- 15 Aralık 2008
- 4.118
- 18
- 318
Allah kabul etsin canim bende ne guzel geldigimde baslamistim seytana uydum ara verdimkızlar ben artık namaz kılarken secdede zorlanıyorum.karnım bacaklarımın arasında sıkışıyo.bacaklarımdada ödem var.katlayınca geriliyo ve acıyo.zaten karnım aşağıda bayağı.her gören sanki bugün doğurcaksın,ne kadar aşağıda diyo.heralde bundan sonra oturarak kılıcam.oğlumdada 7. aydan sonra oturarak kılmıştım.
masallah canim sutun boldu demekki ben kizimi 4 aya kadar sade anne sutu verdim sonra ek gidaya basladim cnku yetmiyordu. 11 aya kadar emzirdim. kendi birakti neden birakti anlamadim. 1 hafta denedim ama almadi bende ugrasmadim ins bu bebis biraz daha emerevet canım haklısın.sonuçta hiç bişey bebeğimizden kıymetli değil.ders aldım şimdi ama biraz geç oldu:))
ayyy ne güzel bir haber bu.hadi inşallah geçer teklif.bence kabul edilir.yani buna itiraz eden neye dayanarak itiraz edebilirki.sonuçta 8 hafta anne ve bebeğin ayrılması için çok erken.daha ek gıdaya bile başlanmamış oluyo.ama 16 haftalık olursa en azından enne sütünden başka ek gıda da azar azar alabilir.gerçi ben 6 aydan önce ek gıda vermeye şiddetle karşıyım.3 çocuğumda da 6 ay (hatta 2.sinde 8 ay)anne sütü dışında su dahi vermedim.inşallah bundada öyle olur.vermeme gerek kalmaz.normal izin hakkım bittikten sonrada 8 ay ücretsiz izin almayı düşünüyorum.yani bebek 1 yaşında olunca başlayayım diyorum ama bakalım tabii zaman ne gösterecek.
ben sorun olucagini duymustum ama dr daha iyi biliröncelikle herkese hayırlı cumalar diliyorum... Benim sizlere bir sorum olacaktı bel fıtığının normal doğuma etkisi varmı?
biz geldik kontrolümüz çok güzel geçti oğlum 2100 gr olmuş gelişimi yine 1 hafta önde ben de sadece yarım kilo almışım süper ayrıca nstye girdim ordan da bir sorun yok 32. haftada olduğum için artık her hafta nstye gireceğim ve kontrollerimiz 15 günde bir olacak
anne çantası için çantamı aldım bu arada.nike'tan aldım internetten.içindeki gözleride gayet yeterli çanytanın.gelir heralde haftaya..doğumdan sonrada deri çanta alırım klasik giyindiğimde takmak için tamamdır ..kendinize ve kuzulara iyi bakınöpüyoruz oğluşumla sizi teyzeleriii
Eki Görüntüle 543790 Eki Görüntüle 543791 Eki Görüntüle 543792
cnm bizim orada erken evleniyorlar genelde.en gec evlenen ben oldum :)Aminn benim kocamda melektirAllah hepimizin mutluluğunu daim etsin inşallah bu arada Tontirikcim 26 geçmi kıss ben 29 yaşında evlendim
Bugün 30 senelik hayatımın en güzel günü..
Bugün doktor randevumuz vardı ve ben sabahın 5'inden beri ayaktayım.. kötü bir rüya ile uyandım, kendime gelmeye çalışırken sabah tam 6'da, oğlumun ilk tekmesiyle onunla aramda hiç kopmayacak o uzun ve güzel bağ tam anlamıyla kurulmuş oldu.
Gözyaşlarıyla , katıla katıla ağlayarak , hayatımda hiç sevinmediğim kadar sevinerek başladım güne..
Allah'ım hepimize ama hepimize onları koklamayı ,öpmeyi nasip etsin.
Biraz geç oldu ama beklemeye değdi. Çok mutluyum . :2:
öncelikle herkese hayırlı cumalar diliyorum... Benim sizlere bir sorum olacaktı bel fıtığının normal doğuma etkisi varmı?
oy oyyyy tarihe gecelim bu günü.maşallahh sevindimm senin için ve kendim için.banada sıkıntı basıyordu sen bişi hissetmiyom dedikce
cnm yerinde olsam bu msjını prtscn yapar fotograf haline getiririm.oglunun albümüne koyarsın cok anlamlı olurr.
düşünsene oglun büyüdügünde bu msjını okudugunu
benim nickim siz diye cıkmışşş
neyse sen yapcan nasılsa , benim nicki görmeden prtscn yapma sakın hee :))
son 1 yıl içinde 90 gün sigortalılığınız varsa bu yardımı alabilirsiniz. Hadi bakalım dikkatlice okuyun.
