- 8 Mart 2012
- 476
- 217
- 303
- 36
Allah korusun yara olma durumunda kullanılıyormuş ya da işe başlayınca sağıp bıraktığımda gün içersinde ondan içmesi iiçin gerekiyormuş. Eki Görüntüle 535404
resim küçük mü belli oluyor mu?
mrh annişler aslında doğumdan sonra çalışmasak evde otursak süper olacak ama bakıyorumda benim gibi ev kredisi ödediği için çalışmak zorunda kalan annişler var ama olsun bizde kendimizi bebişlerimiz için çalışıyoruz onlara daha ii bir gelecek için uğraşıyoruz diye motive etmeye çalışıyorum allah yardımcımız olur inşallah rabbim büyüktür kimseyi sıkıntı koymaz bebişlerimiz rızkıyla gelir inşallah amin
ciger yiyen var mı?
ciger yiyen var mı?
Esim temporer canim o yüzden zor oluyor..
Arkadsindan rica ettik onun schweiz pass var daha cabuk getittriyo kabul etti sagolsun kendinden gitmesi gereken kagitlai felan hazirladi...
Esim onlari gönderdi etti bunca seyi yaptik kardesim babamin yaninda mutfakta yardim ediyo antalyada bici var babamin kardeismin eside orda calisyor benim erkek kardesim felan ailecek yani..
Önce babam benim kardesine ihtiyacim var dedi ama sonra neyse gelsin ben 1 bucuk ayligina birini bulurum dedi yinede biraz moralim bozuldu.. Ben biraz takarim öyle ince ayrintilari...
Daha sonra esi uzun is bu felan demis... Benim hevesim kacti bide hastanelik olunca bunu kendime stres yapamam dedim vazgectim...
Sonra oda ablam beni istemiyo diye aglamis :)) alakasi yok..
Kendim idare ederim yeterince stres yasiyorum eklemek istemiyorum üstüne...
Zaten eskisi gibide kolay degil evraklar islemler... Istanbulda olasalr yakin konsolosluk... aman neyse..
bize en yakin cami 3 saatlik yolda tr ye gidince ezan sesini duyunca bir garip olmustum ozlemisim:)Offf canim ya senin daha zormus Allah seninde yardimcin olsun...
Yine bizde türk cok toplandigimiz camilerimiz var tabi minaresisz gerci adi cami ama aslinda bana göre dernek türkler hep orda toplaniriz mevlüdümüde orda yapicam...
Türk bakkallarimiz marketlerimiz var helal et yiyebiliyoruz...
Birtek kimsesizlik zor... Sen cok daha uzaksin
Ama insan esiyle bebeisleriyle ailesiyle mutlu oldumu her seye katlaniyor :)
ay cok uzuldum bende Allaha havale ediyorum potronunu yuh yani adamin bir yatmadigi kalmis orda ne istiyorki?valla eşim gece geç geldi diye uykum kaçtı sabah da sarhoş gıbı uyandım okula gittim. yeni geldim bi süt içip yatıcam.size bakmadan da yatamıyorum hani
aslında canım çok sıkkın eşim işten ayrılmaya karar vermiş.nasssı yanı dedımcok bunaldım artık üzerime cok gelıyorlar falan fılan.yahu her ay 2000 lıra kredı borcumuz var dıger gıderlerı saymıyorum bıle.benım maaş devede kulak neye yetcek... allahım adam cok bunalmasa hayatta bunu demez.deli gıbi işine bağlı adamı bu hale getıren patronunu allaha havale edıyorum.iş bul öle cık dedım bılmıyorum öğlen çat dıye gelebılırım dıyo.uffff!!! rabbim bi kapıyı kapar bi kapıyı acar bızı darda koymaz dıyıp sakinlesıyorum.oturdum fetih suresini okudum 1200 defa.dilim damagım kurudu valla allah kabul eder inşallah.ne zaman darda kalsam okurum acamayacagı kapı yok allahın izniyle.ben bi süre alışveriş yapmazsam ıyı olcak:18:
günaydıınnn
1,5 ay mı aman allahım ne hayecanlı :)
esracım bu konuyuda çoğu annelerden örnekler alarak araştırdım bayaa,
sütün gelse de gelmesede al canım çünkü sütün bol gelirse sağıp biriktiriceksin yoksa göğüste birikip tıkanma yaparsa vay haline durum oluşuyor,iltihap oluyor ve çok kötü sonuçlar oluyor..
elektrikli acıtmaz manuel acıtır diye bir durum yok eğer acıyorsa yapıcak bişey yok yara olmuştur bir kere bebekten sebep ona bağlanmamal ,manuel olanlar için sadece el yoruyor diye yorumlar var..
