2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
Bizimkinin iki disi var henuz isirmalara baslamadi
Ya benim bir sorum var gunde ne kadar su vermeliyiz bilgisi olan var mi oglum suyu pek sevmiyor gunde 1 cay bardagi kadar anca Iciyor
senin bebeğin yine iyi içiyomuş ben 3-4 çay kaşığı ancak içirebiliyorum :(
son zamanlarda kızımla ilgili yaşadığım en büyük pişmanlık bu zaten. keşke doğduğunda su da vermeye başlasaydım belki alışırdı diyorum. anne sütü aldığı için biraz telafi ediyodur ama yine de hiç içmiyo sayılır. bi ara bardakla verdim baktım ondan içiyo baya sevindim. ama bikaç gün sonra yine püskürtmeler başladı. hatta bildiğin tükürüyo suyu. sık sık bıngıldağını kontrol ediyorum. vücut susuz kaldığında bıngıldak çökermiş. sen de o şekilde anlayabilirsin.

Oğlum 22 nisan doğumlu.Sadece anne sütü alıyor mama içmedi.Ek gıda olarak günde 4-5 çay kaşığı çorba,4-5 kaşık meyve püresi yiyor.Ara ara su veriyorum.yaklşık 500gr alıyor 2 aydır.Az mı ek gıda,anne sütü aldığı için yeterli mi bilmiyorum.Oğlum ek gıdaya çok tepkili sabrımla bu kadara çıktı..çok mama,muhallebi döktüm.yoğurtta arada veriyorum.günlük yoğurt mayalarım değişik sebze çorbaları yaparım,evde cici bebe bile denedim ama yemediği zaman çok üzülüyorum.7 aylık bir bebek neler yemeli,ne kadar yemeli..lütfen yorum yazın.

bildiğim kadarıyla 6-9 ay arası geçiş süreci. az az yemeleri normal 9. aydan itibaren ek gıda artmalı. ben de sadece anne sütü verdim ama son zamanlarda mamanın içine geceleri tahıllı mama falan kokuyorum. benim sütüm artık yetmiyo. bizim ek gıda serüvenimiz de çok kötü şu sıralar. boğaz enfeksiyonu oldu antibiyotik kullanıyoruz. burnu genzi hep tıkalı. yemek yemek istemiyo çünkü yutamıyo :(

son zamanlarda kızımla ilgili yaşadığım en büyük pişmanlık bu zaten. keşke doğduğunda su da vermeye başlasaydım belki alışırdı diyorum. anne sütü aldığı için biraz telafi ediyodur ama yine de hiç içmiyo sayılır. bi ara bardakla verdim baktım ondan içiyo baya sevindim. ama bikaç gün sonra yine püskürtmeler başladı. hatta bildiğin tükürüyo suyu. sık sık bıngıldağını kontrol ediyorum. vücut susuz kaldığında bıngıldak çökermiş. sen de o şekilde anlayabilirsin.

bildiğim kadarıyla 6-9 ay arası geçiş süreci. az az yemeleri normal 9. aydan itibaren ek gıda artmalı. ben de sadece anne sütü verdim ama son zamanlarda mamanın içine geceleri tahıllı mama falan kokuyorum. benim sütüm artık yetmiyo. bizim ek gıda serüvenimiz de çok kötü şu sıralar. boğaz enfeksiyonu oldu antibiyotik kullanıyoruz. burnu genzi hep tıkalı. yemek yemek istemiyo çünkü yutamıyo :(

geçmiş olsun canım.suyu biberonlada mı içmiyor? benim kızımı da suya kayınvalidem alıştırdı 2 aylıktan beri veriyorum sayılır.ama çok içiyo benimki de yanmış gibi :)

havalar soğudu artık ben kızımı dışarı çıkarırken astoronot tulum aldım içi polarlı onu giydiriyorum ama yine de üşüyo mu bilemiyorum...bir de bizim burası çok rüzgarlı bebek arabalarına yağmurluk geçiriyorlar ya öyle birşey kullanan var mı ?

