2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353

slm gercekten cok ama cok üzüldüm insallah bir sey yoktur hersey iyidir allah okadar büyük ki rabbimm..hayat mucuzelerle dolu hic belli olmaz belki hersey yolundadir canim benim kendini üzme demek kolay kendine iyi bak kurban oldugum allahim büyüktür insallah hersey yolundadir aminn......

Canım arkadaşlarımm,

Sanırım bende gebelik zehirlenmesi (Preeklampsi) belirtileri başladı

Tansiyonum ufaktan yükselmeye başladı
Ayak bileklerim ve bacaklarım davul gibi şişiyor, parmağımla bastırdığımda çukurlar kalıyor

doktor bende bundan korktuğunu söylemişti, kilolu olduğum için.. magnezyum verdi bana şişliklerim için.
ve bu hastalık ağırlaşırsa, kaçıncı haftada olursa olsun bebeği alıyorlar. çünkü hem bebek hem anne için ölümcül bir durum.
Normalde 20.haftadan sonra ortaya çıkarmış ama, ben daha 18deyim ve bebeğim çok küçük

doktora gidicem 1 hafta sonra ama bu konuda bilgisi olan var mı ?

Chekirdekkcim ben çok anlamam ama bence bir hafta bekleme iyi bir hastaneye git hemen baktır.. Tansiyon için limon suyu iç, başlıbaşına tansiyon bile önemli...
kız inşallah yoktur öyle bişey, çok geçmiş olsun..

canım 28 haftalıkken kaybettıgım bebegımde durumu netleştiremeselerde preeklampsi

belirtileri vardı...ayakalrım elelrim yuuzm tum vücudum şişmişti ve hıcbır ayakkabım

ayagıma olmuyordu...yanı öel az buz bi şişlik değil bildiğin iki katına cıkmıslardı...benımde

preeklampsi riskim oldugu ıcın hamıle kalmadan 10 kg verdım ve doktorumun önerısıne

uydum bana son aylarınmutlaka kış aylarına gelmeli demişti bahar ayları ve sıcak hava

ödemi de preeklampsiyi de tetıklıyor son ayalrına kışa gelırse daha sakin daha rahat

oluruz demıstı 28 haftalıkken kaybettiğim bebegımde hazıran ayıydı ve ciddi anlamda

şişmiştim...24. haftadan sonradaha da cok artıyo şişlikler kesınlıkle tuzu kesme ama

azaltman lazım yaglıları da acıyı da azaltman lazım acı da ödem yapıyor ayrıca vakıtlıce

yatıp vakıtlıce kalkmak yanı hayat düzenı yemek duzenı sağlamak da çok önemli

canım...benım sıslıklerım daha baslamadı ara ara ayakalrım şişio ama çok hareketsız

kalınca oluyo yanı tehlıkelı duzeyde değil ben mutlaka dısardan gelınce ayaklarımı soğuk

suyla yıkarım şişmesin şişi varsa insin diye....bu ödemden çok çektım çok...bi de hamılelık

sonrası o ödemi atmak ölüm gibi

mutlaka diyet ve detoks gerekıyo....bence sakin ol ufak şişlikler problem değil

asıl preeklampsi belirtisi şişlikler daha deli oluyo ayagım dev ayagı gibi olmsutu ay

hatırlıyorumda :S

Son düzenleme:

Canım senin de oğlun oluyormuş hayırlı olsun Nasılsın iyi misin keyifler nasıl? :26:
evet canım oğlanmış bizim yavrumuz da :))
allaha cok şükür iyyim.. yiyip içme sorunum kalmadı. bulantı da yok.
ama hissetmiyorum hala hareket falan.. seninle sat günümüz aynı sen hissediyosun ama bende tık yok benimki pek bi tembel oğluş heralde bacak bacak üstüne atıp da yatışından belliydi zaten keyfi yerinde.. eli de dizdeydi aleyna cok komikti
senin oğlun da hayırlı olsun canım, ben seninkini hep kız diye düşünmüştüm.. inşallah güzel yazılar yazsın allahım hepimizin bebeklerine :))

bizim de sade ömer yarencim :))
eşimin rahmetli babasının ismi. teklifi ben yapmıştım daha hamile kalmadan cok önceydi..
ben ömer ismini cok sevdiğimden, ayrıca tanımadan sevdiğim, herkesce sevilip sayılan bir insan olduğundan..
inşallah adı gibi dedesine benzer oğlum :))
ultrason sonucunu paylaş bizimle olur mu, bekliyoruz canım.
bu arada senin ikinci bebek anladığım kadarıyla, cinsiyet belli mi ?

