Arkadaşlar moralim çok bozuk,
Cumartesi günü eşimin arkadaşının hanımının 41+4 günlükken ölmüş bebeği, o haliyle suni sancı verip ölü olarak doğurmuş. Eşim bana yeni söyledi zaten stresliyim diye saklamış. Pazar planlanmış doğumu vardı, herşeyi hazırdı bayramda konuşup gülüşmüştük bebeklerle ilgili, çok üzülüyorum kadına, geceden beri 10 kez uyandım kötü rüyalar gördüm. Kendimi onun yerine koyuyorum yüreğim parçalanıyor. Kocası da çok ağlıyormuş.
Ne zor birşey yarabbi, 41 hafta bekle, sonuç bu olsun. Biraz hastane ihmali de var ama kader diye de düşünüyor insan.
Allah hepimizin sağsalim bebeklere kavuşmasını nasip etsin, kadıncağıza ve eşine de sabır versin.
Cumartesi günü eşimin arkadaşının hanımının 41+4 günlükken ölmüş bebeği, o haliyle suni sancı verip ölü olarak doğurmuş. Eşim bana yeni söyledi zaten stresliyim diye saklamış. Pazar planlanmış doğumu vardı, herşeyi hazırdı bayramda konuşup gülüşmüştük bebeklerle ilgili, çok üzülüyorum kadına, geceden beri 10 kez uyandım kötü rüyalar gördüm. Kendimi onun yerine koyuyorum yüreğim parçalanıyor. Kocası da çok ağlıyormuş.
Ne zor birşey yarabbi, 41 hafta bekle, sonuç bu olsun. Biraz hastane ihmali de var ama kader diye de düşünüyor insan.
Allah hepimizin sağsalim bebeklere kavuşmasını nasip etsin, kadıncağıza ve eşine de sabır versin.
öncelikle sıralamak istiyorum inş hiç birimizin bebişi gazlı olmaz:18:bebeklerimizin gaz sancısı çekmemesi için alabileceğimiz bir önlem var mı bu arada ya?
rabbim bana kızımda yaşadıklarımı hiç bir daha yaşatmasn göstermesingunaydin hanimlar
bugun evdeyim sadece yemek yapicam cok ta temiz sayilmaz ortalik ama yarin esime temizletmeyi dusunuyorum:) dayanamayip ben
temizlemezsem tabi. birde kizima sevip yiyecegi bir yemek yapmam lazim ki o is en zoru
gozun aydin canim. masallah bebgine bosuna elas yaptirmislar sana.
bende elenmeden once kullanmistim kilo alamiyorum diye biraktim.
sonra hic kullanmadim taki 2 bebegide kaybedee kadar . 3-4 ay bir fiil ictim.
sonra bu bebise hamile kaldigimi ogrendim ve elbette biraktim cok zor oldu ama bunu bebegime yapamam diye dusundum
smdi esime bile yanimda icirmiyorum. onun calisma odasi var orda iciyor. kizimda alerjik astim var ondada sigara icmemistim
birde icsem ne olurdu acaba?? canim ck zor bliyorum ama yapmak zorundasin baska seylere vermeye calis kafani
findik fistik gibi seyler ye sakiz cigne agzin bos durmasin az kaldi en aizndan dogana kadar gerci sutte vericez o donemde icmemek lazim. yanlis anlama kimseyi kinamiyorum. herkesin basina gelebilir bu stresli durumlar ama inanki ben ilk kizimin hamileliginde
cok stresli bir durumdaydim ve yinede icmedim. bebegin dogunca akcigeriyle ilgili yada astimla ilgili bir hastalik yasasa
bunun vicdan azabini bir omur boyu yasarsin bunu dusun. benim kizim suan alerjik astim. sigara icsem kendimi affedemezdim
ama ben icmedim Allahtan diyorum. sabretmeye calis dua oku onun duasi vrmis sanirim. Allah tiksintisini getirsin.
canim sanirim bu kolik olayi annenin tamamen psikolojisine bagli.
benimde kizimda gebelik sureceim acayip stresli ve moral bozukluklariyla gecti. kizimda kolik yasadim ama oyle boyle degil
o ara kv ve kp bende kaliyordu esimde ydisindaydi. off ya ne gunlerdi.
cok yiprandim. bu gebeligim iyi geciyor ins bebis kolik olmaz.
kizimda dogum yaptim birak kaynanamin bana bakmasini kendi hizmet bekledi. ne kadar anlayissiz bir insanmis.
hakikaten suan uzagim diye mutluyum. dogum sonrasi tutucam bir yardimci lohusaligin keyfini cikaricam.
sende uzak durmaya calis karistirma birseye . cok zor bu durumlar Allah sabir versin.
yok canim gaz damlalari suruplari kullandim besik kurdum salladim hareket ettirdim yok yine oluyor
cekiyorsun 3 ay iste . ama annenin stressiz olmasi cok oenmli. cocuk kesinlikle o ortami hissediyor
belki boyle onlenir benim bunu deneme firsatim olmadi. bazi seyler benim elimde degildi cunku.
