2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
valla gormedim canim kusura bakma, aslinda bakiyorum hep de pek bisey yazasim gelmedi biara egomegodan sonra:(
iyiyim napiyim iste bicirik oglumla ugrasiyorum:) senin kiz nasil?

bende bi muddet sularla devam etmeliyim sanirim yemiyor puturlu seyleri.

bide bende yulaf ezmesi veriyorum kendi stumle karistirip ama kasikla cok guzel yiyor onu:)

Bizimki fecş kabız oldu yaaa:5:
bende bugün kayısı püresi verdim yedi, pütürlülere geçemedim bende henüz

yoğurt mayalamıştım, ama mayam ekşidiği için baya ekşi oldu yemedi,
devam sütüyle mayaladım bugün 2 tatlı kaşığı yedirdim, tadı da daha güzel oldu:46:

4 gündür kızım da ben de ishal olmuşuz. dün doktora gittik. sadece anne sütü aldığı için benden geçmiş :( kakası da mukusluydu. tahlil istemedi ama ilaç verdi. çok kusuyodu bu sıralar. onun için de ilaç verdi. tahlil istemediği için de benim kafam karıştı. ilaçları versem mi vermesem mi bilemedim.

kusma için fitil vermişti. dün akşamdan beri yarım yarım 2 defa verdim ama ne zormuş bu fitil işi. kızım çok ağlıyo ya. baya canı yanıyo galiba.
küçük bi parça denemekle başlayabilirsin canım. puturlu seylere alışmaları lazım. ben de başlarda çok korkuyodum ama deneyince gördüm ki güzelce yutuyo.
alerji yapan meyveleri deneyerek öğreniyosun. mesela domates bizde alerji yaptı. kızımın dirseklerinde kırmızı noktalar oldu önce, sonra da kuruyup döküntü haline döndü.
tüm güzel dileklerine aminnnnnnnn :)
ben de yürütec alıcam kızıma. ama henüz erken diye düşünüyorum. siz bi deneyin memnun kalırsan bize de önerirsin :)

beni aşırı bunalttığı için hemen aldım, 5 ay 5 günlük oldu, dün biraz sevmedi çok kalmadı da
bugün bira daha fazla oyalandı yürüteçte, bende kahvaltı ve yemek yapabildim,
bugün hatta baktım yerden destekle kendini dikeltti baya, çığlık atıyo sıpa bi de bakayım diye :33:

biz sebze çorbalarına bir köfte büyüklüğünde et katıyoruz. önce 10 gün tavuk göğsü, 2 gündürde yağsız kırmızı ete geçtik.
doktorumuz böyle söylemişti.
yürüteç için erken değil mi? başka kullanan var mı?

hep yatmaktan veya kucaktan sıkıldı benim kızım,
bugün baktım, duvarda siyah sticker vardı ona bakıyo,
duvara güneş vurmuştu cam da açık, perde oynadıkça ilginç ilginç baktı onlara baya,
öteki türlü emip altı açıldıktan sonra bütün gün uyumadığı sürece bağırıyo benim kızım

bende yurutec degil de hoppala var, koydugum gibi ziplamaya basliyo oglum:)) simdiye kadar en sevdigi oyuncagi:) cabuk sikilir genelde herseyden ama bunun heryerinde farkli oyuncak var donup donup oynuyo

hoppala da iyi olur, ben bi de hem mama sandalyesi hem salıncak olan bişey gördüm ondan alayım diyorum

Kızım sürekli kucak istiyor bu ara,o da her şeye dahil olacak. Uzaktan seyredemiyor hanım :6:

Çayı demlerken bile kucağımda ocak başında olacak.

Kızı emzirdim koltuğa koydum,kahvaltı hazırlıyorum. Karnı tok diye,rahat hazırlarım dedim ama nerde.Bağırıyor,sofraya gelecek.
O kucağımda hazırladım sofrayı,peynir, reçel, kuşburnu, yumurta hepsinden yedi,sonra su içti.

