canım ıs yerınde yemek secenegım olmuyorve istedıklerımı yıyemıyorum off
yuruyus de hak getıre tabıı keşke yapabilsem gene de akşamları eve dönerken yuruyeyım
ya zaten onumuzdekı hafta beslenmeme bi düzen getırıcem şu haftayı da atlatayım çok yoğun su an
sağol canım yürümek ii gelıcek sanıyorumm
canım bende öğretmenı okulda 1 lıralık dönerden baska bısı yok ben hergun meyveme kadar hazırlıyordum okul acıkken.kepeklı bı tost yanına salata kucuk süt meyve vs bı sefer tasım eksık:)sabah hazırlamak zor gelıyorsa geceden paket yap canım
Kızlar 4 gündür falan giremiyorum herhalde yazamamıştım!
Hepinizin yazdıklarını okuyamadım ama okuyabildiğim kadarıyla birkaç bişey yazayım dedim.
Aherdo, bebeğinin cinsiyetini öğrenmişsin hayırlı olsun canım. Sağ salim gelsin inşallah!
Asliirfan, seninleyim canım. 25 yaşına kadar eline bi ekmek bıçağı alıp kesmemiş koca da bende var. Çok kavga etmiyoruz, bana yardımcı olmaya çalışıyor ama yani beni çok yoruyor. Bazen de sabah kalkıp kahvaltı hazırlamadığımı dile getiriyor ki yok artık diyesi geliyor insanın! Seninle paylaşıcam ben de yaşadıklarımızı, bişeyler yapmamız lazım valla. Bi de bebek gelince çok zor olcak yoksa.
Arzu93! Canım bu anadizi fikri iyi gibi görünüyor ama kullananlardan fikir almak lazım sanki?
Resimdeki ana dizi de çok tatlı! Alabilirim valla ben de azcık araştırim de.
Biz de dün doktordaydık. Devlettekine gittik. Üçlü testim iyi çıkmış.
Bebişin ölçüleri de iyiydi. 1 kilo daha almışım. Anlaşıldı, benim bu süreç kilo konusunda sıkıntılı olcak. Yapcak bişey yok.
Sonrasında vercez artık!
Kocişle de tripliyiz dün akşamdan beri. Niye bağırıyomuşum?! Beni sinirlendirdiğin için olabilir mi acaba?!
Neyse, bugün sinirlerim bozuk azcık!
Geri kalanlarınızın neler yazdığını da okuyup yazarım yine bişeyler.
Öpüyorum hepinizi kızlar...
benimkide aynen oyle :) maskeyi ihmal ettim banada gecti sanirimyesimcim inşallah kolayca atlatır kızın hastalığını.
bizimkindede ne zamandır öksürük var bide burnu akıyo.ama ateşi falan olmadı.benimde şimdi kendimi enfeksiyondan korumam lazım ya geliyo yüzme doğru öksürüyo:)onun yanında maske kullanıyorum
parmagini emme sana bebk alalim gibi birsey hic demedik gercekten.Yeşim83 ben kendimden hatırlıyorum.
Pijamanın kollarını dikmek büyük avantaj olmuştu.
Alamıyordum uykuda...
Birde söylemekle olmuyor inan.
Kimsenin görmediği yerlerde emmeye başlıyordum o zamanda
Motive etmek lazım.
Çocuklar genelde verdiği sözlerde durur...
Bir bebek oyuncak yada sevdiği şey her ne ise.
