2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
dün doktorumuza gittik

açmış gözlerini kocaman poz verdi aama ağzı doluydu hemde ayağını tutmuş eliyle ağzına sokmuş bize bakıyordu şurda bir kaç ay önce uzaylıya bile benzettiğim kesesine bakıp bir şey anlamadığım kızım büyümüşte tombiş yanaklı bana bakıyordu :)

doktor 30 ve 35 haftalar arası bizim için önemli dedi ayakta durma bol dinlen bol su iç ani hareket yok bu haftalar çok riskli ve önemli dedi kızımın kafası göbek deliğinin üstündeydi bir bu haftalarda döncekmiş çok rahatsız edebilirmiş bu dönmesi duruşu yaramazlık yaparak gelirim diyormuş :))

herkese günaydınn.geçmişi okuyamadım.inşallah herşey yolundadır.fırsat bulursam okuyacağım.herkesin geçmiş bayramı mübarek olsun.bizim bayramımız güzel geçti çok şükür.biraz yorulduk ama iyiyiz.sizlerde ne var ne yok

kızlar günaydınnn ...
koskoca tatilll bitti yaaa ( şimdi 4 gözle kasım 16 olsun diye bekliyorum 32 hafta ve iş hayatına elveda :)))

Yüzüstü yatmayı özledim .....

ben dee özledim ben deee resmi var şu an elimde

evet canım 23 kasımda dolduruyoruz hatta sen 22 kasımda dolduruyosun benden 1 gün öndesin
yani 32+ günlerde iken alabılıyrouz raporu benım satımda 13 nisan :)
ben doktoruma sordum zaten kendım hesaplamıştım doktoruma hesaplattım o da 23 kasım dedi
istersen sen de sor canım ama dediğim gibi doktorum kendısı hesaplayıp 23 kasımda gelince raporunu da yazarız dedi :)

anladım canım annem de ben bakayım diyor ama işte dediğim gibi hem sık sık şehir dışına çıkıyolar hem rahat etsın
hem sabah nası götürüp getiricem diye düşünüyorum bu sebeplerle bakıcı daha iyi olur diyorum ben de
yoksa annem bakayım diyor...ben de şimdi düşünmeyim doğum sonrası planlayım diyorum am aay hiç aklımdan
çıkmıyo ki hep bunu düşünüyorum.... :)

canım durum gayet net hatta biliyosun ben takvim tutuyorum excelde bak her hafta atladığımda işaretlıyorum
en son işaretli yer 28 hafta yani doldurduğum hafta içinde bulunduğum değil 28 i doldurunca 29 un içinde olmuş
oluyorum cunku neyse onun resmını koyyım da bak her cuma bır hafta dolduruyorum say ve 23 kasıma denk
geldiğini görüceksin :)

anladım canım bu duurmjda tabii ki daha zor olur ama dediğin gibi bebeğinin yanbında olucaksın bu da paha biçilemez

bi tecrübe bence dediğin gibi oğlun kreşe başlama yasıan gelınce gene calısırsın :)

maden suyu iyi mi geliyormuş
ben normalde hiç içmem, şimdi mide yanmalarım da başladı aslında her gün içeyim bari
teşekkürler canım ya

hangi marka maden suyunu tercih ediyosunuz si

hayır her gun soda içme dün de yazmıstım yukske mıktarda tuz bulundurdugundan ödeme yol açabılır

ki son ayalrda yedıgın ekmektekı tuz dahı ödem yapabılıyoken dıkkat et derım ödemden agzı yanan biri

oalrak söyluyorum ınan kı başlamasını hıc ıstemezsın atmak çok zor haftada bi tane veya ıkı tane iç o kadar

benden söylemesi :)

canım hiç sigara içmemiş biri olarak ne diyebılrıım kı tamam lisedeyken fln şöyle bi bakıym demsıtım

ama hıc ıcmedım bır daha bagımlılık ıstemek nasıl olur bılmıyorum ama kendını dizginlemek için çok çok çok

geçerli bi sebebin var hamilesin....hamile kalmayı sen seçtin bebeğin olmasını da sigara içmeyi de sen seçtin

ve içtiğin sigara bi rahatsızlığa sebep olursa -Allah korusun- bunun acısını ömür boyu bebeğin çekicek böyle düşünsene ne sucu var dimi

zaten üzülüyorsun stres yapmışsın anlıyorum daha da üzmek için demiyorum bunları sana ama düşün canım

anne dediğimiz kişi sabırlı değil midir dayanıklı değil midir dayanmaya çalış...bunu şimdi yapmazsan bir daha ne zaman yapıcaksın ?

