2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353

Isim gormemistin ama hamile kaldigimdan suphelendigim gunden beri hep kiz cocugu gordum ruyamda ve 2 hafta once ogrendik bir kizimizolacagini.. Bence anneler hissediyor.

canım linkini atayım sana Tomuycuk Online Satış Sitesi, Zıbınlar, 10 Parça Zıbınlar, TOMUYCUK SÜSLÜ KEDİ 10 PARÇA HASTANE ÇIKIŞI hatta ben pembesine bayıldım bunun :)
birde canım zaten battanye falanda lazım oluyor fazla fazla battanyeye vereceğim paranın üzerine 20 milyon daha koyar tam takım alırım sonuçta takımların içindeki penye battanyelerden 3-4 tane lazımmış herkes öyle yazmış ihtiyaç listelerine canım çok takılma herşey Allahtan sanki meleğimiz doğduktan sonra bir sıkıntı yaşamayacağımızın garantisimi var ben artık olumsuz şeyler düşünmeden hamileliğimi geçiriyorum Allahtan gelen herşeye razıyız dua etmekten başka yapacak birşeyimiz yok Rabbim emaneti olacak onlar bize Rabbim emanetlerini bize bağışlasın inşallah :)

canım bebetto daha pahalı diye biliyorum ben netten baktım 90 civarı idi 10 parça olanlar eltim 20 lisini almış içinden patiksiz alt falanda varmış kızı 1.5 yaşında bayada kilolu hala tayt olarak kullanıyoruz diyor o derece yani kesinlikle onu al diyor ben bir mağaza satıcısı ile konuştıum kadın normal hastane çıkışları 50 cm sadece bebetto 62 cm dedi 40 ı çıkana kadar rahatça kullanabiliyoruz yani

çok gzelmiş ana dizi.ama tecrübelerimden sana örnek vereyim.7aya kadar yatıramayabilirsin.benişm kıızım 6-7 aylıktı ve bi sabah gmbürtüyle uyanmıştım.tutunarak kendini atmıştı beşikten.derindi yani beşik.hareketli bi bebişin olursa zaptedemeyebilirsin:)aklında bulunsun.ben o yüzden şimdi park yatak alıcam büyüdükçe en derine indircem nolur nolmaz:))

Tatilde okudugum bir kitapta kesinlikle cocuklarinizi sallamayin diyor. Ayakta besikte her ne sekilde olursa olsun cocuklarin kafasini sarsacak hicbirdey yapmamak lazimmis. Beynin saglikli gelisimi icin cok onemliymis. Gerci bunu hepimiz biliyoruz ama kitaptabebeklik cagindaki beynin ve noronlarin gelisimi ile birlikte aciklayinca gercekten durumun ciddiyetini anliyo insan. Biz de esimle su otomatik sallanan besiklerden alacaktik vazgectik. saglikli cin gibi nesillere ihtiyacimiz var ne de olsa..

Isim gormemistin ama hamile kaldigimdan suphelendigim gunden beri hep kiz cocugu gordum ruyamda ve 2 hafta once ogrendik bir kizimizolacagini.. Bence anneler hissediyor.

yorumun icin cok tesekkür ederim canim kizin hayirli olsun saglikla sihatle al kucagina insallah bebeisini tum hamisler insallahh aminnnn....hisseder diyorlar bakalim hayirlisi insallah bende merakla bekliyorum persembeyi....

Selam hanımlar bugün randevumuz vardı ve sonun da oğlumun bibilisini gördük saldım çayıraydı bu seferki pozisyonu herşey yolunda dedi yanlız beyinde choroid plexus kistine rastlandı bu yüzden ayrıntılı ultrasona biraz erken gireceğiz 2 taneymiş birisi bayağı küçülmüş diğeri de zamanla küçülür dedi doktorum rahattı çok çok önemli olmadığını söyledi çünkü 2li testimizde güzel çıkmıştı. İnternetten de araştırdım bebekte herhangi bir kromozomal bozukluk yoksa herşey normal seyrediyorsa bu kisler tek başına bir risk teşkil etmezlermiş. İçim rahat şuanda rabbimin izniyle sağsağlim alacağım oğluşumu kucağıma Bu arada yazmıyordum bi süredir bebişimin kıpırtılarını hissetmeye başladım çoookkk güzel bir duyguu şuanda bile kuduruyor çok kuduruk benim oğuşum teyzeleri çoookk hiç durmuyor