su konusunda çok şükür bir sorun yok maşallah..ben çok severim u içmeyi annesine çekmiş diyorlar..ama ben yemek yemeyide severim ((((

kaşık maması demişti doktor ama oğlum hiç sevmiyor..kendim yaptım 4 aylıkken yerdi birz ama şimdi hiç sevmiyor çorbaları az da olsa yiyor..ama ben kan ter içinde kalıyorum giden sadece5 çay kaşığı..annem alışır öyle diyor İNŞALLAH diyorum

geçmiş olsun canım.suyu biberonlada mı içmiyor? benim kızımı da suya kayınvalidem alıştırdı 2 aylıktan beri veriyorum sayılır.ama çok içiyo benimki de yanmış gibi :)
sağol canım biberonla da içmiyo bi tutturamadım gitti. evde çeşit çeşit biberon biberon başlığı var ama kızım inat ediyo. bu gidişle de tutacağını zannetmiyorum. sen ne güzel alıştırmışsın. keşke benim kızım da içi yanmış gibi içse :)

kaşık maması demişti doktor ama oğlum hiç sevmiyor..kendim yaptım 4 aylıkken yerdi birz ama şimdi hiç sevmiyor çorbaları az da olsa yiyor..ama ben kan ter içinde kalıyorum giden sadece5 çay kaşığı..annem alışır öyle diyor İNŞALLAH diyorum
benim annem de öyle diyo
akşama kadar çeşit çeşit yapıyorum ne kadar yedi diyo 1-2 çay kaşığı diyince öyle öyle alışır diyo. demekki bi bildikleri var. umut fakirin ekmeğiymiş :)

Merhaba arkadaşlar.Oğlum 26 Nisan doğumlu.Uzun zamandır buraya giremiyorum.Biz de ek gıdaya alışmaya çalışıyoruz.Yoğurt, sebze ve meyve püresi yediriyorum.Yoğurda bayılıyor ama meyve ve sebze püresini ancak çeyrek çay bardağı yiyor.Önceleri sebze püresini biraz katı yapmıştım öğürüyordu.Şimdi çorba gibi suluca yapıyorum daha rahat yiyor.Ama yne de az yiyor.' gündür de az az kahvaltı deniyoruz.yumurta pekmez ve tuzsuz peynir...Henüz kahvaltımız tadımlık.Bildiğim kadarıyla bebeklerim sindirim sistemi 9. ayda tam olarak gelişiyor.Bu ek gıdalarda çok zorlama olmamasından yanayım.Tamamen nefret etmesin di mi.

Merhaba güZel kadınlar anneler;
1 nisan doğumlu benim oğlum, biraz bilgi vereyim araştırmalarımdan yola çıkarak denemelerim sonucu vardığım yöntemler diyeyim,

1) çocuk acıkmadan vermemeli ek gıdayı yani arada en az üç saat olmalı. Bizimki mesela sebze pürelerini yemezdi ama acıkınca yedi. Bu arada yanlış anlaşılmasın arada anne sütü verdim ama biliyorsunuz bu doyurmuyo tek başına.

2) besinlerine muhakkak tahıl ekleyin ilk beslenmede tahılın öenmli bir yeri var

3) zorlamamak en iyisi

4) hergün muhakkak yoğurt vermeye çalışın ( ben üç gün inet sütünden mayaladığım 4 gün keçi sütünden mayaladığım yoğurdu veriyorum)

5) su konusunda teklif edin sık sık ama içmeyebilir her çocuğun ihtiyacı farklı kuru bir evdesinizdir çocuk çok içer bazısı da daha az ihtiyaç duyar. Alıştırma bardaklarından aldım nukun oğlum ordan içiyor kendi başına içmeyi de deniyor ama beceremiyor henüz. İlk başlarda hiç içmezdi ama her öğünün ardından sordum su su diye şimdi kendisi eliyle gösteriyor bile bazen

