2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
ahh bu kayınvalideler diyorum Allah hepinize sabır versin kuzum ama sonuna kadar hakılısın bebek alışıcak kayınvalidene başkasıyla kalmak istemicek zaten günboyu seni özlüyo olucak inşallah kv denide kırmadan halleder5sin bu işi :)) Allahıma şükürler olsun dünya tatlısı bi kayınvalidem var herşeyi bana sorar ben tamam demeszem yapmaz çok şanslıyım şükürler olsun :))
göbekleriniz çatlamasın diye bişey sürüyonuzmu
doktorunuz neler önerdi
ben ilkinde kakao yağı ve badem yağı sürmüştüm
ama genede çatladı
farklı bişey varmı önerilen?
cnm daha bi çatlama yok bende ama karışık sürüyorum bişiler evde bebeyağı , zeytinyağı , bademyağı ve susam yağı var kafama göre sürüyom :))
cnm bende hep öle diyodum kasımı tamamlarım diye ama yok artık dayanamıyorum sabah 6 da kalkması akşam 2,5 saat trafik artık çok zor geliyo oyuzden 32 haftada çıkıcam :))
cnm benim o bende hep oluyo bebek orada toplanıyo ve itiyo :)) ben o zaman azıcık seviyorum hemen çekiliyo :)))
günaydın canım :)

rapor sata göre veriliyor hım benden 3 gün önce çıkıcaksın yani 20 kasım :)
ayşeee benim sat aslında 25 mart ama geç döllenme oldugu için biz doktorlar satı değiştirdik yane 7 nisan yaptık ee benim nolcek ???

ahh cnm yaa Allah sabır versin ama neden okadar beklemişler ki keşke beklemeselerdi ama olacağı varmış Allah kısa zamanda sağlıklı sıhatli tekrar bebek nasip etsin inşallah... bizim bi tanıdıkta geçen sene bu şeklde bebeğini kaybetti 3 ay sonra tekrar hamile kaldı ve doğum yaptı şuanda bebeği kucagında

ayşe
canım eşinle konuş
2/3gun değil, 1sene kaynanyla yaşamak zor
benim eşimde annen gelsin diyorki annemınde nıyeti yok, ben olmaz dedim kendi anem bıle olsa herkesin kendi evi
sen işten gelcen, eşinin yuzune bıle gulmeye çekıncen, kaynanam yanlış mı anlar dıye
zaten bebk eşleri biraz ayırıyor bıde kaynana evde olunca daha zor
eşine anlayacağı şekılde sakınce anlat
kendı anneın bıle yatılı kalmasını ıstemediğnden başla, 2miz rahat edemeyız de

tarçın zrarlı değil diye blıyorum
uyuşturucu etkısı olan otlar zararlı,hamılelıkte zararlı otlar vb yazınca çıkıyor, paylaşmıştı bir arkadaş daha önce
tarcın 2çay kaşığı koyuyorsun gunde, bence problem olmaz

canım sadece serpme tarcın gunde ıkıkez pek sorun olmaz ya bence

hamılelıkte aşırı tüketılmesi yasak yanı tüketılmesı yasak değil aşırı tüketilmesi yasak onun ıcın sanmıyorum

ayrıca her süt içişimde olmasada ben de şeker katmayıp tarcın eklıyorum canım

canım eşimi cinsel açıdan sınırlayarak terbiye etmeye çalışmam ama cidden yan odada kayınvalidem yatarken de

çok zor :) ayrıca öle ufak hayallerde değil eşimin kurduğu hayaller öle evde kayınvalide varken olmıycak şeler

avcunu yalar ve buna ben sebep olmam ehehe

ben de öle rahat edemem canım ayrıca merak ettim 3 aylıktan sonra kim baktı kreşe 2,5-3 yasından

sonra almıyorlar mı ? aa bak sen tecrubeli çalışan annesın şimdi ben bakıcı düşünüyorum ya ne yapmamı tavsıye edersın ?