canım herkes kalsiyum magnezyum kullanıcak die bişey yok ben de kullanmıyorum yanı bu sunun gibi bişeyd eğil

hamile kal folik kullan 16. haftada elevite gec durumu gibi değil gerek olursa verırıler

tebrik ederim canım... :13:

yükek irade göstermişsin..ayrıca çok geçmiş olsun

oy yaa mandişşş o cümleyi kurmuycaktın ağlamamak için zor tutuyorum kendımı

maşallahh yavrunaa Rabbım sağlıkla kavusursun inş... cümlemizi :)

Son düzenleme:
Canım ya sen bugünde mi çalışıyorsun? resmi tatil her yere bugun dinlenseydin keşke:2:

Özel sektör Milsacım, Affetmez!

bende çalışıyorum canım..özel sektör olunca resmi tatil falan dinlemiyor..

Evet canım Allah'tan saatler alındı da erken çıkıyorum artık

Beni iş değilde ev yoruyor canım ya ama az kaldı

kızlar günaydınnn ...
koskoca tatilll bitti yaaa ( şimdi 4 gözle kasım 16 olsun diye bekliyorum 32 hafta ve iş hayatına elveda :)))

Günaydın canım.
Evet bende gün sayıyorum

Mandalina
Reputable ve diğer bebişini gören arkadaşlarım hepinizin gözü aydın

Çekirdek ve Tontirik nerede bu arada gören var mı?

Son düzenleme:
Merhaba kızlar,
Günümüz hayırlı, bereketli, sakin, huzurlu ve mutluluk dolu olsun inşallah...
Sabah yatakta pinekliyordum. Kızım tekmeleriyle annesini namaza kaldırdı
Yerim ben onun minik ayaklarını
-
Garip duygulara kapıldığını söyleyen arkadaşlarımız olmuş.
Bende son günlerde göbeğim çıktıkça utanmaya başladım.
Çünkü herkes göbeğime bakıyor
Kendimi çok tuhaf hissediyorum.
Delirdim mi ne

Günaydın kızlar dün erken çıkıcaz dediler apar topar çıktım bişey yazamadım

of dün akşam çok sinirim bozuldu ya onu paylaşmak istiyorum biliyorsunzu benım kayınvalidem eskişehirde
annem ve kızkardeşim burada...şimdi bebek olucak ben anneme ve kızkardeşime yük etmek istemediğimden
ve hani bırakmak zorunda kalırlarda çocuğum sık sık bakan kişinin değişmesinden etkilenir diye apartmanımda
hep bakacak bir kadına vermeyi düşünüyorum....

dün kayınvalidem eşimi aramış neymiş kaynımın okulunu istanbula aldırıp buraya gelicekmiş 6 ay 1 sene bakıp
eskişehire dönücekmiş bunu konuşuyolarmış kayınpederimle ama daha kesinleştirmemişler kayınpederim kalp hastası
emekliliği geçti ama hala çalışıyo rahat olduğu için emeklilik istemiyo ama kalbi ciddi bi durumda rahatsız neyse yani o eskişehirde kalıcak
kayınvalidem liseye bu sene başlamış kaynımla istanbula gelecekmiş de güya bebek bakıcakmış

çok sinirlerindim sanki ellerimden elektirik verilmiş gibi hissettim....bu birincisi anneme kız kardeşime hakaret
sanki burda kimse yokmuş gibi taa eskişehirlerde hasta adamı bırakıp istanbula gelmek ne demek
ikincisi bana sormadı üçüncüsü sen o çocuğu 1 sene sonra bırakıp gidince ne olucak oyuncak bebek değil ki bu
bakan kişi değiştikçe güveni kalmıycak kimseye zaten annesi yanında olmuycak ve araştırdığım bildiğim kadarıyla
bu annesi çalışan yenı doğmuş bebekelre yapılcak en kötü davranış...haa zorunda kalırsın başka bi mesele

tabii hemen alevlendirip kavga edip de kendimi kaybetmemeliyim diye düşündüm eşime sadece annem gelip 1 sene bakıcak sonra
ne olucak çocuğun psikolojisini düşünsene dedim...eşimde ne psikolojiymiş be bişey olmaz şımarık mı olcak fln die
saçmaladı dedim annesi olrk böyle düşünüyorum fln biraz yüzüm düştü eşimde farketti gönlümü almaya çalıştı