Bizimde iki dişimiz var altta. Sanırım üstlerde başlayacak.
Yarın diş buğdayını yapıcam , Aile içinde.
svblc ,senin kız pek hızlı. Emiyor mu peki ,benimki zaten emmiyor bazen kandırdığımdada alınca muzur kızım gözüme baka baka dişliyor:) seni düşünemiyorum

Evet emiyor cok magdurum surekli disleniyorum pis pis guluyor canim yaninca ister istemez sicriyorum oyun zannediyor :)) bide surekli atesimiz var allah hepimize yardim etsin :)

Günaydın herkese.Biz bu gece pek uyuyamadık.Resmen babasıyla oyun oynamak için uykuya direndiğini keşfettim.Umarım dönemseldir ve çabuk geçer.

Kızlar Su konusunda dr.a danışmıştım. Ek besin ardından ver dedi .Sonrada arada sun ama istemezse zorlama dedi. Ek besin sonrası güzel içiyor sonra da bi iki kaşık ama kitleyince ağzını hiçbirşey veremiyorsun zaten. Bizimki çorbayı ve kahvaltıyı güzel tüketiyor.Ama çok sabrettim ve hiç zorlamadım. Halada istemezse kitleniyor ve söyleniyor bende bir iki daha uğraşıyorum sonra zaten galip gelen hep bıdığım oluyor:)
Bizimde meyve de sadece hurmayı ağzını açarak yiyor.Akşam veriyorum 9-10 gibi.Çorbayıda 7-8 arası.Yoğurt herzaman aynı istekle yemiyor.öğleyin veriyor annem. Kahvaltıyıda 9 -11 arası artık nezamn açsa .Geri kalan kısımlardada anne sütü.

herkese selamlar güzel akşamlar...
uzun zamandır giremiyordum işe başladığımdan beri özellikle çok şükür bir dikiş tutturduk gibi :))

bende anlatayım ek gıda serüvenimizi
sabah kahvaltıda 1 yumurta sarısı yiyor kızım peyniri pek sevmiyo ama ağzında geveleyip duruyor birde ekmek yemek istiyo eline veriyorum bir parça kemirip duruyo sonra yine sabah saatlerinde anne sütünden 1 saat sonra falan aptamil 7 tahıllı elmalı maması var küçük kasede yapıyorum tamamını yiyor

öğlen anne sütü aldıktan 1 saat sonra meyve püresi yediriyorum (armut elma muz birer parça rendeliyorum içine 1 dilim mandalina sıkıyorum) onu yediriyorum

akşam çok bir aksilik olmadıkça yine küçük bir kase yoğurt yediriyorum bazende arada bir aptamil gece maması veriyorum

sebze püresi ve çorba yediremiyorum annem çorbayı tuzsuz yaptığım için yemediğini söylüyor ama tuz zararlı değilmi sizler nasıl çorba yapıyorsunuz??

ha birde tavuk yada et haşlıyorum arada suyundan azıcık kaşıkla azıcıkta ekmek bandırıp veriyorum ağzına bayılıyor

suya gelince bende doğduğundan beri su veriyorum ve şimdi susadığını kendi belli ediyo baya yanmış gibide içiyor çok seviyor suyu

Merhaba güZel kadınlar anneler;
1 nisan doğumlu benim oğlum, biraz bilgi vereyim araştırmalarımdan yola çıkarak denemelerim sonucu vardığım yöntemler diyeyim,

1) çocuk acıkmadan vermemeli ek gıdayı yani arada en az üç saat olmalı. Bizimki mesela sebze pürelerini yemezdi ama acıkınca yedi. Bu arada yanlış anlaşılmasın arada anne sütü verdim ama biliyorsunuz bu doyurmuyo tek başına.

