2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
ay cnm haklısın bende kıza önerdim ama açık renk diye ve çocuk odasına koyucağı için önerdim benimde mutfağımda ahşap jaluzi var kahverengi..dediğin gibi temizliği çok zor oluyo her hafta ıslak mendille tek tek siliyorum onları..

aslıcım sende babanı kaybetmişsin Allah rahmet eylesin ,mekanı cennet olsun inş
resiminide facede görüp cok duygulanmıştım

cnm benim çok sağol dostlar sağolsun 8 ay oldu bende babamı kaybedeli..yeni yani..bebeğimin olucağını duymasaydım o öldükten sonra bukadar mutlu olabilirmiydim bilmiyorum.kaderde ne varsa onu yaşıyoruz babamın ve bizim kaderimiz böyleymiş.derdini veren rabbim dermanınıda veriyo..hayat malesef devam ediyo

Efendimiz şöyle tavsiye buyurmuştur:
Doğum yapacak hanımın sıhhat ve kolaylıkla doğumunu yapması niyetiyle, Önce Âyete’l-Kürsî okunur, sonra (Felâk ve Nâs) sûreleri okunur. Bunlardan sonra da şu âyet okunur:

İnne rabbekümüllahüllezi halekas semavati vel erda fi sitteti eyyamin sümmesteva alel arşi yuğşil leylen nehara yatlübühu hasisev veş şemse vel kamera ven nücume müsehharatim bi emrih ela lehül halku vel emr tebarakellahü rabbül alemin. (Araf 54)

Resul-i Ekrem Efendimiz kızı Fâtıma validemizin doğumunda bu duayı okutmuş, netice sevindirici şekilde huzurlu ve sıhhatli bir doğum olarak tecelli etmiştir, Mübarek nesil Hazret-i Hasan ve Hüseyin Efendilerimiz böyle dualarla dünyaya gelmişlerdir. Sıhhatli bir doğum haberini alınca Allah’a şükretmek, konu komşuda bulunan yoksullara yardım etmek, münasip olan bîr cömertliktir.

Not 1: Hamile bayanlar, ellerini bebeğin üzerine koyarak el-Musavvir (cc) zikrine devam ederlerse inşallah-ü teala doğacak çocuk da bu esma-i ilahi ile güzel ve sağlıklı olur.

Not 2: Kolay doğum yapmanın (ve diğer işleri de kolaylaştırmanın) bir güzel yolu da İnşikak Sûresini çok okumaktır.

Alıntıdır...

Allah razı olsun canım.allah kolay doğumlar nasip etsin inşallah

Hamilelikte Okunması Faydalı Dualar

1. Doğacak Çocuğun mücahid olması için KAF Suresi okunur.
2. Güzel Yüzlü olması için YUSUF Suresi okunur.
3. Ahlakı güzel olması için İNSAN-İBRAHİM Suresi okunur.
4. İlk 4 ay 70 bin SÜBHANALLAHİ VE BİHAMDİHİ okunur.
5. 9 ay boyunca 71 tane ENBİYA SURESİ okunur.
6. Doğumu Kolaylaştırsın diye İnşikak Suresinin ilk 3 ayeti okunur.
7. Çocuk doğduktan sonra 36. günü Enbiya Suresi okunur.
8. Ateşli Hastalık olmaması için Ali İmran Suresi okunur.
9. Ağlayan Çocuğa Cuma saati kulağına ezan ve Ali İmran Suresi 83. ayeti okunur.
10. Bol bol Yasin okunur.
11. Terfice, tüncina hatimleri okunur.
----------------------------------------------------------------------
Sütü az olan kadın
Bir kimse "Yâ Metîn" ismini bir yemek üzerine yazsa ve sütü az olan kadına yedirse sütü çok olur.

Çocuğun İtaatkar Olması İçin
Eğer, bir kimsenin oğlu kendine itaat etmezse şehadet parmağını onun eli üzerine koyarak "Yâ Şehîd" dese Allah'ın izniyle itaatkâr olur.
----------------------------------------------------------------------
Çocuk Düşmemesi İçin
Karısı hamile olup da erken doğum, çocuğun düşmesi veya geç doğması gibi korkular ve tehlikeler karşısında kalan bir kimse, parmağını hamile olan karısının karnına sürüp:

"Ya Mübdi" ismini 99 kere okursa Hak sübhanehu ve teala hazretleri o hamile kadını bu tehlikelerden saklar.

Çocuğun Huyunun Güzelleşmesi
Kötü huylu çocuğu olan bir kimse:

"Ya Mukît" ismini 7 kere bir boş kaba okusa ve o kabı su ile doldurup o kötü huylu çocuğuna içirse Allah'ın izniyle o çocuğun huyu güzelleşir

Alıntıdır.