YOK ARTIK ne oluyomuşki hayret bişey ya sanane be ,sen düzeni bozacan oglu sürüklücen buralara gelicen,eşin hasta onu bırakıp gelicenGünaydın kızlar dün erken çıkıcaz dediler apar topar çıktım bişey yazamadım
of dün akşam çok sinirim bozuldu ya onu paylaşmak istiyorum biliyorsunzu benım kayınvalidem eskişehirde
annem ve kızkardeşim burada...şimdi bebek olucak ben anneme ve kızkardeşime yük etmek istemediğimden
ve hani bırakmak zorunda kalırlarda çocuğum sık sık bakan kişinin değişmesinden etkilenir diye apartmanımda
hep bakacak bir kadına vermeyi düşünüyorum....
dün kayınvalidem eşimi aramış neymiş kaynımın okulunu istanbula aldırıp buraya gelicekmiş 6 ay 1 sene bakıp
eskişehire dönücekmiş bunu konuşuyolarmış kayınpederimle ama daha kesinleştirmemişler kayınpederim kalp hastası
emekliliği geçti ama hala çalışıyo rahat olduğu için emeklilik istemiyo ama kalbi ciddi bi durumda rahatsız neyse yani o eskişehirde kalıcak
kayınvalidem liseye bu sene başlamış kaynımla istanbula gelecekmiş de güya bebek bakıcakmış
çok sinirlerindim sanki ellerimden elektirik verilmiş gibi hissettim....bu birincisi anneme kız kardeşime hakaret
sanki burda kimse yokmuş gibi taa eskişehirlerde hasta adamı bırakıp istanbula gelmek ne demek
ikincisi bana sormadı üçüncüsü sen o çocuğu 1 sene sonra bırakıp gidince ne olucak oyuncak bebek değil ki bu
bakan kişi değiştikçe güveni kalmıycak kimseye zaten annesi yanında olmuycak ve araştırdığım bildiğim kadarıyla
bu annesi çalışan yenı doğmuş bebekelre yapılcak en kötü davranış...haa zorunda kalırsın başka bi mesele
tabii hemen alevlendirip kavga edip de kendimi kaybetmemeliyim diye düşündüm eşime sadece annem gelip 1 sene bakıcak sonra
ne olucak çocuğun psikolojisini düşünsene dedim...eşimde ne psikolojiymiş be bişey olmaz şımarık mı olcak fln die
saçmaladı dedim annesi olrk böyle düşünüyorum fln biraz yüzüm düştü eşimde farketti gönlümü almaya çalıştı
çok konuşmak istememe rağmen sustum çünkü o sinirle bişeyelr desem kayınvalidesini istemeyen gelin durumuna düşüp
eşimin gözünde annem iyi davranıo ama eşim anneme karşı önyargılı annemi sevmıo durumuna düşücektim zaten kayınvalidemın de
bırakıp geliceğini sanmıyorum gözdağı mı verıyo ne yapmaya calısıo onu da anlamış değilim ama gecen gun telefonda bakıcıya verıırm
deince ay annen baksın aa olmaz öyle şey diyerek bişeler gevelemişti neyse böle işte ya çok sinir oldum paylaşma
ihtiyacı hıssettım kızlar ama haksızmıyım sizce de öyle değil mi 6 ay da bir bakıcı mı değişri ya akıl var fikir var
ayrıca ben de yumurtadan çıkmadım heralde annem babam kızkardesım burada çocuk ortada kalcak değil ya ben bi düzeni olsun
hem anneme şöle yap böle yapma niye böle yaptın diip kalbini kırmamak için ailemın huzuru bozulmaısn die bakıcıya verıym diyorum off
çok bunaldımm....