Doğum parası nedir ?
Analık İş görmezlik ödeneğidir. 8 + 8 hafta. Doğumdan önce 8 doğumdan sonra 8 hafta için ödeme yapılır. toplam 16 haftalık bir işgörmezlik ödeneğidir.
Nasıl hesaplanır ?
Günlük ücret bulunur.
örneğin aylık 1.000TL ücret ile çalışan bir sigortalınının /30 ile bir günlük ücreti bulunur. 1000/30 = 33,3 TL.
Günlük ücretin Üçte İkisini işgörmezlik olarak devlet geri ödemektedir. 3/2 si bulunur.
33,3/3 = 11,1 TL * 2 = 22,2 TL bir günlük ödenek miktarıdır. Üçe bölüp ikiyle çarpıyoruz.
Devlet 16 hafta boyunca izinli olunduğu için 16 haftalık ödeme yapar. 16 hafta 112 gün eder.
22,2 * 112 = 2.488 TL lik bir ödeneğe hak kazanılmış demektir.
Demek ki 1.000 TL maaş ile çalışan bir annenin, 8 hafta izinli olduğunu varsayıyoruz ve doğum parası 2.488TL dir. Bu para üzerinden binde 3 oranında damga vergisi kesintisi yapılır.
Nasıl alınır ?
Vizite kağıdı, doğum raporu, sağlık karnesi ve kimlik cüzdanı ile SGK ya başvurduğunuzda doğum parası alınabilmektedir. Parayı belli aralıklarla gidip alabileceğinz gibi doğum sonrası işlemler tamamlandıktan sonra toplu olarak da alabilirsiniz.
Hangi şartlarda alınabilir, Gerekli şartlar nelerdir?
Sigortalı kadının, doğumdan önceki bir yıl içinde en az 90 gün Analık Sigortası primi ödenmiş olması gereklidir.
Doğum için işten ayrılacağınızı belirten raporu alıp doğumdan önce 8 hafta doğumdan sonra 8 hafta olarak iş yerine bildirmelisiniz. Bu raporu alıp doğum dolayısıyla istirahatli görülmezseniz doğum parası alamazsınız.
Eğer 8 hafta istirahat istemiyorsanız daha az istirahat alacaksanız. Mutlaka X.haftaya kadar çalışabilir raporu alıp 8.hafta girmeden işyerinize bildirmelisiniz.
Ek ücretler
Bir kereye mahsus 80 TL süt parası da verilir.
Olası Haller
Gebelik çoğul gebelikse, ikiz, üçüz.. 8 hafta yerine 10 hafta olarak uygulanır.
Bugün doktor randevumuz vardı ve ben sabahın 5'inden beri ayaktayım.. kötü bir rüya ile uyandım, kendime gelmeye çalışırken sabah tam 6'da, oğlumun ilk tekmesiyle onunla aramda hiç kopmayacak o uzun ve güzel bağ tam anlamıyla kurulmuş oldu.
Gözyaşlarıyla , katıla katıla ağlayarak , hayatımda hiç sevinmediğim kadar sevinerek başladım güne..
öncelikle herkese hayırlı cumalar diliyorum... Benim sizlere bir sorum olacaktı bel fıtığının normal doğuma etkisi varmı?
biz geldik kontrolümüz çok güzel geçti oğlum 2100 gr olmuş gelişimi yine 1 hafta önde ben de sadece yarım kilo almışım süper ayrıca nstye girdim ordan da bir sorun yok 32. haftada olduğum için artık her hafta nstye gireceğim ve kontrollerimiz 15 günde bir olacak
Herkese günaydın kızlar.
Hayırlı, bereketli, sakin, huzurlu, mutlu bir gün olsun inşallah...
Dün doktora gittik.
Çok şükür bir sıkıntı yok...
Tahlillerde iyi çıktı.
Sıkı durun bomba haber
Erkek olduğunu söylemiştim değil mi dedi.
