2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
gecmiş olsun cnm dikkat et kendine.hastalık mevsimindeyiz.
bende dün temizlik yaptım bugün hiç yerimden kalkasım yok.kızımıda dayısı götürdü rahatım :)

sağol canım..evet tam hastalık zamanı..Allahtan çok su içiyorum, daha kolay atıyorum..ilerlemiyor en azından..
ama bende dün akşam evde iş yaptım..mutfakta uğraştım..sedirin yerini falan değiştirdim..o da yaptı..hem halsizlik hemde kollarımda falan hamlık var..birde sabah namazından sonra uykuya dalamadım..hepsi birbirine karıştı..

birde bunlar yetmezmiş gibi herkesin gözü benim üzerimde..sanki dünyada tek hamile benim..o kadar nazar var ki üstümde anlatamam..kendimi okurken bile ağzım yırtılacak nerdeyse..

oh sen kebapsın kızıda yolladın..işleride bitirmişsindir..gel keyfim gel..

Ayşecim canım inan Allah çok büyük. İnan zamanında sana bunları diyenlerin hepsinin kıyısından köşesinden yaşıcak bu dediklerini.

Allah çok büyük ve ben ilahi adalete çok inanıyorum. Sen de Allah'a havale et canım benim... Rabbim büyüktür..

merhaba canım teşekkür ederim..inş en kısa zamanda atlatırım..valla limon yemeye bile başladım..şifa olsun diye..

çok çabuk yoruluyorsan bir doktora danış istersenn.. o kadar baskı normal mi bilmiyorum..bende şimdilik öyle bişey yok..

gerçekten o nasıl fiyat öyle?

ben üniversite hastanesindeyim şu an.erken odoğum olmamasını umuyorum ama olursa burda doğum yapıcam.sgk lıyım ama fark falan oluyomu hiç bi fikrim yok.
Unıversıte hastanesınde fıyat farkı olmuyo dıye bılıyorum sonuçta devlete baglı oldugu için işallah dogru bılıyorumdur bıde ucret odemek zorunda kalmazsın hatta gel duayı değiştirelim işallah erken dogğum yapmazsın bebişin vaktinde gelir rabbım sağlıklı sıhhatlı kucagına almayı nasıp etsın işallah
az önce doğurmasammıki diye söyleniyordum bende eşime bide hastane çıkışını hastane biz veriyoruz demezmi tam çıldırdım o fiyata mağazayı satın alırım sabır allahım

Ahahaha cıdden çok guldum yaaa aaa neden oyle dıyosun baksana hastane çıkış setını verıyorlarmış her hastane yapmaz bunu yoksa sen nasıl alırdın onudeseydın ben 12 bıne ıkıncı el araba bıle alırım

Ayyy canım çok fazla kesinlikle. Acıbadem hastanesinin fiyatı mı bu?

Benım gittiğim hastanade özel, normal doğum 450 TL, zorunlu sezaryan 750 TL. İsteğe bağlı sezaryan 1200. epidural istersen eğer 300 TL ekliyorsun bu fiyatlara ve yeni doğan kontorlü vb. şeylerde dahil. Ne kadar çokmuş senin hastanen.

canım ben de yürüdükçe wc ye gitme ıhtyacı hıssedıyorum ağıraştılarmı

bı taraflarını mı dayadılar bilemiyorum ki...

canım napalım okuyup bitirelmmi herkes bi elden başalrsa biter aslında 2 ayda ama emin e değilim :)

canım hiç beddua etmek istemıyorum hep de dıyorum Rabbım kımseye yasatmasın diye

ama öyle söylemeleri de çıkmıyo aklımdan gene de işte...hayırlısı olsun hepimizin hakkında

Ayşecim bende sana utanarak yazıyorum ki bugüne kadar sadece 2 tane yasin okumuşum(((((((((((((((
ama el elden verirsek okuruz inş..

Canım geçmiş olsun. Aman iyi koru kendini. Havalarda çok dengesiz.

Bol bol ayatel kürsi oku. Suyun içine de nas suresini oku, üfle iç. Ben öyle yapıyorum. Nazarı da hiç anlamam. İnsanlar o kadar kötü niyetli ki ne yazık ki senin mutluluğundan, huzurundan mutsuz oluyorlar.

