günaydın anişler ve zuzuları
nerdeyse topikin ablasıyım ve hepiniz kardeşim yerinesiniz çok zor belirsiz günler yaşıyorum ve hepinizden Allah razı olsun inşallah hepimiz sağlıklı sıhhatli kavuşuruz meleklerimize biz ayın 7sine anca randevu aldık istediğimiz doktora bugünede bulduk ama bundan sonra aldırmak gibi bi niyetimiz olmadığı için perintoloji uzmanı olan doktora 7sinde dedik ona gideceğiz devlette ki doktor yıllık izinden gelince mr ı soracağım ve zararı yoksa ona da gireceğim kısmet ama inanın çok zor
eşimden Allah razı olsun buara çok dedim tabiki yinede şeytan aramıza girmesin değişmesin ama cmt akşam çaybahçesi park karışımı biyere gittik tüm çocuklar koşuyop oynuyo yerlerde emekliyopr beni bi ağlama tuttu benim kuzum koşamazsa neden aNNE derse nedicem diye eşim dedi öğreticez eve kapatmıcaz gezdireceğiz ama rabbim nezor benimki daha ihtimal ama bunu yaşayan anneler var rabbim hepsine yardımcı olsun biz yarı ağlayıp yarı bekleyip duruyoruz bakalım zaten 20ci haftadan önce pek belli olmuyormuş kısmet artık
fesleğencim senin yazında çok ağladım hiç bebişle kendimi düşünmüyordum bukadar kalp atışına kadar görsemde hep acabam var ama senin yazdıklarında okucağımda bana bakacak inşallah canım inşallah
tontirikçim kenzul arşı biliyodum güya ama hiç türkçe mealiyle okumamışım sen ogün yazmışsın bi int araştırdım canım ya çok sağol nasıl güzel bi dua kardeşim arapça biliyo onu aradım oku bize diye oda dedi nasıl atlamışız çok sağol canım ve fıstıklar sadece bebişler için değil herşey için okunacak çok anlamlı ve kapsamlı bi dua bi bakın sizde
Canım arkadaşlarımm,
Sanırım bende gebelik zehirlenmesi (Preeklampsi) belirtileri başladı
Tansiyonum ufaktan yükselmeye başladı
Ayak bileklerim ve bacaklarım davul gibi şişiyor, parmağımla bastırdığımda çukurlar kalıyor
doktor bende bundan korktuğunu söylemişti, kilolu olduğum için.. magnezyum verdi bana şişliklerim için.
ve bu hastalık ağırlaşırsa, kaçıncı haftada olursa olsun bebeği alıyorlar. çünkü hem bebek hem anne için ölümcül bir durum.
Normalde 20.haftadan sonra ortaya çıkarmış ama, ben daha 18deyim ve bebeğim çok küçük
doktora gidicem 1 hafta sonra ama bu konuda bilgisi olan var mı ?
Canım arkadaşlarımm,
Sanırım bende gebelik zehirlenmesi (Preeklampsi) belirtileri başladı
Tansiyonum ufaktan yükselmeye başladı
Ayak bileklerim ve bacaklarım davul gibi şişiyor, parmağımla bastırdığımda çukurlar kalıyor
doktor bende bundan korktuğunu söylemişti, kilolu olduğum için.. magnezyum verdi bana şişliklerim için.
ve bu hastalık ağırlaşırsa, kaçıncı haftada olursa olsun bebeği alıyorlar. çünkü hem bebek hem anne için ölümcül bir durum.
Normalde 20.haftadan sonra ortaya çıkarmış ama, ben daha 18deyim ve bebeğim çok küçük
doktora gidicem 1 hafta sonra ama bu konuda bilgisi olan var mı ?