Heh dedim şimdi rahat kahvaltı ederim ama uykusu geldi ve beşikte sallayarak uyuttum.
Şimdi oturdum pc de takılıyorum. Kahvaltı kaçmıyor ya :1:

Derken kızım uyanmış bile, şimdi kızımı yıkama zamanı.

Kolay gelsin hanımlar.

aynen beni anlattın:40:

Merhaba arkadaşlar dün 5. ayımız bitti kontrole gittik.Kuzum bu ay 700 gr almış (sadece anne sütü)ben ek gıdaya hiç başlamadım.Doktar sütün yetiyor başlama dedi.Ama boyu bu ay uzamamış.Rotarix açımızı da olduk.Bir de anne karnından beri oğlumun böbreğinde genişleme vardı ultrasonda bakıldı yine artmamış azalmamış 9 aylık olunca yeniden bakılacak.İdrar kültürü alındı bugün sonucunu öğreneceğiz.Doktor şimdiden hoppala kullanma dedi.Daha erkenmiş.Biz de yeni almıştık ama bir ay erteleyeceğim bakalım.Hepinize sağlıklı ve mutlu günler...

aynen pztf.
hepitopu 7 kg kızım ama yine de yoruyor. ya mutfakta benimle olacak, ya balkonda ya da pencerede olacağız. başka türlü memnun olmuyor. nadir de olsa kendi başına oynuyor :)
ben mutfaktayken bizimki de bazen kucakta olmak istiyo da ondan biliyorum :)

Çok şükür canım bizim de temiz çıktı idrar kültürü. Oğlumun kakası uzun zamandır sümüksü gibiydi bu motilium denen ilaçtan sonra daha koly atılan ama sümüksüz oldu.sanırım normale döndü. Ve çok şükür gece uykularımız da düzene giriyor. İyi ki denememişim o ağlatarak uyutma yöntemini, çocuğumun derdini anlamadan çaresizliğe itecektim.
sonuçlarının temiz çıkmasına sevindim canım. ağlatarak uyutma yöntemi bana çok saçma geliyo. ben hayatta yapamam galiba. benim kızım kolumla göğsüm arasını koklayarak uyuyo. uyutması şimdi kolay ama okula başlarsam sıkıntı olacak. :(

:)) Ya ben çok karıştırarak vermeyeceğim yemekleri,istiyorum ki biz ne yiyorsak o da onu yesin.Çünkü daha sonra ilerleyen yaşlarında sofrada bizimle birlikte yemek yiyebilsin damağı başka tat aramasın.İştahsız çocuk olmasın.Yarın da semizotu yapacağım mesela ondan veririm.:) Etli sarma olayına da çok güldüm bu arada... 3 günlük yemeği hangi akla hizmet getirdi şaştım doğrusu... Bunların hepsi bir. Benimki de kucağımdan yavrumu çağırırken ya da alırken filan 'Gel oğlum anneye' diye alıyor. Kendını annesi sanıyor sanırım :)) Bir alem.
çocuklarımızı kvler doğurmuş bize emanet vermişler galiba :) eltimin çocuğu da tuvalete girdi anneee diye annesini çağırıyo. kv hemen koştu "beni mi çağırdın oğlum beni mi" diyo :) ben eltimin yerinde olsam sinirden çatlardım heralde :52:
çalışmaya başlayınca çok daha yoğun geçmeye başladı. akşam eve gidiyorum, yedir oyna, yıka yatır derken 9 oluyor. ondan sonra ütüye çamaşıra falan bakıyorum. Allahtan eşim gündüz evde de toz almadır, süpürmedir o yapıyor.
ütü, çamaşır, yemek, bulaşık bende yuvarlanıyoruz.
kızımın gece uykuları çok düzensiz uyusa bile inler gibi yapıyor arada yine kalkıyoruz. sabahta erkenden kalkıp onun yemeklerini hazırlıyorum. ama yinede gram erimiyorum :)

mama yedirirken sırtı yüksek olunca kaldırıyor kendini ama ben henüz oturtmuyorum
7. ayı doldurunca başlarım ufak ufak.
öyle her yemeğe atılmayı huyu var bizde de. geçen gün taze fasulyenin suyuna ekmek doğrayıp verdim. yuttu bizim canavar

kv. okadar emekle sardığı sarmaları kedilerin yediğini duyarsa kalpten gider:27:

o da taze taze getirseydi :)
akşam eşime de böyle böyle oldu dedim. bana soran olursa ben yedim derim dedi :) kimseden duyamaz :32:

Son düzenleme:
slm kızlar. Benim oğlum 5 ay 12 günlük. Şimdiye kadar sadece bir kez sırt üstü yatarken yüz üstü döndü bir daha da dönmedi. Yan yatırdığımda dönüyor ancak kendi kendine dönmüyor. Tembellikten mi acaba ? Yoksa daha dönmeyi bilmediğinden mi ? Bizim durumumuzda olanlar var mı acaba merak ettim

slm kızlar. Benim oğlum 5 ay 12 günlük. Şimdiye kadar sadece bir kez sırt üstü yatarken yüz üstü döndü bir daha da dönmedi. Yan yatırdığımda dönüyor ancak kendi kendine dönmüyor. Tembellikten mi acaba ? Yoksa daha dönmeyi bilmediğinden mi ? Bizim durumumuzda olanlar var mı acaba merak ettim

benim kızım da 5 ay 14 günlük dönüyor geri emekliyor birazcık, poposunu havaya kaldırıyor ayaklarına basmaya çalışıyor ama her çocuk aynı olmaz benim kızım karnımda bile çok hareketliydi doğumun son 1 haftası çok zorlandım o hareket ettikçe karnım derilerim acıyordu

benim kızımda 5 ay 12 günlük ve benimkide kendi kendine dönmüyo.oturuyo,kolunun altından tutunca bütün evi çok rahat yürüyo ama hala dönmüyo.yüzüstü yatırdığımda da anca 3-5 cm geri geri gidebiliyo.tembel galiba bizim kuzular :)

sırt üstü yere bıraktığımda yüz üstü dönüyor ama tekrar sırt üstü dönemiyor

yüz üstü kalıyor

canım benim oğlum tam 5 ay 15 günlük ve doktorun talimatıyla 15 gün önce oturtmaya başladık. Hatta doktorumuz artık istediğiniz kadar oturtabilirsiniz, mama sandalyesi alabilirsiniz orada sizinle oturabilir fakat yürüteç ve hoppala kesinlikle yasak demişti. Zaten doktor söylemeden önce oğlum oturmaya çok meyilliydi zor tutuyordum sürekli oturma hareketleri yapıyordu. Sanırım 7. aya kadar beklemeye gerek yok ama sen bilirsin tabi. Doktoruna danışsan iyi olur belkide.

Evet canım bir mayaladığını en fazla iki gün veriyorsun. Benim dr o şekilde söyledi

yoğurdu bende kendim yapıyorum fakat asıl merak ettiğim inek sütüne biraz manda sütüde katmak istiyorum acaba bebeğime ağır gelirmi ? Yararı olsun derken zararı olurmu merak ediyorum. Sadece manda sütünden yapılmış yoğurt ağır gelir diyorlar ben ise 3 kilo inek sütüne 1 kilo manda sütü katarak yapsam diyorum mesela. Senin bu konuda fikrin var mı ?

canım benim oğlum tam 5 ay 15 günlük ve doktorun talimatıyla 15 gün önce oturtmaya başladık. Hatta doktorumuz artık istediğiniz kadar oturtabilirsiniz, mama sandalyesi alabilirsiniz orada sizinle oturabilir fakat yürüteç ve hoppala kesinlikle yasak demişti. Zaten doktor söylemeden önce oğlum oturmaya çok meyilliydi zor tutuyordum sürekli oturma hareketleri yapıyordu. Sanırım 7. aya kadar beklemeye gerek yok ama sen bilirsin tabi. Doktoruna danışsan iyi olur belkide.

yoğurdu bende kendim yapıyorum fakat asıl merak ettiğim inek sütüne biraz manda sütüde katmak istiyorum acaba bebeğime ağır gelirmi ? Yararı olsun derken zararı olurmu merak ediyorum. Sadece manda sütünden yapılmış yoğurt ağır gelir diyorlar ben ise 3 kilo inek sütüne 1 kilo manda sütü katarak yapsam diyorum mesela. Senin bu konuda fikrin var mı ?

