Küçücük çocuktum hep kızım olur inşallah adını da tuğsem koyacağım diyordum eşimle tanıştığımda bile ilk söylediklerimden biri buydu karışmak yok ona göre demiştim oğlum olursa şu ismi koyacağım diye bir sürü isim söyledim ama sürekli değişti, kızımın adı hiç değişmedi. Rabbim bana erkek evladı uygun gördü kısmet böyleymiş inşallah 2. çocuğum kız olur ve çok sevdiğim Tuğsem ismini koyarım. Bu arada anlamı da baştacı demek.. Umarım kızın adı gibi her zaman herkesin baş tacı olur...
bugün eşimle birkaç bebe mağzasını gezdik bizimki coook sıkıldı ama komik yorumlarıyla beni baya güldürdü sağolsun:)gitmiş şime mont secmiş minnacık bebege:)bunu almazsan konuşmam senle dıyo.birde ayı köstümü istıyormus sonradan anladım tulumdan bahsedıyor:)neyse ya yenı doğdugunda patikli tulumlar pantolonlar kullanıslı dedıler kac cm almak lazım bı karar veremedım 70-84 falan aldım sanırım fazla uzun oldu:)
alyansına dikiş ipini bağla ne çok uzun ne çok kısa.biri avucunun içinden yavaşça kaldırsın bekle yuvarlak dönerse kız ileri geri yaparsa erkek.ama önce 2 oğlun çıkar 3. karnındaki ona göre :)
canım hayırlı olsun bizde bugun zor durduk almamak ıcın annem dogmamış bebege don bıcılmez dıye dıye bizim bebek donsuz gıtcek doguma:)fıyatlar bana cok pahalı geldı benım begendıım 3000 tl siz kaca aldınız ?
ay güle güle kullansın minnoşun inşallah
canım inşallah bi gün kız evladında olur bu adı koyarsın sen de hayırlı olsun senin oğlun da canım sağlıkla kucağımıza alalım inşallah
canimmm diyon ya ilkönce 2 oglun cikar iste orta takiliyom nasil yani benim kafa basmiyo inan ben tutum ipi sonra nasil iste 2 oglumun ciktigini nasil anliycam nasil bitircem he bu 1.oglum bu 2. oglum buda karnimdaki diye valla canimmm kusura bakma senide yoruyomm dedim ya kafam basmiyo iste simdiden tesekkürler canimm..
Bugun sabah tam birazcik gerineyim dedim karnimin icinden sanki birsey gecti. Gaz gibi de degil sanki icerde kalin bir parmak karnima bir cizgi atti. Aci fln olmadi ama anam bu ne oldum. Acaba cocugun hareketleri mi.. Hala birsey hissedemedim kizlar sizin durumunuz ne, bariz hissediyor musunuzhareketleri? Bu arda karnim birden sisti! Hamile oldugum artik anlasiliyo:)
sabah ağlama krizine girdim. 4 lü test sonucundan zaten moralim sıfır. birkaç gündür de bebeğimde hiçbir hareket hissetmiyodum. başka bir doktora göründüm. bebeğim secdede yatar gibi uzanmış. yavrum kıyamam çok duygulandım. test sonucum için o da 1;283 down sendromu için riskli, amniyosentez yaptır direkt dedi. benim dr ayrıntılıyı bekle yani 21. haftayı demişti. bu dr da o hafta geç olabilir dedi. amniyosentez yaptır, hastaysa öldür bebeğini istersen diyor resmen, delirtiyolar artık beni ya. nasıl kıyarım ben ona. tüm organları oluşmuş yavrumun katili olabilirsin diyolar. Rabbim sana sığınıyorum yavrumu sağlıkla hayırlısıyla bana bağışla. eşim de üstüne amniyosentezi kesin yaptıralım, hastaysa bi de her gün gözümüzün önünde daha kötü oluruz aldırırız diyor. insan bir olumlu düşünür, teselli eder. Allahım sen sabır ver, yardım et ya Rabbim...
canım arkadaşlarım benim Allah hepinizden razı olsun. birbirimize okudğumuz dualarla Rabbim inş hepimizin evladının sağlıklı hayırlı olmasını nasip eder. Ay-she resmen duygularıma tercüman oldun. aynen senin dediğn gibi düşünüyorum. eksik ya da fazlası yok. bebeğimin hasta olma riskine üzülürken asıl beni kahreden eşimin kolayca amniyo yaptıralım hastaysa aldıralım demesi oldu. ateş düştüğü yeri yakarmış gerçekten, onu kanımla canımla taşıyan üstüne titreyen benim. Allah yardımcımız olsun.