Selam hanımlar bugün randevumuz vardı ve sonun da oğlumun bibilisini gördüksaldım çayıraydı bu seferki pozisyonu herşey yolunda dedi yanlız beyinde choroid plexus kistine rastlandı bu yüzden ayrıntılı ultrasona biraz erken gireceğiz 2 taneymiş birisi bayağı küçülmüş diğeri de zamanla küçülür dedi doktorum rahattı çok çok önemli olmadığını söyledi çünkü 2li testimizde güzel çıkmıştı. İnternetten de araştırdım bebekte herhangi bir kromozomal bozukluk yoksa herşey normal seyrediyorsa bu kisler tek başına bir risk teşkil etmezlermiş. İçim rahat şuanda rabbimin izniyle sağsağlim alacağım oğluşumu kucağıma Bu arada yazmıyordum bi süredir bebişimin kıpırtılarını hissetmeye başladım çoookkk güzel bir duyguu şuanda bile kuduruyor çok kuduruk benim oğuşum teyzeleri çoookk hiç durmuyor
evet canım oğlanmış bizim yavrumuz da :))Canım senin de oğlun oluyormuş hayırlı olsunNasılsın iyi misin keyifler nasıl? :26:
bizim de sade ömer yarencim :))herkese günaydın kızlar.
benim oğlumu ismide ömer.ve çoook tatlı.inşallah seninkide tatlı,akıllı uslu,hayırlı bir evlat olur.sade ömer benimki.herkes ilk başta ömer farukmu,sadece ömermi diyodu.sanki illa iki isimli olmalıymış gibi.artık alışmıştık,ismini soranlara daha en baştan sade ömer diyoduk:))
bugün ayrıntılı ultrasonum var.inşallah herşey yolundadır.
ya kizlar pazar pazar icinizide karartmak istemem ama ben ara ara diger aylarin topiklerine giriyorum
simdi yakin diye agustos ve eylule bakiyorum.
agustos ayindaki anne doguma 2 gun kala kaybetmis bebegini cok etkilendim cok uzuldum
yani kimse bunun garantisini veremez ama bu ne kadar agir sinav kacinci hafta olursa olsun kayiplar
cok aci ama dogumada bu kadar kalmisken. sanirim kakasini yutmus
yani bu anlasilamaz mi? cocugun gunu gecmemisken nasil kakasini yapip yutabiliyor?
off cok kotu oldum ben ya. icimde hep korku olucak bebegi kucagima alana kadar.
ins saglikla kavusuruz hep birlikte bebeklerimize. ins bu dunyada nasipleri vardir
Allah bu acilari yasatmasin kimseye.
Bende evham tavan yapmış durumda maalesef.7 sene sonra geldi bebeğim.Öncesinde 4 düşüğüm var hiç bu aylara gelememiştik daha önce.ŞÜkürler olsun bu sefer büyüyo ama korku ve endişe hat safhada.Allah ferahlık versin bizlere korusun evlatlarımızıda
off sinirlerim cok bozuk
kizim yine hasta zaten ne zaman duzeldiki ya daha ctesi goturduk hersey temiz dedi dr
simdi yine sesi kisik burnu akiyor hapsiriyor
biktim yildim usandim artik
dr a benim kadar sik giden kimse yoktur ayni seyleri yasamaktan sabrim tahmmulum kalmadi
verem desem verem degil vebali desen degil ama yok iyi olmuyor bu cocuk
anne sutu icirdim bide. bosmus yani hic anlami yokmus bagisiklik sistemi diye bir sey yok bu cocukta fonustami
yasaticam anlamadimki yemesine icmesine cok dikkat ediyorum sebzesidir mevyesidir etidir sutudur surekli veriyorum
meyve yemiyor gun asiri taze sikiyorum birkac meyveyi 1 su bardagi iciyor balik dersen onuda haftada en az bir-iki kere yiyor
cook yedigi soylenemez ama mutlaka yiyor vitamin takviyesi veriyorum
ama yok bizim kiz multeci kamplarinda buyuyormus gibi davraniyor evdeyken temizlik yapmiyorum toza alerjisi var diye
babasiyla parka yolluyorum yada o okuldayken temizlik yapiyorum.
daha ne yapayim. carsaflari surekli degistiriyorum yastik kiliflari max 2 gece kullaniyor on yikamali prog kullaniyorum
yani daha bittim ben yapacak birseyim yok
su alerji asisi varmis yemedigim b.k kalmadi gidip bide onu yaptiricam bezdim artik canimdan ya 2 yildir
bulundugum sehirde gitmedigim dr kalmadi. tr de hic hasta olmadi en sonunda birakicam burayi artik
bu ulkenin havasimi yaramiyordur nedir 2 ay tr de kaldim ilk gittigimde birkere ishal oldu gecti ve biz hastaneye gitmedik
offf sgara icicem bebek olmasa beynim uyustu sinirden sabah sabah ya
bebeğimin cinsiyeti belli olduktan sonra hayırlı olsun diyen iki arkadaşım
ikinize de teşekkür ederim..
