- 22 Eylül 2011
- 490
- 159
- 123
günaydınlar herkese güzel bir gün diliyorum benim oğlan hiç durmuyor sabahtan beri tekmeleyip duruyor maşallah...
ne kadar guzel bir konuya deginmissin ben neyi yapmayin dediysen hepsini yaptim aslinda yapmak zorunda kaldim
dogumumu tr de yaptim esimde ydisindaydi o sirada gelemedi herseyiyle ben tek basima ilgilendim
tepemde annesiyle babasi vardi ama hicbir ise yaramiorlardi
cok yiprandim sonrasindada esim geldiginde alisma sureci yasadi ayak uyduramadi cok kotu oldu aramiz
cocugumda bende esimde kotu bir donem gecirdik
ben yapi olarak tez canli biriyim yani aslinda annelik ic gudusu de denebilir.
kizimin dis cikarma zamanlariydi. o zamanlar yeni gelmistik buraya ben dilde bilmiyordum
burda ingilizcede yaygin degil. ilesim cok zor oluyordu neyse aksam baktim agliyor
esim dedi distendir ya o oyle diyor ama ben diyemiyorum iste gecer distendir diyemiyorum.
babasi umursamiyor ben niye ugrasiyorum diyemiyorum dr a gidelim benim icim rahat etmeyecek dedim
yok iste saat kac bu saatte dr mu bulucaz bulsak nasil derdimizi anlaticaz ing bilmiyorlar
iyi dedim ya bunlar hic gece hasta olmuyorlarmi derdimizi anlatamicaz diye birakalim olsun cocuk dedim
bir ton laf etti gittik bulduk bir hastane dr vardi ingilizcede biliyordu ve dis degil sorun bogaziymis ilaci verince rahaladi cocuk uyudu
iste benim esim boyle biriydi cene yapa yapa egittim biraz gecede olsa simdi giki cikmaz hastaneye gideriz
zaten artik ona ihtiyacimda yok ben halledebiliyorum kotu komsu insani ev sahibi yaparmis kotu kocada beni dil sahibi yapti resmen
neyse zamanla biraz biraz sorumluluklari vermeye basladim bazen yikatiyorum kizimi. eline kaseyi verip yedir diyorum
parka yolluyorum onlari . ama malesef toplumumuzda bu boye ve ben encok bizleri sucluyorum biz yapiyoruz bu hale getiriyoruz.
lafim meclisten disari ama esek olduktan sonra semer vuran cok oluyor.
mesela ben esime kahvalti hazirlamiyorum bazen eserse cok ender erken kalkarsam oda
cunku alistirmak istemiyorum el ayagi tutuyor onu yapabilir 2 tabagi masaya koyup yiyebilir calisma odasinin sadece yerini supurup silerim masasina dokunmam toz yumagi olsada o silecek .
herseyi de ben yaparsam bu artik farz olur biz bu konuda baya yol aldik ama yeterli degil.
ay ne cok yazdim ama kizlar size taviye hicbirsey icin gec degil inat edin yaptirin yapsinlar bir tek ise gidip gelmek olmaz
calisan anneler birtek ise gidip gelmiyor onlari farkli yapan ne? elbette suyunu cikarmamak lazim ama sorumluluk almalilar.
cocuk birtek annenin cocugu degil
Ay_she'ciğim cinsiyet erkek, isim ömer.. :))
tabloya ekler misin?
teşekkür ederim..
hayırlı olsun oglun.saglıcakla al kucagına inş
pipisinin resmini verdiler mi?
bana verdiler ama pipisi cok büyük geldi bana,kordon olmasından şüphe ettim bi an.sizin pipide büyükmü
Maşallah canım :)
Bende 20.haftamdayım ama oglumun hareketlerını hissetmıyorum.. bende mi acaba sorun cözemedim
nasıl bir his ?
canını yakıyor mu tekmeler :)
ayy eskişehir deyince içim başka oluyor..
ben orda okudum eşimle 2.sınıfta tanıştık ve eskişehir bizim için anılarla dolu,mesela ilk migrosun önündeki köprünün üstünde gördük birbirimizi,kasım 2004te:)
8sene oldu tanışalı,4yıllık evliyiz ama o eskişehir günleri bambaşka...
kızlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim desteğinizi esirgemediğiniz için
hepinizin görüşleri ayrı ayrı çok değerli çok anlamlı
bu sınavı da iyi ya da kötü bir şekilde vereceğim bazı çelişkilerim git gellerim oluyor ama dirayetli kararlı ve sabırlı davranmaya gayret edeceğim hepinize söz
bugün kayınvalidem aradı "hepimizin eşi yaptı pişman olur yapmaz" dedi "eşini o kadına kaptırma savaş" dedi
ben de dedim ki benim bir gururum var ve oğlun da bulunmaz hint kumaşı değil, ayrıca şu an önce çocuğumu sonra kendimi düşünmek zorundayım oğlunun peşinden koşamam onunla uğraşamam dedim...
yani bu saatten sonra yumuşama falan kolay değil
üzüntümü de bir şekilde aşıp bu durumu kabulleneceğim zamanla Allah sabır verirse inşallah
sayfaları okuyorum da içim buruluyor ister istemez hepiniz heyecanla bebişlerinizi bekliyorsunuz eşinizle mutlu bir birlikteliğiniz var Allah daim etsin
ben bir süre buralarda olmasam daha iyi valla bu halde size de nazarım değer diye korkuyorum en iyisi ben bir süre kafa dinleyeyim siz de dikkat edin kendinize bebişlerinize ve kocalarınıza...
beni de dualarınızdan eksik etmeyin ne olur hepinizi öpüyorum...
Günaydın hayrlı pazarlar
ilk bebegi olacak arkadaşlara tavsiyem cocugun bütün sorumlulugunu üstünüze almayın.siz emziriyorsanız babasıda gazını cıkarsın.arkasından şımartın onu.ben beceremiyorum gazını cıkarmayı sen ne güzel yapıyorsun aşkım v.s gibi
banyosunu birlikte yaptırın mutlaka.ben korkarım yapamam v.s derse cesaretlendirin kacmasına müsade etmeyin
ek gıdaya gectikleirnde akşam yemegini mutlaka babasının yedirmesini saglayın.bu cok cokkk önemliiii
yine biraz büyüyünce tek başına banyo yapmasını ögrenmesi lazım
akşam yatarken diş fırcalaması yada cocugun sütünü içirme görevleri babada olsun
görevlerini sorumluluklarını bilmesi lazım.yapmadıgı zaman huysuzluk yapın.
bunları yaparsa zaten başka ekstra iş bekleyip cok üzülmezsiniz.
ama ilk bebeginiz diye bütün herşeyiyle anne olarak siz ilgilenirseniz emin olun ilerde sinir hastası olursunuz
bebek tek kişiyle yapılmıyor.eli mahkum babada elini taşın altına koymak zorunda.
mesela dışarı cıkacagımız zaman ben kıyafetlerini hazırlardım, eşime giydirmesini rica ederdim.
yada cocugun biraz ateşi cıktıgında cnm netten bi bakarmısın yüksek ateş derece sınırı neymiş diyordum.
yada bebegin gazı varsa nelerin iyi geldigine bi bak forumlardan deyip topu ona atıyordum.yok sen bak dediginde hep bi bahane buluyordum
ben bunları tee hamileyken ögrendim aslında ama onunda araştırıp ögrenmesini saglamaya calıştım.bebek hakkında bilgileri arttıkca ona bakmaları ilgilenmeleri daha keyifli hale gelir.
Ay_she'ciğim cinsiyet erkek, isim ömer.. :))
tabloya ekler misin?
teşekkür ederim..
Ayrıyetten bişey sorcaktım unutmusum.
