2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353

canım ben bırebır halını gördum türkan sorayın bebegını salladogı klasık besıgın modern halı:)kocaman bambu besık alıcak dunya para sonra 2 ay kullancaz cunku yuksek düşme rıskı var.ama bu yerden 25 cm yukseklıkte.ıstersen baby2go nun da böle besıgı var 300 den 150 ye düşmüş o da guzel ama mantık aynı...

kizlar bu ne hiz yetisemiyorum valla:)
benimkide aynen oyle :) maskeyi ihmal ettim banada gecti sanirim
sagol canim seninkinede gecmis olsun ben surekli meyvesuyu sikip iciriyorum ins faydasi olur.

parmagini emme sana bebk alalim gibi birsey hic demedik gercekten.
yani aklma gelmedi. ben ikaz ediyorum surekli dinleyincede aferin diyorum.
suan pijamasiz yatiyor cok sicak buralar bir kulot bir atlet
belki kisa yaparim ama yasi buyuk degil mi ise yarar mi?
ben pihtilasma testi yaptiramamistim ama icimde kalmisti hep bir korku
bu dr perinatolog mu bir sorayim bu gidiste bende baktirayim sonra brsey olursa ihmalkarligimi hic affedemem
suan kan sulandirici bir sey icmiyorum yani uzun suredir kullanmadim ama yinede hep bir acaba var icimde
perinatolog bakicak doppler le sanirim dogru anladim dimi?
cinsiyet belli degil canim 2 oglan bir kiz diyen oldu bakalim son kez ne diyecekler :)
bende 2012 annelerindeydim napalim canim kismetleri yokmus
simdi kucagimda 2 aylik olucakti ama elden ne gelir buna sukur tesellisi geldi
kızlar bugün midemde yanma var çok acaba neden olur aşıdan dolayı olma ihtimali varmı acaba acayip yanıyor
benimde ya acayip helede kizartma yiyince cokta seviyorum
kızlar benim çok çarpıntım var yaa nefes nefeseyım şu an oturdugum yerde..

dkkat et canim kendine yorma cok fazla bende cabuk tikaniyorum hemen uzaniyorum

çok saol cnm tavsiyen için avcılar hospitaldeki doktorumdan baya memnunum bu zamana kadar tahili fiyatlarıda piyasaya göre normaldi ama detaylı ultrasona özel doktor gelimuş beli günler oyuzden pahalıymış amann bilemedim bi cumartesi gidim doktora önce o bakıcakmış ona göre yönlendiricekmiş inşallah herşey yolundadır :))
kuzumm hem kan akışı hızlanıyo hemde bebek yukarı doğru çıkıyo ya oyuzden normalmiş bazen banada oluyo ...
ya kızlar mide yanması yaşayan yada bilgisi olan yokmu aranızda

ahh cnm ahh hamile kaldığımı öğrendiğimden beri var o mide yanması bi çözüm bulamadım bazen ohh geçti diyorum sonra zortluyo ama soğuk süt iyi geliyo bide sık sık yemek yemek lazımmış :)) yağlılardanda uzak durmak lazım :))

dolap 4 kapı olacak yatagının yanında ve altında cekmecelerı var buyuyen yatak yeter dedım. benım gıysı dolabım bıle daha kucuk.:)

ozaman yeterli başka birşeye gerek yok canım. Benim beşik normal olacak belki beşiğin altında bile çekmecesi olmaz dolabı 2 kapaklı istiyorum yanına da 3 derin çekmeceli komidin odamız çok çok büyük değil bir de anne koltuğu var tıkış pıkış olmasın istiyorum.

ya kızlar mide yanması yaşayan yada bilgisi olan yokmu aranızda

Mandalina ben yaşıyorum zaman zaman...
O yüzden maden suyu içiyorum. İşe yarıyor :)

Yeşim kızın 6 yaşındaydı değil mi? Bende o yaşta bırakmıştım parmak emmeyi. Geç değil yani.
Şahsen önerim güzelce anlatın ona o istediği şeyin alınmasının sebebini.
Umarım size hak verip bırakacaktır

Canım dıyet yaparken ben de aynı senın gibi yapıyordum sonra insna yoruluyo ya bıyerden sorna

bı de su an stajer fln var yanımd akız ateklıf etsem yemıyo etmesem rahat edmeıom karısında

yıyemıyorum o gıdıcek bu hafta ıns bitio stajı baslıcam ben de yaa olmuo böle :)

canım pıhtılaşma eğilimin varsa bunu goremez tabıı kı ama damarlarda kan akısında

bi takılma bıtıkanma varsa bunu gorebılır usg de zaten gorursede söler sen sorarsan eger

pıhtılaşma gibi bi problemdne korkuorm tets yaptırmadım osla gozxukurmuydu seklınde bişi sorarsan

yardımcı olr snaıorm aksiş takdırde bazıalrı ters cevapalr verebılıor :)

canım yorulmuyorum oturuyorum oturdugum yerde ya gene de oluo bı de gece de dınlenemıorm sanırırm