ACVE HURMASINA DAİR RİVAYET

İmam-ı Bezzaz’a göre:

Bir gün huzuru saadete bir kimse gelir, elinde yanmış bir hurma dalını gösterip:

- Ya Muhammed, bu hurma dalını dik, şayet hurma yeşerirse biz de senin Peygamberliğini tasdik ederiz, dediler.

Rasulullah (s.a.v.) yanmış hurma dalını yere dikti. O hurma dalından mucize olarak hurma hasıl oldu, meyve verdi. İşte bu mucize hurma Acve hurmasıdır.

ACVE HURMASINA DAİR PEYGAMBERİMİZİN
SÖZÜ… ACVE’DEKİ MUCİZE SIR…

Acve hurmasının yenildiğinde yanıksı bir koku ve tadı vardır. Peygamberimiz bir hadislerinde: “Her kim her gün sabahları aç karnına yedi tane Acve hurmasından yerse, o gün içinde o kimseye ne zehir ne de sihir zarar vermez.” demişlerdir.

Yine bir sözünde “Acve ismindeki Medine hurması cennetten-dir.” dediği söylenmektedir.

KUR’AN DA YER ALAN HURMA

Hurma, Kur’anda pek çok ayette bahsi geçen bir meyvedir. Her geçen gün keşfedilen faydaları hurmayı, hem gıda hem de ilaç olarak kullanılan bir besin haline getirmiştir. Hurmanın sahip olduğu bu özelliklere Meryem Suresi’nde dikkat çekilmiştir.

“Hurma dalını kendine doğru salla üzerine henüz oluşmuş-taze hurma dökülüversin. Artık, ye, iç, gözün aydın olsun.”

HZ. MERYEM’İN HURMA YEMESİNİN HİKMETİ

Allah’ın, Hz. Meryem’e “hurma yemesini” bildirmesinin pek çok hikmeti vardır. Hz. Meryem’in doğumunu kolaylaştırmak için sunduğu nimetlerden biri olan hurmanın, özellikle hamile olan ve doğum yapan kadınlar için önemi ve faydaları, bugün bilimsel olarak da bilinmektedir. Hurma, içerdiği %60,65 oran ile en çok şeker içeren meyvelerden biridir.

Hurma annenin zayıf düşen vücuduna enerji ve canlılık kazandırmakta, aynı zamanda da yeni doğan bebeğe gerekli olan sütün oluşabilmesi için, süt hormonlarını harekete geçirmekte ve anne sütünü çoğaltmaktadır.

HURMANIN DOĞUMDAKİ MUCİZEVİ ETKİLERİ

Doğum sırasında meydana gelen kan kaybı, vücut şekerinin düşmesine sebep olur. Hurma vücuda tekrar şeker girişinin sağlanması açısından önemlidir ve tansiyon düşmesini de engeller.

Hurmada bulunan oksitosin maddesi de, modern tıpta doğumu kolaylaştırıcı bir ilaç olarak kullanılmaktadır. Oksitosin, doğumu kolaylaştırıcı etkisi nedeniyle pek çok kaynakta “rapid birth” yani “hızlı doğum” ifadesiyle tanımlanmaktadır.

Oksitosin esas olarak beyinde salgılanan, doğum sancılarını başlatan bir hormondur. Doğum esnasında ana rahminin etkili olarak kasılması doğumun gerçekleş-tirilebilmesi için son derece önemlidir. Oksitosin rahmi oluşturan kasların çok güçlü bir şekilde kasılmasını sağlar.

HAMİLELİKTE HURMA YEMENİN FAYDALARI

Hurmada, hamilikte kadınların alması gereken bir B vitamini olan folik asit de bulunmaktadır. Folik asit (B9), vücutta yeni kan hücresi yapımında, vücudun yapı taşı olan amino asitlerin yapımında ve hücrelerin yenilenmesinde önemli görevler üstlenen bir vitamindir.

Bu yüzden hamilelikte folik asit ihtiyacı belirgin şekilde artar ve günlük ihtiyaç iki katına çıkar. Hurma, folik asit açısından çok zengin bir besin türüdür.