canım başları sağolsun Allahım hepimizinkileri korusun onlarada en kısa sürede nasip etsin ay dertleri düşününce işte sonu buna çıkıyor rabbim sağlıklı sıhhatli kucağımıza nasip etsinde herşey düzelir inşallah bu üzüntüyü kısa sürede atlatırlar ve evet buaylardan sonra kayıplarda suni sancıyla doğurtuyorlar benim yeğenim istanmbul gata gibi biyerde doktor hatasıyla kaybetti çocuk yaşamıyor dedi doktor kalbi atıyo diye yollamış onunda haftası vardı 3günde anne karnında ölü kalmış bebişi bu aralar bunları duymak hoş değil ama dahada kötülerinden rabbim hepimizi korusun inşallah
canım sende düşünmemeye çalış bende buara hep erken doğum riskim olunca onu düşünüp hesaplar yapıyorum sonrada kötüyü çağırmayayım diye kızıyorum kendime canım hem arkadaşına hemde kendine dua et ve hepimize
günaydın annişler ve kuzucuklar
başta tatili bitmiş çalışan ve ya gelen herkeze hoşgeldiniz mandiş seni gördüm kuzusunu gören şanslılarda maşallah bizde sabah kahvaltı etmiyoduk kociş işyerine alıyodu saatler alınınca hava çok aydınlık kalktık kahvaltı hazırladık babamızla yaptık evi topladık şimdide bakalım napılıyo dedik bide teyzemizin orda fırtına kasırga var ona yazdık dünakşam görüştük ama burda yurt dışı var ama abd yok sanırım varsa şimdiden geçmiş olsun
ayşecim doğumlar yaklaştıkça kocalarla ve anneleriyle sorunlar başlıyacak ama senin ki gerçekten saçma olmuş ortada şehir değiştirilecek orda bi baba var ve okuyan bi çocuk ve kayınvaliden gelecek bu işin başta maddi boyutu var nekadar boğaz okadar maddiyat bende gün param gelecek tüllerimi değiştirecektim ama şimdi bana bakmaya annem gelecek eh kayınvalide ve kayın benden çıkmıcak benimde tek eşim çalışıyor ve maaşı çok az kenara koymaya karar verdim okadar masrafa bide bunlar eklenecek bende kaynımdan o doğum hali ve bizim tek vc diğeri çamaşır odası yapılmış naparım kaç su temizlerim dikişlerim de olacak diye düşünüyorum ve çok iyi dediğim eşimde gözlemlediğim doğum yaklaştıkça anasına kızan adam şimdi yere göge koyamıyor ve yaptıklarını bana hep yumuşatarak sanki ben orda değilmişim gibi anlatıyor bayramda bile oğluna kusura bakma deyip beni becerdi hayır diyor sana kusura bakma dedi ay en iyisi susmak dedim ama doğuma izin almasın oannesine sahip çıkmasın görecek ana oğul alır oğlumu giderim diyorum şimdiden annemin evinde daha rahat bakarız oğluşuma
eh manevi boyutsa insan mı kalmamışta daha eskişehirden gelecek bakıcı maddi sorun olsa inan annesine kardeşine harçlık vermen gerekecek eh çocuğuna bakıyorlar eh sizinde zaten borçlarınız var ve ailen gelse rahat edemicek sen zaten şimdi güzel geçinirken aynı evde ister istemez sorun çıkacak kocalara bile bazen katlanamıyoruz Allah kolaylık versin ama bence olmaz bu iş oğlan olmasa gelir kayınvaliden ama o çocuğun okulu anadolu lisesi orda düz liseyemi gidecek bi oğlunu düşünürkenöbürünü napacak bu kadın