bende sorarım doktora.
açık süt konusunu doktora sormuştum. mayalandığında süt özelliğini kaybediyor ve zararı yok demişti ama manda sütü konusunu bilmiyorum bende

ne zor bir hafta ya Rabbi.. pazartesi işe başladım kızımda ağladı bende aslında chicco nun biberonundan denemiştik süt içiyordu ama tabi dondurulmuş sütü denememiştik tadı farklılaşıyo galiba öğlen geldim sabah 7 den öğlen 1 e kadar sadece yarım çay bardağı zor içirmiş bizimkiler eşim, annem, babam üç kişininde hakkından gelmiş .) geldim nasıl emdi söylene söylene kıza kıza :)) cadı salı günü işe giderken direkt sağdım 220 ml süt çıkmıştı o günde öğlene kadar onu içmiş sadece sizce yeterlimi bu onun için bilmiyorum ama birde buzlukta stokladığım 2 litre kadar süt var o da ayrı.. sizlerde böyle sorun yaşayan oldumu???

bu arada hoppala yani jumperoo çok tatlı birşeyde taşıma kapasitesi max 9 kg diyor az değilmi benim kız 8 kg zaten :)

ben arada pütürlü deniyorum ama hemen gıcık gidiyo öksürmeye başlıyor bende korkup bırakıyorum daha zamanı var heralde zaten 5. ayımız dolalı 2 gün oldu acele etmeyeyim bari

herkese huzurlu ve uykulu geceleeeeer

Slm, benim de dolapta 8-9 lt sütüm var işe başlayınca yeter diye düşünüyordum ki.... önce kendim deneyeyim dedim, bakalım içiyor mu? ilk üç denememde kesinlikle almadı ama bu oğlumun ilk biberon deneyimiydi aynı zamanda. ona bağladım biraz, bu nedenle kaşıkla vereyim yazık süt ziyan olmasın dedim, öyle de yemedi, döktüm:(( Bir gece uyurken vereyim dedim, ilginçtir sanki aylardır biberon alıyormuş gibi hemen emmeye başladı (ben bir mutlu bir mutlu) derken, yarısında fışkırtarak kustu:((( Gece çocuk uyandı ona mı yanayım, beşik battaniye vs battı ona mı, ziyan olan süte mi yoksa ziyan olması muhtemel 9 lt süte mi :(((
Neyse, bugünlerde pirinç unu muhallebisine başladım ona buzluktaki sütlerden katıyorum ayrıca poşetten artanı da mayalıyorum. Tadı kokusu katlanılır gibi değil ama içine bir cicbebe kırdım, istemeye istemeye 50-60 cc yedirebildim. Ama en azından ben işteyken a da olsa yiyebileceği bir şey var. Günlük taze süt sağık bırakaak kadar süt olmuyor artık ilk günlerdeki gibi:((

dönmeyi ilk keşfettiklerinde uzun bi süre tekrar etmemeleri normalmiş. kızım 5 ay 21 günlük. 4 aylık falandı galiba ilk döndüğünde. sonraları tekrarlamadı. ama şu son bir haftadır yerde baya yuvarlanarak ilerliyo. senin bebeğin de zamanla devam edecektir. sen de sık sık onunla yere uzanıp elindem tutarak dönmesine yardımcı olabilirsin.

çatlaklar için kullandığınız bir şey var mı? ben geçen gün kakao sabununa rastladım. duşa girdiğimde kullanıyorum ama sadece sabunla olacak bir şey değil galiba. çeşitli yağlar karıştırılıp kullanan oldu mu? ya da bir krem?

MerhAba. Benim oglanin gobek deliginin ici kizarmis biraz da kanamis heralde;(( bunla ilgili bilginiz var mii tedirgin oldum???