ben mauel aldım bir annenin tavsiyesi üzerine..Lansinoh aldığım marka..yapamazsam elektrikli alırım sanırım gereksiz masraf yapmak istemedim...
manueli kullanan anne önce bebeğine emzirip uyarıyormuş göğsünü diğer memeye geçince uyarılanı rahatça pompalıyormuş,birde sabahları ve banyodan sonra bol olacak malum o zamnlarda pompalayıp biriktiriyormuş..yoğun gelen zamanlarda yorulmaya kalmıyor tabi el..
böyle işte canım,yine de karar senin..
bu arada biberona karar veremedim cam olsa ağzını beğenmiyorum ağzı geniş olsa cam olmuyor çok karışık bir durum
ağzı geniş olsunki anne memesine benzesin memeyi bırakmaması için,ama cam olanda daha sağlıklı geliyor..hala karar vermiş değilim :S
slm canim sikma canini bende takarim öyle kücük ayrintilara bosver vardir herseyde bir hayir canim hayirlisi olsun artik hersey gönlünce olur insallahh canim benim..
bize en yakin cami 3 saatlik yolda tr ye gidince ezan sesini duyunca bir garip olmustum ozlemisim:)
kalabalik olmaniz ne guzel benim burda gorustugum sadece 3 tane turk arkadas var tekide aralikta gidiyor.
Ama yinede tum bunlara ragmen kendi evimde esimle cocugumla olmaktan memnunum. kizima hamileligimde bir cahillik edip esim
ydisindayken ben ist daydim cok zor oldu. buraya alismak icin cok zorlandim ne yalan soyleyeyim
anlayis farkli kultur farkli yemekler fapfarkli:))
ilk geldigimde cok ac kaldim hamile halimle. yogurt yapmasinida bilmiyordum
simdi manti acabilecek seviyeye geldim. kotu komsu adami ev sahibi yaparmis o hesap astim kendimi resmen. dilide basladim
ogrenmeye kizimin hocalariyla kelime kelime ingilizceyle anlasmaya calisirken simdi korece anlasabiliyoruz.
cok super ogrenemedim henuz ama derdimi anlatabiliyorumki markette bir yumurtayi soramiyordum
ingilizce sorsan onlar anlamiyordu ayy benim de cenem dustu valla hasassim bu konularda baya zorluk yasadigim icin
o yuzden buraya gelen turklere becerebildigim kadar yardimci olmaya calisiyorum.
ciger yiyen var mı?
kızlar bugünde çok midem yanıyor süt içtim iyi gelir diye ama banamısın demedi sanki ateş yutmuş gibiyim sizler neler yapıyorsunuz bu yanmalarda
mrh annişler aslında doğumdan sonra çalışmasak evde otursak süper olacak ama bakıyorumda benim gibi ev kredisi ödediği için çalışmak zorunda kalan annişler var ama olsun bizde kendimizi bebişlerimiz için çalışıyoruz onlara daha ii bir gelecek için uğraşıyoruz diye motive etmeye çalışıyorum Allah yardımcımız olur inşallah Rabbim büyüktür kimseyi sıkıntı koymaz bebişlerimiz rızkıyla gelir inşallah amin
biz geldik arkadaşla çarşıya gittik bir dolaşıp gelelim diye ama ben kızımın eksik kalan herşeyini alıverdim 10 lu hastane çıkışı 4 parça bornoz ve havlu seti 6 lı mini hastane çıkışı alt açma seti çoraplarınıda aldık şimdilik başka hiçbirşey almamıza gerek kalmadı diğerlerinide önceden almıştık zaten :)minik prensesim gelsin artık sağlıkla huzurla hayırlısı ile :) hepimizinki tabi Allah tüm isteyenlerede nasip etsin inşallah :)
Slm topiğimizin tatlı anneleri ve bebekleri..
nasılsınız bakalım? biz şimdi doktordan geldik..şeker yüklememiz oldu..herşey yolunda çok şükür..ama ben 75 kilo olmuşum yani toplamda 11 kilo almış bulunmaktayım..vay halime şişko karı oldum çıktım yawww..kızım 1257 gr olmuş teyzeleri..doktor teyzemiz maşallah 2 hafta önden gidiyor yine dedi..kızımın keyfi yerinde..minacık burnusu var kızımın..
