2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
Arabada giderken bebeğin güvenliği için oto koltuğu ya da ana kucağı. Heves değil.
Bir kaza anında bebek fırlasa direk ölür , ama ana kucağında ya da oto koltuğunda bebek değil koltuk çarpıyor yere ve kaç tane örneği var ,bebek kurtuluyor.Yine de Allah göstermesin diyelim ama biz önlemlerimizi alalım.Bel desteği için ayrıca minderi var, amuda kalkmış gibi durmuyor.
Bence en gerekli şeylerden biri bu canım .

Bununla ilgili bir haber

Oto koltukları çocukların hayatlarını kurtarır - Sabah - 27 Nisan 2012

bebek sırf oto koltuguna baglı diye 100-120 km hızla gidenleri ne yapacaksın peki??
burdaki marifet oto koltugunda degil arabayı kullanandadır.

bebek sırf oto koltuguna baglı diye 100-120 km hızla gidenleri ne yapacaksın peki??
burdaki marifet oto koltugunda degil arabayı kullanandadır.

Çok çok saçma , 60 ile giderken de arkadan biri gelip vurup savurabilir seni.. istediğin kadar güzel ve dikkatli araba kullan, hiç bir önemi yok.
Milletin üstüne tır çıkıyor karşı yoldan gelen. ne şekilde ve nasıl olacağı belli olur mu kazanın?

Sen korumak istemiyorsan bebeğini sırf amuda kalkar pozisyonda duracak diye, koruma. anne olarak senin tercihin, kim karışabilir ki.
Ya da kucağına al, yürüye yürüye git hastaneye kadar. Biz sadece fikir beyan edip,tavsiye verdik.
Gerisi anne baba olarak size kalmış.

sağol canım ben de zaten hem sakinleşmek için biraz beklemeyi düşünüyorum kararım sabit bence dönüşü çok zor ama gelecek gün ne getirir bilinmez
ben de avukatla görüşmeyi planlıyrum yarın öbür gün neler yapabilirim ona bakacağım, sessiz sedasız ayrılmayı düşünmüyorum ne yapabilirsem elimi ardıma koymayacağım, ama rezillik bana göre değil yani o kıza gidecek değilim görmek de istemiyorum, annem ve onun annesi yolacağız diyorlar ama ben muhattap bile olmak istemiyorum eşime tokat bile atmadım, eskiden parçalarım diyordum ama içimden gelmedi. Allah a havale ediyorum sakin olmak mantıklı kararlar almak zorundayım zaman her şeyin ilacı bebbeğim ve benim için sadece hayırlısını diliyorum...

zeynepcim evlenmeme çok az bir süre kala aynı olayı ben de yaşadım tüm hazırlıklarımız hazırken meğer o başkasıyla berabermiş iyiki öyle olmuş diyorum zor günler geçirdim ama şimdi eskisinden daha mutluyum şüpheyle bir ömür yaşanmaz herşeyin hayırlısını dile rabbim kimseyi yolda bırakmıyor.emin ol herkes er ya da geç hakettiği cezayı görecektir ama sen sakin soğukkanlılığını yitirme.allah sabrını verecektir sadece bebeğini düşün gerisi zaten çorap söküğü gibi geliyor...

Eki Görüntüle 495122 Eki Görüntüle 495123 Eki Görüntüle 495124

dün sitelerde bunlardan gördüm 250den 500e kadar fiyat söyleyen var....aslında dantelli olanlar daha hoş belki ama her yeri inci boncuk o yüzden makınede yıkanmaz ve hijyenık olmaz diye daha az kuaşlı olandan alcam, nuh un gemisine benzeyen modeller var..7aya kadar yanıma alırım diye düşündüm .Birde büyüyen beşik ve şifonyer alacağım odasına... büyüyen beşiğin kendi dolabı var zaten bide çekmeceli şifonyerr dolaba gerek yok diye düşündüm
bunlar cok muhatere geliyor bana sanki devrilecek gibi kullanmadim tabi bilemem
sanirim be park yataktan vazgectim sadece buyuyen karyola alicam.
Günaydın arkadaşlar.Hayırlı cumalar
Doktordan geliyorum bebegim erkekmiş
sere serpe yatmış efendii ,hiç utanma yokkk:1:

Rabbim saglıcakla kucagımıza almayı nasip etsin hepimize inşallah.
:nazar: masallah bebisine ben hala emin degilim cinsiyetten:( can sikici bir durum.
insallah bir daha kontrolde ogrenirim afkan modeli battaniye ormek istiyorum.
mavis yada pembis
herkese hayırlı cumalar.bende önümüzdekşi hafta ayrıntılı usg ye gircem.15 günür görmüyorum bebişimi.özledim inanki.bu arada karnım iyice çıktı.önden top gibi.dün bi arkadaş nuhut yutmuş yılan gibi duruyosun dedi:))
ya bende kendimi oyle dusunuyorum ama az kaldi 5. ay btiyor olucak artik diyorum.
yalniz karnim suan cok gergin yeterince yani daha ilersinde nasil olucak bilemiyorum.
rekor kilom 62 idi onuda 1-2 aya kalmaz gecicem. ins deli gibi catlamam
Benim 16. haftada bir dr kız gibi dedi başka bir dr erkek gibi dedi...
Demette hastane durağının karşısında Fatihe gidiyorum ben, genellikle gün içerisinde sıra bulunuyor. 30tl.. Dün sormuşsun ama ben az önce gördüm..
Sanatoryumda nasıl fiyatlar..
bendensin sende:( hakkimiz degilmi bizimde ogrenmek bu dr lar bir kararda dursalar artik.
21. hafta yarin biticek off ya:(
gerci bir derdimiz bu olsun diyorum da yinede catliyor insan :)

kızlar ya ben bir konuda kararsızım bebek arabası olarak travel sistem almayı düşünüyorum onun içindeki taşıma koltuğunu evde kullanmak istemiyorum arabaya monte edecem ama ev içinde ev tipi anakucakları varya onlardan istiyorum 5 li set olarak satılıyor onlardan alacam içindeki çantayı falanda birilerine veririm diyordum ama eltim kesinlikle en çok onlar kullanılıyor diyor kendi çocuğuna hep chicconun çantasını falan almış ama kesinlikle çok sert içine bir kaç şey koyuyorsun hemen doluyor diyor ama diğer ucuz 5 li setler öyle değil içine ne koyarsan koy alıyor yumuşak olduğu için istediğin şekle giriyor diyor bebek taşıma çantasınıda bebeği aşıya falan götürüken yada komşuya falan giderken çok kullanışlıyort diyor yani kış bebeği sonuçta ama ben kararsız kaldım
ben kizimda portbebe dediklerinden aldim baya kullanisli ama birine vermistim
simdi burda kundaklar var onlara benziyor ondan alicam
zaten kisin ancak hastaneye giderz oda 5dk uzaklikta arabayla.
Kızlaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrr bişey sormam lazımmm herkes cevap versiiinnn lütfeeeennn

bugüne kadarki bütün ultrasonlarda oğlum çok hareketliydi, eli ayağı kolu bacağı hiç durmuyodu.
Normalde kontrolüme daha 1 hafta olmasına rağmen , 2 gündür içim tuhaftı, dayanamadım bugün gittim kontrole.
Bebeğim o kadar hareketsizdi ki ölü gibi yatıyodu. doktor uyuyo dedi, öksür biraz dedi, öksürdüm ama azıcık bacaklarını oynattı sadece.
kalp atışlarını dinletti,bir sorun yok ama hareket etmiyor,kahvaltı da edip gitmiştim,oynaması lazım.
Hasta mı acaba bebeğim :( ya da hastalanıyor mu yavaş yavaş :(

ÇOK CANIM SIKILDI...
gecen gun banada oyle oldu zip zip ziplayan cocukten ses cikmadi o gunde temizlik yapmistim
acaba diyorum ters bir hareket mi yaptim o kadar kotu hissettimki kendimi
hemen tatli birseyler yedim soluma yattim cok gecmedi tekmeyi yedim:)
velet korkuttun beni diye soylendim
bu arada kizim konusurken bebisin hareketleri artiyor sanirim bende burdayim diyor ablasina:)

slm herkeze ben neden bebegimin hareketini hissetmiyorum ya aslinda tecrubeliyim bu 3.bebegim acaba bir sorunmu var normalmi ki böyle hissetmemem cinsiyetinide bilmiyorum daha offf ya artik oynasa hissetsem cinsiyetini ögrensek...cokkkk merak ediyorummm.