ay bende buara çok dertliyim bende anlatayım barik benim kaynananın durumu iyi ama nerde döküntü onu almış oğluşa bişey demedim ama bide tabi babanneyim yapacam lar oğlu anneler övmeler doğum parası verecekti benim 2ye geliyor hastanemde 1 verecekti şimdi orası pahalıymış başka hastane bullar ve sülalesi fakir denir hepsi özellerde doğurmuş imkan bulsa banada devlette doğur diyecek te okonuda kocişle zamanında tartıştık zaten bide şimdi çok samimi komşusunun geliniki çaılışıyo diye bana örnek gösterilir kafamın eti yenirdi kayınvalideyi bitür kovmuş bebişin doğumauna mevlite çağırmamış olaylar olmuş şimdi bana bak böyle bişey yaparsan oğlum beni seçer bana gelir göz korkuları al oğlunu başına çal diyip çıkasım geldi yien sabır dedim aldıkların da 2 3 düzgün ele gelir şey vardı meğerse onlarda o geliniyle kavga eden komşunun gelinine aldıklarıymış duyunca benim tepe hepten attı kocada annesini sarılıyo öpüyo almış annem diye sonra bana boşver biz istediğini alırız oğluma diyor ama kaynanacıkım şimdi hava attığı gibi düğünümdede herşeyi ben yaptım diye gezmiş doğumda da aynı şeyi yapar deli olurum takmıcam diyorum ama takıyorum oda alcam demiş beşiği abim yollucak zaten son dakikaya kadar söylemicem bakalım babannesi 100 e 200 e ne oda bulcak oğluma ay kızgınım ya almasında aldım da demesin ama napalım 1haftadır bende böyle saçma şeyleri takıyorum çoğu kişiye göre sorun bile değil ama ben çok doluyum patlatmaya yer arıyor kısmet bakalım
allahım sabır versinArkadaşlar moralim çok bozuk,
doktorlar hiçmi anlamamış canım yaa
önceden sezeryanla almayı falan hiçmi düşünmemişler
çok yazık olmuş yaaaaaaaa
Allah sabır versin
Herşeyin bir sebebi varf hayırlısı böylemiş demekki ama çok acı yaa
Allahım evlatlarımızı korusunnnnnnn
ayşe ne güzel laf olmuş sevmeci :))
boşver neden kafana takıyorsun ki almazsa almasın
açıkcası ben almalarını da istemem kendim alırım beğendiklerimi
öncelikle sıralamak istiyorum inş hiç birimizin bebişi gazlı olmaz:18:
1-hamilelikte hiç kendinizi ,ayaklarınızı üşütmemeye çalışın (hep sıcak olun)
2-hamilelikte stresden uzak durun(rahat bi anne olun)
3-gaz yapacak yiyeceklerden hamilelik süresince uzak durmaya çalışın
4-bebek dogdugunda aglarsa sakin olun strese girmeyin
5-yine gazlı yiyecek yemeyin
6-kış bebeklleri olacagı için bebeklerin ayaklarına ,göbişlerine küçük sıcak sular (tuluk)koyun
7-hiç kimse için stres yapmayın
8-stres olmayın rahat olun
9-stres olmayın rahat olun
10-stres olmayın rahat olun
inş bütün nunları uygularsak gazı olmaz bebişlerimizin
YOK ARTIK ne oluyomuşki hayret bişey ya sanane be ,sen düzeni bozacan oglu sürüklücen buralara gelicen,eşin hasta onu bırakıp gelicen
neymiş efendim 1 yıl bebek bakıcan
töbe rabbim ya sinirim bozuldu
hayırdır ne oluyo deseydin ayşecim
erkekler bazen gıtlık oluyo sonra anlıyolar merak etme canım
öle anacılar sonra bakıyolarki hııı öle deyilmiş
sizlere bişey sormak istiyorum istoçta bebek karyolası ve bebek arabaları varmıdır varsa fiyatları nasıldır?
sen ayrılmadan burdan ayzım dedim ,bacım bence gelmezler ..
nedeni ise ;blöf yapıyorrr yani sen dışarıya başkasına para verme ne var canım anası bakar mantığında ,yani aslında anneni yada seni utandırmak isteyebilir ,(hemen yorum yazdım ,diğer kızlar ne yazdı bilmiyorum ama )
bence nedeni bu,sende deki ;annem bakıcak galiba ,başkasına güvenemiyorum de ,onun içine ferahlık ver(K.v)çünkü o şimdi çocuğa bakmak için vereceğin paraya fuzuli gibi görüyor ....
bence böööleeee
ne güzel taktik verdim ,kelin ilacı olsaa oooo)))
neyse ben şimdi biraz forum okuyayımmm...