çarpıntıdan sabah bı uaynıyorum hala yorgunum :S

kuzumm hem kan akışı hızlanıyo hemde bebek yukarı doğru çıkıyo ya oyuzden normalmiş bazen banada oluyo ...

evet canım normal dioalrda gecen gebelıgıdme hıc olmamsıtı

28. haftaya kadar bırkez çarpıntı yasadıgımı hatırlamıorm zaten 28. haftada sonlanmsıtı

ama çok fena yoruluyorum ya acaba cidden kan degerlerımde düştü pekmez bal domates de

yıyom ama etkı etmıo demekkı ılacımı da ıcıorm :S meyvemı de yıyorum et süt tavuk balık da

düzenli şekıdle yıyorum beslenmeden yana sıkıntı olmaz da ne bıleım tahlılleır yaptırsaydım bi ...

sağol ayşe doktor randevuma 7 gün var daha bugün ilk defa oldum daha önce olmamıştı kahvaltı olabilir kaç gündür hep kızartma yedim kahvaltıda

canım hamılelıgın ilk haftaalrıdn abenımd eolmsutu çay ıcmedım ve poğaça yemedım 1 hafta

hemen düzeldi....çok etkılıo yedıkelrın bi süre hafıf beslen gecmezse dediğim gibi şurup hemen gecııro :)

ahh cnm ahh hamile kaldığımı öğrendiğimden beri var o mide yanması bi çözüm bulamadım bazen ohh geçti diyorum sonra zortluyo ama soğuk süt iyi geliyo bide sık sık yemek yemek lazımmış :)) yağlılardanda uzak durmak lazım :))[/QUOTE]

ben de doktora soyledim gaviscon şurup verdi . zaten ilerleyen aylarda bu şikayetimiz artacak bende de bazen agrı bazen yanma ve agzıma ekşi su geliyor..

Merhabalar hanmlar, ben dünde bugünde sabah tost yedim ve içine bolca kaşar koydum
kaşarın bozuk olmasından şüphelendim skt geçmemiş baktım ama dün gece uyuyamadım bebek kıpır kıpırdı
içimde hiç aklıma elmedi kaşardan olabileceği, şimdi tossttan sonra hafif miğdem bulandı ama çok hafif böyle ciddi bir şeyde yok ama çok hafif bir bozukluksa bile bebeğime bişey olurmu acaba bir fikriniz var mı?

Birde 20. haftaya kadar bebeğin hareketlerini tek tük hissediyordum bu hafta tüm gün tık tık atıyor kolunu bacağını galiba:)

Gecede çok hareketli sizlerin bebekller nasıl:)

bayadır yazmıyorum ama takip ediyorum hemen hemen herkes cinsiyeti ögrenmiş cok güzel bende dün ögrendim 17 4 günük oldu bebegim ama cok nadir ve az hisediyorum harketlerini doktoruma sordum oda anca dedi iki haftaya hisedersin dedi bir hafta sonra üçlü testimi alıcam inşallah temiz cıkar arra arra karnımın arrıdını ve akıntı oldunu söyledim bakalım dedi utrasyonda bakdı ewet seni kasılmaların var dedi fitil verdi bu seni rahatlatır dedi ve hiç beslenemmişin dedi bebeyide besliyememişim tapi hergün peynir patetes yersen ne beslene bilirsin işdahım yok napıyım doktorum kan hapıda verdi bugünü başlıcam hiç kilo almamışım(((bir kızım var birde olum olucak allahım tüm babklerimizi bize bayışlasın bu haftata yanılma olmaz dimi kızlar

Canım hayırlı olsun ceviz fındık vs. ye arada at ağzına en azından hurma yiyebiilirsen ye iştahın yoksa bile
bende vitamin ve kan haplarını 2 haftadır kullanmaya başladımve direk hopp 1 kg almışım:) inşallah seninde iştahın açılır

Bu arada benimde 17. 18 haftalarda hiç oynamıyodu bebek diyebilirim ama gel görki 20+5im şuanda kıpır kıpır hiç durmuyo şimdi

2 hafta sonra seninkidde öle olucak inşallah:)

slm canim islak mendillere birsey olmaz agzi acilmadiktan sonra agzina acinca mutlaka güzelce kapatman gerekiyor.ben kullaniyorum cocuklarima acip aldiktan sonra mutlaka iiyce kapatiyorum bitinceye kadar birsey olmuyor..

canım kız çocuklarının alt temiziği için ıslak mendii önermiyorlar biz kızıma doğduğu günden beri pamuk ıslatıp kullanıyoruz. ıslak mendil kulananda çok duydum ama banada pek güvenli gelmedi

canım sanmıyorum etkıleyecegını :) ben son kullanam tarıhı gecmıs activia yemsıtım

bişi olmadı...ne güzel hareketleri maşallah bebegın keyfıne göre dğeişio bızımkı dun kıpır kıpırdı

bugun öle arada bi lütfedip vuruo öle yanı

canım kız çocuklarının alt temiziği için ıslak mendii önermiyorlar biz kızıma doğduğu günden beri pamuk ıslatıp kullanıyoruz. ıslak mendil kulananda çok duydum ama banada pek güvenli gelmedi

