- 15 Aralık 2008
- 4.118
- 18
- 318
Bence erken değil ne olur olmaz hazırla dursun kenarda..
ayyy essira korkma bende her sabah aynısı oluyor hatta uzanırken yatarken canı ne zaman isterse taş gibi yapıyor dayıyor bir taraflarını korkma dokun zaten bir süre sonra gidiyor yada dokunduğun yere daha çok baskı uyguluyor oyun yapıyor annesi :)
canım gözün aydın kızını görmüşsün ne güzel
canım Allah yardımcın olsun zor durumlar bunlar inş istediğin şekilde sonuç bulur
Slm kızlar
Geçmiş bayramınız mübarek olsun
Ne güzel odalar alınıyor eksikler tamamlanıyor
Bende dün oturma odamı boşattım,misafir odama köşe koltuğumuda sığdırmaya çalıştım
Kızımın odasını beğendim nasip olursa 1-2 hafta sonra bende siparişini vericem
Geçmişe bakamadım umarım herşey yolundadır...
günaydın kızlar bugün korkuyla sabahın 6 sında uyandım ben göbek deliğimin 3 cm soluna doğru resmen taşlaşmış olduğunu hissettim korkudan öldüm hafif hafi ovalayıp bebeiş harekt ediyormu diye kontrol etmeye çalıştım. bir saat sonra gene aynı şey olunca eşimi uyandırdım. baktı kontrol ettii hayır korkma ayağını basıyor dedi. sertleşme olunca böyle bütün vucudu yumak gibi olur göbeğinin ortasında tam bi parça hissedersin panik yapma hadi yat dedi ama ben ecel terleri döktüm yaa. allahım yaa ne olur şu günlerde geçsin artık
Ayşecim yaa..
Kesinlikle şimdiden uygun bir dille söylemek lazım...
İnsan bakıcıyı beğenmezse değiştiriyor... Ama akrabaya olmuyor demek daha zor..
Gerçi kardeşim 4 yıldır çocuklarını kayınvalidesine baktırıyor bir sıkıntısı yok... Ama ben olsam yapamazdım..
Sen de yapıp yapamayacağını tahmin edersin...
canım eşimle ve bebeğimle ilgilenmediğimi nereden çıkarttın bunu çözemedim ?
zaten eşimle konuşucam fakat kesin olmayan bir konuda kavga etmemeliyim diye düşündüm
ki görüceksiniz de bu bi blöf
ben de asla ve asla hayatıma müdehale edilmesinden hoşlanmam hoşlanmıyorum da
zaten kayınvalidemin bunu ne sebeple dediğini nasıl böyle bişey yaptığını anlamış değilim
daha önce benzeri görülmedi çünkü torunu olucanı duyunca birden huy değiştirdi kadın...
önce ismine karışmaya çalıştı şimdi de kendi bakacakmış...
ben annemin bakmasını istemiyor değilim annem baksın ama her ramazan samsuna gidiyolar ee
babam samsuna gidelim dicek annem gitmese babam gidicek annem tek nasıl kalıcak illaki gitmesi gerekicek
bebek ne olucak o dakikadan sonra kim bakıcak ben çocuğumun bir düzeni olsun
diye söylüyorum bunu...zaten bakıcı bulamazsam annem bakar hatta dün akşamda söyledi kızım ben bakarım diye...
canım hiç bir şey sürmüyorum
göbeğimde çatlakta yok sadece gelimin kenarında oluşmuş ufak ufak
ama mandalina sen de tam yerinden vurmuşsun yani insanın gözleri doluyo :)
evet cidden çok yüzeysel bakıyor bunu dün çok iyi farkettim ne olucakmış bakan kişi değişirse
böyle düşünüyorsan çalışmam sat evi de fln diye neler diyesim geldi yani birden öyle sinirlendim ki
o an herşeyi söyleyip büyük bi kavga çıkarabilirdim bu sebepten sustum bu konu tekrar açılıcak biliyorum
o zaman daha sakin olmaya çalışarak konuşmaya çalışıcam...ben de öyle yapmayı düşünüyorum
zaten kaynım anadolu lisesi kazandı oraya devam ediyo o da liseye alışıcak vs söyleycek bahanem çok
ama dediğim gibi dün birden sinirlendim....kötü konuşmamak için sustum
öldüm canım korkudan valla.ömrüm tükendi bi anda
9. ayda çatır çatır yarılıyor mor mor
çok moral bozuyorrrrrrrrrrrrrr
o yüzden bu sefer güzel önlem almak istiyorummmmmmmm
ayşecim ben esas başka bi soruna takıldım kayınvaliden kaynınla sizin evdemi kalıcak peki bebeğe bakma sürecinde herlade 1 yıllığına ev tutmayacak. puuffff kaynınada zor yahu bu çocuk üniversite sınavına hazırlanacak ambeleye döner valla okul değiştirmekten. bide ne o öyle ya kayın kayınvalide evde lavaboya gitsen sorun banyoya gitsen sorun ergen bi erkek.