bacim bunu gobeginin ustune tutarakta yapabilirsin. soyle alyansini ipe, sac teline neye bagliyosan bagla. ilk once gobeginin uzerine sabit bir sekilde durur vaziyette tut. o kendiliginden hareket eder. eger ileri geri gidiyosa erkek, daireselse kiz demekmis. sen de 2 oglan oldugu icin ilk cikan hareket ilk oglunu temsil edecek. yani ilk kez yaptiginda ileri geri gidecek bi sure sonra sen onu elinle durdur, yine alyansi sabitle..ayni islemi yeniden yap yeniden hareket edecek bu da 2. oglun, sonra yine ayni...ben yaptigimda ilki dairesel cikti o kizim, 2. ileri geri cikti bu da oglum..3. kere de kimildamadi alyanseglence olsun iste
bendede aynı sorun vardı canım şu aralar en iyi yapabilceğin siyah incir tam mevsimi tavsiye ederim çok ii geldi
nikon d90 mı canım tamam bakıyorum sağol :)
canım cidden buketlerın cok güzel ama ben de bayıldım resmenn :)
canım ben dörtlü yaptırmadım bişey dıyemıycem ama ıns önemli bişi yoktur bılıosunkı bu risk
gösterıo yanı belkı de 283 kişi arasındkaı bebegı hatsa olan sen değislsindir
inşallah ayrıtnılın da netleşir hersey
canım hoşgeldın doktorum bana kabızlık için duphalac verdi kullanamdım henzu ama
kullananalrın ısıne yaramaız kı bebekelre de verılıo bu surup die biliorm
canım hoşbulduk. cumartesi acillik oldum kabızımyüzünden biraz fazla ıkınınca kan gibi bir şey geldi karnımda çook ağrıyınca acilee sonra bu ilacı verdi.biraz rahatladım gibi...
canım en uygunu 16-18 hafta 12. haftada keısn su denen
cınsıyetelrın 16 haftada aa öle diil böleymıs dendiğini çok gördüm :)
canım kendı alışkanlıkalrı oluo bebeklerın bellı kı bu bebegın sadece bı yerden vurmayı
sevıo :) ama mutlaka yer değiştiriyo tabıı kı
Günaydın canım gaz sancısında fenadir ya ama bana kurutulmus erik cok iyi geliyor istersen bı dene.
sağol canım sen nasılsın? tatil nasıl geçti?
canım bu konuyla alakalı bir bilgim yok, o yüzden sana cevap yazmadım..
harika bişey...benimde bu aralar çok uykum var..huysuzluğum azalmış durumda..bakalım sonrası için ne olur..
günaydın canım..maşallah tosun paşaya..bakalım haftaya bizimde randevümuz var..benim kızçe ne alemde acep..bu ayrıntılıyla ilgili hiç bilgim yok ne desem yalan..bilen arkadaşlara danış istersen..
derdine derman olacak süper bi yöntem söylicem çok kişi uyguladı ve hepsi dua ettı bana .canım sabah aç karnına 1 bardak sıcak su içerken beraberinde 4 kayısıyı yıyeceksın.yarım saat üstüne bısey yıyıp ıcme.kabızlık dıye bı sorunun kalmıcak garantılı.bende hemoroid var bu yöntemı tesadüfen buldum allah düşmanıma hemoroid vermesın sanki dogum yapıyorsun.geçmiş olsun şifa olsun....
merhaba kızlar.bugün 3lü tarama testi sonucumu aldım.moralim çok bozuk.tr.21 riskim 1:796 çıktı.2li tarama testimde kombine riskim 1:4487 çıkmıştı.dr çok ii demişti.ama 3lü testte doktor amniyosentez yaptırmak istersen yapabiliriz dedi.ben bişey diyemem sana kalmış falan dedi.çok moralim bozuldu.kaç saattir intte araştırıyorum.sizin sonuçlarınız nasıl?ve doktorlarınız ne söyledi?paylaşırsanız çok sevinirim.ben ne yapıcam şimdi?
hoşgeldin..
bende tatilden yeni geldim ve büyük süpriz
evi güveler sarmış
sabahtan beri temızlık yapıyorum,tum baharatların içine yumurtlamışlar
.bu arada kayısı fayda etti mi? bence de ilaçtan daha çabuk etki gösteriyor denemediysen dene
canım hoşbuldukkk.bende hala bitietmedim çamaşır yıka evi temizle... canımmm denedimmm denemezmiyim işe yaramadı yaaa.
bende bi gariplık var demekki,12.haftadan beri hamıle pantolonu giyiyorum eskı pantolonlarımı hep kaldırdım
kas ağrısı mı bılemedim ama benım 10gun öncekı ağrım yıne oldu 2saat kıvrandım.sankı gobeğimin içini tornavıdayla oyuyorlar yada organlarımı bırı avuçlamış son kuvvet çıkarmak için çekiyor:) komık tabır ama aynen oyle
Selam herkese,
Daha önce de dediğim gibi,hamilelik bu devirde stresten başka birşey değil..
Geçen hafta ayaklarımın davul gibi şiştiğini,üstüne de tansyonumun yükseldiğini söylemiştim. Doktora koştum tabi,1 hafta tansiyonunu ölçüp rapor vereceksin dedi.
Tansiyonumu ölçüp not etmeye başladım,bu sefer kanama-lekelenme tarzı birşey oldu, doktoru aradım, hemen gel dedi. Eşimle gittik hemen, bebeğin suyu ve durumu normalmiş, tedbir olsun diye progestan iğneye başladık.