ahh ahh ben bunu hiç başaramadım üstelik umut varken.. ilk evlendiğimizde evi süpürürdü masadan tabakları toplayıp akıtırdı banyoyu çıkarken temiz bırakırdı vs .. sonra ben doğum iznine ayrılınca bunların hepsi geride kaldı.. bebeğin bakımına da yardım etmedi hep sen evdesin ben çok yorgunum diye diye bu günlere geldik artık hiç bir şeye elini sürmüyo pijamasını bile çıkardığı gibi bırakıyo kirli çoraplarını kirli sepetine bile atmıyo bende evde boyna söylenen kadın olup çıkıverdim.. ne yapmalıyım bu saaten sonra değişir mi bilmiyorum.. yaramı deştin

Allah esirgemiş... İnşaah sağlıkla kucaklarız bebişleri

Sallama var sallama var, bazi metodlar da bebegi hafif hafif sallamanin onu rahatlattigini soyluyor -Dr. Karp'in metodu mesela, happiest baby on the block kitabi var (anne karnindaki sallantilari hatirlattigi icin huzur veriyormus). Senin bahsettigin tur sallama daha cok sarsma oluyor ve cok tehlikeli. Burada "shaken baby syndrome" deniyor, sarsilmis bebek sendromu yani. Bebek/cocuk beyni hassas ve sarsildiginda kafatasina carpiyor haliyle, o carpma da ani olumlere sebep oluyor. Kucaginizda hafif hafif sallamalar, besikte aheste aheste sallamalarla bu tur beyin hasarlari olmaz. Tabii herkes kendi cocugu icin en iyisini kendi bilir.

cnm çok güzelmiş gerçekten ama fiyatını göremedim ben yaaa ben bide böyle beyaz bişey istiyorum bembeyaz olsun ilk gününde bebişim:)

12 parcalık olanın içinde cokta işe yaramıcak şeyler var.3 tane penye battaniye fazla gelmezmi?
4-5 parcalı hastane cıkışları hem daha ekonomik hem daha kullanışlı oluyor.

ben battaniye olarak diri gold battaniye almıştım inanılmaz memnun kaldım.hiç kabarmadı cok kaliteli cıktı.googleden görseller bölümünden bakabilirsin
2 tane 12 parcalık hastane cıkışı almıştım ,2 penye battaniye ii olmuştu.
1 tane polar fermuarlı battaniye aldım,port bebenin içinde kullanıyordum ,dışarı cıkarken bebegi içine koyup fermuarını cektigimde baya sıcak tutuyordu.
2 tane de pazen battaniye aldım.o da baya kullanışlı.yarım kundak yapmak için ii oluyor sıcak tutuyor cocugun bacaklarını filan.

ben hoppidik marka almıştım hastane cıkışımı memnun kaldım
Hoppidik Baby... ^_^ <*_*> burdaki tavşan şapkalı olan mavi rengin sarısını almıştım.penyesi cok güzel.en güzel yanıda bel lastikleri minicik degil.bebegin belini sıkmıyor
ben 6 ay filan giydirmiştim.yesyeni duruyor bu bebişede giydiririm.
hastane cıkışı yada diger takımları alırken bel lastiginin sıkı olmamasına dikkat ederseniz cok ii olur.

hayırlı olsun oglun.saglıcakla al kucagına inş
pipisinin resmini verdiler mi?
bana verdiler ama pipisi cok büyük geldi bana,kordon olmasından şüphe ettim bi an.sizin pipide büyükmü

hımm eşinin içinde varki gecmişte olsa dahi yapmış
bence biraz üstüne düşsen eski haline getirebilirisn
benim eşim corabını kirli sepetine atmazsa aradan 1 ay da gecse ben o corabı alıp sepete atmam.zamanında cokkkk yaptım bunu
şimdi huyumu bildiginden paşa paşaaa gider atar sepete.
ben kadının sadece evde iş yapan ,cocuk bakan ,kocasına hizmet eden gözüyle bakılmasından nefret ediyorum.
tamam eş olarak onun çorabını yıkayıp kurutup katlamak görevim fakat kirlisini sepete atmak benim görevim degil.onu yapmak görev degil hammallık olur .sözüm meclisten dışarı