dun marketten camasir yikama filesi aldim.:) onumuzdeki hafta bende baslicam yikamaya cicileri:)
7 ay bitti nede olsa:)aslinda 2 ayda uzun sure ama bellide olmaz acele ederlerse ortada kalmayalim.:)
daha neler neler yazardım da sustum ayşe sen göz göze gelmedin mi henüz
evet malesef erkekler farklı bakıyor bizi anlamaktada zorlanıyorlar bazen abarttığımızı düşünüyorlar işte kavga edip sinirlenip hem kötü kişi olup hem üzülmektense biraz kelime oyunu rol istiyorlar ne yapalım onlarda ince fikirli olsalarmış hakediyorlar dimi ama :)))
benimde eşim beni bırakıp bayramda ailesin yanına gidecekti annem hacıda ve ben burada yanlız kalacaktım kendi 10 küsür saatlik yolda konuşarak tabi farklı yönden nedenlerle anlatabildim eğer kavga çıkarsaydım ailemi istemiyorsun sevmiyorsun havasına sokacaktı bazen sabırlı olup tüm sinirlerimize dilimizin ucuna gelen kelimelerimize sahip çıkmamız gerekiyor sende bunu sessizce başarırsın biliyorum ben yıpratma kendini
Kız sana demedim o lafı, ben kayınvalidene sesleniyordum onu söylerken
Çok yaşa emi
Ben seni çok iyi anlıyorum.
Annenlerinde düzeni bozulsun istemiyorsun...
İnşallah herkes için hayırlı bir sonuca varırsınız
günaydın güzel anneler ve bebişler.
Allah sıkıntı yaşayan tün hamilelerimize yardımcı olsun.bebeklerini sağlıkla kucağına alıp gönüllerince bakmayı nasip etsin inşallah.
işe gelmekten sıkıldım artık.bir an önce 32 hafta gelsede evimde olsam diyorum :)
sata göremi bebeğin gelişimine göremi izin veriliyor.32 hafta başındamı sonundamı veriliyor acaba?
valla şu bebeğin doğması yaklaştı ya farklı farklı oldu insanlar eşim de bişey söylüyo garip garip
sonra düşünüyo farkına varıyo he taam evet ya ok senin dediğin doğru diyo mantıklı insandır sonunda lafıma geliyo
ama illa saçmalayacak :) hepsi biliyolar bunun ne saçma bi iş olduğunu...dün akşam tartışsaydık eşim yanlış da olsa
geri adım atmazdı biliyorum ben onun inadını...
Allah ım hamile karısını bırakıp ailesinin yanına mı gidicekti ailen de yokmuş
bu arada Allah haclarını kabul etsin canım :)
kayınvalidem de ağlamış bayramda oğlu gelemedi diye...azcık bi mantıklı düşünse sağduyulu olsa ne olur ki
ya hu zaten zor gecınıyoruz bebek doğucak 4 ay calısamıycam para lazım
e ağırlaştım ben gidemıyorum ben gitmeyınce eşim de gitmıyo ( gitmiycenı bıldıgım ıcınde git git die baskı yaptım :) )
ama gitmedi diğer bebekelrımızı hep eşim şehir dısındayken kaybettık çünkü bu sefer bırakmıycam dedi...
