2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353

ingilterede oldu bu devlete gidiyor zaten herkes burda babası otopsi vs istememiş, neden olduğunu bilmiyorlar

geçmiş olsun canım senden haber alamamıştık sonra aldık iyisin ya ailende geldi gitti mutlusundur
kız buarada ben bulafı evlendiğim zaman kayınvalide somurtup tavır yapınca benimkinin halası herkezin içinde söylemişti yapışıp kalmıştım bide benimki 100 kez arardı sülalesi laf sokmasın üzmesin diye ozmanlar çok görüşülüp hep laf yiyodum ay bide ben küçükte evlenmedim bide küçük evlensem ne olurdum ozaman bi kadın da aç bakacam seninki altındanmı demişti kalmıştım ama alıştım şimdi onlar garip sözler söyleyince bende acık söylüyorum bakalım öğrencem daha

bazen diyorumki bu insanların hiç işi gücü yok sadece acaba ne oyun çıkarsak nasıl stres yapasak
diye düşünüyolar
allahım ya nebiçim insanlar bunlar

bende öyle düşünüyorum acaba şimdi ne yapsak da canları sıkılsa fln :)

canım ne kadar uzak o kadar iyi lohusayken zaten

sinirli bişey oluyo insan kimseyi kaldıramıyo :)

ayy aynen korku filmi gibi :)

düşmanmısın deseydin ya :)) benimkinin hayalleri daha iyiymiş kıznı alıp cafeler barlar dolaşcakmış :)

vala he öle dıorm ama işte öyle sevimli sevimli söyleyip yumuşatıyo güyaa :)

hım bi hayali de kızını koluna takıp gezicekmiş kendisi çok yakışıklı ve genç gözüktüğü için aradaki

30 yaş farkedilmezmiş düşman çatlatcakmış öyle diyoo hayaller hayaller

mideme tekem attı gene istifra ettim diyorum kızım tekmeliycek tabiii aksi düşünülemez bile fln

bi de bana dio çocuğu şımartıcan diye

demetcim seninki erkek babayla birlikte çapkınlık yapabilir yapıverseydin cadı bi kız bak bakalım babasına başka kadınları yanaştırıo muydu babasının yanına biz üç kız kardeşiz annemin babamı kollamaya hiç ihtiyacı olmadı üç silahşörleri kat yanına adamın ohhhhh rahatsın sonra

valla çenem düştü ocak ayı anneleri kayınvalide skandallarına dönüştü :)
yok şaka bi yanada ,k.v bayramda kendi kayınpederine bağırıp çağırması(feci tırstımmm)sonra başka bi konudan dolayı ,eltisi ile kavga etmesi ,sonra diğer görümcesi ,diğer görümcesi ..
sonra kendi sülalesinde abisinin eşleri ile arasının limoni olması ,kadınların mesafeli ,benim k.v karşı soğuk davranması
hem içim rahat ,bende bi anlayışsızlık yok yaniyip ama bi yandanda üzüntüden şiştimmm :)))ama canlarım BANA BAYRAMDA KURBAN ETİ VERMEDİ :)))

annem,eşimin
dayıları,görümcesi verdiler ,buzdolabının buzluğu fulll ama gel gör ki sen bana bunu anlat ..sanki ben hiç et görmemişiim gibi neden bana et vermedi diye kendimi yedim bitirdim ,neticede 2 ay sonra mevlüde saklıyormuş kadıncağız ,5 kilo et alsan ne tutar yaaaa 100 tl para tutsunn ,ne yani senin bi tane oğlun var ama ,gel bana anlat ...
sanki memelette kasap yok ,annem diyorki derindondurun kapanmıyor onun etine mi kaldın ,alttan al diyor ,o öyle dedikçe dahada delirdiyorum ,anlatamıyorum ki ,içim şişti ,benmi anlatamıyorum ya mesele 2-3 kilo et değil ki mesele oğlunu beni saymayıp bizi kurbanda pas geçmesi yani önemsememesi ,neyse siizde boğdummm ne kurbanmış ya....
neyse ben bu konuyu kapatıyorum ..
alah rahat günler nasip etsinnn