gecen gun banada oyle oldu zip zip ziplayan cocukten ses cikmadi o gunde temizlik yapmistim
bu arada kizim konusurken bebisin hareketleri artiyor sanirim bende burdayim diyor ablasina:)

onun tekmesini yerimmm :)

bebekler anne karnında ilk duymaya başladıklarında ilk tiz sesleri duyarlarmış, bu yüzden annenin sesini babanın sesinden çok daha fazla ayırt edebiliyolarmış.. eminim cici ablasının tiz sesini duyuyodur ve o yüzden tepki veriyodur :))

Son düzenleme:
yeşim83
büyüyen beşiği odana mı koyacaksın
evet canim buyuyen dedigim ama enlemesine buyumuyor canim kademe kademe asagi iniyor 70*120 cm di sanirim boyutlari
yani bebek buyudukce yataginin yuksekligini azaltiyorsun en sonundada onundeki parmakliklari cikartip bir tane koruyucu koyuyorsun
4-5 yasina kadar kulanir diye dusunuyorum.
evet odama koyucam yada kizimla esimi yatak odasina yatirip ben kizimin odasina gecicem onlar uyanmasin gecenin bir koru diye.

bebekler anne karnında ilk duymaya başladıklarında ilk tiz sesleri duyarlarmış, bu yüzden annenin sesini babanın sesinden çok daha fazla ayırt edebiliyolarmış.. eminim cici ablasının tiz sesini duyuyodur ve o yüzden tepki veriyodur :))

:)) onlari bir arada gormek icin sabirsizlaniyorum.
kizim okula giderken oyuncagini kardesine birakip gidiyor :) oynayabilir diyor acaba dogunca degisirmi tavri
suan oldukca sevgi dolu davraniyor karnimi opuyor yanagini karnima koyuyor bebek opsun diye:))

kizim okula giderken oyuncagini kardesine birakip gidiyor :) oynayabilir diyor acaba dogunca degisirmi tavri
suan oldukca sevgi dolu davraniyor karnimi opuyor yanagini karnima koyuyor bebek opsun diye:))

ay canım yerim ben onu..maşallah canım inş hep öyle güzel güzel anlaşırlar kardeşler...:48::48::48:

ayy yavrum benim maşallah :) gözümün önüne getirdim biran, eminim kardeşini severken çok sevimlı oluyodur :)) bence değişmez canım, şimiden kardeşi olacağını kabullenmiş kızn maşallah, bazıları hiç istemez paylaşma fikrine bile razı olmaz. senin kızın şimdiden alışmış inşallah daha sonra da hep böyle olur :)

günaydın kızlar.bebeğinin tekmelerini hiseden varmı yada hareketlerini.bizim kız belli 3 gündür hep aynı saatlerde hareket ediyor.sabah 10 öğlen 12,30 akşam 5,30 gece 10-11 arası.müthiş bir duygu.ama net bir şekilde tekmeleri hisedilmiyor.bu arada ayrıntılı usg de bebeğinizin yüz hatları falan net bir şekilde belli oluyormu.renkli usg dedikleri bunu acaba[/QUOTE

şanlısın ne dakik bebek maşallah...benimki kafasına eserse bazen hiç vurmuyor bile.geçen birsürü dil döktüm karnımı ovdum yook...bu arada tekmeleri tarif edermisin...?????

canım tekme çeklinde değil.sanki içimde pıt die birşey atıyor.yada birşey kayıyormuş gibi oluyor.eşim elini koyunca hisediyor ama.belirgin bir tekmesi yok henüz.ama dakik bebek.dogunca geneldede o saatlere uyar diyorlar ama bilmiyorum.seninki nasıl

insallah kizlar o sekilde olur
biraz bana benzemis sanirim bu yonu ben kizkardesimi cok severmisim
annem diyor bir gece kalktim bende 4 yasinda filanmisim aglamis diye kucagima almisim nasil aldiysam artik
sallayormusum tabi basarili olamamisim demekki annem gelmis hemen :)
ama niyetim iyi:)
ben sizde kiskanclik gormedim diyor annem siz diyor buyudukce gecinemez oldunuz :))

canım sakın yanlış anlama ben eltin için demedim..genel anlamda söyledimm..yani niyetim eltini falan yargılamak değildi..benim çevremde çok var herşeyi bildiğini zannedip bişey bilmeyenler kendimi kast ederek dedim..