Ayşe ben senin kaderini paylaşıyorum kan değerlerim yine düşmüş ya olamaz..8,6 olmuş..ne ilaçlar fayda veriyor ne pekmez..çıkacağına düşüyor..ne yapacağiz böyle? çayı falanda kestim..ay bilmiyorum valla..
hafiften idrar yollarımda iltihapta varmış..bol bol su içmem yeterliymiş bu aşamada..desene 3-4 litre çıkaracağız..içtiğimiz su az geliyor demek..
slm kızlar,
doktora gitttik biz.şeker yüklemesi filan feş mekan derken bu saati bulduk yaaa....şekerim iyi çıktı çoooook şüküüüürr.tosunumuz 961 gr olmuş teyzoşlar.büyümüş...karın ağrıların normal sertleşmeler,ağrılar olurmuş.dün kilo al diyo demiştim ya adam gider ditmez çok mu kilo aldın sen dedi...ayda 1 kilo al dedi.tatlı yokmuş.morelim bozuldu....al al dedi şimdide alma diyo öfffffffffffff...al sana kaya nereye dayarsan daya
limangodann verdiğim siparişler geldi,mağazaya göre 50lira uyguna aldım ama yınede kıyafetim çok az, giyecek bişey bulmamak çok kotu
özellikle üst kıyafet...
dün bi mağaaya baktım elbıseler komedi
ya 50yaşta doğum yapılıyoda ben mi bılmıyorum benım yaşımdakıler nasıl gıysın bunları dedim oyle bakıyo kadın
koyu renkler dümdüz babanne elbiseleriEki Görüntüle 535177 Eki Görüntüle 535178 Eki Görüntüle 535179
Merhaba Hamişlerim..
Dün Doktordaydım Rutin Gebelik Kontrolümüz Vardı..
Bebeğim 1.300 kg Olmuş..
Boyu da 29 cm..
Eliyle Sol Yanağını Kapattı Göstermiyor Kendini..
Kan Sayımım Yapıldı Düşük Çıktı Kan İlaçlarını Artık Sabah + Akşam İçiyorum..
İdrar Testi Yapıldı Çok Az Enfeksiyon Çıktı Gebeliğe Bağlı..
Onun İçinde Tek Dozluk Antibiyotik Verdi..
Onu da Hallettik..
3 Günde 1 Tansiyonunu Ölçtür 13.9'un Üzerinde Olursa Ara Beni Dedi..
Birde Günde 1 Öğün Kırmızı Et Ye Dedi..
Ceviz, Badem v.s.
Tuzlu ve Tatlı Yeme, Hamur İşini de Kes Dedi..
Benden Bu Kadar Sizler Nasılsınız ?
kızlar belim değilde sırtım dehşet ağrıyor.sırt ne alaka dimi?toplamda 6 kilo aldım.bukadarı sırt ağrısı yapmaz heralde.oğlum bugün çok hareketli tuaf tuaf tekme atıyo acıtıyo resmen:)ayy kojam daha gelmedi çalış allah çalış bizimle pek ilgilenmiyohoş adam bi tek uykuda dinlenyor bi de ilgi isteyemıyorum kendi kendimize takılıyoruz işte.arkadaşım 5 aylık kızının fotosunu yollamıs dehset güzel yumuk yumuk.ayy dedım bide kız mı yapsak.sonra dedim sen bi oğlunu doğur kızı sonra düşünürsün:26:
Kızlar kalan ipliklerle değerlendirmeler yapıyorum da bereye benzer bişiy yaptım :) Nasıl olmuşş..Bu arada o bebek de benim mankenimdir bitirdiklerimi onun üzerinde deniyorum
Eki Görüntüle 535310
sinir bastı bu saat olmuş koca hala gelmedi.cebini açmıyo iş yerınden ulaşamıyorum.insan bu kadar işkolik olurmu ya.doğursam kalsam evde haber vermicem.öfff çok kızdım valla başlıcam işine de maaşına da.gelince kızsam bardan mı geliyorum diye o bana daha çok kızar eminim.
Yoo Başka Yemek Yemem..
Salata İyi Fikir Tamam Söylediğin Gibi Yaparım..
Normal Doğum Düşünen Var mı ?
Cesaretli Anneleri Merak Ediyorum..
Eki Görüntüle 535322 Eki Görüntüle 535323 Eki Görüntüle 535324 Eki Görüntüle 535325 Eki Görüntüle 535326 Eki Görüntüle 535327
Haftaya geliyor insAllah :) yatagi, dolabida kurulacak hemen esyalarini yerlestiririm cantasinida hazirlarim :) oohhh :) simdiden rahatladim :))
Mevlüt sekerlerinide ismaradim hastanedeyken onlarda 2 haftaya elimde olur...