böyle canım hangi biriyle uğraşalım bilmiyorum hepsi çeşit çeşit ay akşam eşime de patlayamadım ya doldum
geldim direk topiğe patladım hee inşallah hallederim canım :)
kız Allah seni napmasın
kusura bakma ama deyince dedim ne diyo bu hamiş :)
evet ben kimsenin düzeni bozulmasın diye diyorum
hayır o sempatik alttan alan gülümseyen ayşeyi kaybedicekler farkında değiller :)
İnşallah canım...
günaydın canım :)
rapor sata göre veriliyor hım benden 3 gün önce çıkıcaksın yani 20 kasım :)
Günaydın kızlar dün erken çıkıcaz dediler apar topar çıktım bişey yazamadım
of dün akşam çok sinirim bozuldu ya onu paylaşmak istiyorum biliyorsunzu benım kayınvalidem eskişehirde
annem ve kızkardeşim burada...şimdi bebek olucak ben anneme ve kızkardeşime yük etmek istemediğimden
ve hani bırakmak zorunda kalırlarda çocuğum sık sık bakan kişinin değişmesinden etkilenir diye apartmanımda
hep bakacak bir kadına vermeyi düşünüyorum....
dün kayınvalidem eşimi aramış neymiş kaynımın okulunu istanbula aldırıp buraya gelicekmiş 6 ay 1 sene bakıp
eskişehire dönücekmiş bunu konuşuyolarmış kayınpederimle ama daha kesinleştirmemişler kayınpederim kalp hastası
emekliliği geçti ama hala çalışıyo rahat olduğu için emeklilik istemiyo ama kalbi ciddi bi durumda rahatsız neyse yani o eskişehirde kalıcak
kayınvalidem liseye bu sene başlamış kaynımla istanbula gelecekmiş de güya bebek bakıcakmış
çok sinirlerindim sanki ellerimden elektirik verilmiş gibi hissettim....bu birincisi anneme kız kardeşime hakaret
sanki burda kimse yokmuş gibi taa eskişehirlerde hasta adamı bırakıp istanbula gelmek ne demek
ikincisi bana sormadı üçüncüsü sen o çocuğu 1 sene sonra bırakıp gidince ne olucak oyuncak bebek değil ki bu
bakan kişi değiştikçe güveni kalmıycak kimseye zaten annesi yanında olmuycak ve araştırdığım bildiğim kadarıyla
bu annesi çalışan yenı doğmuş bebekelre yapılcak en kötü davranış...haa zorunda kalırsın başka bi mesele
tabii hemen alevlendirip kavga edip de kendimi kaybetmemeliyim diye düşündüm eşime sadece annem gelip 1 sene bakıcak sonra
ne olucak çocuğun psikolojisini düşünsene dedim...eşimde ne psikolojiymiş be bişey olmaz şımarık mı olcak fln die
saçmaladı dedim annesi olrk böyle düşünüyorum fln biraz yüzüm düştü eşimde farketti gönlümü almaya çalıştı
çok konuşmak istememe rağmen sustum çünkü o sinirle bişeyelr desem kayınvalidesini istemeyen gelin durumuna düşüp
eşimin gözünde annem iyi davranıo ama eşim anneme karşı önyargılı annemi sevmıo durumuna düşücektim zaten kayınvalidemın de
bırakıp geliceğini sanmıyorum gözdağı mı verıyo ne yapmaya calısıo onu da anlamış değilim ama gecen gun telefonda bakıcıya verıırm
deince ay annen baksın aa olmaz öyle şey diyerek bişeler gevelemişti neyse böle işte ya çok sinir oldum paylaşma
ihtiyacı hıssettım kızlar ama haksızmıyım sizce de öyle değil mi 6 ay da bir bakıcı mı değişri ya akıl var fikir var
ayrıca ben de yumurtadan çıkmadım heralde annem babam kızkardesım burada çocuk ortada kalcak değil ya ben bi düzeni olsun
hem anneme şöle yap böle yapma niye böle yaptın diip kalbini kırmamak için ailemın huzuru bozulmaısn die bakıcıya verıym diyorum off
çok bunaldımm....
göbekleriniz çatlamasın diye bişey sürüyonuzmu
doktorunuz neler önerdi
ben ilkinde kakao yağı ve badem yağı sürmüştüm
ama genede çatladı
farklı bişey varmı önerilen?