Ben şaka yapıyor sandım:44:
Yok kız demiştiniz dedim.
Biraz dürtükledi yavrumu pozisyonu değişsin diye.
Ayağını koymuş oraya dedi. Daha önce kız demişsek kızdır dedi
Allah Allah :44:
Biraz kafamız karıştı ama sonradan yine gösterdi kız dedi :44:
Doğum pozisyonundaymış.
20 gün sonra coraspini bırakıyormuşum artık.
1126 gr'mış.İyi mi kızlar sizce?
İşte böyle bizden.
Çok şükür Rabbime...
Hı birde tombik bir yanak gördüm ultrasonda
Gelsin de inşallah mıncırcam
günaydın topiğimizin güzel anneleri ve minik kuşlarıumarım herkes iyidir bugün ve herkes için güzel bir gün olur :) dün misafirim vardı giremedim akşam bakim dedim neler konuşmuşsunuz ohoooo artık walla yetişilmio size maşallah
kızlar bu arada sizin bebişlerin hareketleri nasıl? benim kızım karnımdan dışarı fırlayıvericekmiş gibi bütün gün dönüo ordan burdan tepecik oluşturuo ya da ayağını dayıyo sağ yanımdan, sanırsın ki karnımda uzaylı var töbe töbeeşim de dio aşkım mutant mı bu bunlar nasıl hareketler böle zavallım şimdiden korktu bu kız dışarda da böle olursa yandık biz die
tubacım günaydın nasılsın bugün? tatlım gavisconu bana da verdi doktor da ben içemedim onu midem bulandı böle naneli yağ gibi kaygan ve yoğun bi şurup bil de ona göre al canım...
Hayırlı cumalar kızlar ..
Oğlumla 2 gündür çatışma halindeyiz rahat durmuyor devamlı hareket halinde ,babası bakmak istediginde hareket etmiyor .. babasına inatmı yapıyor anlamadım ki
dün gece de bir sinek başımda dız dız uyutmadı ,hem sinek hem bizim oglan uykusuz günler gecirtiyor nolcek bu halim bilmıyorum dengem bozuldu :26:
Bu hafta sonu bizde de pimapen işi variki balkonu kapatacağız pimapen ile.Bir günde yaparız dediler.bizim duvar yıkma işi de var off o biraz işleri karıştıracak alçısı boyası falan 1 haftayı bulacak herhalde.Benim de bu akşam kayınvalidem gelecek yardım için.Umarım çok iş çıkmaz Herhalde çok toz olur yapacak bir şey yok.Biran önce bitse bari.
kızlar ben artık namaz kılarken secdede zorlanıyorum.karnım bacaklarımın arasında sıkışıyo.bacaklarımdada ödem var.katlayınca geriliyo ve acıyo.zaten karnım aşağıda bayağı.her gören sanki bugün doğurcaksın,ne kadar aşağıda diyo.heralde bundan sonra oturarak kılıcam.oğlumdada 7. aydan sonra oturarak kılmıştım.
canım ben 10dk durdumAllah kabul etsin canim bende ne guzel geldigimde baslamistim seytana uydum ara verdim
tekrar baslamak istiyorum. aslinda boyle hata yapiyoruz bir basla bir birak ins bu sefer hep devam edebilirim
benim icinde dua edermisin canim ya.
masallah canim sutun boldu demekki ben kizimi 4 aya kadar sade anne sutu verdim sonra ek gidaya basladim cnku yetmiyordu. 11 aya kadar emzirdim. kendi birakti neden birakti anlamadim. 1 hafta denedim ama almadi bende ugrasmadim ins bu bebis biraz daha emer
ben sorun olucagini duymustum ama dr daha iyi bilir
masallah canim ya bebisine. butun bebislerin abisi o :)
nts ye kac dk girdin ? benim dr 27 haftadan itibaren 2 haftada bir cagirdida ben 3 haftada gidiyorum cok erken gibi geliyor
simdi 32. haftam bitince gitmem lazim ama ben 33. haftami da bitireyim diyorum.