bugun dr randevu alamadım yarınada vermediler...
perşembeye aldım ,şimdi bebişi merak ediyorum ,yavruşa ne müzikler ne kitaplar okurdummm,dr gicedeğimizi 1 hafta önceden haber verirdim:))
şimdi ise ..neyse :)ben bu arada 1 aydır hiç kg almadım 1 ay öncesine kadar tam 10 kilo :)şimdi tık yok ,sevineyim mi acaba :)
yarın dr gideceğim bakalım yine yaşıtlarına göre 2 hafta öndeyse sorun yok demek ,inş iyidir herşey
birde çatla için arkadaş dormuşş ben mustela kullanıyorummm,çatlak yok ,bi ara göğüslere sürmeyi unutmuştum ,oralarımda üstlerinde 1-2 tane oluştuuu..
ama göbekte yok

ingilterede oldu bu devlete gidiyor zaten herkes burda babası otopsi vs istememiş, neden olduğunu bilmiyorlar

ay canım ya ben olayı burda sanmıştım burda şikayette etsen biliyosun hastane kendi doktorunu savunuyor geçen anlatmıştım ya kızın günü geçmiş tıpta yatmak istiyo yer yok 2gündür geliyomuş (oda niye ısrar ediyor anlamadım öyle durumu kötüye benzemiyordu) kıza prof elinden bi dosya vermişler doğum yapması lazım burda yer yok diye ençok mahkemeye verilen doktorlar kadındoğumcular olduğu için kendilerini temize çekiyorlar ama ne bileyim yurtdışı pahalı ama haklar daha çok diyorduk keşke verseydi mahkemeye ama otopsi ve sonrası ah bende istemezdim okadar büyük bebişi bırakmak sonrasında insan kafayı yer neden oldu zamanın dayetişseydi diye ama hayırlısı olsun tekrar haklarında

bu cümleler bana çok tanıdıktekmelesin kızım oh tekmele kızım hadi :))

saol canım :) evet canım ya annemler burdayken hiç giremedim nete... mutluyum allaha şükür bi de artık tamamen taşınsalar buraya daha da mutlu olcam inşallah :) babam artık torun sevdasına duramıo oralarda telefonda bile kapatırken dio ki kızım hadi öptüm seni minayı da öpüyorum iyi bak torunuma :):)
benim kayınpeder de kv yi günde 10 kezden fazla arar canım ondan bizimkilere anormal gelmemişti eşiminin beni sürekli araması babasının oğlu ne de olsa dendi :):)
bazen gülüorum kv lere ama bazen de merak ediyorum acaba bizde böle yaşlanınca gelinlerimizle yarışır hale gelicek miyiz ki

amaaan sakın ayşeciiiimm,kaynanayla aynı evde bu yaşta yaşayamam doğrusu.rabbim yaşatmasın valla..Eşine alttan alttan istemediğini çaktır sen,valla az kaldı söliim gelir yerleşir kalır o dönemde zaten psikolojikman değişik olucaz..sen bidaha söylerse telefonda zahmet etmene gerek yok anne benim annem bakıcak bana deyiver gitsin

göbekleriniz çatlamasın diye bişey sürüyonuzmu
doktorunuz neler önerdi
ben ilkinde kakao yağı ve badem yağı sürmüştüm
ama genede çatladı
farklı bişey varmı önerilen?
cnm sürmediğim şey kalmadı,vaselin de sürdüm ama göbeğimde yok yanlarım çatladı bacaklarımdada var dizden yukarı.artık takmıyorum alıştım onlara ben benden bi parça onlar yaşayamam onlarsız ben cingar çıkar valla napalım tatlım kaderde çatlamakta varmış

ah cnm ne şanslısın.eşin doktordu biliyorum ama kadın doğumcumuydu..valla şansın böylesi..