o çok bildiğini sanıpta slında hiçbişre bilmeyenler benim sinir sistmeimi zıplatyo :67: aman allaım o ne konuşmalar bide öle ya valla öle insanlara tahammül edemiyrum ama napıcan bunlardan çok var özelikler benim etrafımda :1:

cnm utanılcak bişi yok o sadece erkekelr için olan bişi degil.ben gidip kendim alıp yerim mesela
bugün gittigim doktor kesin erkek dedi evet.resminide cekti verdi.

ne biliyim canım hiç yemedimki daha önce bilmiyorum yani ama alıcam bende :):1:

Kızlaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrr bişey sormam lazımmm herkes cevap versiiinnn lütfeeeennn

bugüne kadarki bütün ultrasonlarda oğlum çok hareketliydi, eli ayağı kolu bacağı hiç durmuyodu.
Normalde kontrolüme daha 1 hafta olmasına rağmen , 2 gündür içim tuhaftı, dayanamadım bugün gittim kontrole.
Bebeğim o kadar hareketsizdi ki ölü gibi yatıyodu. doktor uyuyo dedi, öksür biraz dedi, öksürdüm ama azıcık bacaklarını oynattı sadece.
kalp atışlarını dinletti,bir sorun yok ama hareket etmiyor,kahvaltı da edip gitmiştim,oynaması lazım.
Hasta mı acaba bebeğim :( ya da hastalanıyor mu yavaş yavaş :(

ÇOK CANIM SIKILDI...

töbe töbe korkma canım benim herzaman hareket edicek die bişi yok allah korusun aklına öle şey getrme yav

canım tekme çeklinde değil.sanki içimde pıt die birşey atıyor.yada birşey kayıyormuş gibi oluyor.eşim elini koyunca hisediyor ama.belirgin bir tekmesi yok henüz.ama dakik bebek.dogunca geneldede o saatlere uyar diyorlar ama bilmiyorum.seninki nasıl
tekmeyi attigi saatte uyanirsa benim isim var sanirim
tam yaticam gece 12 civari basliyor tekmeler:)
uykusuz geceler beni bekliyor sanirim .

canlar ya
benim sağ göğsümün altında bi ağrı oluşmaya başlamıştı şimdi o ağrı sağ böbreğime doğru indi ,,,,hamilelikte böbrek büyümesi olurmuş bebek yerini alana kadar devam edermiş ama bazılarının şidetli olurmuş yaşayan varmı böle bişe ağrı rahatsız ediyo aman bebeğe bişey olmasın tek korkum o

canlar ya
benim sağ göğsümün altında bi ağrı oluşmaya başlamıştı şimdi o ağrı sağ böbreğime doğru indi ,,,,hamilelikte böbrek büyümesi olurmuş bebek yerini alana kadar devam edermiş ama bazılarının şidetli olurmuş yaşayan varmı böle bişe ağrı rahatsız ediyo aman bebeğe bişey olmasın tek korkum o

geçmiş olsun canım aynı şekilde arada böbrelerim yan taraflarım ağrıyor.bazen o ağrı aynı böbrek ağrısı yada kum dökme ağrısı gibi yanlardan kasıklarıma kadar iniyor. geçen sorduğumda doktor normal demişti ama son günlerde daha da şiddetlendi.. bu randevumda tekrar sorucam sanırım dediğin gibi böbrek büyümesi oluyor ve bebek yukarı çıktıkça birbirlerini itiyolar. ayni şekilde göbeğim midemi de yukarı itiyor üst tarafta şişlik oluyor bazen de ağrı oluyor.. organların bebeğin büyümesiyle yer değiştirmesinden yeni yerlerine yerleşmesinden kaynaklı sanırım..

canlar ya

geçmiş olsun canım..bende yok bilmiyorum ilk defa sende duydum..doktorunu arayıp sorsaydın..hem için rahat ederdi..

Back
X