canım bebeğin hareketleri ile kalp atımında artışların tespit edilmesini sağlıyor Genellikle gebeliğin 32-34. haftalarında uygulamaya başlanır. Erken doğum tehdidi gibi gebelikle ilgili risk faktörlerinin varlığında 26. gebelik haftası gibi daha erken haftalarda başlanabilir.bunun için ücret ödenmiyor bildiğim kadarıyla 32. haftadan itibaren de 15 günde bir kontrollere başlanıyor doğuma yakın haftalarda da her hafta kontrole gidiyorsuncanım ben bu konuda pek fransız kalmışım doğum parası maaştan ayrıca olarak yani ekstra olarak mı veriliyor yoksa doğum parasını mı alacağız sadece maaş niyetine?
bir de ben şimdi kemoterapi aldığım için doğuma kadar heyet raporluyum yani 3 ay almıştım ben doğum yapınca doğum izninin tamamını yani 16 haftayı kullanmayı düşünüyorum öyle yapamaz mıyım acaba o zaman doğum parası alamaz mıyım?
aslında iş yerine sormak lazım ama kim uğraşacak bu işlerle yahu bir de bunu mu düşüneyim
canııııııım benim çok ama çok sevindim bak geç oldu ama sen bugünü hepimizden farklı hatırlayacaksın ne mutlu sana çok öptüm kuzum benim
bel fıtığın varsa hiç riske girme derim ben, sakıncalı diye biliyorum zaten...
hah işte tam da merak ettiğim konu kız NST ne dir ne zaman başlar kaç kere yaptıracağız masraflı mı kaçıncı haftadan sonra 15 günde bir kontrol olacak? canım bizi aydınlatırsan sevinirim...
"BELALARIN 1. KAT SEMAYA İNDİĞİ SEFER AYINA GİRİYORUZ.
BU GECE BİRİNCİ GECESİ..
EFENDİMİZ(S.A.V)BUGÜN ÖLÜM HASTALIGINA TUTULMUŞTUR.
SEFER AYINDA LEVHİ MAHFUZDAN 1. KAT SEMAYA 320.000 BELA İNMEKTEDİR.
BU BELA VE KAZALAR SENE İÇİNE YAYILMAKTADIR.
BU AYDA HERGÜN 100 DEFA '' LA HAVLE VELA KUVVETE İLLA BİLLAHİL ALİYYİL AZİM '' DENİLMELİDİR.
GÜNDE 100 DEFA OKUYANDAN EN HAFİFİ FAKİRLİK OLMAK ÜZERE 70 ÇEŞİT BELA KALDIRILIR..."
Allahım bizi, bebeklerimizi, eşlerimizi ve tüm sevdiklerimizi görünür görünmez her türlü kazadan beladan şeytanın şerriden korusun.. bol bol dua edelim :)
canım ben 10dk durdum
canım bebeğin hareketleri ile kalp atımında artışların tespit edilmesini sağlıyor Genellikle gebeliğin 32-34. haftalarında uygulamaya başlanır. Erken doğum tehdidi gibi gebelikle ilgili risk faktörlerinin varlığında 26. gebelik haftası gibi daha erken haftalarda başlanabilir.bunun için ücret ödenmiyor bildiğim kadarıyla 32. haftadan itibaren de 15 günde bir kontrollere başlanıyor doğuma yakın haftalarda da her hafta kontrole gidiyorsun
[h=5]"BELALARIN 1. KAT SEMAYA İNDİĞİ SEFER AYINA GİRİYORUZ.
BU GECE BİRİNCİ GECESİ..
EFENDİMİZ(S.A.V)BUGÜN ÖLÜM HASTALIGINA TUTULMUŞTUR.
SEFER AYINDA LEVHİ MAHFUZDAN 1. KAT SEMAYA 320.000 BELA İNMEKTEDİR.
BU BELA VE KAZALAR SENE İÇİNE YAYILMAKTADIR.
BU AYDA HERGÜN 100 DEFA '' LA HAVLE VELA KUVVETE İLLA BİLLAHİL ALİYYİL AZİM '' DENİLMELİDİR.
GÜNDE 100 DEFA OKUYANDAN EN HAFİFİ FAKİRLİK OLMAK ÜZERE 70 ÇEŞİT BELA KALDIRILIR..."
