2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
hürrrrr kuzuummm iyiyiz Allaha şükür Efemi büyütüyorum sen napıyosun nasıl gidiyo ???

bizde iyyiiz kuzumla beraber büyüyoruz maşallah tatlım iyi gidiyo şükür cnm sabırsızlıkla bekliyoruz miniğimizi maaileismi çok güzelmiş bebişinin .benimkininde ismi YAMAN olacak allah nasip ederse cnm.

Fotosunu falan çekmişler, eşim çok da güzelmiş dedi, 42 haftalık sonuçta zamanında doğmuş olsa 2 haftalık olacaktı kadına sabır dilemekten kendimiz için de dua etmekten başka ne gelir elden

kızlar yenidoğan bezi alıcaz malum, hangisini almayı düşünüyorsunuz ?

prima premium öneriliyor ama bilemedim yinede :44:

prima premium care öneriyor tüm anne arkadaslarım cnm.ve yeni doğandan 1 paket alın diyorlar bebek çok çabuk büyüyor olmuyor bidaha diyorlar haberiniz olsun canlar

çok pahalı almışsın hayatım ben 50 tl ye aldım hastane setini..........

Peki bir liste varmi sende ne almamiz gerektigi malum kiş ayina denk geliyoruz.gerci ordakiler bilir heralde ilgililermi yoksa satalim gitsin dusuncesindelermi.bi listeyle gitsem daha iyi olur diye dusunuyorum.pazar gunu acikmi acaba dedigin yer.

Kızlar merhabalar ben ve oğluşum evdeyiz bu gün canım hiç bir iş yapmak istemiyor akşam yemeği yaparsam ne ala bebeğimi çok merak ediyorum gözleri ne renk kime benziyor diye inşallah babasına benzer kocam çok yakışıklı benim yani bence öyle...

bizde iyyiiz kuzumla beraber büyüyoruz maşallah tatlım iyi gidiyo şükür cnm sabırsızlıkla bekliyoruz miniğimizi maaileismi çok güzelmiş bebişinin .benimkininde ismi YAMAN olacak allah nasip ederse cnm.

maşşallahhh kuzuna senin Yaman ismide çok güzel kuzum ismiyle yaşasın inşallahhh :)) ayy hürr yaa valla senin 3 üncü ama nasıl heyecanla bekliyon bide beni düşün ölüyom heyecandan biranönce doğsun istiyom

ben idil beby nin hastane çıkışını aldım çok güzel ama parçası az bir tane daha alıcam bezde bende prima diyenlerdenim kızımdan deneyimliyim

kızlar yarım saat bi pazara gittim geldim yine kaç sayfa yazılmış maşallah boş bırakmaya gelmionuz he

cnm ama eşinde suç yemekten sonra dicek hadi bize müsade biz bi yürüyüş yapcaz bi dolaşcaz hadi görüşürüz olay bitti.. 2 aylık evliler daha 2 yıl olsa demek eşi hiç tınlamicak.. bi de nie kapısının dibinden ev tutmuş ki.. rahat rahat eşiyle kavga bile edemez insanses gitcek die..

sağol tatlım amin inşallah hepimizin yavruları .............ewet cnm ya sorma haklısın yeni çocuk yeni heyecan demekmiş çok güzel duygu allah herkese yaşatsın.dimi biran önce gelsinler hayırlısıyla inşallah bebişlerimiz sabırsızlıkla bekliyoruz walla doğru sölüon tatlım sen daha çok heyecanlısıdır tabikide en doğal hakkın ilk bebiş ilk heyecan ayyyyyyy ne güzel ya ben bile üçüncü olmasına rağmen çok heyecanlıyım.

kızlar yenidoğan bezi alıcaz malum, hangisini almayı düşünüyorsunuz ?

prima premium öneriliyor ama bilemedim yinede :44:

kız kırmızıpatik sen herşeyi bitirdin ha almadığın bişi kaldı mı anacım :) genelde herkes prima premium önerio ama uyarıolar da çok stok yapmayın her bez her bebeğe iyi gelmio die... bi de ben sorim o zmn şu oda telsizlerinden aldın mı? o konuda kafam çok karıştı benim..