Slm arkadaşlar..herkese iyi haftalar diliyorum...

beşik konuşulmuş arkadaşlar..ben kızıma oda yapacaağım inş.. ikeadan almayı planlıyorum..ama yatak odasına ne almalıyım bilmiyorum..yanıma alışşında istemiyorum..bu konuda çok kararsızım..

tetanoz aşısı 20.haftadan sonra yapılıyor..belli bir zamanı yok yani..

ah ah bu eşler yok mu..her zaman eşimin iyi yanlarını görmeye çalışırım..o yüzdende fazla sinir olduğun huyu yoktur..eşlerimizi oldukları gibi kabul edip ona göre davranmak durumundayız ki, evliliğimiz ve birlikteliğimiz çekilmez bir hal almasın..birde hamilelikte hormonlarda bizleri biraz sinirli yapıyor..zamanla sakinkleşiriz inş..

Ayşecim hoşgeldin canım..

demet ablacım çok çok geçmiş olsun..umarım sorunsuz bir şekilde hepimiz bebeklerimiz alırız kucağımıza..

tugbaemrah hoşgeldin canım..özlettin kendini valla..umarım tatil güzel ve keyifli geçmiştir..

fazla evham yapmamak gerekir bence..biraz teslimiyetçi olmak lazım..Allah hakkımızda hayırlısını versin..evet olumsuz örnekler var etrafımızda ama olumlar daha fazla neden herşeyi güzel yönünden bakıp kendimizi üzüyoruz ki..güzel düşünelim herşey güzel olsun..

çok geçmiş olsun canım..belki bulunduğun yerin havası yaramıyordur kızına..

bebeğimin cinsiyeti belli olduktan sonra hayırlı olsun diyen iki arkadaşım
ikinize de teşekkür ederim..
kimin cinsiyeti belli olduysa bu güne kadar iletişimim olsun olmasın hayırlı dileklerimi yürekten hep ilettim..
karşılık beklediğimden değil ama insan bir hayırlı olsun bekliyor
yine de canınız saolsun kızlar..

Amanda hamilelik kaprisi mi yapmış bizim arkadaşımız :)))
Kız daha yazılanları yeni okuyorum.
Allah oğluşunu hayırlı etsin canım benim.
Sağlıkla huzurla mutlulukla al kucağına.

hoşbulduk cnmm :)) bende sizi çok özledim valla ara ara girdim baktım ama yazamadım burnumda tüttünüz ama :)) çok güzel bi tatil geçirdim hiç gelmek istemedim seneyede oğluşumuzla gitmeyi istiyoruz inşallah nasip olur :))
sen neler yaptın bakalım???
bu arada bende bebişime odasını ıkeadan alıcam beşik ve dolap hensvikti galiba serisi gidip baktım çok tatlı duruyolar :))

cnm iş yerinde oldugumdan gün içinde topikle pek ilgilenemiyorum oyuzden nolur kusura bakma ama inan cvp yazamasamda güzel haberlerininzle seviniyor üzücü haberlerinizle üzülüyorum biraz geç oldu ama oğluşun hayırlı olsun sağlıklı sıhatli kucağınada almak nasip olur inşallahh :))

inş canım seneye de oğluşunla gidersin..ben ne yapayım çalışıp duruyorum işte..işe git gel..aslinda doğum izninden sonra çalışmayı düşünmüyorum son aylarım iş yerinde birazda tadını çıkartmak istiyorum..ne olursa olsun bu sıcaklarda çalışmak çok yorucu..bakalım 18 Eylülde Almanya'ya ailemin yanına gideceğim inş 2 haftalığına..günleri iple çekiyorum..bende orda biraz dinlenme imkanı bulurum inş..
bende hensvik serisini düşünüyorum..tam takım olarak alacağım inş..alt açma ünitesinide alacağım..birde malm serisinden şifonyer düşünüyorum 3 çekmeceli, çok kullanışlı oluyorlar..

selam herkese
sorumu sorayım hemen
ben elevitten çok midem bulanıyor
illa içmek şartmı
ben 2 günder bir içiyorum
nihayetinde vitamin mineral
güzel besleniyorsak bir sorun olmaz diye düşünüyorum ama yanılıyormuyum bilmiyorum
boğazımdan geçmiyor valla kocaman bi hap bi de yapışıyor midemi bulandırıyor

Benim de ayak bileklerim ve bacaklarım davul gibi. ayakkabılara girmiyor şu an. dinlenince ÇOK AZ iniyor.
Tansiyon da yükselince şimdi,korkmaya başladım.