2) besinlerine muhakkak tahıl ekleyin ilk beslenmede tahılın öenmli bir yeri var

3) zorlamamak en iyisi

4) hergün muhakkak yoğurt vermeye çalışın ( ben üç gün inet sütünden mayaladığım 4 gün keçi sütünden mayaladığım yoğurdu veriyorum)

5) su konusunda teklif edin sık sık ama içmeyebilir her çocuğun ihtiyacı farklı kuru bir evdesinizdir çocuk çok içer bazısı da daha az ihtiyaç duyar. Alıştırma bardaklarından aldım nukun oğlum ordan içiyor kendi başına içmeyi de deniyor ama beceremiyor henüz. İlk başlarda hiç içmezdi ama her öğünün ardından sordum su su diye şimdi kendisi eliyle gösteriyor bile bazen

merhaba annişler bende herzaman yazamıyorum ama okuyorum her gün
benimkide 1 nisan doğumlu
bizim kahvaltımız güzel yiyo seviyorda sabah 9-10 gibi bir yumurta sarısı biraz labne (labneyi kendim yapıyorum) zeytin ezmesi bir tatlı kaşigı pekmez 4-5adet bebe bisküvisini ihlamurla yaya kaynamış suyla ıslatıyorum çok güzel yiyooo

- aralarda anne sütü

-saat 1.den sonra sebze çorbası yeni favorim brokali çorbası (brokoliyi irmikle haşlayıp eziyorum)
- 4gibi yogurt yada meyve püresi

-7de tekrar bi çorba tarhana yada yoğurt çorcası
en son saat 10dan sonra googly pirinç unlu muhallebi yada arı mamanın gece tahıllı maması
aralarda hep emişiyoruz
öğünlerimiz bir kaseden daha az istemeyince ısrar etmiyorum..
su konusun gelince aklıma geldikçe veryorum çok değil ama içiyooo şimdilik herşey yolunda .... ek gıda serüveni yorucu herkese Allah kolylık versin :56:

bu ara tek sıkıntımız gece uylusuzluk saat başı uyanıyooo ve sadece meme ağzında uyumak istiyo okadar yorucu oluyorki sabah kalktığımda her yerim ağrıyoo.. sürekli yanımda bi sağ meme bi sol meme sabahı sabah ediyoruzz :2::53::53:

bizim kahvaltımız güzel yiyo seviyorda sabah 9-10 gibi bir yumurta sarısı biraz labne (labneyi kendim yapıyorum) zeytin ezmesi bir tatlı kaşigı pekmez 4-5adet bebe bisküvisini ihlamurla yaya kaynamış suyla ıslatıyorum çok güzel yiyooo

- aralarda anne sütü

-saat 1.den sonra sebze çorbası yeni favorim brokali çorbası (brokoliyi irmikle haşlayıp eziyorum)

en son saat 10dan sonra googly pirinç unlu muhallebi yada arı mamanın gece tahıllı maması
aralarda hep emişiyoruz
su konusun gelince aklıma geldikçe veryorum çok değil ama içiyooo şimdilik herşey yolunda .... ek gıda serüveni yorucu herkese Allah kolylık versin :56:

uzun zamandır giremiyordum işe başladığımdan beri özellikle çok şükür bir dikiş tutturduk gibi :))

sabah kahvaltıda 1 yumurta sarısı yiyor kızım peyniri pek sevmiyo ama ağzında geveleyip duruyor birde ekmek yemek istiyo eline veriyorum bir parça kemirip duruyo sonra yine sabah saatlerinde anne sütünden 1 saat sonra falan aptamil 7 tahıllı elmalı maması var küçük kasede yapıyorum tamamını yiyor

öğlen anne sütü aldıktan 1 saat sonra meyve püresi yediriyorum (armut elma muz birer parça rendeliyorum içine 1 dilim mandalina sıkıyorum) onu yediriyorum

akşam çok bir aksilik olmadıkça yine küçük bir kase yoğurt yediriyorum bazende arada bir aptamil gece maması veriyorum

sebze püresi ve çorba yediremiyorum annem çorbayı tuzsuz yaptığım için yemediğini söylüyor ama tuz zararlı değilmi sizler nasıl çorba yapıyorsunuz??