düzenını kendın belirle kadına öle bildir fln diyolar nası yapim ben onu :)

Tünaydınlar güzel anneler nerdeyse 1 haftalık tatilin ardından topiğime kavuştum. Biz de arefe günü gittik kontrolümüze. o zaman 30+1 dim. 2 hafta sonra eğer istersem çalışabilir raporumu alabileceğimi söyledi. Allah nasip ederse 5 kasımdan sonra 5 hafta raporlu olucam. İstesem izne çıkabilirim istiyorum ama çalışmak zorundayım. çıksaydı şu yasa (doğum izninin 6 aya çıkması) süper olcaktı. kısmet bakalım belki çıkar :44:

görümcen çok tatlıymış yaklaşımına bakışına bak hasta oldum helal olsun kıskandım hattaa ayşe maşallahh
bende severim görümcemi iyidir ama böyle bir konu olsa annesini tutar benden yana olacağını sanmam gerçi kaynanamı sevdim seninkini okuyunca kadına gel azcık bebişe diyorum benim yararımdan çok zararım olur bigrenim var şu hastalığım var bu var diyip gelmiyor :)

bende dayanabileceğimi düşünmüyorum bacağımdan dolayı başka sıkıntım yok şükür işimle evim arası 15 dakikda kendi aracımızlada gidip geliyoruz

canım benımkı de öyle idi ne oldu bilmıyorum kafasıan saksı fln düştü galiba :)

ya da gorumcem evlenıp dekayınvalıdesınden cekmeye baslayınca benım gelınım nie rahat o da ceksın

die düşünüp yenı huylar mı edindi diye dedüşünmuyor değilim yoksa kayınvlaıdemde herseyı bana danısırdı...

canım 7 nisan olr o zaman yaa öle kararlaştırıldıysa

evet canım katılıyorum

zaten konusucam dun akşam çok sınırlıyım die bi laf etmedım :)

sonra iş inada fln biner Allah korusun

ya aynen öyle canım..hemde o kadar zor ki anlatamam..hem ev hem iş yetişemiyorum bazen..bu ara hele bir iş yapasım var ama oturunca kalkamıyorum yerimden..ne yapalım az kaldı biraz daha sabır..15 Aralıkta izine ayrılacağım inş..amin canım Allah herkesin yardımcısı olsun..

yok canım daha erken değil yavaş yavaş hazırla istersen..ne olur ne olmaz bundan sonra..

ay Ayşecim okudum şok oldum valla..seni hiç düşünemiyorum..bu kadın sana iyilik mi yapacak yoksa kötülük mü anlamadım..kendi gelmesi yetmiyormuş gibi birde kaynın gelecek..
bana kalırsada blöf yapıyor..ya senin çalışmanı istemiyor yada bakıcıya verilen paraya acıyor..bence fazla kafaya takma sen bu olayı..kayınvaliden kayınpederini bırakıp gelmez zannetmem..ama ne olur ne olmaz sen tavrını koy, yoksa çok üzülürsün..

ay maşallah maşallah canımm ya ne güzel..

ya ne takıyorsun kafaya hiç değmez..kv nin aldıklarını dolapta bir yere yerleştir bunlar babaannesinden diye..beğenmiyorsanda o geldikçe giydir kullanıyormuş gibi yap olsun bitsin..he alcam deyip almıyor mu..hepsini ben aldım ben yaptım kimseden fayda görmedim de kendin utansın..

uyudugunuzda müthiş bir bacak krampıyla çığlık atarak uyanıyo musunuz bayanlar
benim sağ bacağım kaskatı oldu ya:26:

Uyanmazmıyız canım.. Müthiş ağırıyor ve sonrasında da kasılan yerde ağrı hissediyorum ben. Kalsiyum ve megnezyumu kullanmayınca oluyor çoğunlukla.

Canım benim sıkıntılı bir dönem geçiriyorsun ama daha önce başarıp sigarayı bırakmışsın eminim şimdi de üstesinden gelip bırakacaksın.. Hçbirşey bebeğinin sağlığından daha önemli değil..