Allah yardımcınız olsun :)
ben pihtilasma testi yaptiramamistim ama icimde kalmisti hep bir korkucanım bu işi çok piyasaya döktüler buna katılıyorum yok 1000 tl ye ayrıntılı yok 500 tl
ye ayrıntılı böle şelere hiç gerek yok bunlar tamamen sömürme bu ısı 50-100 tl ye yapan
yerlerde var ve cidden önemli bişey detaylı usg...çok zor bi durumda olmadıkça o kadar
para verip asla gitmem su an da gideceğim yerde 100 tl alıo ve doçent pazarlamacı değil
yani bildiğin doktor canım ve ayrıntılı önemli...bebekte öle sorunalr olusabılıo kı eger
doğarken bilinse direk amelıyata alınarak kurtarılıcak bu ıhtımal var ama doğmadan
öğrenmen gerekıo bu da ayrıntılı usg ile oluyo eğer ımkanın varsa ilinizde de varsa ki
konya da vardır yaptır bence ama bunu pazar halıne getırmıs sömürgecılere yaptırma
tabıı kı ayrıca normal usg de bı sorunun gozukmesı ıcın ayan beyan ortada olması
gerekıyo ama detaylı da ufak bi anomali başlangıcı bile gözlenebılıo
ayrıca kan akımında bi sorun varsa kı kordon pıhtılaşmaları ödemler bunalrı normal usg
de göremezsin...kimseye hamıle kalmadan pıhtılaşma testi bilmem ne tetsı yapılmıyo 3
bebek kaybedıceksın kı sana pıhtılaşma testı yapsınalr e hal böyleyken pıhtılaşma
basladıgı hafta olan 20-25 haftalarda doppler ıncelemesi ile böle bi durum varsa
gozukuyor ve önlemı alınıyor...ben doktorunun söylediğini doktoruma
teklif etmsıtım usg de siz görürüsenız doppler e giderım olmaz mı dedım herseyi normal
usg de goremıyoruz bebegının sağlığı için bir kere de olsa doppler a girmen lazım demıstı
bu da dr ki ben farklı dr lara da dansıtım gene de sizin kararınız ben sadece bildiklerim
doğrultusunda sizi uyarıyorum canım :)
eee ben burda kaç gundur bas bas bagırıyorum 23. haftada gidin diye
kalp ve beyın gelısımı tamamlanmamış oluyo die söyluyorum...normal bişey
eklıyorum canım :)
cinsiyet belli degil canim 2 oglan bir kiz diyen oldu bakalim son kez ne diyecekler :)cnm senin bebeğin cinsiyeti neydi.kızlarda çok kararırmış memeler.. benim şimdilik sadece ortaları koyulaştı azcık ama feci kaşınıyo kenarları ve çatlamalar mevcut hafif mor mor.aradada sancılar giriyo bazen heralde ya büyüdüğünden yada süt damarlarından falan ,Allah hepimizin yardımcısı olsun..
bende 2012 annelerindeydim napalim canim kismetleri yokmusBebeğime haksızlık etmiş olmam umarım ama ben de eylül 2012 annelerinin arasındaydım napiim o da benim canımdı hala aklıma geliyor belki bir süre sonra aklıma bile gelmeyecek ama şuan hala içim onun için cız ediyor. Neyse rabbim bu yavruma uzun ömürler versin
benimde ya acayip helede kizartma yiyincekızlar bugün midemde yanma var çok acaba neden olur aşıdan dolayı olma ihtimali varmı acaba acayip yanıyor
kızlar benim çok çarpıntım var yaa nefes nefeseyım şu an oturdugum yerde..
çok saol cnm tavsiyen için avcılar hospitaldeki doktorumdan baya memnunum bu zamana kadar tahili fiyatlarıda piyasaya göre normaldi ama detaylı ultrasona özel doktor gelimuş beli günler oyuzden pahalıymış amann bilemedim bi cumartesi gidim doktora önce o bakıcakmış ona göre yönlendiricekmiş inşallah herşey yolundadır :))Canım eğer Avcılardan otoruyorsan sana bir hastane tavsiye edebilirim. Ben Beylikdüzüne taşındım. O yuzden burda bir hastaneye başladım. Medilife. Doktorumdan da çok mennunum. Muayene ücreti 25 TL. Tahlillerde uygun. Ama ayrıntılı ultrasona bakan Prof. dışarıdan geliyor. Onun fiyatı 252. Yani senın baktığın yere göre daha uygun. iSTERSEN düşünebilirsin. Tabii 100 tL lerden bahsediliyor. Keşke oyle yerler bulabilsem çevremde. Ama yine de bu porf çok başarılı. Ona gidicem o yüzden.