Allahım bizi, bebeklerimizi, eşlerimizi ve tüm sevdiklerimizi görünür görünmez her türlü kazadan beladan şeytanın şerriden korusun.. bol bol dua edelim :)
[/h]
bugün hava kapalı burada içim gibi sabah huzursuz uyandım gece burnum kanadı sabah da,kahvaltıdan sonra da şekerim 160 çıkmasın mı sinirlerim bozuldu ağla ağla sabahtan beri durup durup ağlıyorum abdest alayım diye duşa girdim başladım ağlamaya annem hıçkırıklarıma koştu ama geçmiyor hala ağlıyorum...
akşam netten ilk defa hastalığımla ilgili biraz bakınayım dedim pişman oldum meğer doktorlar moralim bozulmasın diye benimle muhattap olmuyorlarmış, ben de prof olmuşlar burunları havada diyordum...
benim evrem erken evre değilmiş onu anladım kitle ele gelmeden erken tanı oluyormuş benimki 6 cm çok büyük oluyor o yüzden hemen ameliyat etmemişler beni büyük ve yayılmış kanserler için önce kemoterapi yapılır diyor doktorlar kurtulma ihtimali yüksek olan grup erken evre bizim için şans %60 larda imiş amaç hastayı çok yaşatmak değil, kaliteli acısız yaşatmak diyor, benimki ilerde bir gün kemiğe beyine akciğere metastas yapma hatta aynı memede tekrarlama olasılığı yüksekmiş, kanser hastaları ölümle yüzleşmeli diyor bir başkası, bir tanesi üzüntü tetikler kanseri diyor...
Ölümden korkmuyorum ecel gelince kim dur diyebilir Rabbim ne yazdıysa o ama bu belirsizlik beni tüketiyor inanın dua ederken ne diyeceğimi bilemiyorum bu olsun şu olsun diye dilekler gelmiyor aklıma sadece hayırlısı neyse o olsun diyorum hem benim hem evladım için...
bir sürü korku var içimde geleceğe dair hiç bir amacım planım yok sadece sorular ve endişe
kalan ömrümde neler göreceğim bilmiyorum ve kaygılanıyorum gelecek gün daha mı iyi daha mı kötü olacak?
yani evliliğimin durumunu biliyorsunuz öyle zor günler geçirdim ki o zaman ben bunu nasıl atlatırım diyordum, üstüne bu hastalık geldi, geçecek diyorum ama belki bitmemiştir sınavım arkası vardır belki neler göreceğim ben daha Rabbim diyorum.
eşimle aramız düzelmeden aramızda yıkılan güven duvarları tamir edilmeden bu iş geldi başıma şimdi iyice darmadağın olduk yanımda ama bunları konuşamıyoruz benim gücüm onun yüzü yok, içinde ne yaşıyor bilmiyorum ama ona en çok ihtiyaç duyduğum bugün ben ona güvenemiyorum, aylar önce beni boğuyorsun diyen adam benimle bu zorlu yolu geçebilecek mi yoksa beni yarı yolda bırakıp gidecek mi bilmiyorum ona güvenmiyorum, ondan kaçmak istiyorum aslında beni böyle zayıf görsün istemiyorum, onun karşısında aciz hissediyorum saçsız,hamile ve hasta bir kadınım çaresizim, iyiki eşim var diyemiyorum korkuyorum...
annem bu hastalığa onun bana yaşattığı derin üzüntünün neden olduğunu düşünüyor ve araları kötü evde bir gerginlik havası hakim...
ben eve mahkum kaderine razı bir kurban gibi hissediyorum bir yandan hamilelik, bir yandan hastalık...
bebek ne olacak, şekerim nasıl düşecek düşmezse bebek ya da ileri de ben şeker hastası mı olacağım bir gün yine kanser olur muyum metastas yapar mı?
benim haleti ruhiyem böyle kızlar 2 gün iyi 1 gün kötü
sizin de içinizi şişirdim değil mi:26:
cnm daybuyday sitesinden puma-levis-nike kampanyası var.ordan aldım cnm.79 tl ama kargo falan 85e geldi tatlım.hala var sanırım bak istersen..ebatlarıda iyikolay gelsin canım yorma kendini, yavaş yavaş yap e mi???
bu arada cantayı cok beğendim.. güle güle kullan.. ne kadar fiyatını da yazar mısın??
oyyy kuzum nasıl sevindim.gözün aydın senin billikliye bak sen.yeter dedi artık duy sesimi dedi annesiiiBugün 30 senelik hayatımın en güzel günü..
Eki Görüntüle 544033maşallah subhanallah benim kızıma..... elleri ensesinde uykucu kızım benim. 29 haftalık
heheh doğru doktor burnu aynı sen dediBir surat bu kadar mı anaya benzerhele burun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?