canım bu yazdıklarının aynısı bizdede geçerli diyorum ya erkek milleti hep aynı kalıptan çıkmış gibi bakış açıları düşünceleri aynı ve erkek aileleride aynı :)) istisnalr yok değil tabi :))
iyi olmuş topiğe patlaman sakinleşmişsindir şimdi akşama eşinle daha sakin daha mantıklı konuşma yapabilirsin insan sinirini boşaltmadan tartışmaya girdiğinde en son söyleceğini ilk söyleyebiliyor
verdiğin haber beni çok sevindirdi ayşeciğim :) ay 20 kasıma ne kaldı yaşasın.3 haftam kalmış :))))
hayırlısı ile o günleri görürüz inşallah
valla liseye giden kaynının durumunun bebeğinin durumundan bile daha vahim olduğu kesin. 2 kez okul değiştirmek lisede mahfeder eğitimini, psikolojisini, bence buradan ikna et eşini. valla erkekler anlamıyorlar çok tekdüze düşünüyorlar, eminim şu şımarık mı olacak lafını bir çok erkek -eşim de dahil- saçmalardı.
Arkadaşlar moralim çok bozuk,
Cumartesi günü eşimin arkadaşının hanımının 41+4 günlükken ölmüş bebeği, o haliyle suni sancı verip ölü olarak doğurmuş. Eşim bana yeni söyledi zaten stresliyim diye saklamış. Pazar planlanmış doğumu vardı, herşeyi hazırdı bayramda konuşup gülüşmüştük bebeklerle ilgili, çok üzülüyorum kadına, geceden beri 10 kez uyandım kötü rüyalar gördüm. Kendimi onun yerine koyuyorum yüreğim parçalanıyor. Kocası da çok ağlıyormuş.
Ne zor birşey yarabbi, 41 hafta bekle, sonuç bu olsun. Biraz hastane ihmali de var ama kader diye de düşünüyor insan.
Allah hepimizin sağsalim bebeklere kavuşmasını nasip etsin, kadıncağıza ve eşine de sabır versin.
Arkadaşlar moralim çok bozuk,
Cumartesi günü eşimin arkadaşının hanımının 41+4 günlükken ölmüş bebeği, o haliyle suni sancı verip ölü olarak doğurmuş. Eşim bana yeni söyledi zaten stresliyim diye saklamış. Pazar planlanmış doğumu vardı, herşeyi hazırdı bayramda konuşup gülüşmüştük bebeklerle ilgili, çok üzülüyorum kadına, geceden beri 10 kez uyandım kötü rüyalar gördüm. Kendimi onun yerine koyuyorum yüreğim parçalanıyor. Kocası da çok ağlıyormuş.
Ne zor birşey yarabbi, 41 hafta bekle, sonuç bu olsun. Biraz hastane ihmali de var ama kader diye de düşünüyor insan.
Allah hepimizin sağsalim bebeklere kavuşmasını nasip etsin, kadıncağıza ve eşine de sabır versin.
bi çocugu en çok annesi düşünüyomuş bunu zamanla daha iyi anlıyorum :)
babalar sadece sevmeci oyuncu bi de anneye muhalefet :) evet canım ınsallah :)
evet cok az kaldı ben dayanabıldıgım kadar calısmayı dusunuyorum ınsallahh :) amiinn
ay evet yazık kimse çocugu düşünmemiş...zaten gittiği lise dersleri zor bi lise ve eskişehirin en iyi lisesi
o kadar çalıştı kazandı kaynıma da yazık...ben de buradan yürürüm diye düşünüyorum :)
direk yüzeysel bakıyolar çocuğa hızmetcı aramıyoruz bakıcak ilgilencek ve onun güvenebileceği birini arıyoruz
aşkım anlasana tek sorun altını değiştiricek doyurucak birini bulmak değil çocuk güvenmeli hayatının bi rutini
olmalı diyorum yok bi kulaktan giriyo öbüründen çıkıyo...sabır yarebbimm :)
günaydın annişler ve kuzucuklar
başta tatili bitmiş çalışan ve ya gelen herkeze hoşgeldiniz mandiş seni gördüm kuzusunu gören şanslılarda maşallah bizde sabah kahvaltı etmiyoduk kociş işyerine alıyodu saatler alınınca hava çok aydınlık kalktık kahvaltı hazırladık babamızla yaptık evi topladık şimdide bakalım napılıyo dedik bide teyzemizin orda fırtına kasırga var ona yazdık dünakşam görüştük ama burda yurt dışı var ama abd yok sanırım varsa şimdiden geçmiş olsun