Önce bir bakıcı bulduk sağolsun bir rahat karakterliydi.... Yeme problemi olan bi çocuktu ama bu problemin oluşmasında onun da etkisi var diye düşünüyorum... Çocuğun karnı 2 aşıkla doyar mantığındaydı... Sonra değiştirdik.. Yeni abla çok tecrübeli ve tavsiyeliydi.. Allah ondan razı olsun arada habersiz gelirdim eve hep çocukla ilgilenirken bulurdum...
Eşim askere gidince kayınvalidem geldi, biraz yaşlı olduğu için çocuk 1 ay boyunca gitme anne diye ağladı... Zaten 33 aylık olmuştu.. Alıp kreşe verdim...
İkinci oğlumda daha rahattım çalıştığım okulun 0-3 yaş kreşi vardı.. Orada durdu.. Daha kontrollüydü.. İstediğim saatte görebiliyordum...
Nelere dikkat et biliyormusun.
Şefkat( Çok önemli)
Beceriklilik
Yönlendirmeye açıklık
Oyun oynamayı bilen..
Zaten çocukları varsa annelik yönüne göre de değerlendirebilirsin..

Ah kızlar sayfaları oku oku anca bitirdim herkeste sorun aynı demekki benimde aynı ama sahıs farklılığı herkesin kaynanası benim kayınbabam sorun beni her gördüğünde kadın herzaman kocasnın bi adım arkasında olcak diyo bizde aynı aynı bida oturuyoruz arada beraber yemek yiyoruz eşim geliyo benimle ilgileniyo mesela eşime ters ters bakıyo bayramda nolfuğunu anlatıyım bmim kayınbabam bayramlarda hiç evden çıkmaz biz sabah eşinin dedesi gile gittik eşim orda namaza gitti kayınbabam geceden eve gelmiş sabah ne namaza gitti ne dedelere geldi evde yattı bütün iş benim eşime kaldı akşamda eşim yorgun argın geldi bizde ordayız eşimde hasta bu arada hemen eve çıkalım yatıcam dedi çıktık biz eve ertesi gün kahvaltıya indik kayınbabm tavırlı çarptı kapıyı gitti neymiş efendim akşam bayramın mübarek olsun dememişiz senin oğlun hasta ayakta durdu eve heldi hali yok sordunmu oğlum nasılın diye eşimde önüne gelen bana çatıyo bide nasılsın diyen yol diyo bende neyse olur öle fln dedim geçti bide zamanında arabamiz daha yokken vay efendim ben anamın arabasıyla nası gezermişim sanki altımıza araba verdide ben keyfiyetten gexiyorum sonra bi pazar ğikniğe gidelim dedik c.tesiden kayınbabama dedik onun arabasıyla gitcez pzara günü bi baktık işe gitmiş sonra eşimin kafası attı benimde tabi ara bakmaya başladık sonra benim altınlarımı bozdurup araba aldık adımız kafamıza göre îş yapıyo oldu daha neler neler... Ayşecim bu arada görümceni anlıyorum biz ilk evlendiğiöizde hep onlardaydık sonra eşime dedim ben sana sofra hazırlamak istiyoruö başbaşa romantik yemekler yemek istiyorum dedim o gün bu gün haftada bir yada îli kere iniyorum bide bizim bebek odamızı kayınbabam aldı gittim en pahalısını seçtim ii yaptım şey gibi parası var afadersîniz ama o bolluğun içinde kayınvalideme bakarsanız üzülürsünüz kayınvabam haftda iki kere eve geliyo kadına hiç para vermiyo onların alıncaklarınıda eşim alıyo kayınbabam para vermediği için kayınvalidem istesede torununa nişey alamıyo yazık yaa kızlar bendede durumlar böle işte

Peki bir liste varmi sende ne almamiz gerektigi malum kiş ayina denk geliyoruz.gerci ordakiler bilir heralde ilgililermi yoksa satalim gitsin dusuncesindelermi.bi listeyle gitsem daha iyi olur diye dusunuyorum.pazar gunu acikmi acaba dedigin yer.

cnm burda paylaşılan bi liste vardı kaydetmiştim seninle :))
ALIŞVERİŞLİSTESİ
Bebek Kıyafeti
Hastane çıkış seti
Yeni doğan bezi
Geniş yakalı fanila 4-5 tane
Külot
Zıbın Body daha çok kullanılıyor
Eldiven İnce, yüzünü çizmemesi için 3-4 tane
Başlık İnce, normalde kullanması için
Atkı-bere-eldiven Kışlık
Çorap Kısa 10 adet
Hırka ve yelek
Tulum
Body %100 pamuk, önden açılır.
Kumaş mendil Ağız silme için
Önlük
Uyku tulumu
Kaban
Günlük kıyafetler
Pijama 6 aya kadar yakl. 10 tane. Önden açılır.