Dün de ayrıntılı doppler ultrasonumuz vardı,bebeğin böbrekleri kalbi beyni beyinciği elleri kolları omuriliği idrar torbası burnu dudağı damağı..herşeyine bakıldı. Allah'a şükür hepsi normal dendi, ancak şöyle bir ibare geçiyor raporda ; " sol uterin arterde çentiklenme izlenmiştir". bebeği besleyen kanallardan birinde sanırım bir çentiklenme var, bu da tansiyonumun yükselmesinden oldu bence. bu tamamen benim yorumum, internetten araştırmama göre, uterin arterde çentiklenme ileride anne adayının preeklampsi yaşayacağının sinyali.
bu konuda bilgi sahibi olan var mı arkadaşlar ?
bakalım gün geçtikçe daha neler yaşayacağız..bakalım evlatlarımızı sağlıkla keyifle kucağımıza alabilecek miyiz..
herkese iyi geceler arkadaşlar nasılsınız? kızlar kafama takılan bi soru var aranızda bu konuyla ilgili bilgisi olan var mı? şöyle ki benim 4lü tarama testi normal çıktı ama yazan hormon değerlerine baktığmda sınırın üstünde çıkmış mesela Afp tam sınırda, total hcg, serbest estriol, inhibin A bunlar sınırdan yüksek. tamam down sendromu olasılığı az ama internetten baktığımda pekte iyi şeyler yazmıyor kafam karıştı..[/QUOTE
canım o değerler tek başına hiç bir şey ifade etmez ki...hepsi birlikte değerlendirilip sonucu öyle belirleniyor...morelini bozma
bacim bunu gobeginin ustune tutarakta yapabilirsin. soyle alyansini ipe, sac teline neye bagliyosan bagla. ilk once gobeginin uzerine sabit bir sekilde durur vaziyette tut. o kendiliginden hareket eder. eger ileri geri gidiyosa erkek, daireselse kiz demekmis. sen de 2 oglan oldugu icin ilk cikan hareket ilk oglunu temsil edecek. yani ilk kez yaptiginda ileri geri gidecek bi sure sonra sen onu elinle durdur, yine alyansi sabitle..ayni islemi yeniden yap yeniden hareket edecek bu da 2. oglun, sonra yine ayni...ben yaptigimda ilki dairesel cikti o kizim, 2. ileri geri cikti bu da oglum..3. kere de kimildamadi alyanseglence olsun iste
evet tatlım seni biliyorum sölemiştin daha öncede hatrladım....ewed bende sordum işte doktra ama bebekle ilgisi yok dedi kas ağrıması dedi pek bişe sölemedi açıkçası nereye kadar sürücek bu kaburga ağrısı acaba ya sen şimdi iyyim derken batma olmuyomu artık
biz kızımla çok iyyiz efenimmm...
benimde bikere hissetmişti çok mutlu oldu zaten kıskanıyo beni sen ne güzel hissediyosun dio bende üzülyrum o hiç bişey hissedemiyo çünkü bu duygu çok güzel o bu duygudan mahrumm...elini alıp koyuyorum göbişe hareket eden bebişim babası elini koyunca duruyo cadııı ......teyzeyede yapıyo bunu.....canım bizde herzaman giremiyoruz ya yani senden iyi kaynattığımız kesin ama öle her saat başında durmayrum ki bende . nasıl doktr ayarlamsı yapıcaksın anlamadım canım....
neden aldığın kiloyu verdin beslenmen nasıl iştahın falan mı kapandı:26:
benim maşallah diyelim şişliğim henüz olmadı olmasında ya ama bu şişlik çoğunda var sanırım herke şikayetçiydi çünkü
Canim benim bebis gece uymuyo kimildadigini hissetigim an esimin elini koyuyorum hemen ama bizimki babayi duyunca daha bi hizlaniyo sanki:) aldigim kiloyu vermedim canim hamileligim ilk aylarinda 3 kilo vermistim onu aldim simdi ins kilo konusunda ucmam kilo almaktan korkuyorum cunku bebis ii olsun yeter :) ya tatlim iki doktorumda seker yüklemesi yapmak istiyo ama ben iki defa yaptirmak istemiyorum ee doktorlarimda baska hastenin sonucalarini kabul etmiyolar en azindan biruninkini yaptiririm ikisine gösteririm diyodum ama bakalim nasi olcak sali gunu endokrin doktoruma gitcem ne dicek
napcan tatlım idare edicen sende benimde şişlik yok ama kaburgamda batma var işte sorunsuz olmuyo.....çarpıntı ayşede de vardı varmıki hale acep
kansızlıktan die biliyorum ben ama
aman diyim unutulurmusunuz hiç yaa
valla benim kociş dışarda arkadaşlaryla görüşmeye gitti kızımla beni gezdirdi bana hamile tşörtü kzımada pişama lar aldı şirin şirin sonra eve geldik babiş gitti bizde bir şarkısın sen izlyruz işte..
ozamaaan paşana sevgileeerrr
allahım yardımcın olsun tatlım ama anlamadım şimdi ben neyin takipi bu yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?