Eski usül mezura ile rahim boyutunu ölçüyorlar burda(ingiltere) elleriyle yoklayıp, ultrasona gönerdiler ama herşey normalmiş çok şükür.

Çok şükür.. Herşeyin yolunda olmasına çok sevindim canım..

Bayram öncesi temizlik, sonrası temizlik, hayatımızı temizlik yapmakla geçiyor resmen.. :) Çanta hazırlamak için erken değil canım.. Biz kendimizi garantiye alıp herşeyimizi hazır edelim..

Canım benim sıkma sen tatlı canını.. Düzeni bozup bebek bakmak için zor gelir biraz. K.v lerle ilgili kötü düşünmeyeyim diyorum ama zorla düşündürtüyorlar ya.. Erkeklere gelince söyleyecek çok söz var aslında.. Bir arkadaşım derdi sürekli, eşinin tarafından biri haksızda olsa haksız olduğunu sen söyleme eşin kendisi söylesin. Kendileri söyleyince birşey olmuyor ama biz birşey söylesek olay olur.

Bizim evimiz dubleks ama 2 ayrı daire gibi. Kayınvalide altta ben üstteyim. Mutfak, banyo vs herşey ayrı. Yukarıda bulaşık makinası için yer yok onun için benim makina altta kaldı. Elde yıkadım bulaşıkları. Misafir yokken sorun olmuyor ama misafir varken aşağı indirip makinaya dolduruyoruz baya zor oluyor. Makina benim babamlar aldı ve ben şimdiye kadar hiç şu olsun bu olsun dememişim birkere bulaşık makinası yukarıda olsa keşke dedim. Ki kayınvalide de bizimle birlikte yiyor ayrı bulaşığı çıkmıyor zaten.. Aman eşim beni ne kadar şaşırttı, aşağıdan makina gelirse onun yerine ne koyulurmuş. Ankastre olduğu için yeri boş kalırmış. Tamam ben gider bitane daha alırım bulaşık makinası demeye başladı.. Nasıl kötü oldum anlatamam.. aslında anlayışlıdır eşim onun için tepkisi çok şaşırttı beni. Bende sustum konuşmadım birsüre onunla. Kendi pişman oldu özür diledi.. Benim bazı deterjanlara karşı alerjim var. Ellerim bulaşık deterjanından kötü olunca bulaşık yıkatmamaya başladı bana ama geçen ne diyor biliyormusunuz makina burda olsa hemen biterdi işimiz bitmek bilmiyor bulaşık. uyuz insan ben geçen ne demiştim dedim. Şimdi yukarıya makina için nasıl yer yaparız diye bakınıyorlar..
İnsanları anlamak çok ama çok zor canım..

göbekleriniz çatlamasın diye bişey sürüyonuzmu
doktorunuz neler önerdi
ben ilkinde kakao yağı ve badem yağı sürmüştüm
ama genede çatladı
farklı bişey varmı önerilen?

Bende badem yağı kullanıyorum canım. Doktorum bepanten krem de kullan dedi. Ama az az çatlaklar var bende de. Etrafımdakiler hep ne kullanırsan kullan çatlayacağın varsa çatlarsın diyor.

İnsanı sinir edip strese sokmaktan başka bir işe yaramıyor bunlar.. Takmamaya çalış canım, bende öyle yapmaya çalışıyorum. Kolay olmuyor ama bebişler için stressiz olmamız daha önemli..