Son düzenleme:

Hayir kitapta bahsedilen oyle olumune sallamak fln degil. Bebekler her sekilde kendi istemleri disindaki hareketlere hazirliksizlar ve bu hareketler de onlar icin riskli olabilir deniyor. Neyse canim sen hafif hafif salla madem

Maşallah canım :)
Bende 20.haftamdayım ama oglumun hareketlerını hissetmıyorum.. bende mi acaba sorun cözemedim

Bunları küpe ettim sımdıden kulagıma.. eşim sağolsun yardım eder ama cocugun sorumlulugunu daha fazla paylastırmak adına şimdiden benimde yollara ufak taşlar döşemem lazım sanırım.. akıllı kadınları cok seviyorum yahu

Canım ben hamılelıgımın en basından hatta hamıle kalmadan öncede esımle beraber hep kız diye hissettik..cin takvımıne bile baktım kız diyordu..ama hiç rüya görmemiştim ..öyle kendımızı sartlamıstık cinsiyetini ögrenmeden 3 hafta önce belırtılerım erkege benzıyordu eşimde ultrasona girmeden 1 gün önce 2 kere rüya gormustu erkek olacagına dair,sonuc erkek cıktı..
Eşim temiz kalplidir ona malum olmus sanırım,bende kendimden süpheye düştüm su dönemlerde ona kıyasla

Ayrıyetten bişey sorcaktım unutmusum.
Bu saglık ocagına gidip yapılan aşı sanırım tetanoz aşısı sart mı arkadaşlar?yaptırıyım mı?
beni cagırmıslardı ama 1 hafta gecıktı caguırdıkları tarih bişey olurmu yoksa yarın gidip aşımı olsam mı bilemedim..

slm canim bende cok rüya görüyorum bende hep kiz hissettim yinede 2 oglum var esiminde ailesinde pek kiz yok yinede kendimi kaptirmak istemiyorum allahim saglikli hayirli evlat versin insallah .benimde esimin kalbi temizdi ki 2.ogluma %99 kiz dedi esim doktor ne derse desin senin oglun olcak dedi ve oglan oldu sok sok olduk sasirdik onun icin ara ara esime soruyomda pek birsey demiyor sadece bir kere demisti ama öyle derimde ben ümitlenirim herhalde diye düsünüyor onun icin pek bir sey demiyor.hakkimizda hayirlisi olsun insallahhh...

Saglıklı hayırlı evlat olsun inşallahta canım ,saglıkla kucagımıza alalım da bebeklerimizi

off sinirlerim cok bozuk
kizim yine hasta zaten ne zaman duzeldiki ya daha ctesi goturduk hersey temiz dedi dr
simdi yine sesi kisik burnu akiyor hapsiriyor
biktim yildim usandim artik
dr a benim kadar sik giden kimse yoktur ayni seyleri yasamaktan sabrim tahmmulum kalmadi
verem desem verem degil vebali desen degil ama yok iyi olmuyor bu cocuk
anne sutu icirdim bide. bosmus yani hic anlami yokmus bagisiklik sistemi diye bir sey yok bu cocukta fonustami
yasaticam anlamadimki yemesine icmesine cok dikkat ediyorum sebzesidir mevyesidir etidir sutudur surekli veriyorum
meyve yemiyor gun asiri taze sikiyorum birkac meyveyi 1 su bardagi iciyor balik dersen onuda haftada en az bir-iki kere yiyor
cook yedigi soylenemez ama mutlaka yiyor vitamin takviyesi veriyorum
ama yok bizim kiz multeci kamplarinda buyuyormus gibi davraniyor evdeyken temizlik yapmiyorum toza alerjisi var diye
babasiyla parka yolluyorum yada o okuldayken temizlik yapiyorum.
daha ne yapayim. carsaflari surekli degistiriyorum yastik kiliflari max 2 gece kullaniyor on yikamali prog kullaniyorum
yani daha bittim ben yapacak birseyim yok
su alerji asisi varmis yemedigim b.k kalmadi gidip bide onu yaptiricam bezdim artik canimdan ya 2 yildir
bulundugum sehirde gitmedigim dr kalmadi. tr de hic hasta olmadi en sonunda birakicam burayi artik
bu ulkenin havasimi yaramiyordur nedir 2 ay tr de kaldim ilk gittigimde birkere ishal oldu gecti ve biz hastaneye gitmedik
offf sgara icicem bebek olmasa beynim uyustu sinirden sabah sabah ya