kuzumm hem kan akışı hızlanıyo hemde bebek yukarı doğru çıkıyo ya oyuzden normalmiş bazen banada oluyo ...kızlar benim çok çarpıntım var yaa nefes nefeseyım şu an oturdugum yerde..
ya kızlar mide yanması yaşayan yada bilgisi olan yokmu aranızda
dolap 4 kapı olacak yatagının yanında ve altında cekmecelerı var buyuyen yatak yeter dedım. benım gıysı dolabım bıle daha kucuk.:)
ya kızlar mide yanması yaşayan yada bilgisi olan yokmu aranızda
parmagini emme sana bebk alalim gibi birsey hic demedik gercekten.
yani aklma gelmedi. ben ikaz ediyorum surekli dinleyincede aferin diyorum.
suan pijamasiz yatiyor cok sicak buralar bir kulot bir atlet
belki kisa yaparim ama yasi buyuk degil mi ise yarar mi?
canım bende öğretmenı okulda 1 lıralık dönerden baska bısı yok ben hergun meyveme kadar hazırlıyordum okul acıkken.kepeklı bı tost yanına salata kucuk süt meyve vs bı sefer tasım eksık:)sabah hazırlamak zor gelıyorsa geceden paket yap canım
ben pihtilasma testi yaptiramamistim ama icimde kalmisti hep bir korku
bu dr perinatolog mu bir sorayim bu gidiste bende baktirayim sonra brsey olursa ihmalkarligimi hic affedemem
suan kan sulandirici bir sey icmiyorum yani uzun suredir kullanmadim ama yinede hep bir acaba var icimde
perinatolog bakicak doppler le sanirim dogru anladim dimi?
dkkat et canim kendine yorma cok fazla bende cabuk tikaniyorum hemen uzaniyorum
kuzumm hem kan akışı hızlanıyo hemde bebek yukarı doğru çıkıyo ya oyuzden normalmiş bazen banada oluyo ...
sağol ayşe doktor randevuma 7 gün var daha bugün ilk defa oldum daha önce olmamıştı kahvaltı olabilir kaç gündür hep kızartma yedim kahvaltıda
bayadır yazmıyorum ama takip ediyorum hemen hemen herkes cinsiyeti ögrenmiş cok güzel bende dün ögrendim 17 4 günük oldu bebegim ama cok nadir ve az hisediyorum harketlerini doktoruma sordum oda anca dedi iki haftaya hisedersin dedi bir hafta sonra üçlü testimi alıcam inşallah temiz cıkar arra arra karnımın arrıdını ve akıntı oldunu söyledim bakalım dedi utrasyonda bakdı ewet seni kasılmaların var dedi fitil verdi bu seni rahatlatır dedi ve hiç beslenemmişin dedi bebeyide besliyememişim tapi hergün peynir patetes yersen ne beslene bilirsin işdahım yok napıyım doktorum kan hapıda verdi bugünü başlıcam hiç kilo almamışım(((bir kızım var birde olum olucak allahım tüm babklerimizi bize bayışlasın bu haftata yanılma olmaz dimi kızlar
Selam anneler ve güzel bebekleri..
Nasılsınız bakalım?umarım iyisinizdir..bizim babamız fabrikadan kızımıza ıslak mendil getirmiş hemde yeni doğan içim olanlardan..
doğuma kadar açmadan saklasak durur mu ki, içi kurur mu
ohhhh maşallah sizin hızınıza yetişmek ne mümkün..kilo konusuna gelince bakalım haftaya doktora gideceğim orda ne kadar aldığım belli olur..
benim doktorumda bana detaylı usg ile ilgili birşey söylemedi, bakalım gidince sorayım..
benimde aşı zamanım geldi, bu hafta yetiştirebilirmiyim bilmiyorum, olmadı haftaya giderim..
ne mutlu sana kızının okula başladığı günleri göreceksin..canım benim ne kadar heyecanlıdır şimdi..Allah bizleride o günlere yetiştirsin inş..