Son düzenleme:

canım inşallah hepimizin döner ki sezaryen düşünenlerin bile dönmüş olur inşallah benim bi komşum makat gelişli bebeği normal doğurmuş ki özel hastane onu ege tıpa yollamış çünkü makat duruşlu bebeğin normal yolla gelmesi zor ve herkez yapamaz diye biliyorum biz çatı muayenesinden korkuyoruz onun döndürülme yöntemi şuan beni aşar ki ben normal doğum resmi dışında videosu bile izleyemezken

arkadaşlar bu kalan 2.5 ayımızı dolu dolu gecirmekte fayda var.mümkün oldugunca duaları okumaya calışalım inş.
annenin hamilelikte yaptıklarıda cocugu şekillendiriyor

ay canım inşallah 50lik iyi çıkar bende ellilikte çok rahattım çok korktuğum için eşim bile yavaş iç istersen diye takılmıştı ama yüzlükte tek o şanssızlığı yaşayan benim sanırım ama ben üstüne kaymak yada yoğurt koymadan tatlı bile yiyemem canım sende aynıymışsın benimde karataş yada kocaman mış anlaşmalı kent te varmış ama kent bizi aşar komşunun kızı orda hemşire ayrıntılıda bile fiyat şahaneydi ama şuan en iyi doktorda oydu
bugünde eşimin oraya bizim burda bi özel hastane var seda diye ordan bi doktor gitmiş eşimle konuşmuşlar kartını filan vermiş doktorları iyi ama hastane çok pis diyolar eşim bide oraya bakalım diyor bakalım kısmet artık

basucuma tuhaf bir tekerlekli sandaye koydular. delikli birsey daha kullanmadim

canım çok tatlı, ne kadar net bi görüntü... hastanen çok ıyı bır yer sanırım, benım hiç bu kadar net fotom yok
tercih edilen bir yer doktorumda ayyy ayy poza bak dedi çekti :)))hep böyle net çıkmıyor tabiki.

allah sabır versin umarım en kısa zamanda tehlikeyi giderirler.iki ay seni öyle tutmak zorunda kalmazlar canm.

canım çok tatlı, ne kadar net bi görüntü... hastanen çok ıyı bır yer sanırım, benım hiç bu kadar net fotom yok
tercih edilen bir yer doktorumda ayyy ayy poza bak dedi çekti :)))hep böyle net çıkmıyor tabiki.

allah sabır versin umarım en kısa zamanda tehlikeyi giderirler.iki ay seni öyle tutmak zorunda kalmazlar canm.

neyse sonda değilmiş bari kolay gelsin canım ama iyiki orlarasın ay burda bukadar önem verirlermiydiki gerçi burda da ne mucize doğumlar oluyor ama kısmet herşey dursun bu miniş azcık daha bi halt yok dışarda

bacaklarım değil, genıtal bolge mı deyim, ne deyim
resmen elektrik verip çekiyorlar gıbı, o an yürürken bacaklarım dolanıyo birbirine

anladım canım benimde genital bölgede oluyo bebek tekmeliyo benimkini... Ama tuhaf oluyo işte senin dedğin gibi elektrik çarpması gibi oluyo

amanınnn tek başımayımmm topikteee,meydan bana kalmış :)

kereviz salatasını cok severim bugün biraz fazla kacırmışım bide üstüne erik pestili yedim
cok fena gaz sancısı cekiyorum ya.karnım kaskatı oldu bi pırtlatsam rahatlıcamm:))

32. haftadan sonra bebek cabuk geliştiginden yeri daralıyor.bu haftada genelde bebeklerin %95 i dogum pozisyonunu alıyor
diger bebeklerinde dogum anına kadar dönme ihtimalleri azda olsa vardır.

Oooooooooo ozaman üc dört hafta icinde pozisyonu almazsa normal dogum hayalim tehlikeye mi gircek

Kizlar akşamdan beri hastanede yatiyoruz 1cm acilman var dedi dr tedavi görüyorum puan dogumu durdurmaya çalışıyorlar lütfen dua emin bizim için biraz daha beklesin kızım

Oooooooooo ozaman üc dört hafta icinde pozisyonu almazsa normal dogum hayalim tehlikeye mi gircek

yaa belli olmuyor nezaman döneceleri.sen şimdiden düşünme bunları.olumlu düşün öyle olsun

Kizlar akşamdan beri hastanede yatiyoruz 1cm acilman var dedi dr tedavi görüyorum puan dogumu durdurmaya çalışıyorlar lütfen dua emin bizim için biraz daha beklesin kızım

gecmiş olsun.inşallah zamanında gelir kızın.

benim hediyem geldiii:119:

ay görgüsüzlük yapıp burayada koycam hediyemi:))

Aslıcım arıcam birazdan:102:

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…