canım o durum kız bebekelr için değil erkek bebekelr için gecerli erkek bebeklerın bezin altında

kalan kısmı kat kat oldugundan sürtünme ve pişik daha cok oluyo bu sebeple bebek altını çok

kirlettiğinde veya pişik başlangıcı goruldugunde değil bişeyle silmek ılık suyla yıkayıp kurulamak

ve kremlemek en iyisi kız bebekelrde pişik daha az oluyo rahat bi bölge cunku...ayrıca 6. aya kadar bebeklerın

cildi çok hassas oluyoalr o sebeple ilk zamanalr dıkkat etmekte fayda var fakat en gec 6 aydan

sonra ıslak mendıl kullanımının bı zararı olacagını sanmıyorum...ki yengem kız ve erkek cocukaörında hep kullandı ve

bi sıkıntı yasamadı...dediğim gibi cilt yapısı ve alışkanlıkla alakalı kesınlıkle...fakat ılk ayalr dikkatlı olmakta fayda var

hem giysiler için hem alt temzılgıı ıcın :)

kızımda ilk 1 yıl sadece pamuk kullandı. 1 yıldan sonra bilindik markalardan birinin ıslak mendilini...bi sıkıntı da yasamadım. İnsallah oglumda da aynısını yapıcam

Valla canim zaten tuz cok temiyorum yani kararinca yiyorum seker konusundada haklisin zaten doktorum sekerden korkuyo cunku hamile kalmadan once glikofen kullaniyodun insulin direncim icin biraz tehlikedeyim acikcasi hafaya seker yuklemesi yapilcak bakalim hayirlisi

Ayscim benimde carpintim cok fazla nefes nefese kaliyorum sürekli derin nefes almak istiyorum

ay aminnn inşallah,zaten doğum yaptıktan sonra hepimiz bebişlerimizi koyalım ,ben şahsen teyzeleri olarak merak ederim valla sıpalarınızı

kız benim ki, oğluş renkli duplörde bile oğlan hem paşa hiç kapamıyoki meydan da geziyo acık ayıp öğretmek lazım bu paşaya
oyy kıyamam maşallah göstersin yiğidin malı meydandadır benimkide oğluş bizimkide her gittiğimizde sereserpe bide elini yana açıp gerinmesi yokmu çıkarıp mıncıklayıp geri sokasım geliyo

cnm bendede var korkma sanırım süt kanallarımız açılıyor,doktora sorma gereği bile duymadım anneme sordum olur normal dedi.burdada herkesin aynı şikayetlerini olduğunu okuyunca rahatlıyorum tabi .benimde busıralar sırt ağrım var hafif batma gibi ,sol küreğimin altında batma hissi gibi..

beni güldürdünüz Allahta sizi güldürsün emiii kız alınca siz karar verirdiniz neresinden ölçücenizi :)) ay yavrumu makatından ölçemem şahsen zaten kıyamam onun poppişine
cnm artık normal bebeğini hissetmen ben bile 18.haftamdayım hissediyorum ara ara.buarada besin zehirlenmesi ishalle belli eder kendini,eğer zaten bozuk olsaydı kusardın tatlım.bebeğin etkilenmezmiş bu olaydan doktorum öle demişti,normalde kabızız hepimiz malum ilaçlardan hormonlardan ben 2gün inadına ishal oldum bikere doktoruma danıştım bayat bişey yemişsindir besin zehirlenmezi yaşamışsındıor hamilelikte olur bunlar korkma dedi.bebeğim peki dedim bebeğine bişey olmaz korkma dedi,ama çok şüpheleniyorsan bi doktora danış cnm sen

Son düzenleme:
cnm artık normal bebeğini hissetmen ben bile 18.haftamdayım hissediyorum ara ara.buarada besin zehirlenmesi ishalle belli eder kendini,eğer zaten bozuk olsaydı kusardın tatlım.bebeğin etkilenmezmiş bu olaydan doktorum öle demişti,normalde kabızız hepimiz malum ilaçlardan hormonlardan ben 2gün inadına ishal oldum bikere doktoruma danıştım bayat bişey yemişsindir besin zehirlenmezi yaşamışsındıor hamilelikte olur bunlar korkma dedi.bebeğim peki dedim bebeğine bişey olmaz korkma dedi,ama çok şüpheleniyorsan bi doktora danış cnm sen[/QUOTE]

İçimi rahatlattın ben evham yaptım sanırım tosta baya malzeme koymuştum ondan oldu herhalde, şuan iyiyim çok şükür

Cevabın için çok teşekkürler canım

slm kızlar.bebeğin hareketleri iice artdı.özellikle süt içince çok hareketleniyor:)) bu arada bebek için hastane çıkışı ve bikaç zıbın takımı alacagım güzel bir site önerebilirmisiniz

benim anlatmaya çaıştığım pişik olayı deği genital bölge hassaslığı, kuzenimin kızı bu iltihaplardan çok çekti doktor söylemişti o zaman kadınların koayına gidiyo bu ısak mendiller ama zararlı demişti. erkek çocuğunun dışa doğru olduğu için kızınki kadar hassas değilmiş.
ıslak mendil pişiği azdırıyo haklısın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…