ha birde tavuk yada et haşlıyorum arada suyundan azıcık kaşıkla azıcıkta ekmek bandırıp veriyorum ağzına bayılıyor

suya gelince bende doğduğundan beri su veriyorum ve şimdi susadığını kendi belli ediyo baya yanmış gibide içiyor çok seviyor suyu

Kızlar tahıllı mamayı dr.unuz mu söyledi. Onu neden veriyorsunuz ek gıdalar harici anne sütü yetmiyor mu?
Hangi marka öneriliyor birde bunlarda aklımda olsun. Bizim dr. ihç bahsetmedi listesindede yok baktımda.Ben vermedim hiç mama ama açta kalıyor gibi görünmüyor anne sütünü biberonla veriyorum ne kadar içtiğini göreyim diye. 100 ü geçmiyoruz 3 saat lik açsa. 3 saati geçerse 120 alıyor. Gün içinde değişik saatlerde kahvaltı alıyor, çorba alıyor,yoğurt ve meyve püresini aman aman çok yemiyor... Yetiyormu bilmem ama muhallebi başlasak mı diyorum bende.Sütümde azalmaya başlayınca mecbur artacak ekler .

Siz mamaları kaç cc veriyorsunuz?

Günaydın herkese.Biz bu gece pek uyuyamadık.Resmen babasıyla oyun oynamak için uykuya direndiğini keşfettim.Umarım dönemseldir ve çabuk geçer.
benim kızım da geceleri uyanınca sırtını hafif ovuyodum uyuyodu ama şimdi ........ :( ayağımda sallamadan uyumuyo ve en az yarım saat sallıyorum geceleri sık sık uyanmanın devam ettiğini de düşünün... bittim bennn...

Kızlar facete grubumuz varya oraya gelin adı 2013 nisan bebeklerinin güzeller güzeli anneleri :)
bende de açılmadı canım

ben de eline ekmek veriyorum ama hala yumurta yiyemiyo galiba yumurta alerjisi var. ne zaman versem bişey oluyo ya vücüdunda kabarıklıklar çıkıyo ya da kusuyo. bu hep mi böyle gidecek :S
tuz ben de vermedim. aslında nette biraz araştırdım bazı doktorlar verilmesin derken bazıları çok az verilmeli diyo. çünkü 1 yaşına geldiklerinde tuz verilmeyen bebeklerde iyot eksikliği görülüyomuş
tavuk ve et suyuna ekmek batırma fikrini ben de deneyim bakalım yicek mi benim cadı kızım

- aralarda anne sütü

aralarda hep emişiyoruz
maşallah ne güzel bi düzen oturtmuşun darısı bize inşallah
Kızlar tahıllı mamayı dr.unuz mu söyledi. Onu neden veriyorsunuz ek gıdalar harici anne sütü yetmiyor mu?
Hangi marka öneriliyor birde bunlarda aklımda olsun. Bizim dr. ihç bahsetmedi listesindede yok baktımda.Ben vermedim hiç mama ama açta kalıyor gibi görünmüyor anne sütünü biberonla veriyorum ne kadar içtiğini göreyim diye. 100 ü geçmiyoruz 3 saat lik açsa. 3 saati geçerse 120 alıyor. Gün içinde değişik saatlerde kahvaltı alıyor, çorba alıyor,yoğurt ve meyve püresini aman aman çok yemiyor... Yetiyormu bilmem ama muhallebi başlasak mı diyorum bende.Sütümde azalmaya başlayınca mecbur artacak ekler .

Siz mamaları kaç cc veriyorsunuz?

benim sütüm yetmiyo bazen boş boş çekiyo süt gelmeyince de huysuzlanmaya başlıyo. önce mama yapıyorum sonra da kaşık mamalarından ekleyip öyle yediriyorum. tahıllı mamalar bebekleri tok tutuyo genelde gece uykusundan önce veriliyor.

Son düzenleme:
Back
X