günaydın arkadaşlar......
umarım herkesler iyidir...
hepimiz için güzel bir gün olsun inşallah..
bu sabah cok kötü bişey oldu..
iş yerine gelebilmek için önce otobüse sonra metroya biniyorum.
metrodan inince de işyerinden bir arac gelip alıyor cünkü mesafeli baya iş yerine ve oraya kadar giden bir vesait yok..
neyse.. metrodan aradım ark dedim ben geliyorum o da tamam diğer ark da alıcam zaten seni de alırız..
indim baktım ne bekleyen var bizden ne de araç..alla alla dedim aradım nerdesin diye acmadı..
sonra diğer ark aradım benimle beraber alınacak olanı.. dedi ki biz kaza yaptık
şok oldum.. ve baya da şiddetli bir kaza olmuş.. üçü de yaralı, biri daha ağır..
düşünsenize o araçta ben de olabilirdim..
sabah da otobüste dua okuyarak geldim allahım sağ salim kurtar hepimizi diye
olayı duyan herkes iyi ki sen yoktun icinde diyolar.. işte nasip belki şu anda hastanede olucaktım..
çok teşekkürler canım :)
ayrıca geçmişe baktım da kilo ve doğum muhabbeti olmuş.
ben 20 kilo aldım:) sanırım rekor bende
nasıl bişey olmadığını bilmediğim içinde normal doğum düşünüyorum.cahil cesareti yani. tabi son anda fikrim değimezse yada doktor aksini söylemezse :)))
kesin birşey yok zaten canım sakıncalı olabilir diye diyorlar işte olsun afiyet olsun :)ben kaçkere yedim çok faydalı bence bişeycik olmaz kan yapar :) dışarda ye elini yüzüne sürme:))
çok geçmiş olsun canım.
ben geçen gün kokareçte yedim.Allaha emanet ya.aklıma ne gelse yiyorum ben.allahın izni ile bişey olmaz
nasıl bişey olmadığını bilmediğim içinde normal doğum düşünüyorum.cahil cesareti yani. tabi son anda fikrim değimezse yada doktor aksini söylemezse :)))
cnm verilmiş sadakanız varmış ,Allah esirgemiş senii.gecmiş olsunn
gızzzz naptın bacımm 20 kilo almayı nasıl becerdin yaww
yiyip içip yan gelip yattın galiba
valla 20 kilo önceki ve sonraki resimlerini merak ediyorum.faceden eklesene beni
sadece sakatat değil, çiğ et ,çiğ tavuk falan da ellemeyin diyorlar kızlar ,mecbur kalınca hep elledik tabi ama :)
dr eldivenlerinden kullanıyorum ben.. eti yıkarken doğrarken falan.. ocağa alana kadar.. sonra cıkarıyorum.
metrodan inince de işyerinden bir arac gelip alıyor cünkü mesafeli baya iş yerine ve oraya kadar giden bir vesait yok..
neyse.. metrodan aradım ark dedim ben geliyorum o da tamam diğer ark da alıcam zaten seni de alırız..
indim baktım ne bekleyen var bizden ne de araç..alla alla dedim aradım nerdesin diye acmadı..
şok oldum.. ve baya da şiddetli bir kaza olmuş.. üçü de yaralı, biri daha ağır..
olayı duyan herkes iyi ki sen yoktun icinde diyolar.. işte nasip belki şu anda hastanede olucaktım..
hehe maşallah..hatta gecen hafta canım ciğer cekmişti.. eşim gitmiş almış..geldi elini yıkadı bana dedi ki sakın dokunma ciğere..
aa neden dedim pişiriceeeeeemm :)))
dur dedi geldi kendisi yıkadı attı tavaya.. eti satan kadın demiş ki eşin sakın dokunmasın ciğere leke kalır cocuğun bi yerlerinde
ay dedim ben zaten direk dokunmuyorum ki eldiven kullanıyorum..
ollsun diyo sen elleme ben yaparım.. canım benim yaaaaaaaaaa bi tanedir benim kocamm...
totomu kaşıyayım da nazar değmesin ayy
amin canım Allah hepimize kolay doğumlar nasip etsin..geçmiş olsun en kısa zamanda geçer mide yanmaların inş..o cesaretli anne adaylarından biri de benim canım :))))))))
ağrı eşiğim cok düşüktür ama yine de normal istiyorum.. epidural diye de bişey var yani neticede..
büyük kolaylık.. inşallah güzel bir doğum geciririz hepimiz..
ben gaviscon ile buldum cözümü..
beni herşey yakıyor ama ilk keşfettiğim şey çiğ sebzelerdi.. domates, salatalık gibi.. sabah bunları yemeyi bıraktım ve yanma gecmişti..
acı ya da baharatlı şeyler de yapıyor yanma..
ama cok enteresan bugünlerde su içince yanıyorum.. su icmesem hiç bişey yok. ama onu da icmeden duramam ki(((((((
dün sırf bu yanma yüzünden kustum yine.. bu ikinci oluyor..