çok konuşmak istememe rağmen sustum çünkü o sinirle bişeyelr desem kayınvalidesini istemeyen gelin durumuna düşüp
eşimin gözünde annem iyi davranıo ama eşim anneme karşı önyargılı annemi sevmıo durumuna düşücektim zaten kayınvalidemın de
bırakıp geliceğini sanmıyorum gözdağı mı verıyo ne yapmaya calısıo onu da anlamış değilim ama gecen gun telefonda bakıcıya verıırm
deince ay annen baksın aa olmaz öyle şey diyerek bişeler gevelemişti neyse böle işte ya çok sinir oldum paylaşma
ihtiyacı hıssettım kızlar ama haksızmıyım sizce de öyle değil mi 6 ay da bir bakıcı mı değişri ya akıl var fikir var
ayrıca ben de yumurtadan çıkmadım heralde annem babam kızkardesım burada çocuk ortada kalcak değil ya ben bi düzeni olsun
hem anneme şöle yap böle yapma niye böle yaptın diip kalbini kırmamak için ailemın huzuru bozulmaısn die bakıcıya verıym diyorum off
çok bunaldımm....

göbekleriniz çatlamasın diye bişey sürüyonuzmu
doktorunuz neler önerdi
ben ilkinde kakao yağı ve badem yağı sürmüştüm
ama genede çatladı
farklı bişey varmı önerilen?

Günaydın kızlarr..
Ben 4 ten beri ayakta sayılırım, yani bana sabah olalı çok oldu... Bazen ağrıdan bazen bebeğin hareketlerinden uyuyamıyorum...
Eşim zorlandığımı görünce mucizevi bir şekilde yardıma başladı...
Bu günleri görecekmiydim ya Rabbi diyorum... Tabiiki içimden.. Siz de maşallah deyin lütfen...
Bişeyler yaptığını görmek ne kadar hoşuma gidiyor bilemezsiniz...

Doktora gidip bebişini görenlerin gözü aydın... Ben de bayramda acile gidip orada gördüm... Doğum acili doğumhanenin içindeydi.. Sancı çekenlerin seslerini duydum.. en güzeli az önce doğmuş bebekler anne ve babaları vardı... Çook heyecanlı...
Allah hepimize göstersin canlarım...

Ya neden ya neden!
Ta oralardan gelmeye ne gerek varmış çocuğun okulunu değiştirmeye varana kadar.
Sen kendi çocuğunla eşinle ilgilen önce ( kusura bakma Ayşe ama )
Bebeğe bakacak zaten annen var (istemesen de)
Kaldı ki bu senin kararın çünkü senin çocuğun!
Benim şu hayatta tüylerimi diken diken eden bir şey varsa ki bunu sık sık yaşadım.
Bana sorulmadan, benim hayatım üzerimde plan program yapılması!
Eşine anlat Ayşe,
Eğer çocuğumu bırakmak isteseydim zaten anneme bırakırdım.
Annenin ta oralardan düzenini bozup gelmesi çok düşünceli bir davranış (!)
Fakat bu da benim anneme karşı biraz ayıp olacak gibime geldi...
Sinir oldum şu an bende he!

kızlar günaydınnn ...

evet yaaa o kadar hızlı geçtiki günler tatilde :)
sanırım aynı tarihlerde rapor tarihimiz geliyor ben biraz daha gelebilmeyi umut ediyorum duruma göre

sağol ayşe Aminnnn ecmain
bak böyle sürekli ağlamaklı olursan duygusal olur bebişin :)

teşekkürler

erkekler aileleri özellikle anneleri söz konusu olunca yanlış anlamaya yada çok üstün körü bakmaya olaylara bayılıyorlar bilerek yapmıyorlar belki ama genelde öyle oluyor bence sende aynı taktikle ilerle yanlış anlamısna izin vermeyecek bahaneler onları düşündüğünü onlar için daha iyi olduğunu gösteren nedenler sunman huzurlu kendini üzmeden eşinin aynlış anlamasını engelleyerek olayı çözmene yardımcı olabilir erkeklerin kafaları bizim gibi çalışmıyor onlar daha yüzeysel bakıyor bunun için üzme kendini ayşe

canım eşimle ve bebeğimle ilgilenmediğimi nereden çıkarttın bunu çözemedim ?
zaten eşimle konuşucam fakat kesin olmayan bir konuda kavga etmemeliyim diye düşündüm
ki görüceksiniz de bu bi blöf

ben de asla ve asla hayatıma müdehale edilmesinden hoşlanmam hoşlanmıyorum da
zaten kayınvalidemin bunu ne sebeple dediğini nasıl böyle bişey yaptığını anlamış değilim
daha önce benzeri görülmedi çünkü torunu olucanı duyunca birden huy değiştirdi kadın...
önce ismine karışmaya çalıştı şimdi de kendi bakacakmış...

