kızlar herkese selamlar!
Biz ayrıntılıdan geldik. Herşey iyi ama böbreklerde minimal düzeyde genişleme mi ne öyle bişey çıktı. Takip edicez, şimdilik bi sıkıntı yok, pank yapmayın dedi. Bi de amniyotik sıvıda subjektif bi azalma tespit edilmiştir dedi usg yi çeken doktor. Kendi doktorum, sorun yok, normal görünüyo,bol su iç dedi.
Ve esas bombası 20 haftada 8 kilo almışım
çocuğum sağlıklı maşallah ama bu 8 kilo cidden moralimi bozdu, çıkınca ağladım.
Doktor bu ay 3 kilo almışın, çok fazla dedi. Haklı tabi. Bu ay çok dikkat etcem valla. Oraya gidip utanmak istemiyorum bi daha. çok sinir oldum sormayın! 8 kilo ne ya. Millet tüm hamileliğinde alıyo 8 kiloyu, benim esas alıncak aylar yeni başlıyo. Of neyse, çok sinirlerimi bozmayıp bebişim sağlıklı diye şükrediyim ben di mi?!
2.düzey ayrıntılı için avcılar hospital ile görüştüm ;çarşambaları orada oluyormuş 350 tl dedi ve ayın 19 undan sonra orada olucakmış ki benim günümü geçiyorrr,(dr 5-10 eylül arasında yaptırman lazım dedi)adam prof ,üstelik indirim falanda yapmıyorlar,doğumu orda yapıcam dedim,idirim yokmuş 350,ki bi çok yere göre pahalı..
Bende yarın medical parkttan ranndevu alıcam ve oraya yaptırıcam ,ama hastanelerde çalışan prof yada doç.çalışan bir dr biliyormusunuz?
Herkez nerdeyse yaptırmış ,nelerde yaptırtıdınız,yaptıkrdıklarınız perinatologmuydu?
BEN ARAŞTIRDIM DEDİLER Kİ ;PERİNATOLOGLAR BAKIYORMUŞ ,BU İŞİN UZMANI OYMUŞ YANİ ASLINDA 3 boyutlu ve ayrıntılı karıştırılıyor.
ben bugun kanıuni araştırma hastanesine gittim ,bana orayı eşimin arkadaşı tavsiye etti,aman allahım böyle bi şey yok,rabbim herkezin yardımcısı olsun ,ordan yaptırmadan çıktık,şimdi acil olarak yer arıyorum,bi çok yer ile görüştüm ,sordum ,tüm hastaneler yapıyor ,kendi dr nuzmu yoksa,perinatoliji yyani perainatologlarmı yapıyor deim ,bazısı evet dedi,bazısı keindi drumuz dedi,bazısı kendi hastanemizde yok,dışarıdan prof geliyor haftanın 1 günü dedi..
ve sorduğum heryer 250-350 tl arasında ...
ama sen telaş yapma belki senin drrun bu ka bi konudada uzmanlık almıştır,kaşesinde yazar,çünkü sana bi rapor veriyorlar
ben İzmir'deyim canım
umaarım iyidir bebeğin maşalah
Ayın 21. inde bende renkli ultrasona giricem sanırım Reyhan hn. yapacak :)) Nisa'da Muhabbet hn. a gidiyorum ben. Sen hangi doktora gidiyorsun?
Mrh kızlar nasılsiniz ben takilamiorum takip etmeye çalışıyorum,
Vaveyla esk bebeğin cinsiyeti değişmiş :d hayrli olsun darısı basıma :) belki bizimkide şaşırtır bizi..
2.düzey ayrıntılı için avcılar hospital ile görüştüm ;çarşambaları orada oluyormuş 350 tl dedi ve ayın 19 undan sonra orada olucakmış ki benim günümü geçiyorrr,(dr 5-10 eylül arasında yaptırman lazım dedi)adam prof ,üstelik indirim falanda yapmıyorlar,doğumu orda yapıcam dedim,idirim yokmuş 350,ki bi çok yere göre pahalı..
Bende yarın medical parkttan ranndevu alıcam ve oraya yaptırıcam ,ama hastanelerde çalışan prof yada doç.çalışan bir dr biliyormusunuz?
Herkez nerdeyse yaptırmış ,nelerde yaptırtıdınız,yaptıkrdıklarınız perinatologmuydu?
mandalina yiyen arkadaş, söyleyebilir mi nerden buldugunu :) hem de 3 kilo yemiş ohh yarasın
eşim dün internetten baktı ama yok yani bulamadık
yemin ederim gece rüyama girdi, babam bana bir poşet mandalina almıştı onları yedim rüyamda
rüyamın devamında da çok tuvaletim geldi bi uyandım nerdeyse kaçırıyomuşum
ee o kadar mandiş yersem
bir de ismini söylemeyeyim gece canım bişey çekti üşenmedim kalktım yaptım valla
bir deçok zahmetli bişey
kocam geldi şaşırdı, sen bunu şimdi mi yaptın yoksa var mıydı diyo
Sanki benim oğlumu anlatmışsın canımiyi akşamlar kızlar hamilelk butun hormonlarımı etkiledi benim cok alıngan ve sinirliyi oğlumda benı çok kızdırıyor yemek konusu izim evde büyük olay yemiyor yemek yemiyorrr kreş e yollamaya karar verdım oğlumu yoksa çok zorlanıcaz sanırım kardeş geldimi offffff bu arada anne çok yerse bebek kıtlık var sanarış oda çok yermiş yaaa keşke ole olsaydı ben deli gibi yerdi 30 kılo almıstım ama oglumda tık yok....