kimin cinsiyeti belli olduysa bu güne kadar iletişimim olsun olmasın hayırlı dileklerimi yürekten hep ilettim..
karşılık beklediğimden değil ama insan bir hayırlı olsun bekliyor
yine de canınız saolsun kızlar..
hoşbulduk cnmm :)) bende sizi çok özledim valla ara ara girdim baktım ama yazamadım burnumda tüttünüz ama :)) çok güzel bi tatil geçirdim hiç gelmek istemedim seneyede oğluşumuzla gitmeyi istiyoruz inşallah nasip olur :))Slm arkadaşlar..herkese iyi haftalar diliyorum...
beşik konuşulmuş arkadaşlar..ben kızıma oda yapacaağım inş.. ikeadan almayı planlıyorum..ama yatak odasına ne almalıyım bilmiyorum..yanıma alışşında istemiyorum..bu konuda çok kararsızım..
tetanoz aşısı 20.haftadan sonra yapılıyor..belli bir zamanı yok yani..
ah ah bu eşler yok mu..her zaman eşimin iyi yanlarını görmeye çalışırım..o yüzdende fazla sinir olduğun huyu yoktur..eşlerimizi oldukları gibi kabul edip ona göre davranmak durumundayız ki, evliliğimiz ve birlikteliğimiz çekilmez bir hal almasın..birde hamilelikte hormonlarda bizleri biraz sinirli yapıyor..zamanla sakinkleşiriz inş..
Ayşecim hoşgeldin canım..
demet ablacım çok çok geçmiş olsun..umarım sorunsuz bir şekilde hepimiz bebeklerimiz alırız kucağımıza..
tugbaemrah hoşgeldin canım..özlettin kendini valla..umarım tatil güzel ve keyifli geçmiştir..
fazla evham yapmamak gerekir bence..biraz teslimiyetçi olmak lazım..Allah hakkımızda hayırlısını versin..evet olumsuz örnekler var etrafımızda ama olumlar daha fazla neden herşeyi güzel yönünden bakıp kendimizi üzüyoruz ki..güzel düşünelim herşey güzel olsun..
çok geçmiş olsun canım..belki bulunduğun yerin havası yaramıyordur kızına..
kimin cinsiyeti belli olduysa bu güne kadar iletişimim olsun olmasın hayırlı dileklerimi yürekten hep ilettim..
hoşbulduk cnmm :)) bende sizi çok özledim valla ara ara girdim baktım ama yazamadım burnumda tüttünüz ama :)) çok güzel bi tatil geçirdim hiç gelmek istemedim seneyede oğluşumuzla gitmeyi istiyoruz inşallah nasip olur :))
sen neler yaptın bakalım???
bu arada bende bebişime odasını ıkeadan alıcam beşik ve dolap hensvikti galiba serisi gidip baktım çok tatlı duruyolar :))
Chekirdekkcim ben çok anlamam ama bence bir hafta bekleme iyi bir hastaneye git hemen baktır.. Tansiyon için limon suyu iç, başlıbaşına tansiyon bile önemli...
kız inşallah yoktur öyle bişey, çok geçmiş olsun..