ben annemin bakmasını istemiyor değilim annem baksın ama her ramazan samsuna gidiyolar ee
babam samsuna gidelim dicek annem gitmese babam gidicek annem tek nasıl kalıcak illaki gitmesi gerekicek
bebek ne olucak o dakikadan sonra kim bakıcak ben çocuğumun bir düzeni olsun
diye söylüyorum bunu...zaten bakıcı bulamazsam annem bakar hatta dün akşamda söyledi kızım ben bakarım diye...

göbekleriniz çatlamasın diye bişey sürüyonuzmu
doktorunuz neler önerdi
ben ilkinde kakao yağı ve badem yağı sürmüştüm
ama genede çatladı
farklı bişey varmı önerilen?

canım hiç bir şey sürmüyorum

göbeğimde çatlakta yok sadece gelimin kenarında oluşmuş ufak ufak

canım gözün aydın kızını görmüşsün ne güzel

canım Allah yardımcın olsun zor durumlar bunlar inş istediğin şekilde sonuç bulur

Ayşecim yaa..
Kesinlikle şimdiden uygun bir dille söylemek lazım...
İnsan bakıcıyı beğenmezse değiştiriyor... Ama akrabaya olmuyor demek daha zor..
Gerçi kardeşim 4 yıldır çocuklarını kayınvalidesine baktırıyor bir sıkıntısı yok... Ama ben olsam yapamazdım..
Sen de yapıp yapamayacağını tahmin edersin...

günaydın kızlar bugün korkuyla sabahın 6 sında uyandım ben göbek deliğimin 3 cm soluna doğru resmen taşlaşmış olduğunu hissettim korkudan öldüm hafif hafi ovalayıp bebeiş harekt ediyormu diye kontrol etmeye çalıştım. bir saat sonra gene aynı şey olunca eşimi uyandırdım. baktı kontrol ettii hayır korkma ayağını basıyor dedi. sertleşme olunca böyle bütün vucudu yumak gibi olur göbeğinin ortasında tam bi parça hissedersin panik yapma hadi yat dedi ama ben ecel terleri döktüm yaa. allahım yaa ne olur şu günlerde geçsin artık

Slm kızlar
Geçmiş bayramınız mübarek olsun
Ne güzel odalar alınıyor eksikler tamamlanıyor
Bende dün oturma odamı boşattım,misafir odama köşe koltuğumuda sığdırmaya çalıştım
Kızımın odasını beğendim nasip olursa 1-2 hafta sonra bende siparişini vericem
Geçmişe bakamadım umarım herşey yolundadır...

ayyy essira korkma bende her sabah aynısı oluyor hatta uzanırken yatarken canı ne zaman isterse taş gibi yapıyor dayıyor bir taraflarını korkma dokun zaten bir süre sonra gidiyor yada dokunduğun yere daha çok baskı uyguluyor oyun yapıyor annesi :)

ama mandalina sen de tam yerinden vurmuşsun yani insanın gözleri doluyo :)

evet cidden çok yüzeysel bakıyor bunu dün çok iyi farkettim ne olucakmış bakan kişi değişirse

böyle düşünüyorsan çalışmam sat evi de fln diye neler diyesim geldi yani birden öyle sinirlendim ki

o an herşeyi söyleyip büyük bi kavga çıkarabilirdim bu sebepten sustum bu konu tekrar açılıcak biliyorum

o zaman daha sakin olmaya çalışarak konuşmaya çalışıcam...ben de öyle yapmayı düşünüyorum

zaten kaynım anadolu lisesi kazandı oraya devam ediyo o da liseye alışıcak vs söyleycek bahanem çok

ama dediğim gibi dün birden sinirlendim....kötü konuşmamak için sustum

ayşecim ben esas başka bi soruna takıldım kayınvaliden kaynınla sizin evdemi kalıcak peki bebeğe bakma sürecinde herlade 1 yıllığına ev tutmayacak. puuffff kaynınada zor yahu bu çocuk üniversite sınavına hazırlanacak ambeleye döner valla okul değiştirmekten. bide ne o öyle ya kayın kayınvalide evde lavaboya gitsen sorun banyoya gitsen sorun ergen bi erkek.

9. ayda çatır çatır yarılıyor mor mor
çok moral bozuyorrrrrrrrrrrrrr
o yüzden bu sefer güzel önlem almak istiyorummmmmmmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…