cnm nasıl üzüldüm anlatamam.normalde 40 hafta dolunca ve bebek gelmeyince sezeryanla alırlar bebeği türkiyede ben öle biliyorum.ama sen yurt dışındaydın galiba..nasıl üzüldüm niye böyle olmuş kıyamam

burdada bi hastanede bana ykın bi tanıdığımız vefat etti,konuyu anlatmak ,kimseyi sterese sokmak istemiyorum ...
ama dr lar kendilerini öyle güzel temize çekiyorlar ,hastane üstüne bile almıyor ,kaldıki dr hatası bile olsa (dışardan dr getirenler oluyor doğumlarına )hastane mesuliyet almıyor bile ...dr hastaneye ,hastane dr vsvs..
ama içimizi rahat tutmalıyız ,yurt dışında burda bi arkadaş mezura ile ölçümden bahsetmiştide meğersem yurtdışındaymış ,kim olduğunu bilmiyorum ,araştırmıştımda ,bu olay yurt dışında oluyor ve bizdeki gibi rahatta değil ....türkiyedeki hastaneler heryönden çok daha rahat ve donanımlıı!!
ben hastane ile kötü bi şey mi duydum ,değiştiryorum ...
her ay ultroson giriyoruz ,dru ile muhabbet edenler oluyor 30 dkk
ama yurt dışında ultrosona girmek sıkıntılı gebeliklerde oluyorrmuş (geneli böyleymiş )200-300 dolarlardan bahseliyor bi ultroson için ,şimdi düşününkü siz her ay 200 dolar verip ultrosona giriyorsunuz =zor bi durummm
özel hastane o kadar pahalıymışki ,burda bize 5000 tl pahalı geliyor orda doğum özelde çok pahalıymışşş,o yüzden bi çok kadın devlete gidiyor ve ebeler atarfından muayne oluyor
oranın ebeleri biizmkiler gibi değil o ayrı (biizmkiler tetenoz aşısını bile zor vuruyorlar,devlette hasta bakıcılar bilr prof gibi havalarda uçuşuyor )
yani içimizi ferah tutmalıyız ,her hastalıkta rahatsoızlıkta olduğu gibi doğumdada değişiklikler olabilir ,ama insan bunu hiiççç dert etmemeli ....
böyle şeyleri düşünmeyin :)

Son düzenleme:

Ya bu kayınvaldeyle probşlem yaşayanları okuyunca sinirden kendim kuduruyorum ya. Ne kadar benciller, ne kadar düşüncesizler.

Ben de erkek annesi olucam ama yemin ettim eşime evlenince oğlum herşeye burnumu sokan bir anne olmucam, tamam evlat ama biraz rahat bırakın gelinleri ya.

Sen de takma kafana canım benim. 1 yıl sonra gidince çocuğun bütün düzeni bozulacak hiç düşünmüyorlar. Bu konuda çok haklısın. Bir de aklı ermeye başlayacak artık. Gideni anlıyacak.

Ayrıca annenler var yani, bakıcı falan hiç birşey olmazsa, onlar bakar.

Bir de gelince kaynınla birlikte sen de mi kalıcaklar kayınvaldenler??

ayyyy çok güldüm ya seninki kaynanatör olmuş bu bayramda... takma kafana vermesin ne olcak haklısın anlıyorum seni ama ne gerek var stres yapmaya bak stres eşittir kolikli bebiş diolar kendine eziyet etmiş olursun tatlım ya...

fıstıklar bende çıkayım acık babiş kaçıncıya arıyo bilgisayar başındayım kızıyoda aslıcım tontirik yine bayramda gelmişti bende çekirdeği merak ettim müjdeli haner getircekmi oğluşu tepikledimi gerçi bizim oğlanda tembiş ama arife günü bayram coştu ilk kez burda yazılanları hissettirdi sonra yine tembiş hayatına döndü aman sağlıklı olsunlarda bizim asansör çalışmaya başladı komşular başlar bugün pazarımız var nezamandır kocalar yüzünden görüşemedik hep kapıdan azcık ta onlara takılayım öptüm hepinizi çok ta çoşmayın dicem ama kaçgündür boşkalmış topik çoşun

Geçmiş bayramınız mübarek olsun güzel anneler ....

herkesler iyidir umarım bizde iyiyiz şükür,bu hafta kontrolüm var özledim meleğimi umarım herşey yolundadır..