canım 28 haftalıkken kaybettıgım bebegımde durumu netleştiremeselerde preeklampsi
belirtileri vardı...ayakalrım elelrim yuuzm tum vücudum şişmişti ve hıcbır ayakkabım
ayagıma olmuyordu...yanı öel az buz bi şişlik değil bildiğin iki katına cıkmıslardı...benımde
preeklampsi riskim oldugu ıcın hamıle kalmadan 10 kg verdım ve doktorumun önerısıne
uydum bana son aylarınmutlaka kış aylarına gelmeli demişti bahar ayları ve sıcak hava
ödemi de preeklampsiyi de tetıklıyor son ayalrına kışa gelırse daha sakin daha rahat
oluruz demıstı 28 haftalıkken kaybettiğim bebegımde hazıran ayıydı ve ciddi anlamda
şişmiştim...24. haftadan sonradaha da cok artıyo şişlikler kesınlıkle tuzu kesme ama
azaltman lazım yaglıları da acıyı da azaltman lazım acı da ödem yapıyor ayrıca vakıtlıce
yatıp vakıtlıce kalkmak yanı hayat düzenı yemek duzenı sağlamak da çok önemli
canım...benım sıslıklerım daha baslamadı ara ara ayakalrım şişio ama çok hareketsız
kalınca oluyo yanı tehlıkelı duzeyde değil ben mutlaka dısardan gelınce ayaklarımı soğuk
suyla yıkarım şişmesin şişi varsa insin diye....bu ödemden çok çektım çok...bi de hamılelık
sonrası o ödemi atmak ölüm gibi
mutlaka diyet ve detoks gerekıyo....bence sakin ol ufak şişlikler problem değil
asıl preeklampsi belirtisi şişlikler daha deli oluyo ayagım dev ayagı gibi olmsutu ay
hatırlıyorumda :S
evet canım oğlanmış bizim yavrumuz da :))
allaha cok şükür iyyim.. yiyip içme sorunum kalmadı. bulantı da yok.
ama hissetmiyorum hala hareket falan.. seninle sat günümüz aynı sen hissediyosun ama bende tık yok benimki pek bi tembel oğluş heraldebacak bacak üstüne atıp da yatışından belliydi zaten keyfi yerinde.. eli de dizdeydi aleyna cok komikti
senin oğlun da hayırlı olsun canım, ben seninkini hep kız diye düşünmüştüm.. inşallah güzel yazılar yazsın allahım hepimizin bebeklerine :))
selam herkese
sorumu sorayım hemen
ben elevitten çok midem bulanıyor
illa içmek şartmı
ben 2 günder bir içiyorum
nihayetinde vitamin mineral
güzel besleniyorsak bir sorun olmaz diye düşünüyorum ama yanılıyormuyum bilmiyorum
boğazımdan geçmiyor valla kocaman bi hap bi de yapışıyor midemi bulandırıyor
valla canım ben decavit kullanıyordum elevit yerine,,aynı sorun bendede oldu hem yutamadım..yutsam bile ya istifra ettim yada midem taş kesildi..doktorum kesti ben hemen hemen 1 aydır kullanmıyorum,, bol bol marul, roka , tere tüket dedi.. yinede doktoruna danış sana ne der bilemem..
haftaya randevum var bakalım ne diyecek
bir de kimler kaç kilo aldı merak ettim yaaa şu zamana kadar
sağ baştan bi sayıverin bi zahmet
gebelik hesaplayıcısına baktım az önce netten de
benim haftama göre 3 ila 5 kilo arası kilo alınıyormuş
haftaya 4 ila 5 arası diyor
bakalım doktorda kaç çıkacağım
selam herkese
sorumu sorayım hemen
ben elevitten çok midem bulanıyor
illa içmek şartmı
ben 2 günder bir içiyorum
nihayetinde vitamin mineral
güzel besleniyorsak bir sorun olmaz diye düşünüyorum ama yanılıyormuyum bilmiyorum
boğazımdan geçmiyor valla kocaman bi hap bi de yapışıyor midemi bulandırıyor
Benim de ayak bileklerim ve bacaklarım davul gibi. ayakkabılara girmiyor şu an. dinlenince ÇOK AZ iniyor.
Tansiyon da yükselince şimdi,korkmaya başladım.
Preeklampsi olduysam, bu haftalarda önlem alınabilir mi iğneler haplar falan ? yoksa tedavisi yok mu bu illetin?
Endişelenme canım yaa herkes aynı olmuyor hissedersin sen de hatta belki hissediyorsundur da anlamıyorsundur. Hiç böyle damar seyirmesi gibi birşey olmuyor mu? Kalp atışı gibi pıt pıtlar? Ya da çok uslu bebişin seni yormak istemiyor şimdidenSağol canım ben de seninkini hep kız düşünmüştüm İnşallah canım yaa rabbim sağlıklı hayırlı ömürler verir canlarımıza
Bu arada cicişler topiğine yeni cicilerimizi ekledim bakarsan sevinirim
kızlar benım karnım daha aşağıda idi yükseldi sanki
ya siz de öle bişi farkettınız mı ???
bebek daha yukarıda sanki...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?