Çok ama çok zor.. Rabbim cc sabır versin.. Çok üzüldüm. Benim bir arkadaşımda bebeğini kaybetti. doğumuna 10 gün vardı. Bir hafta önce gitmiş doktora herşey yolundaymış. Doğum için başka bir hastaneye gün almaya gittiğinde bebeğinin öldüğünü öğrenmiş. Duyunca çok üzülmüştüm.. Rabbim cc herkese içinde de bizler sağlıkla yavrularımıza kavuşmamızı nasip etsin inşAllah..

kuzumm güle güle kullan aldıklarını bizde almaya gittiğimizde hani kodu alıyosun sonra farklı biyerden demonte alıyosun yaa baktık dolap kalmamaış yazıyo başımdan aşağı kaynar sular döküldü sonra stoklara baktılar var hemen kaptık :)) sen baktırdınmı stoklara ???

bende senin gibi 6 kasımdan itibaren izine ayrılabiliyorum ama yasayı bekliyorum sanırım bu haftada çıkmaz çünkü meclisde bütce görüşmeleri olucak.herşeyimide 6 aylık izine göre ayarladım.gerçi biz dogum iznindeyken yasa çıksa faydalanıyoruz dimi

kırmızıpatik canım hayırlı olsun aldıklarınız.
taşınmak demişken var mı gelişme?

bende dayanabileceğimi düşünmüyorum bacağımdan dolayı başka sıkıntım yok şükür işimle evim arası 15 dakikda kendi aracımızlada gidip geliyoruz
aahh yaa ne güzellll bide beni görsen varya trafikte yavaş yavaş atakanlar basıyo beni :))

galiba öle olmuş cnm ama yanlış inşallah sorunsuz halledersiniz kuzucum :))
yani hep 7 nisana göre kontrol ediyoruz haftasıyla uyumlu gidiyo acaba devlete ayrıca bildirim yapılıyomu ki anam kafam karıştı 9 kasımda 31 haftada kontrolüm var doktorla konuşim iyice

ne olur çıksa yaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
yasam yasam ne olur çık artıkınnnnnnnnnnnnnnnnn
biz doğurmadan 9 doğurmadan yırtılmadan kudurmadan çıkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

Merhabalar güzel anneler ve kuzucukları..
Geçmişi anca bitirebildim..
Kayınvalide sorunlarıyla dolmuş taşmış sayfalar.
Rabbim cc sabır versin.. İmtihan. Zor bir imtihan.. ama halinize şükredin kızlar..
Aynı evde yaşamak çok daha zor..

evet faydalanabiliyoruz. iznimizin son gününe gelene kadar bi umut. işbaşı yaptığında biter şansımız.

baktık canım yaa yok ümraniyedikinde var dediler ,tee oraya gidecektik ama ben büyük dolabı görüp bayaa beğendim çalışma odasındakinide bebeğe koyarım dedim artık,iyi oldu neyse yerleşsinde eklerim inşallah..diğer dolapta bebek odasına uygun olacak hem beyaz hem ufak..
kırmızıpatik canım hayırlı olsun aldıklarınız.
taşınmak demişken var mı gelişme?
alacağımız evi bulduk,kaporasını verdik..evimizin satılma aşamalarını bekliyoruz,alacak olan çift krediye başvurdu..inşallah satabileceğiz,bayram girdi araya meraktan çatladım bugün haber geelcek..

Kayınvaldeden hatta eşimin ailesinden bıkmış,usanmış biri olarak şunu söylemeliyim ki,
Huylarını değiştirmelerini beklemek yanlış olur,malesef hayatımızı zehir edicekler(
Evimize,çocuğumuza,içtiğimize,giydiğimize karışmadan yapamıcaklar
Oğullarının evlenip hayatında başka bir kadın olduğunu,başka düzeninin olduğunu hiç bir zaman idrak edemicekler
En iyisi uzak oturmak yılda 1 kez görmek ama o büyük şansı biz daha yakalayamadık
2 saat uzakta oturmamıza rağmen hayatımıza burnunu sokuyorlar
En büyük hatayı eşimde buluyorum ki dengeyi sağlayamıyor
Oğlum doğduktan sonra lohusalığımı sayesinde berbat geçirdiğim kayınvaldeme bu lohusalığımda annemin yanımda olmasını ima etmeme rağmen anlamamış gibi yapıp bizde olacağını söylüyor
Allahım lohusalığımızı kolay atlatmamızı,düzenimizi kurmamızı sağlasın inş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…