Selam anneler ve güzel bebekleri..
Nasılsınız bakalım?umarım iyisinizdir..bizim babamız fabrikadan kızımıza ıslak mendil getirmiş hemde yeni doğan içim olanlardan..
doğuma kadar açmadan saklasak durur mu ki, içi kurur mu acaba?
ohhhh maşallah sizin hızınıza yetişmek ne mümkün..kilo konusuna gelince bakalım haftaya doktora gideceğim orda ne kadar aldığım belli olur..
benim doktorumda bana detaylı usg ile ilgili birşey söylemedi, bakalım gidince sorayım..
benimde aşı zamanım geldi, bu hafta yetiştirebilirmiyim bilmiyorum, olmadı haftaya giderim..
ne mutlu sana kızının okula başladığı günleri göreceksin..canım benim ne kadar heyecanlıdır şimdi..Allah bizleride o günlere yetiştirsin inş..
Merhabalar hanmlar, ben dünde bugünde sabah tost yedim ve içine bolca kaşar koydum
kaşarın bozuk olmasından şüphelendim skt geçmemiş baktım ama dün gece uyuyamadım bebek kıpır kıpırdı
içimde hiç aklıma elmedi kaşardan olabileceği, şimdi tossttan sonra hafif miğdem bulandı ama çok hafif böyle ciddi bir şeyde yok ama çok hafif bir bozukluksa bile bebeğime bişey olurmu acaba bir fikriniz var mı?
Birde 20. haftaya kadar bebeğin hareketlerini tek tük hissediyordum bu hafta tüm gün tık tık atıyor kolunu bacağını galiba:)
Gecede çok hareketli sizlerin bebekller nasıl:)
canım kız çocuklarının alt temiziği için ıslak mendii önermiyorlar biz kızıma doğduğu günden beri pamuk ıslatıp kullanıyoruz. ıslak mendil kulananda çok duydum ama banada pek güvenli gelmedi
Valla canim zaten tuz cok temiyorum yani kararinca yiyorum seker konusundada haklisin zaten doktorum sekerden korkuyo cunku hamile kalmadan once glikofen kullaniyodun insulin direncim icin biraz tehlikedeyim acikcasi hafaya seker yuklemesi yapilcak bakalim hayirlisiemzik cok güzelmiş yahu almam lazım ama 2.ürünü cözemedim ben :26:
Çok ayakta dikilme canım bide topuklu ayakkabıların her türlüsüde şişmeye neden oluyor.
tuz ve şekerden olabildigince uzak dur.. tuz tansiyona da neden oluyormus gebelıkte,sekerde diyabete ..:44:
kızlar benim çok çarpıntım var yaa nefes nefeseyım şu an oturdugum yerde..
ay aminnn inşallah,zaten doğum yaptıktan sonra hepimiz bebişlerimizi koyalım ,ben şahsen teyzeleri olarak merak ederim valla sıpalarınızıdün akşam eylül 2012 annelerının yazdıklarını okudum tabı son aylarındalar kımılerı doğuma gıtmıs kımı dogurmus kımınden haber beklıyorlar ayy fılanca dogurdu kızlar vs .allahım dedım darısı 2013 ocak annelerının başına ınsallah bızde burda patır patır doğum haberlerı alırız verırız:)
oyy kıyamam maşallah göstersin yiğidin malı meydandadır benimkide oğluş bizimkide her gittiğimizde sereserpe bide elini yana açıp gerinmesi yokmu çıkarıp mıncıklayıp geri sokasım geliyokız benim ki, oğluş renkli duplörde bile oğlan hem paşa hiç kapamıyoki meydan da geziyo acık ayıp öğretmek lazım bu paşaya
cnm bendede var korkma sanırım süt kanallarımız açılıyor,doktora sorma gereği bile duymadım anneme sordum olur normal dedi.burdada herkesin aynı şikayetlerini olduğunu okuyunca rahatlıyorum tabi .benimde busıralar sırt ağrım var hafif batma gibi ,sol küreğimin altında batma hissi gibi..Canım şu batma ile ilgili yazdığını okuyunca hemen yazmak istedim. Bende de aynı batma var. Yatarken sağ tarafımda göğsümde. Sadece sol tarafıma yattığımda uyuyabiliyorum. Ne sırt üstü, ne de bu batmadan ötürü sağ tarafa yatabiliyorum. Çok rahatsız edici ya, doktoruma gidince sorucam. Acaba neden böyle oluyor kızlar aranızda bilen var mı?