Bu saglık ocagına gidip yapılan aşı sanırım tetanoz aşısı sart mı arkadaşlar?yaptırıyım mı?
beni cagırmıslardı ama 1 hafta gecıktı caguırdıkları tarih bişey olurmu yoksa yarın gidip aşımı olsam mı bilemedim..
off sinirlerim cok bozuk
kizim yine hasta zaten ne zaman duzeldiki ya daha ctesi goturduk hersey temiz dedi dr
simdi yine sesi kisik burnu akiyor hapsiriyor
biktim yildim usandim artik
dr a benim kadar sik giden kimse yoktur ayni seyleri yasamaktan sabrim tahmmulum kalmadi
verem desem verem degil vebali desen degil ama yok iyi olmuyor bu cocuk
anne sutu icirdim bide. bosmus yani hic anlami yokmus bagisiklik sistemi diye bir sey yok bu cocukta fonustami
yasaticam anlamadimki yemesine icmesine cok dikkat ediyorum sebzesidir mevyesidir etidir sutudur surekli veriyorum
meyve yemiyor gun asiri taze sikiyorum birkac meyveyi 1 su bardagi iciyor balik dersen onuda haftada en az bir-iki kere yiyor
cook yedigi soylenemez ama mutlaka yiyor vitamin takviyesi veriyorum
ama yok bizim kiz multeci kamplarinda buyuyormus gibi davraniyor evdeyken temizlik yapmiyorum toza alerjisi var diye
babasiyla parka yolluyorum yada o okuldayken temizlik yapiyorum.
daha ne yapayim. carsaflari surekli degistiriyorum yastik kiliflari max 2 gece kullaniyor on yikamali prog kullaniyorum
yani daha bittim ben yapacak birseyim yok
su alerji asisi varmis yemedigim b.k kalmadi gidip bide onu yaptiricam bezdim artik canimdan ya 2 yildir
bulundugum sehirde gitmedigim dr kalmadi. tr de hic hasta olmadi en sonunda birakicam burayi artik
bu ulkenin havasimi yaramiyordur nedir 2 ay tr de kaldim ilk gittigimde birkere ishal oldu gecti ve biz hastaneye gitmedik
offf sgara icicem bebek olmasa beynim uyustu sinirden sabah sabah ya
Günaydın kızlarr dün akşam itibarıyle eskişehir den dönmüş bulunuyorum yorgun bitkinim
perşembe akşamı 20,00 de yola cıktık 00,30 gibi eskısehrıdeydık rahat gıttık cok sukur
cuma sabah 10 gibi kalktım kahvaltı planlama alışverıs derken akşam oldu gece gec saatte
yattım cumartesı erkenden kalktım kahvaltı msiafir gelcek son toparlanmalar kuafgör
hazırlık vs derken gene akşam oldu annemler geldı ıstanbuldan kına basladı 00,00 gibi bitti
hadı hop gencler dısarı cıkalımdedik 02,30 gibi eve geldık gece yatana kadar sata oldumu
03,30 yattık sabah 7 de kalkmak gerekıodu gene az daha uyuduk 8-9 gibi aklktık kahvaltı
giyin kuaför fotograf vırt zırt derkeen nıkah satı geldı nıkay kıyıldı görümcemle damadı ve
ailesini konyaya ugurladık eve gectık yemek yedık yola cıktım akşam 22,00 gibi ıstanbula
geldık dus aldım yattım ama öldüm gözümü açamıyorum uykusuzluktan yaa :S kafam allak
bullak cuma akşamı da konyaya
gidicez cumartesı düğün var bakalımama fena yoruldum kızlar siz naaptınızz
Ayşe'cim hoşgeldin, ama şehir şehir gezip bu kadar yorulman doğru mu canım ?
Sizleri uzun zamandır okuyorum yazmamıştım emin olmadan
Beni de listeye ekleyebilir misiniz? Ay_she sen ekliyorsun galiba.
kilo:57
Ay_she sen ekliyorsun galiba.
şimdiden teşekkür ediyorum.
Ayşecim tetanoz aşısı oldun mu?ben 1 hafta geciktim ama sağlık ocağına gidip gitmemekte kararsızım.