Hurmanın içerdiği demir, kırmızı kan hücrelerinde bulunan hemoglobin sentezini kontrol eder ve bu da hamilelikte kansızlığın engellenmesini ve bebeğin gelişimi için hayati önem taşıyan kandaki alyuvarlar dengesinin uygun hale gelmesini sağlar.

işe gelmek zorlaştı artık akşamı nasıl ederim diye düşünürken, mesai bitiminde toplantının var olduğunu öğrendim (( yıkılmış durumdayım :S
doğum iznim gelsin hayırlısıylaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa (
evde oğluşumla pineklemek istiyorum :/

Kızlar ben çıkıyorum. Bugün evde işlerim var. Hafta sonu çamaşırları falan eşim katladı hep, ama canımın içi çok iyi katlayamamış onları tekrar katlayayım biraz dolaplarımı düzenleyeyim.

Sonra yemeklik için dışarıya çıkıcam. Bir de dün sağlık ocağından aradılar, gelin diye oraya da bir gideyim.

Hepinize iyi muhabbetler. Çok öptüm kızlar sizi

kızlar Peygamberimizin diktiği hurmayı biliyormusunuz

evet canım aynen senin yazdığın gibi acve hurmasının faydası çok fazla..son ayımızda özellikle de doğum sonrası bol tüketmemiz gerekir..ben acve hurmasını çok severim..o yüzden sorun olmaz herhalde yer dururum..ben daha başlamadım hurma yemeye..şöyle bir iki hafta geçsinde öyle günlük beslenmeme dahil etmeyi planlıyorum..

teşekkür ederim canım..ah ah neler okumuyorum ki..ne gözdür ben anlamam..kayınvalidem her akşam okumaktan komalık oluyor kadıncağız..ne yapalım buda geçer inş..

bu arada beşiğin çok güzel çok beğendim..oğlum olsa bende o tarz birşeyler alırdım..güle güle kullan canım

kolay gelsin canım bye bye..

bende annemi bekliyorum hacda şuan gelirken tüm yükünü zemzem ve hurmayla doldurması için bol bol tembihledim :))

offff bu bulantı bizi hiç bırakmicak mı ayşecim ya bende aynıyım gece yatakta bi dikildi kızım midem ağzıma geldi.. lavaboya gidiyorum çıkaramıyorum, yatağa girdim heran çıkarcak gibiyim kızım içerde dönmeye başladı ama nasıl sanki içerde derimi tırnaklıo nasıl canım yandı karnım kaskatı kesildi sertleşti, nefes alamıom, o ohhh kızım tekmele anneyi diyen adam ne yapcanı şaşırdı, kova getirio su getirio çıkarırsam yanımızda bulunsun diye, karnımı okşuo kızım sakin ol napıosun anneye diye sevio, kızıma telkin edio... gece ikiye kadar uyuyamadı benimle baktım zombi gibi görünüo hadi yat uykum geldi dedim ışığı kapattırdım ama bende uyku nerde, kaçta uyumuşum bilmiorum... uyandım sabahtan beri de midem hala ağzımda yok geçmio bulantı nolcaz böle bilmiorum...

Allah yardımcımız olsun canım..zor döneme girmiş bulunmaktayız..benim kızda akşamdan beri tepinip duruyor..baktım babasıyla bir oldular..vay halimize..

Ayşecim bende sana utanarak yazıyorum ki bugüne kadar sadece 2 tane yasin okumuşum(((((((((((((((
ama el elden verirsek okuruz inş..

est canım utanıcak bişey yok da napsak tamamlayabılır mıyız diğer kızlardan da cevap beklıyorum :)

kızlar Peygamberimizin diktiği hurmayı biliyormusunuz

acve hurması canım :) annem medıneden almıstı çok aradık ama diyodu :)

doğumdan sonra hataneyı sana devredicekelr galıba canım

fiyata bakınca ınsnaın aklına baska bısı gelmıoo

walla okuyunca direk benim de aklıma aynısı geldi yok artık dedim hastaneyi mi satın alcak.. bir doğum 12 bin lira olursa biz bu çocukları bir trilyona anca büyütürüz herhalde

canım aynen anlattıgın gibiyim işte ben de benım kız da içerde napiosa mıdem agzımda daha ocnede bılıosn

mıdeme yedııgm tekemelr yzuunden istifra etmsıtım gece yarısı wc kalkınca ve sabah uyanınca

aşırı bulantı hıssedıyorum lavaboya gırıyodum yok yataga yatıorm heran kuscam gibi ayyy doğsunlarda bu bulantı gecısn

artık ılk 4 ay ayrı bulntı son ıkı ay ayrı bulantı bitirdiler valla bizi canları sağolsun tabii de :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…