beni güldürdünüz Allahta sizi güldürsün emiiikızlar aklıma gelmısken anlatayım haftasonu esımle bebek magazası gezerken ates ölcere bakayım dedım satıcıya kulaktan mı ölcuyor dedım ıster agızdan ıster makattan dedı.eşim de ıyy makata sokup sonra bi de agzına mı sokucaz olmaz öle sırf agız ıcın olanını verın dedı koptum hala gülüyorum.bebek odası ıcın şifonyerı gereksız bulup onun yerıne dolabını büyük alayım dedım yanı karyola artı dolap.sızce mantıklımı?bıde kacıncı ayımda alayım kışa kalsın ıstemıyorum ekim ortası ıyıymı
cnm artık normal bebeğini hissetmen ben bile 18.haftamdayım hissediyorum ara ara.buarada besin zehirlenmesi ishalle belli eder kendini,eğer zaten bozuk olsaydı kusardın tatlım.bebeğin etkilenmezmiş bu olaydan doktorum öle demişti,normalde kabızız hepimiz malum ilaçlardan hormonlardan ben 2gün inadına ishal oldum bikere doktoruma danıştım bayat bişey yemişsindir besin zehirlenmezi yaşamışsındıor hamilelikte olur bunlar korkma dedi.bebeğim peki dedim bebeğine bişey olmaz korkma dedi,ama çok şüpheleniyorsan bi doktora danış cnm senMerhabalar hanmlar, ben dünde bugünde sabah tost yedim ve içine bolca kaşar koydum
kaşarın bozuk olmasından şüphelendim skt geçmemiş baktım ama dün gece uyuyamadım bebek kıpır kıpırdı
içimde hiç aklıma elmedi kaşardan olabileceği, şimdi tossttan sonra hafif miğdem bulandı ama çok hafif böyle ciddi bir şeyde yok ama çok hafif bir bozukluksa bile bebeğime bişey olurmu acaba bir fikriniz var mı?
Birde 20. haftaya kadar bebeğin hareketlerini tek tük hissediyordum bu hafta tüm gün tık tık atıyor kolunu bacağını galiba:)
Gecede çok hareketli sizlerin bebekller nasıl:)
canım sanmıyorum etkıleyecegını :) ben son kullanam tarıhı gecmıs activia yemsıtım
bişi olmadı...ne güzel hareketleri maşallah bebegın keyfıne göre dğeişio bızımkı dun kıpır kıpırdı
bugun öle arada bi lütfedip vuruo öle yanı
canım o durum kız bebekelr için değil erkek bebekelr için gecerli erkek bebeklerın bezin altında
kalan kısmı kat kat oldugundan sürtünme ve pişik daha cok oluyo bu sebeple bebek altını çok
kirlettiğinde veya pişik başlangıcı goruldugunde değil bişeyle silmek ılık suyla yıkayıp kurulamak
ve kremlemek en iyisi kız bebekelrde pişik daha az oluyo rahat bi bölge cunku...ayrıca 6. aya kadar bebeklerın
cildi çok hassas oluyoalr o sebeple ilk zamanalr dıkkat etmekte fayda var fakat en gec 6 aydan
sonra ıslak mendıl kullanımının bı zararı olacagını sanmıyorum...ki yengem kız ve erkek cocukaörında hep kullandı ve
bi sıkıntı yasamadı...dediğim gibi cilt yapısı ve alışkanlıkla alakalı kesınlıkle...fakat ılk ayalr dikkatlı olmakta fayda var
hem giysiler için hem alt temzılgıı ıcın :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?