ne kadar guzel bir konuya deginmissin ben neyi yapmayin dediysen hepsini yaptim aslinda yapmak zorunda kaldim
dogumumu tr de yaptim esimde ydisindaydi o sirada gelemedi herseyiyle ben tek basima ilgilendim
tepemde annesiyle babasi vardi ama hicbir ise yaramiorlardi
cok yiprandim sonrasindada esim geldiginde alisma sureci yasadi ayak uyduramadi cok kotu oldu aramiz
cocugumda bende esimde kotu bir donem gecirdik
ben yapi olarak tez canli biriyim yani aslinda annelik ic gudusu de denebilir.
kizimin dis cikarma zamanlariydi. o zamanlar yeni gelmistik buraya ben dilde bilmiyordum
burda ingilizcede yaygin degil. ilesim cok zor oluyordu neyse aksam baktim agliyor
esim dedi distendir ya o oyle diyor ama ben diyemiyorum iste gecer distendir diyemiyorum.
babasi umursamiyor ben niye ugrasiyorum diyemiyorum dr a gidelim benim icim rahat etmeyecek dedim
yok iste saat kac bu saatte dr mu bulucaz bulsak nasil derdimizi anlaticaz ing bilmiyorlar
iyi dedim ya bunlar hic gece hasta olmuyorlarmi derdimizi anlatamicaz diye birakalim olsun cocuk dedim
bir ton laf etti gittik bulduk bir hastane dr vardi ingilizcede biliyordu ve dis degil sorun bogaziymis ilaci verince rahaladi cocuk uyudu
iste benim esim boyle biriydi cene yapa yapa egittim biraz gecede olsa simdi giki cikmaz hastaneye gideriz
zaten artik ona ihtiyacimda yok ben halledebiliyorum kotu komsu insani ev sahibi yaparmis kotu kocada beni dil sahibi yapti resmen
neyse zamanla biraz biraz sorumluluklari vermeye basladim bazen yikatiyorum kizimi. eline kaseyi verip yedir diyorum
parka yolluyorum onlari . ama malesef toplumumuzda bu boye ve ben encok bizleri sucluyorum biz yapiyoruz bu hale getiriyoruz.
lafim meclisten disari ama esek olduktan sonra semer vuran cok oluyor.
mesela ben esime kahvalti hazirlamiyorum bazen eserse cok ender erken kalkarsam oda
cunku alistirmak istemiyorum el ayagi tutuyor onu yapabilir 2 tabagi masaya koyup yiyebilir calisma odasinin sadece yerini supurup silerim masasina dokunmam toz yumagi olsada o silecek .
herseyi de ben yaparsam bu artik farz olur biz bu konuda baya yol aldik ama yeterli degil.
ay ne cok yazdim ama kizlar size taviye hicbirsey icin gec degil inat edin yaptirin yapsinlar bir tek ise gidip gelmek olmaz
calisan anneler birtek ise gidip gelmiyor onlari farkli yapan ne? elbette suyunu cikarmamak lazim ama sorumluluk almalilar.
cocuk birtek annenin cocugu degil

Merhaba,

Yarın Randevum Var..
Bebeğimizi Renkli Dopplerde Göreceğiz..
Çok Heyecanlıyım..
Hastaneden Gelince Gelişmeleri Aktaracağım..

kızlarr günaydınn
vee sonunda muhteşem tatilde bitti ( işe devam 3 ay daha ( şuan için herşey yolunda Allaha şükür süper bi tatil geçirdim gittiğim her yerde el üstünde tutuldum ohh ne güzel bişimiş hamilelik :)) umarım burdada herşey yolundadır 1 eylülde randevumuz var bakalım kuzucuk nasıl bu arada ara ara az az hissetmeye başladım kuzumu o kıpırdadıkça daha bi mutlu oluyorum :)) Allahımisteyen herkeze tattırsın inşallah bu duyguyu :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…