuluma da bayıldım, kadifeler çok işe yarıyomuş, kulaklarını ısısrırım ben o sıpanın
kısslar
ya ben çok fenayım(((((((
gece ne uyku bildim ne de bişe yiyebildim şu saate kadar mahwoldum yaa
burnum akıyo elimi kaldırcak halim yok mu bi de öksürük başladı mı,hmde boğazım yırtılıyo resmen , migren geliorum diyo
naapsam bilemedim yaaaaa
sizce ?
Euzûbillâhimineşşeytanirracîm Bismillahirrahmanirrahim.
Ya Rabbî...
Evvel Hz.muhammed(sav) bu kutlu Meclis'imizden haberdar eyle.O'na sonuz ve selam olsun.
Ya Rab ! El actık sana geldik,bu kutlu vazifeyi bizlere nasib eyledin elhamdulillah.Yüzümüzün akıyla çıkmamızı nasib eyle.
Ya Rab ! Burda bulunan annelerimizin,doğmuş ve doğacak evlatlarını ; hayırlı,akıllı,azimli,ahlakli,vefali,saygılı Senin ve efendimiz yolunda faydalı olmalarını nasib eyle...
Ya Rab ! Dogum anında ;"Ya Rab bana yardım eden yok mu ?" diyen gebelerimize bir solukta dogum nasib eyle.
Ya Rab ! Sen çaresizlere caresin,biz aciziz.Sen veren,affedensin affet bizi allahım...
Ya Rab ! Sahipsizlerin sahibisin,doğumlarımızda bizlere sahip cik.Dogumlarimizi kolay eyle,evlatlarımızı saglikla sihhatle kucaklarımıza almamızı nasib eyle.
Ya Rab ! YCL2012,LİMONLUPARFE,ERSNİL annelerimize ve onların nazli kuzularına guc ver.onlara kolay doğum nasip eyle.Evlatlarinin sıcacık nefeslerini duymayi,koklamayi nasip eyle.Sen bize bizden yakinsin ya Rab! Çektikleri zorluklarin mukafatini ver Allahim...
Âmin ...
Vel hamdulillahi rabbil alemin el-fatiha...
ne güzel kıs işte bebişini görcen:)güzel haberlerini bekliyoruz..Kızlar selam ,
Bugün detaylı USG miz var.Nedense stres yaptım dua edin bizim için herkeşiyimiz tertemiz çıkar inşallah :)
selam fıstıklar
bugün pek hızlı başladı girip slm veremedim kusura bakmayın
oğluşum hasta onu dr götürdük gelir gelmez dualarımızı bağışlayıp paylaştım (Allah kabul etsin inşallah )
şimdi çıkıyorum hem oğlumu hem eşimi doyurayım daha kahvaltı etmedik(
hepinizi öpüyorum
kısslar
geçmiş olsun çok,doğal yöntemler bilmem ben pek ama,o kadar kötüysen bence git dra,yazık bebeğinde seninle üzülüyo(
Kızlar fotoları hemen cepten yüklemek için direk konuya girdim sürekli cepten foto yukleyemiyorum çünkü bazen açılmıyor link öncelikle merhabalar :)
foto yüklerden fotoların yeri değişmiş en sonraki resim yatağı koyacağım yer kapının karşısına geliyor :)
bu arada dün detayliya girdim hersey normal dedi 1 hafta da gelişimi ileride dolgun dudakli bir oğluş sürekli hareket ettigi için net görüntü alamadık abicigime benzetti herkes abim havalarda Uçuyor tabii :))
Kızlar fotoları hemen cepten yüklemek için direk konuya girdim sürekli cepten foto yukleyemiyorum çünkü bazen açılmıyor link öncelikle merhabalar :)
foto yüklerden fotoların yeri değişmiş en sonraki resim yatağı koyacağım yer kapının karşısına geliyor :)
bu arada dün detayliya girdim hersey normal dedi 1 hafta da gelişimi ileride dolgun dudakli bir oğluş sürekli hareket ettigi için net görüntü alamadık abicigime benzetti herkes abim havalarda Uçuyor tabii :))
Katinam canım benim çok geçmiş olsun.Bu illet enfeksiyon gelince kolay gitmiyor,insanı uğraştıyor... Geçen sana yazdığım karnıbahar kürünü deneme fırsatın oldumu?Belki şifa olur,faydasını görürsün hayatım.
Suudenaz canım bütün dualarım kuzuuklarınla...Allah'ın izniyle hayırlı haberlerini bekliyoruz...
Laterne oğluşuna acil şifalar,geçmiş olsun canım.
Ofelyam duayla canım,sendende hayırlı güzel haberler bekliyoruz inş.
Voltaj nerelerdesin canım,seni çok merak etmekteyiz :26:İnşallah iyisindir ve hersey yolundadır...
günaydın kızlar....
cumanız mübarek olsun. bugün kontrole gideceğiz bizde çok heyecanlıyım. bu kez başka bir doktor inşallah bu kez kafalarımız uyarda devam ederiz artık. şunun şurasında doğuma ne kaldı. benim daha doktorum yok yahu... eşim giderken liste hazırlada gidince sormayı unutmayalım dedi. o kadar rahat adamın canına bile tak etti.
Katinamm canım geçmiş olsun? nasıl oldun?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?