Annem hangi mobilyayı düşünüyorsunuz diye sordu ikeanın sitesine girip göstereyim dedim bir baktım ki dolap yok bitti mi yoksa diye aldı bizi bir telaş..hadi gidelim dedik..
cidden dolabı yok,kalmamış :S karyolasını ,yatağını ve birkaç birşeyler daha aldık..evde beyaz dolap vardı daha önce ikeadan aldığım çalışma odasındaydı ,ufak geliyordu onu kullanıcam,çalışma odası için daha büyük dolap aldık...yeni evimize taşınsak da yerleştirsem çok heyecan yaptım,Rabbim kullanmayı nasip etsin..

Reputable arkadaşına ve ailesine Rabbim sabırlar versin ne kadar zor bir durum..

Ayşecim bencede annem bakıcak diye haber ilet sen..

lohusa dönemi yaklaşıyor sancılar başlıyor,çok zor bence en iyisi kendi annelerimizin yanımızda olması lohusa döneminde,en kıymet veren onlar olur..yoksa kendimizle mi uğraşalım,hizmet mi edelim çok zor valla..

Son düzenleme:
demin görümcem aradı

kayınvalidesi bunaltmış biraz konsutuk ah ah dedim sorma benı de kayınvalidem bunalttı annen ama

öyle maalesef dedim :) kıza anlattım ay inanmıyorum gıcık oldum resmen ayrıca çok alındım konyaya cagırıyorum

gel die kızım baban hasta kardesın okuyo nası gelıym diyo bana evıme gelmıo ama ıstanbula mı gelcekmiş

çok saçma ayrıca mustafa varken rahat edemıceksın siz de yenı bi aile olcaksınız kafanıza göre ıstedııgnızı

yapamıycaksınız olmaz annem öle bi laf atmış ama imkansız bişey diyo dedim kesın bısı değildir fln aramızda kalsın gene

ama öyle işte her türlü oluyo kayınvalıde ile sorun dedim ya ya düşün benımkı bi de kapı komşum diyo

canım o konu nasılsa açılacak :) hepsi biliyo tavrımı olmaz anacım

diyorum ya herkesı bırak annem duysa küplere biner kadın ki inan annemle dalaşmak istemezsin :)

ya dımı sinirlenmekte haklıyım gece acaba ben mı büyütüyorum diye düşündüm ama yok büyütmuyormusum :)

canım ben de aynen öyle düşünüyorum hııc karısmıcam yardım ısterlerse yardım ederım o kadar hayatlarına

karısmak yok bu ne ya şaka gibi şeyler :) yani annem var kızkardeşim var teyzemler var dayım var

var oğlu var tüm akrabam istanbulda :) yok canım olurmu gelınce bızde kalcakalr baska ev yok kı :)

Helal sana kadının en büyük silahı bu işte..
Benim ilk oğlumda 3 ay baktı kayın validem, bir de eşim askerdeyken 1 ay baktı... Sonra kreşe verdim... Benim fıtratım gereği rahat olamıyorum.. Evde sürekli misafir var gibi, yatamıyorum, kalkamıyorum, eşime kızamıyorum, sevemiyorum... Düzenli yemek yapmam gerekiyormuş gibi gelip, herşeyi düşünmeye çalışıyorum.. KV iyi bir insandır ama ben rahat davranamıyorum.
Bir de yanımda diğer gelinleri eleştirince, benim arkamdan ne der demeden edemiyorumm..

Kızlar ben ikinci hamileliğimde son aylarda gitmiştim eşimin memleketine eşimle papaz olup gelmiştim... Zaten insan oturup kalkamıyor, orada hiç rahat etmiyor insan..
O yüzden ben geçen bayram gittim. Aslında eşim kurbanda gidelim dedi ama ben rahat edemeyeceğimi bildiğim için Ramazan diye ısrar ettim..
İyiki gitmişim bak hepiniz fenalık geçirip gelmiş...
Zuzular, üzmeyin bebeleri... KV hayatın bir gerçeği...

ya kızlar ben hergün iki bardak süt içiyorum bi sabahla öğle arası ara öğünde bide akşam yatarken..hergün muhakkak içtiğim 1 bardak süte tarçın serpiyorum şkerim yüksek çıkmıştı ya dengelesin diye.hatırlamıyorum şimdi kim olduğunu ama bikaç kişi burda öyle yap demişti..tarçının hamileler için sık kullanımda iyi olmadığını duymuştum.acaba hergün kullanıyorum bişey yaparmı kine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…