ayşecim doğumlar yaklaştıkça kocalarla ve anneleriyle sorunlar başlıyacak ama senin ki gerçekten saçma olmuş ortada şehir değiştirilecek orda bi baba var ve okuyan bi çocuk ve kayınvaliden gelecek bu işin başta maddi boyutu var nekadar boğaz okadar maddiyat bende gün param gelecek tüllerimi değiştirecektim ama şimdi bana bakmaya annem gelecek eh kayınvalide ve kayın benden çıkmıcak benimde tek eşim çalışıyor ve maaşı çok az kenara koymaya karar verdim okadar masrafa bide bunlar eklenecek bende kaynımdan o doğum hali ve bizim tek vc diğeri çamaşır odası yapılmış naparım kaç su temizlerim dikişlerim de olacak diye düşünüyorum ve çok iyi dediğim eşimde gözlemlediğim doğum yaklaştıkça anasına kızan adam şimdi yere göge koyamıyor ve yaptıklarını bana hep yumuşatarak sanki ben orda değilmişim gibi anlatıyor bayramda bile oğluna kusura bakma deyip beni becerdi hayır diyor sana kusura bakma dedi ay en iyisi susmak dedim ama doğuma izin almasın oannesine sahip çıkmasın görecek ana oğul alır oğlumu giderim diyorum şimdiden annemin evinde daha rahat bakarız oğluşuma
eh manevi boyutsa insan mı kalmamışta daha eskişehirden gelecek bakıcı maddi sorun olsa inan annesine kardeşine harçlık vermen gerekecek eh çocuğuna bakıyorlar eh sizinde zaten borçlarınız var ve ailen gelse rahat edemicek sen zaten şimdi güzel geçinirken aynı evde ister istemez sorun çıkacak kocalara bile bazen katlanamıyoruz Allah kolaylık versin ama bence olmaz bu iş oğlan olmasa gelir kayınvaliden ama o çocuğun okulu anadolu lisesi orda düz liseyemi gidecek bi oğlunu düşünürkenöbürünü napacak bu kadın
ay bende buara çok dertliyim bende anlatayım barik benim kaynananın durumu iyi ama nerde döküntü onu almış oğluşa bişey demedim ama bide tabi babanneyim yapacam lar oğlu anneler övmeler doğum parası verecekti benim 2ye geliyor hastanemde 1 verecekti şimdi orası pahalıymış başka hastane bullar ve sülalesi fakir denir hepsi özellerde doğurmuş imkan bulsa banada devlette doğur diyecek te okonuda kocişle zamanında tartıştık zaten bide şimdi çok samimi komşusunun geliniki çaılışıyo diye bana örnek gösterilir kafamın eti yenirdi kayınvalideyi bitür kovmuş bebişin doğumauna mevlite çağırmamış olaylar olmuş şimdi bana bak böyle bişey yaparsan oğlum beni seçer bana gelir göz korkuları al oğlunu başına çal diyip çıkasım geldi yien sabır dedim aldıkların da 2 3 düzgün ele gelir şey vardı meğerse onlarda o geliniyle kavga eden komşunun gelinine aldıklarıymış duyunca benim tepe hepten attı kocada annesini sarılıyo öpüyo almış annem diye sonra bana boşver biz istediğini alırız oğluma diyor ama kaynanacıkım şimdi hava attığı gibi düğünümdede herşeyi ben yaptım diye gezmiş doğumda da aynı şeyi yapar deli olurum takmıcam diyorum ama takıyorum oda alcam demiş beşiği abim yollucak zaten son dakikaya kadar söylemicem bakalım babannesi 100 e 200 e ne oda bulcak oğluma ay kızgınım ya almasında aldım da demesin ama napalım 1haftadır bende böyle saçma şeyleri takıyorum çoğu kişiye göre sorun bile değil ama ben çok doluyum patlatmaya yer arıyor kısmet bakalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?