Cok mesudum :))))
Allah'ım Ümmet-i Muhammedi, beni,ailemi ve bütün inananları kazalardan,belalardan,kötülerden,kötülüklerden,köt ü hastalıklardan,kötü alışkanlıklardan,afetlerden,bildiğimiz bilmediğimiz bütün tehlikelerden,nefsimizden,şeytandan,cehennem ateşinden,kabir azabından yoldan çıkaran zenginliğin ve fakirliğin aşırılığından,ihtiyarlığın zorluğundan koru.Bizlere yaşama sevinci ver,
korktuklarımızdan emin eyle inşallah...Amin...
valla eşim gece geç geldi diye uykum kaçtı sabah da sarhoş gıbı uyandım okula gittim. yeni geldim bi süt içip yatıcam.size bakmadan da yatamıyorum hani
aslında canım çok sıkkın eşim işten ayrılmaya karar vermiş.nasssı yanı dedımcok bunaldım artık üzerime cok gelıyorlar falan fılan.yahu her ay 2000 lıra kredı borcumuz var dıger gıderlerı saymıyorum bıle.benım maaş devede kulak neye yetcek... allahım adam cok bunalmasa hayatta bunu demez.deli gıbi işine bağlı adamı bu hale getıren patronunu allaha havale edıyorum.iş bul öle cık dedım bılmıyorum öğlen çat dıye gelebılırım dıyo.uffff!!! rabbim bi kapıyı kapar bi kapıyı acar bızı darda koymaz dıyıp sakinlesıyorum.oturdum fetih suresini okudum 1200 defa.dilim damagım kurudu valla allah kabul eder inşallah.ne zaman darda kalsam okurum acamayacagı kapı yok allahın izniyle.ben bi süre alışveriş yapmazsam ıyı olcak:18:
mrh annişler aslında doğumdan sonra çalışmasak evde otursak süper olacak ama bakıyorumda benim gibi ev kredisi ödediği için çalışmak zorunda kalan annişler var ama olsun bizde kendimizi bebişlerimiz için çalışıyoruz onlara daha ii bir gelecek için uğraşıyoruz diye motive etmeye çalışıyorum Allah yardımcımız olur inşallah Rabbim büyüktür kimseyi sıkıntı koymaz bebişlerimiz rızkıyla gelir inşallah amin
ciger yiyen var mı?
kızlar bugünde çok midem yanıyor süt içtim iyi gelir diye ama banamısın demedi sanki ateş yutmuş gibiyim sizler neler yapıyorsunuz bu yanmalarda
insanin hassas oldugu konu olunca konusacak cok sey oluyro :)) orda yerel dil mi var yoksa ingilizce mi?Seni cok iyi anliyorum dil bilmemek beni en cok yaralayan bunaltan seydi cünkü ben kendimi ifade edemedigim zaman icine kapanan bir insanim..
Konusmayi seviyorum kendimi ifade etmeyi kendi isimi kendim görmeyi bunu cok önemsiyorum... Hep esime muhtac olmak beni delirtiyodu ama o buna anlam veremiyodu anlamiyodu beni..
Geldikten 3 ay sonra kursa basladim bana öyle ii geldiki artik alisverisimi herseiymi kendim yapmaya ögrendiklerimi pekistirmeye basladim...
Simdi hastanede tek kaldim bak anlasabiliyorum anlayabiliyorum... Ama yinede bilmedigim zorlu terimler oluyo heleki gebelikte :) o yüzden esime ihtiyacim oluyo...
Ama gebeliktete dil gelisiyomus onu anladim cok ögrendim yine... Acil biseyler oldumu konusma cesaretini ögrendim tutuk kalmamam gerektigini ögrendim su 1 haftada...
Dedigin gibi esimle mutluyum burda olma sebebimde zaten o... Ama senin yemek sorunu cekmen daha bir zorluk ya üzüldüm ama buda senin ekndini yemek konusunda gelistirmene sebep olmus :)
Ben Almanyaya özenirdim bizden daha olanaklilar türkler orada cok daha fazla türklere ait sehir var ya orda :) kuyumculari magazalari vs.. vs.. oarasi iice türkiye oldu neredeyse...
Ama senden duyunca burasi oraya nazaran bir tik daha iyi.. Allah yardimcin olsun canim bu sartlarda bile mutluysak deger demektir hrseye :) Insanin külüründen vatanindan ayri kalmasi kolay degil..
Baskalari icin belki cok önemli degilidr bu ama ben cok cekiyorum özlem türkiyeye gidince simarik cocuklar gibi oluyorum :) benimde cenem düstü :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?