- 31 Aralık 2011
- 505
- 279
- 103
senin bebeğin yine iyi içiyomuş ben 3-4 çay kaşığı ancak içirebiliyorumBizimkinin iki disi var henuz isirmalara baslamadi
Ya benim bir sorum var gunde ne kadar su vermeliyiz bilgisi olan var mi oglum suyu pek sevmiyor gunde 1 cay bardagi kadar anca Iciyor

son zamanlarda kızımla ilgili yaşadığım en büyük pişmanlık bu zaten. keşke doğduğunda su da vermeye başlasaydım belki alışırdı diyorum. anne sütü aldığı için biraz telafi ediyodur ama yine de hiç içmiyo sayılır. bi ara bardakla verdim baktım ondan içiyo baya sevindim. ama bikaç gün sonra yine püskürtmeler başladı. hatta bildiğin tükürüyo suyu. sık sık bıngıldağını kontrol ediyorum. vücut susuz kaldığında bıngıldak çökermiş. sen de o şekilde anlayabilirsin.
Oğlum 22 nisan doğumlu.Sadece anne sütü alıyor mama içmedi.Ek gıda olarak günde 4-5 çay kaşığı çorba,4-5 kaşık meyve püresi yiyor.Ara ara su veriyorum.yaklşık 500gr alıyor 2 aydır.Az mı ek gıda,anne sütü aldığı için yeterli mi bilmiyorum.Oğlum ek gıdaya çok tepkili sabrımla bu kadara çıktı..çok mama,muhallebi döktüm.yoğurtta arada veriyorum.günlük yoğurt mayalarım değişik sebze çorbaları yaparım,evde cici bebe bile denedim ama yemediği zaman çok üzülüyorum.7 aylık bir bebek neler yemeli,ne kadar yemeli..lütfen yorum yazın.
bildiğim kadarıyla 6-9 ay arası geçiş süreci. az az yemeleri normal 9. aydan itibaren ek gıda artmalı. ben de sadece anne sütü verdim ama son zamanlarda mamanın içine geceleri tahıllı mama falan kokuyorum. benim sütüm artık yetmiyo. bizim ek gıda serüvenimiz de çok kötü şu sıralar. boğaz enfeksiyonu oldu antibiyotik kullanıyoruz. burnu genzi hep tıkalı. yemek yemek istemiyo çünkü yutamıyo