- 15 Aralık 2008
- 4.118
- 18
- 318
bende cok anliyamiyorum:) hele 14. haftada dr baya zorladi bak gormuyormusun susu busu diye ama ben benzetemiyordum acikcasiaaa bilmiyorumki ben zaten başından beri hiç bişe anlamyrum elini ayağını seçemiyorumda 3 aydan sonra ultrasonda net görünmediğini bilmiyodum valla ilkez duyuyrum:18:
son dr da baktidindada cok birsey anlamadim :)
canim ins bir sorun cikmaz endiselerini cok iyi anliyorum ama ben bir yerde okumustum ne kadr dogru bilemiyorum elbetteevet kızlar ayrıntılı USG çekildi öncesinde uzman dr konuştu benimle dediki:
afp hormonu 2.5 ğun üstünde çıkarsa endişeleniriz seninki 3.11 çıkmış yani baya yüksek dedi, bunun 3 sonucu olabilir
1- bebeğin omuriliğinde açıklık olabilir, yada omur sisteminde bir bozukluk
2-hiç bir sorun olmaz
3-şimdilik sorun olmaz omuriliği falan sağlamdır ama ilerleyen haftalarda bebeğin gelişimi yavaşlar prematüre bebek veya erken doğum olabilir
sen bu riskleri taşıdığından sıkı takip edilmen gerekiyor dedi...
sonra ultrasonla baktı inceledi epey ama konuşmadı ben de soru soramadım korkudan
bitince de şöyle dedi eğer afp ni görmemiş olsam bu bebekte bir şey yok derdim ama bebek daha çok küçük 227 gr lık bir bebekten bahsediyoruz 18+2 desin kesin konuşamam
3 hafta sonra tekrar ayrıntılı USG çekelim kontrol amaçlı dedi daha net anlaşılır dedi
ben de sordum o zaman kesin belli olur mu dedim, kesin bir şey denemez riskli gruptasın doğumdan sonra bile anlaşılabilecek sorunlar çıkabilir her şey yolunda olsa hormon yüksek çıkmazdı ama sorun çıkacak da denemez dedi
yapabileceğim bir şey yokmuş panik yapma şimdilik rahatladık sakin ol dedi ama tam anlamıyla rahatlamadım özellikle erken doğum ve gelişemeyen bebek olasılıkları hem canımı sıktı hem de korkuttu benim durumum doğumdan önce kesinleşmeyecek anlayacağınız Allah a tevekkül edip dua etmekten başka elimden bir şey gelmeyecek malesef siz de dua edin bana kızlar dua edin de bebeğimi sağ salim kucağıma alayım doğar doğmaz benim gibi hastalıklarla boğuşmak zorunda kalmasın... Bu bizim için büyük bir sınav
hepinize desteğiniz için teşekkür ederim
ayşe senden mesaj bekliyorum bir de senin dr a gideyim bakayım ne diyecek...
ama olduda en kotusu ins birsey olmaz ama sirt acikligi icin artik ameliyatla olumlu sonuclar aliniyormus
ins hicbirseye gerek kalmaz ama caresi olan bir hastalik ustelik tahliller herzaman dogruyu bilemiyor
saglikli derler Allah korusun bebekte sorun cikar sorunlu derler sapasaglam dogar ins cumlesiyle saglikla zamaninda aliriz bebeklerimizi kucaklarimiza canim
gelcek ramazan bayraminda onlarida susleyip oyle bayrami ederiz :)) bu guzel gunleri dusun olumlu dusun canim
kızlar iki ay öncesine kadar ben de sizin gibiydim. bebeğimle ilk bayramımız için o zamandan heyecanlanıyordum. mobilyalarını bile sipariş verip ödemiştik.bugün mobilyaları geldi bebeğimin.2 ay oldu onu kaybedeli..
hiçbir şeyi kafanıza takmayıp onunla geçen her anın kıymetini bilin.bayramın tadını çıkarın...
Allah sabir versin canim ins tekrar kavusursun bebegine
benim bir onceki bebegim dogsa 2 aylik olucakti simdi haziranda dogumum olucakti
nasip degilmis ins buna nasibim vardir.