- 2 Temmuz 2012
- 669
- 726
- 103
hastanedeyim6 haftadir da, yalniz burda bebek yogunbakimunitesi yok. erken dogum oursa vaska bir hastaneye sevkedeceklersen şimdi hastanedemisin tatlım nerdesin çok geçmiş olsun dikkat et kendine. fazla sıkıntıda etme yaşam sınırını geçti bebek bişi olmaz
cnm geçmiş olsun dikkat et kendineçmoralini yüksek tut cnmbiraz önce kontrölüm vardi.haberler pek yi degil. rahim agzi iyice incelmis. artik wc ye de gtmem yasaklandi. ayaklarimi da yukari kaldirdilar. moralim cok bozuk. ne zormus
cnm bak içim burkuluyo sen böyle yapınca annen ve içindeki yavrun senin ruh halinden dolayı kimbilir nekadar çok üzülüyolar..internette yazanlara inanma okumada,,bende babamın rahatsızlığında okuyup okuyup ağlardım.benim babam akciğer kanseriydi ve öğrendiğimizde ciğerleri bitmiş kemiklerine kadar heryerine sarmıştı... doktorlar 2 ay ömür biçmişlerdi ama biz 2 sene yaşattık umut olmadığı halde..ki erkekleri bilirsin bi grip bile olsalar körkütük hasta olurlar.babam kendine hiç şans vermedi..hep umutsuzdu o neşeli adam konuşmayan içine kapanık bi adam olmuştu..ve devamlı ben atlatamıycam deyip durdu..bizimkisi en umutsuz türüydü..ama göğüs kanserinde umut var cnm..sen mutlu ol diye söylemiyorum çünkü senin ruh halini az çok tahmin edebiliyorum,sana iyi olucaksın diyen herkesin sen mutlu ol diye numara yaptığını düşünüyosun.hastalığını kabul etmek istemiyosun..haklısın da..ama inanki samimiyim..bunu atlatıcam dersen atlatırsın.. psikiyatristen yardım al cnm..daha kolay atlatırsın bu durumu..bol bol kenzül arş duasını oku..o duanın hikmetinden sual olunmaz...öpüyorum seni umudun olduğu halde kendini umutsuzluğa düşürme...hamilesin ve en güzel vakit geçirmen dönemdesin biliyorum zor ama hayat dolu ol cnm..sitresten uzak dur..bol bol komedi filmleri al izle ne biliyim,beslenmene dikkat et güzel ye.. zamanında babama kefir mayasını veren kadın da senin gibi aynı hastalığı atlatmış bi kadındı..sende yapabilirsin..evet atlatsanda senede bir, 5 senede 1 kontrollere gidiceksin.geçicek bugünler ama..eşinide takma kafana...sadece içinde büyüttüğün bebeğini düşün...rabbim senin ve meleğinin yanında bunu hiç çıkarma aklından...bugün hava kapalı burada içim gibi sabah huzursuz uyandım gece burnum kanadı sabah da,kahvaltıdan sonra da şekerim 160 çıkmasın mı sinirlerim bozuldu ağla ağla sabahtan beri durup durup ağlıyorum abdest alayım diye duşa girdim başladım ağlamaya annem hıçkırıklarıma koştu ama geçmiyor hala ağlıyorum...
akşam netten ilk defa hastalığımla ilgili biraz bakınayım dedim pişman oldum meğer doktorlar moralim bozulmasın diye benimle muhattap olmuyorlarmış, ben de prof olmuşlar burunları havada diyordum...
benim evrem erken evre değilmiş onu anladım kitle ele gelmeden erken tanı oluyormuş benimki 6 cm çok büyük oluyor o yüzden hemen ameliyat etmemişler beni büyük ve yayılmış kanserler için önce kemoterapi yapılır diyor doktorlar kurtulma ihtimali yüksek olan grup erken evre bizim için şans %60 larda imiş amaç hastayı çok yaşatmak değil, kaliteli acısız yaşatmak diyor, benimki ilerde bir gün kemiğe beyine akciğere metastas yapma hatta aynı memede tekrarlama olasılığı yüksekmiş, kanser hastaları ölümle yüzleşmeli diyor bir başkası, bir tanesi üzüntü tetikler kanseri diyor...
Ölümden korkmuyorum ecel gelince kim dur diyebilir Rabbim ne yazdıysa o ama bu belirsizlik beni tüketiyor inanın dua ederken ne diyeceğimi bilemiyorum bu olsun şu olsun diye dilekler gelmiyor aklıma sadece hayırlısı neyse o olsun diyorum hem benim hem evladım için...
bir sürü korku var içimde geleceğe dair hiç bir amacım planım yok sadece sorular ve endişe
kalan ömrümde neler göreceğim bilmiyorum ve kaygılanıyorum gelecek gün daha mı iyi daha mı kötü olacak?