Oda Gereçleri
Nevresim
Battaniye
Yastık
Yastık kılıfı
Polar battaniye küçük
Polar battaniye büyük
Su geçirmez yatak koruyucu
Dönence
Bebek dolabı askısı
Cibinlik
Alt değiştirme örtüsü

Bakım Malzemeleri
Saç fırçası-tarak
Bebek yıkama bezi-süngeri
Banyo havlusu
Küçük banyo küveti
Küvet ağı
Tırnak makası-törpü
Bebek sabunu-yumuşatıcısı
Bebek şampuanı
Ateş ölçer Kulaktan çabuk ölçenlerden
Bebe yağı
Talk pudrası
Pişik kremi Hametan ve Baykal öneriliyor.
Alt temizleme mendili
Burun aspiratörü
Göbek bağı bandı
Biberon-emzik Sıcaktan etkilenmeyecek.
Ek yeri olmayan, damalı emzik. Genelde Nuk öneriliyor.
Sterilizatör

Yolculuk ve oda gereçleri
Bebek arabası
Ana kucağı
Araba koltuğu
Kıyafet dolabı
Beş çekmeceli şifonyer
Yatak
Sepet
Bebek telsizi

anne İÇİN
Loğusa geceliği Önden düğmeli-açılan
Emzirme çamaşırı
Emzirme pedi Lansihoh marka
Yara önleyici krem Lansihoh marka
Süt sağma pompası
Süt saklama poşeti veya kapları
Emzirme atleti Penye
Bebek çantası
Omuz bezi
Çorap
Terlik
Çamaşır
Göğüs pedi
Kişisel temizlik ürünleri
Toka-taç-bant
Krem
Peçete
Islak mendil
Ayna vb.
Nüfus cüzdanı
Not defteri
Kıyafet
Şarj aleti
Bebek şekeri

HASTANE ÇANTASI
Hastane çıkışı
En küçük boy çocukbezi 1 paket
Zıbın, uzun kollu,bacaklı body (tulum) veya pijama 3 takım
Başlık bağcıksız
Çorap (3 çift)
Eldiven (2 çift)
Yelek ve hırka
Bebek battaniyesi
Bebek mendili bolmiktarda
Vücutlosyonu/kremi (yağ değil)
Pişik önleyicikrem
Tırnakmakası-törpüsü

Kader arkadaşım....
Benim de üçüncü oğlum ve ilk gibi heyecanlıyım..

canim ben aklima gelenleri yazayim kizlar da ekler artik
*zibn lazim oluyor 6-7 tane. ama yandan baglamali yada citli olsun diger turlu cabuk bozuluyor
*2 tane hastane cikisi yeter cok parcali olmasina gerek yok benim aldigimin icinde 7-8 parca var sanirim
*ben kadife tulum aldim 1 tane cunku 1 aylikken disari cikmak zorunda kalicaz hergun ,1 tane daha alicam
*3-4 tane penye tulum.
*6-7 tane uzun kollu citli bady 0-3 ay ve 3-6 ay arasi .cok lazim oluyor biraz ele avuca gelince zibinlarin yerine onlar kullaniliyor
*altli ustu takimlar oluyor ya onlardanda 10 tane gerekir.biraz kalin olursa daha iyi olur. Suan bende daha fazla var kizkardesimin oglundan kalanlarla beraber
*yelek tavsiye ederim 3-4 tane penye ve kadife
*ic battaniyesi 2 yada 3 tane cunku bazen oluyorki kaka yapiyor birsey dokuluyor lazim oluyor
*dis battaniye bunu bazisi polar aliyor bazisi kalin kadife bence kadife tarzi daha iyi polar tuylu nefesine kacabiliyormus
*portbebe cok memnun kaldim ben
*anakucagi ve mendilleri (agiza gelen kisim icin)
*Tr de varmi bilmiyorum ama bulabilirsen anakucagi battaniyesi bu ikisini sonradanda alsan olur ilk etapta kullanilmayacak
*banyo malzemeleri (sampuan, tirnak makasi, masaj yagi, popo kremi, kuvet , file vb.)
benim aklima gelen bunlar canim
zaten bebis dogunca ihtiyaca gore yine alicaz. bu arada ben evi cok sicak yapmiyorum 24 derece ideal ustunu bir kat fazla giydirirm
diye dusunuyorum. yelek gibi .

Kader arkadaşım....
Benim de üçüncü oğlum ve ilk gibi heyecanlıyım..

hadi yaaaaaaaaa dimi ama yeni bebek yeni heyecan hayırlısıyla doğsunlarda bak ne güzel 3 oğlan anasıyız inşallah kıymetimizi bilirler...............senin ötekiler kaç yaşında büyüklermi?

ben idil beby nin hastane çıkışını aldım çok güzel ama parçası az bir tane daha alıcam bezde bende prima diyenlerdenim kızımdan deneyimliyim

kizimda prima aldim bir actim paketi Aman Allahim o nasil bir koku. ilac kokuyor resmen
attim tabi paketi huggies aldim sonra onu kullandim
sanirim bu bebistede onu alicam. aslinda bir ara su yikanabilir bezlerden heves ettim ama cok kullanisli degilmis.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…