Slm, benim de dolapta 8-9 lt sütüm var işe başlayınca yeter diye düşünüyordum ki.... önce kendim deneyeyim dedim, bakalım içiyor mu? ilk üç denememde kesinlikle almadı ama bu oğlumun ilk biberon deneyimiydi aynı zamanda. ona bağladım biraz, bu nedenle kaşıkla vereyim yazık süt ziyan olmasın dedim, öyle de yemedi, döktüm:(( Bir gece uyurken vereyim dedim, ilginçtir sanki aylardır biberon alıyormuş gibi hemen emmeye başladı (ben bir mutlu bir mutlu) derken, yarısında fışkırtarak kustu:((( Gece çocuk uyandı ona mı yanayım, beşik battaniye vs battı ona mı, ziyan olan süte mi yoksa ziyan olması muhtemel 9 lt süte mi :(((
Neyse, bugünlerde pirinç unu muhallebisine başladım ona buzluktaki sütlerden katıyorum ayrıca poşetten artanı da mayalıyorum. Tadı kokusu katlanılır gibi değil ama içine bir cicbebe kırdım, istemeye istemeye 50-60 cc yedirebildim. Ama en azından ben işteyken a da olsa yiyebileceği bir şey var. Günlük taze süt sağık bırakaak kadar süt olmuyor artık ilk günlerdeki gibi:((

bende ilk gün biberondan dolayı içmediğini düşünmüştüm öğlene kadar aç kaldı yavrum ikinci gün aklıma geldi sağıp bırakayım dedim Allahtan o gün 220 cc süt sağdım ben gelene kadar hepsini içmiş dahada aranmış olsa daha içcek yani demekki tadı değişiyor dedim biz 5 ay 4 günlüğüz bende dolaptakileri cicibebeyle falan değerlendireyim diyorumda sanırım daha erken bir 6 ay falan olması lazım heralde :( sen pirinçunu muhallebisi demişsin kendinmi yapıyorsun pirinçunundan hazırmı alıyorsun birde seninki kaç aylık?
annem ne vereceğini şaşmış bir gün 110 cc sağdım gittim yetermi yetmez tabiki annemde aptamil-1 yapmış vermiş ama benim cadı onuda almıyo ben gelince bir yapışıyorki memeye sorma napcaz böyle bilmiyorum 6 ay bir dolaydı iyiydi de :((

çatlaklar için kullandığınız bir şey var mı? ben geçen gün kakao sabununa rastladım. duşa girdiğimde kullanıyorum ama sadece sabunla olacak bir şey değil galiba. çeşitli yağlar karıştırılıp kullanan oldu mu? ya da bir krem?

ben ELANCYL ikili kremini almıştım hamileyken kremin birisi hamileyken diğeri doğum sonrası kullanılıyor çatlağım yok o yüzden bir incele istersen belki doğum sonrası kullanılan işine yarar dur resmini ekleyeyim $FO,1276,33,elancyl-catlak-gidermeye-yardimci-ozel-bakim-seti-selulit-ve-catlak-elancyl-selulit.webp

MerhAba. Benim oglanin gobek deliginin ici kizarmis biraz da kanamis heralde;(( bunla ilgili bilginiz var mii tedirgin oldum???

annem hep çocuğu ağlatma çok ağlarsa göbeği kanar derdi ama ne derece doğru bilemedim tabi böyle gazdan falan çok ağladığı oluyormu belki ondan kanamıştır

Oğlum tam 5 aylık. Ülker Gogly sütlü pirinçli yi az suda pişirip içine sütümü ekliyorum, kasıkla veriyorum 1 hftadır. Fakat dün akşam pişirip içine hipp 1 numara mamadan katıp (sulu bir şekilde) biberonla verdim. Bebeğim beni şaşırtıp bir güzel içti. normalde mamayı hiç almıyordu, pirinç unuyla sevdi herhalde ama bir günü bir gününe uymadığı için bundan sonra ne olur bilemem. Netten hipp organik pirinç unu ve yulaf unu aldım, onlar sade, suya veya anne sütüyle karıstırııp içirebiliyormuşsun, pişirmeye gerek yok, dün geldi kargom. Yarın deniycem. cicibebe aslında ağır gelir diye ben de 6 ayı bitsin istiyordum ama başka türlü kendi sütümden yaptığım yoğurdu yediremedim.
Donmuş sütünü biberonla yedirebilen bir sürü anne var, kıskanıyorum :)) benim oğlan yeme konusunda çok nazlı zaten kilo da alamıyor, bu ek gıdaya geçiş dömeminde zayıflamasa bari:((