Kızlar dogum zamanları yaklaştıkça bakıyorum sayfalar jet hızında ilerlemiş. Benim evde dün temizlik vardı esim buldu bu sefer kadını anlatmıştım burda çok zor temizliğe kadın bulmak. Neyse sabah aldı esim kadını iyi başladık ama kötü bitirdik ya kadın gün boyu aa e vinız ne büyük aa salon amma güzelmiş aaa senin telefonun ne değişik filan dedi durdu neyse biz bir iki kirmayada başladık bu arada önce yukarı banyonun takımını kırdı sonra esimin sevdiği kupayı kırdı sonra servis tabağı derken en son neyi kırdı biliyormusunuz LAPTOPumu yaaaaaa üzüntüden oldum bu ne nazarı bı kadın yaa mahvetti beni. İnsanın gözü bu kadar mı keskin olur.sabahtan beri servis ayarlamaya çalışıyorum. Erzurum'dan istanbula gönderiden şimdi Allah bilir ne zaman gelir esim baktı ağlıyorum sinirden , gitti bı iPad aldı geldi .yani kadının sayesinde bende ilk defa esimin benim duygusallığına cevap verdigini gördüm normalde ne yapalım olsun der geçerdi ilgilenmezdi. Ya dedi bana sen aglayinca ne güzel oluyorsun. Yahu bendeymis kabahat hep ağlar zırhlar biçare olmalıymışım ki adam beni sevsin
akşam annemler,abimler eşimin annesi,ablası vs geldiler.benim doğum günümü kutladık.senelerdir ailemden ayrıydım.hepsi ile doğum günü kutlamayalı çok olmuştu. çocuk gibi iyi ki doğdun fln dediler ben mumları üflerken alkışladılar :))) ay çok hoştu yaaaaaaaaa :))
HAMİLELER İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
Yapılan araştırmalar hurmanın hamile kadınlara da bir çok fayda sağladığını ortaya koyuyor. Zaten Allah (cc) mucizevî olarak yarattığı Hz.İsa`nın (as) annesi Hz. Meryem`e (as) hamileliğinde hurma yemesini emir buyuruyor. Efendimiz`de (sas) bu durumu bir hadislerinde bakın nasıl anlatıyor: `Kadınlarınıza nifasta iken hurma yedirin. Nifasta hurma yiyen kadının çocuğu halim olur. Zira Meryem İsa`yı doğurduğunda yiyeceği hurma idi. Eğer (onun için) hurmadan daha hayırlı bir şey olsaydı Allah (cc) onu yemesini emrederdi.`
Hurmanın hamilelikte ve doğum esnasındaki bazı faydaları şöyle sıralanıyor:
Yüksek oranda glikoz ve nişasta ihtiva etmekte ve bu da hamile kadına güç vermektedir.
Taze hurmada rahim adalelerini kuvvetlendiren ve doğumu kolaylaştıran bir madde vardır.
Hurmada magnezyum, potasyum gibi sinir sistemini rahatlatan ve yorgunluğu gideren aynı zamanda doğumdan sonra kasları dinlendiren elementler vardır.
Stresi giderici, acı ve sancıyı hafifletici uyku ve rahatlamayı temin edici maddeler içerir.
Bol miktarda kalsiyum içerir. Bu da doğum sonrası kanamayı durdurmaya yarayan önemli bir maddedir.
Hurmada bulunan vitaminler doğum esnasında kaybolan enerjiyi yeniden toparlamada önemli rol oynar.
Doğum sonrası annede sütün bol gelmesini sağlayan potasyum gibi bazı maddeler vardır.
şeker yüklemesi sonuçlarım çıktı
şeker yüklemesinden önce : 78
sonra: 129 nasıl sizce?
sonucu netten aldım doktoruma yarın gösterecem inş.
bilenler yorum yaparsa sevinirim
hurmanın faydalarıyla ilgili bende buna benzer bir yazı okumuştum canım..evet bol bol tüketmek lazım son aylarda..
sonuçların normal canım..gözün aydın
gızzzz naptın bacımm 20 kilo almayı nasıl becerdin yaww
yiyip içip yan gelip yattın galiba
valla 20 kilo önceki ve sonraki resimlerini merak ediyorum.faceden eklesene beni
ya benim oğlum soluma ya da sağıma yatınca altta kalan taraftan en uctan beni dürtüyor resmengecen akşam yine oldu..
umursamadım önce bir iki dürttüü.. dalmak üzereydim zaten.. sonra bir vurdu güclü bi şekilde nevrim döndü valla hemen değiştirdim pozisyonumu
sadece sakatat değil, çiğ et ,çiğ tavuk falan da ellemeyin diyorlar kızlar ,mecbur kalınca hep elledik tabi ama :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?