Preeklampsi olduysam, bu haftalarda önlem alınabilir mi iğneler haplar falan ? yoksa tedavisi yok mu bu illetin?

Endişelenme canım yaa herkes aynı olmuyor hissedersin sen de hatta belki hissediyorsundur da anlamıyorsundur. Hiç böyle damar seyirmesi gibi birşey olmuyor mu? Kalp atışı gibi pıt pıtlar? Ya da çok uslu bebişin seni yormak istemiyor şimdiden Sağol canım ben de seninkini hep kız düşünmüştüm İnşallah canım yaa rabbim sağlıklı hayırlı ömürler verir canlarımıza

Bu arada cicişler topiğine yeni cicilerimizi ekledim bakarsan sevinirim

Son düzenleme:

valla canım ben decavit kullanıyordum elevit yerine,,aynı sorun bendede oldu hem yutamadım..yutsam bile ya istifra ettim yada midem taş kesildi..doktorum kesti ben hemen hemen 1 aydır kullanmıyorum,, bol bol marul, roka , tere tüket dedi.. yinede doktoruna danış sana ne der bilemem..

haftaya randevum var bakalım ne diyecek
bir de kimler kaç kilo aldı merak ettim yaaa şu zamana kadar
sağ baştan bi sayıverin bi zahmet
gebelik hesaplayıcısına baktım az önce netten de
benim haftama göre 3 ila 5 kilo arası kilo alınıyormuş
haftaya 4 ila 5 arası diyor
bakalım doktorda kaç çıkacağım

bende geçen ay 1 kilo almıştım..bakalım haftaya gideceğiz tekrar..kilo aldımda bakalım ne ka????

canım normalde ekleıdm hayırlı olsun yazarım ama sana yazmamısım

sana bi kastım oldugundan değil...

benı bugun mazur görün yoldan gece geldım uyyamadan işe geldım kusura bakma...

selam canım ben gece yatmadan ıcıyorum zar zor içiyorum :)

canım o kadar şişiyor mu??? evde tansıyon aletın var mı tansıyonunu ölçüp not et
mutlaka sonrada değerlendir veya doktoruna göster canım...ilaçlarla sanırırm
tedavı edılebılrı bir de idrar testı ile proteın kaçağı var mı yok mu diye kontrol de
ett9reılrısın fakat 24 saatlık ıdrarını bırıktırtmen lazım test o idrardan alınan örnekle yapılıyor

baktım cicilere cok güzeller tulumlar, çanta hepsine bayıldım iyi günlerde sağlıklı mutlu günlerde kullansın inşallah:))

bebişi hissedemiyorum canım..:18: bazen yüzüstü yatınca bi rahatsızlık hissediyorum ama bu bebek hareketi mi bilemiyorum ki, şöyle bi atma, seyirme falan olsa :))
bebeğim aslında şu anki haftasından önde gidiyor bi hayli yani şu an 20.haftadayım ona rağmen hissedemiyor olmak da düşündürüyor beni.. diyorum ki bebişim heralde fazla uslu diye düşünüyorum.. umarım öyledir..

kızlar benım karnım daha aşağıda idi yükseldi sanki

ya siz de öle bişi farkettınız mı ???

bebek daha yukarıda sanki...

kızlar benım karnım daha aşağıda idi yükseldi sanki

ya siz de öle bişi farkettınız mı ???

bebek daha yukarıda sanki...

Ben onu bilemiyorum da ayşecim hala wc sıkıntım var sık gidiyorum özellikle akşamları.
Birde ben zaten biraz kilolu bir bayanım. Ama midem çok çıkkın değildi.
Şimdi ise neredeyse göbüşle birleşecek kadar midem çıktı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…