Slm arkadaşlar,
İki türlü pirinç muhallebisi yapılıyor ya, biri mesela gogly, pişiriliyor içinde devam maması gibi şeyler de var, bir diğer sadece pirinç unu (ben hipp aldım) ve suyla ya da anne sütüne karıştırılarak pişirilmeden hazırlanıyor. Pişirilmediği için içim rahat değil, mamalar da pişirilmiyor ama sanki pirinç pişirilmeliymiş gibi geliyor:)) Siz hangisini tercih ederdiniz? Ben kolay hazırlandığı ve anne sütü katılabildiği için hipp aldım şimdi. Diğerine de katıyorum ama onun içinde devam mamamsı vs olduğundan çok karıştırmışım gibi geliyor...

Oğlum tam 5 aylık. Ülker Gogly sütlü pirinçli yi az suda pişirip içine sütümü ekliyorum, kasıkla veriyorum 1 hftadır. Fakat dün akşam pişirip içine hipp 1 numara mamadan katıp (sulu bir şekilde) biberonla verdim. Bebeğim beni şaşırtıp bir güzel içti. normalde mamayı hiç almıyordu, pirinç unuyla sevdi herhalde ama bir günü bir gününe uymadığı için bundan sonra ne olur bilemem. Netten hipp organik pirinç unu ve yulaf unu aldım, onlar sade, suya veya anne sütüyle karıstırııp içirebiliyormuşsun, pişirmeye gerek yok, dün geldi kargom. Yarın deniycem. cicibebe aslında ağır gelir diye ben de 6 ayı bitsin istiyordum ama başka türlü kendi sütümden yaptığım yoğurdu yediremedim.
Donmuş sütünü biberonla yedirebilen bir sürü anne var, kıskanıyorum :)) benim oğlan yeme konusunda çok nazlı zaten kilo da alamıyor, bu ek gıdaya geçiş dömeminde zayıflamasa bari:(([/QUOT

al bendende o kadar bende deli gibi kıskanıyorum birde doktorumuz 6. ay dolana kadar sadece stokladığın sütleri ver diğer şeyler tattırmalık dedi e böylede napcaksam çocuk öğlene kadar açmı kalcak :((
şu hipp organik pirinç unu ve yulaf ununu dene bakalım beğencekmi senin paşa fikirlerini yazarsın olmazsa accık accık bende başlıyayım bari prensesime :)

220 ml sutu kac saatte iciyorlar ben sabah 7:30 emziriyorum ise gidiyorum geliyorum 12:30 da emziriyorum arada en fazla 130 ml kadar sut iciyor tek ogun icinse 220 ml fazla degil mi

Donmuş sütünü biberonla yedirebilen bir sürü anne var, kıskanıyorum :)) benim oğlan yeme konusunda çok nazlı zaten kilo da alamıyor, bu ek gıdaya geçiş dömeminde zayıflamasa bari:(([/QUOT

al bendende o kadar bende deli gibi kıskanıyorum birde doktorumuz 6. ay dolana kadar sadece stokladığın sütleri ver diğer şeyler tattırmalık dedi e böylede napcaksam çocuk öğlene kadar açmı kalcak :((
şu hipp organik pirinç unu ve yulaf ununu dene bakalım beğencekmi senin paşa fikirlerini yazarsın olmazsa accık accık bende başlıyayım bari prensesime :)

Bugün biraz ateşi var, sanırım diş çıkaracak ya da nezle olacak. Bu yüzden br kaç gün sadece anne sütüyle devam etmeye karar verdim. Sonuçları yazarım. Ne kötü kokuyor bu donmuş sütler yaaa, içen çocuklar nasıl içiyor, ben de olsam içmem:))

Back
X