yani evliliğimin durumunu biliyorsunuz öyle zor günler geçirdim ki o zaman ben bunu nasıl atlatırım diyordum, üstüne bu hastalık geldi, geçecek diyorum ama belki bitmemiştir sınavım arkası vardır belki neler göreceğim ben daha Rabbim diyorum.
eşimle aramız düzelmeden aramızda yıkılan güven duvarları tamir edilmeden bu iş geldi başıma şimdi iyice darmadağın olduk yanımda ama bunları konuşamıyoruz benim gücüm onun yüzü yok, içinde ne yaşıyor bilmiyorum ama ona en çok ihtiyaç duyduğum bugün ben ona güvenemiyorum, aylar önce beni boğuyorsun diyen adam benimle bu zorlu yolu geçebilecek mi yoksa beni yarı yolda bırakıp gidecek mi bilmiyorum ona güvenmiyorum, ondan kaçmak istiyorum aslında beni böyle zayıf görsün istemiyorum, onun karşısında aciz hissediyorum saçsız,hamile ve hasta bir kadınım çaresizim, iyiki eşim var diyemiyorum korkuyorum...
annem bu hastalığa onun bana yaşattığı derin üzüntünün neden olduğunu düşünüyor ve araları kötü evde bir gerginlik havası hakim...
ben eve mahkum kaderine razı bir kurban gibi hissediyorum bir yandan hamilelik, bir yandan hastalık...
bebek ne olacak, şekerim nasıl düşecek düşmezse bebek ya da ileri de ben şeker hastası mı olacağım bir gün yine kanser olur muyum metastas yapar mı?
benim haleti ruhiyem böyle kızlar 2 gün iyi 1 gün kötü
sizin de içinizi şişirdim değil mi:26:
biraz önce kontrölüm vardi.haberler pek yi degil. rahim agzi iyice incelmis. artik wc ye de gtmem yasaklandi. ayaklarimi da yukari kaldirdilar. moralim cok bozuk. ne zormus
galiba evet ben daha önce girmemiştim arkadaşlarım da bu haftadan sonra girmeye başladı...
Eki Görüntüle 544033maşallah subhanallah benim kızıma..... elleri ensesinde uykucu kızım benim. 29 haftalık
kızlar bişi sorcam
sabah okula gıtmek için 15dakka otobüs duragına yuruyorum
yürürken sankı alttan elektrık vermişler gibi oldu2-3kez
demin okuldan dönerkende oldu
ayaktayken otururken yok, yürüken oluyor
sankı prizden fişi çekerken bazen olurya az bi akım değer parmakalrınıza
alttan öyle bişi yaşayan var mı
Stor fikri hoşuma gitti, fiyatlar da uyguna gelecek gibi, bunu inceleyeyim azıcık daha
Cok sagol
her an hersey olabilirmis.herhangi bir sanci, kanama, suyun azalmasinda aninda baska bir sehirdeki hastaneye kaldiracaklarmis. hicbirsey belli degil dediler. ben de sasirdim.
bugün hava kapalı burada içim gibi
bir sürü korku var içimde geleceğe dair hiç bir amacım planım yok sadece sorular ve endişe
kalan ömrümde neler göreceğim bilmiyorum ve kaygılanıyorum gelecek gün daha mı iyi daha mı kötü olacak?
bebek ne olacak, şekerim nasıl düşecek düşmezse bebek ya da ileri de ben şeker hastası mı olacağım bir gün yine kanser olur muyum metastas yapar mı?
benim haleti ruhiyem böyle kızlar 2 gün iyi 1 gün kötü
sizin de içinizi şişirdim değil mi:26:
biraz önce kontrölüm vardi.haberler pek yi degil. rahim agzi iyice incelmis. artik wc ye de gtmem yasaklandi. ayaklarimi da yukari kaldirdilar. moralim cok bozuk. ne zormus
Eki Görüntüle 544033maşallah subhanallah benim kızıma..... elleri ensesinde uykucu kızım benim. 29 haftalık
kızlarbizim bebişler ne zaman dönecekler aşşağıya doğru ben gecen hafta gittim doktora daha dönmemiştti ??
aherdocum Allaha şükür 100 lük iyi çıktı teyzemizde kolaya ve hamur işine dikkat etsin demiş eşim götürmüştü sonucu 2cide rahattım azcık daha bide girememişsin bende sana hastane ni sormuştum nereye gidiyosun ve doğumu nerde düşünüyosun benim hastanem anlaşmalı hastaneler le yapıyomuş doktorumuzu seviyoruz ama şuara bornovadaki şifada aklımıza yatıyor ayrıntılıyıda orda yaptırmıştım sen hangisindesin
benim bebiş dönmüş
bebek büyüdükce yerleri daraldıgı için dönmeleri zor olabiliyor ama son ana kadar dönen bebekleri duydum.
bazı yöntemelride varmış aslında.
ben gecen gün bi blogda okumuştum ilginc şeyler yazıyor
Bir bebeğin dönme öyküsü « Pozitif Doğum Hikâyeleri
Genelde ne zaman pozisyonu aliyolar acaba hangi haftalar arasinda??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?