Ayşe'ciğim bayağı yoğun tempolu bir kaç gün geçirmişsin. Hoşgeldin diyorum sana vee bizim bibilimizi de kayıt etmeni istiyorum listeye İsim de Göktuğ.. Teşekkür ederiz şimdiden
günaydın anişler ve zuzuları
nerdeyse topikin ablasıyım ve hepiniz kardeşim yerinesiniz çok zor belirsiz günler yaşıyorum ve hepinizden Allah razı olsun inşallah hepimiz sağlıklı sıhhatli kavuşuruz meleklerimize biz ayın 7sine anca randevu aldık istediğimiz doktora bugünede bulduk ama bundan sonra aldırmak gibi bi niyetimiz olmadığı için perintoloji uzmanı olan doktora 7sinde dedik ona gideceğiz devlette ki doktor yıllık izinden gelince mr ı soracağım ve zararı yoksa ona da gireceğim kısmet ama inanın çok zor
eşimden Allah razı olsun buara çok dedim tabiki yinede şeytan aramıza girmesin değişmesin ama cmt akşam çaybahçesi park karışımı biyere gittik tüm çocuklar koşuyop oynuyo yerlerde emekliyopr beni bi ağlama tuttu benim kuzum koşamazsa neden aNNE derse nedicem diye eşim dedi öğreticez eve kapatmıcaz gezdireceğiz ama rabbim nezor benimki daha ihtimal ama bunu yaşayan anneler var rabbim hepsine yardımcı olsun biz yarı ağlayıp yarı bekleyip duruyoruz bakalım zaten 20ci haftadan önce pek belli olmuyormuş kısmet artık
fesleğencim senin yazında çok ağladım hiç bebişle kendimi düşünmüyordum bukadar kalp atışına kadar görsemde hep acabam var ama senin yazdıklarında okucağımda bana bakacak inşallah canım inşallah
tontirikçim kenzul arşı biliyodum güya ama hiç türkçe mealiyle okumamışım sen ogün yazmışsın bi int araştırdım canım ya çok sağol nasıl güzel bi dua kardeşim arapça biliyo onu aradım oku bize diye oda dedi nasıl atlamışız çok sağol canım ve fıstıklar sadece bebişler için değil herşey için okunacak çok anlamlı ve kapsamlı bi dua bi bakın sizde
günaydın anişler ve zuzuları
nerdeyse topikin ablasıyım ve hepiniz kardeşim yerinesiniz çok zor belirsiz günler yaşıyorum ve hepinizden Allah razı olsun inşallah hepimiz sağlıklı sıhhatli kavuşuruz meleklerimize biz ayın 7sine anca randevu aldık istediğimiz doktora bugünede bulduk ama bundan sonra aldırmak gibi bi niyetimiz olmadığı için perintoloji uzmanı olan doktora 7sinde dedik ona gideceğiz devlette ki doktor yıllık izinden gelince mr ı soracağım ve zararı yoksa ona da gireceğim kısmet ama inanın çok zor
eşimden Allah razı olsun buara çok dedim tabiki yinede şeytan aramıza girmesin değişmesin ama cmt akşam çaybahçesi park karışımı biyere gittik tüm çocuklar koşuyop oynuyo yerlerde emekliyopr beni bi ağlama tuttu benim kuzum koşamazsa neden aNNE derse nedicem diye eşim dedi öğreticez eve kapatmıcaz gezdireceğiz ama rabbim nezor benimki daha ihtimal ama bunu yaşayan anneler var rabbim hepsine yardımcı olsun biz yarı ağlayıp yarı bekleyip duruyoruz bakalım zaten 20ci haftadan önce pek belli olmuyormuş kısmet artık
fesleğencim senin yazında çok ağladım hiç bebişle kendimi düşünmüyordum bukadar kalp atışına kadar görsemde hep acabam var ama senin yazdıklarında okucağımda bana bakacak inşallah canım inşallah
tontirikçim kenzul arşı biliyodum güya ama hiç türkçe mealiyle okumamışım sen ogün yazmışsın bi int araştırdım canım ya çok sağol nasıl güzel bi dua kardeşim arapça biliyo onu aradım oku bize diye oda dedi nasıl atlamışız çok sağol canım ve fıstıklar sadece bebişler için değil herşey için okunacak çok anlamlı ve kapsamlı bi dua bi bakın sizde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?