benimde hamileleğimde gerilim yarattılar ,bunların genetiği torun alarmı veriyor galiba
of Allah ım sabır versin yardım etsin ne zor bi durum
canım senın kayınvaliden de tehdıt mı eıdyo gözdagı mı verıyo şaşırdım enteresan bi durum valla
ay hepsi ayrı çeşit....ben herseyden önce mantıklı bi kayınvalide olmaya çalışıcam ıns...gelinimi
veya damadımı strese sokmak istemiyorum :)
öyle ama canım çocuk doğsun sevelim eşim şimdiden diyo biz yaramazlık yapıcaz sne bzie kızıcaksın evi
dağıtıcaz fln aşkım daha güzel hayaller kursan mesela benim yorulmuycam hayaller diyorum :)
canım gaz ile ilgili yazdıkalrına kesınlıkle katılıyorum en çok annedekı stres sebep oluyo
gaz harıcınde aglayan hzuursuz uyksusuz ıstahsız bebege de sebep oluyo ama ıste bak göruyosun nası stres
yaptırıyoalr zaten zor riskli bi gebelık gecııryorum ki bu zor durumu kendımı skaınleştirerek toore edip
baya aştım gayet huzurluydum durdular durdular tamg ozunden vurdular
dediğin gibi kendı düzenını bozucak bızım düzenımızı bozucak annem duysa var ya cinleri tepesine çıakr kadının
bu ne demek diye ki bize en cok yarıdmı annemler yapmıstır maddi manevi sankı annemler bişi yapmıomus gibi
böle emrivakiler hiç hoş değil
canım istoçta var ama fiyat aralığını bılmıyorum :)
canım bence de aynen öylee bakıcı parasını gereksşz görüyolar ondan yapıyolar
ayrıca evlendiğimden beri kayınvalidem ay ebn asla torun morun bakmam diyodu bırden nası
fikri değişti anneme kardesıme yuk etmek ıstemıyorumd eyınce kendı atladı fln
ya hu her taraftan dökülüyo fikir ya hiç tutar yanı yok
ayrıca ayda yılda bi gelıo evımızde tv yok sıkılıomus bi de eve tv aldırırımış :)
düşmanmısın deseydin ya :)) benimkinin hayalleri daha iyiymiş kıznı alıp cafeler barlar dolaşcakmış :)
bazen diyorumki bu insanların hiç işi gücü yok sadece acaba ne oyun çıkarsak nasıl stres yapasaköyle ama canım çocuk doğsun sevelim eşim şimdiden diyo biz yaramazlık yapıcaz sne bzie kızıcaksın evi
dağıtıcaz fln aşkım daha güzel hayaller kursan mesela benim yorulmuycam hayaller diyorum :)
canım gaz ile ilgili yazdıkalrına kesınlıkle katılıyorum en çok annedekı stres sebep oluyo
gaz harıcınde aglayan hzuursuz uyksusuz ıstahsız bebege de sebep oluyo ama ıste bak göruyosun nası stres
yaptırıyoalr zaten zor riskli bi gebelık gecııryorum ki bu zor durumu kendımı skaınleştirerek toore edip
baya aştım gayet huzurluydum durdular durdular tamg ozunden vurdular
dediğin gibi kendı düzenını bozucak bızım düzenımızı bozucak annem duysa var ya cinleri tepesine çıakr kadının
bu ne demek diye ki bize en cok yarıdmı annemler yapmıstır maddi manevi sankı annemler bişi yapmıomus gibi
böle emrivakiler hiç hoş değil
canım istoçta var ama fiyat aralığını bılmıyorum :)
canım bence de aynen öylee bakıcı parasını gereksşz görüyolar ondan yapıyolar
ayrıca evlendiğimden beri kayınvalidem ay ebn asla torun morun bakmam diyodu bırden nası
fikri değişti anneme kardesıme yuk etmek ıstemıyorumd eyınce kendı atladı fln
ya hu her taraftan dökülüyo fikir ya hiç tutar yanı yok
ayrıca ayda yılda bi gelıo evımızde tv yok sıkılıomus bi de eve tv aldırırımış :)
he he bu adamlar hep aynımı benimkide geçen bi film izliyoruz adam hayal kuruyodu bebişi almış kucağına bütün kadınlar yolda bebişi seviyo adama sulanıyo benimki, ışıl ışıl gözlerle bakıyo bizde oğluşla gezeriz diye aman al çıkar bende azcık iş yapar uyurum dedim ya oğlum bukadın bizi kıskanmıyoda diyo ay yolarım aslında ama bilmesin okadarını
Aysecim ne yap ne et bu fikirden vazgecir sizinkileri
ben yasadim 9 ay birlikte .6 ay gebelik ve dogum sonrasida 3 ay . ne kadar zor oldugunu anlatamam.
berbat bir lohusalik donemi gecirdim. sinir stres kendi annemlerle dalastilar kizim kolikti ev isine yardim etmedi
kayin validem ben ameliyatliyim yapamiyorum birde o ara oksuruk tuttu dikislerim acilacak sandim .
kizkardesim gelmisti bir ara daha 20 gunluk yoktum temizlik yapiyordum gordu beni sok oldu napiyorsun sen diye
e napayim koca kadinami diyeyim temizle diye kucuk bebek var evde. afedersin oturdugu yere yapisiyor
ama bende hata o durumda bir yardimci tutabilirdim en azindan kaynanam varya guvendim iste. bakiyordu bana ama sade gozleriyle :)off neler neler
anlatmiyim simdi moralim bozulmasin:)
o yuzden canim aman diyeyim herkes yerinde sagolsun.
kesinlikle kabul etme. cok zorlanirsin bunu yasadim gordum. cok iyi insanlar bile olsa ayni evde yasamak cok baska
kendi evin gibi bile gelmiyor. yani hani gelsinler kalsinlar normal zamanda 1 ay tamam ama sonrasinda
evlievine koylu koyune.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?