etrafımdakilerin ve internetteki annelerin en cook tavsiye ettiklerinin ortak sonucu:
1-bebeğin küveti için file kullanışlı sünger değilmiş
2-şampuan ve bebe bakım malzemelerı için sebamed kesinlikle tavsiye edılıyor pahalı gelirse nivea.
3-ılk aylarda bebe yağı kullanmayın alerjı yapıyor yerıne bebe losyonu.
4-çamaşırlarını yıkamak ıcın hacı şakir toz sabun makinalar için.yumustacı tavsıye edılmıyor
5-burun aspirtörü çok işe yarıyormuş deliksiz uyku ıcın marka olarak "nuk" yada" otri nazal"
6-yani dogan bebeğe ıslak mendıl kullanılmazmıs yerıne unıbaby ıslak mendıl olacak saf suymus.
7-kesınlıkle pudra kullanmıcaz yerıne pişik kremi
8-ılk aylar için ağız mendıllerı cok işe yarıyor küçük bez mendiller. kusmalar ıcın
9-sütün bollaşması ıcın doguma 1 hafta kala hipp marka organık caya baslıyoruz memelerden süt fışkırıyormus:)
10ateş ölçer için chicco yada weewel
11-kışın doğum yapacagımız ıcın emzırme sutyenı yerıne emzirme atletı daha ıyımıs.karnımız acıkta kalmıyo
12-göğü pompası gerekırse manuel lansinoh marka ıyı ve ucuzmus
13-göğüs pedi en ıyı bebedor.
14-doğuma gıderken mutlaka kısa tayt yanımıza almalıymısız bazen cok kanama olabılıyormus
15-hastane çıkış takımı 1 tane yeterliymiş hemen küçüluyormus onun yerıne zıbın takımı 2 tane.
16-ılk aylara gıyılecek seyler beyaz olmalıymıs allah korusun sarılık olursa hemen fark edılsın dıye
şimdilik bukadar devamı 1 ay sonra:)bekleyın benı anacım....:))
ben şekerli su verdirmemiştim
canım doktorlar su vermeyin falan diolar ama ilk zamanlar şekerli su verilio bu da kocakarı usulü biraz ama hemşireler bile doktor görmeden verin dio :) şekerli su minik midesini rahatlatıomuş, gaz sancısını karın ağrısını falan önlüomuş walla büyüklerin yalancısıyımcanım dört aylıkken arkadaşımın kızı nasıl biberonla lıkır lıkır su içiodu görsen şaşarsın :)
selam minnoşların anaları::)
ayy bugun ılk defa bırı metroda yer verdı bana bı tuaf oldum:)ha şöyle ya dedım yemekten olmadı ya bebek var orda dıyesım geldı:)kızlar kalcamda ınanılmaz agrı var topallatıyo resmen nıe acaba..kalca genışlıyomus ondan mı kıne.doktorum 23.hafta seker yüklıcekmış tetanozuda doktoruna sor ızın verırse yaparız dedı saglık ocagı ılgınc geldı.oğluma ördekli banyo havlu takımı aldım çok tatlı:)kadıfe tulum alacaktım ama daha cıkmamıs kışın bursa cok soguk olur almak lazım bol bol.bugun tulum bakarken 4 numara olan badye kadın bu 3 yasındakı cocuga olurmu dıye sordu satıcıya bendeengın bılgılerımde 4 numara 9-12 ay dıyınce bravo valla bebek yok ama öğrenmıssınız sımdıye kadar kımse bılemedı dedı ee dedım ödülüm nerde:)ınsan bı zıbın hedıye eder pintiler:)kızlar 1 aydır bı defter tutuyorum hangı marka ne nasıl olcak hepsını not ettım sıze de anlatırım.şuursuzca alısverıse gıtmıyım demıstım
yaptığın şeyi söylememeni tebrik ederim arkadaşım e hamilelik bu insanın canı çekebiliyor ve bulunamayabiliyor
örnek :mandalina :)
gerçekten ama ya haksız mıyım?
İi geceler kizlar nasilsiniz malum daha int paketim yenilenmidigi icin cok bulunamiyorum aranizda herkes iidir umarim biz iiz bebisimin hareketleri sertlesti hatta tekme attiginda sasirarak karnima baktigim bile oluyo bide kipirdayinca sanirim meshaneye baski yapio acaip tuvaletim geliyoya kizlar bide bisey sorcam bebisimin hareketleri bazen asagiya dogru oluyo ve korkuyorum bisey olcak diye sizce norma mi bu arada yarin endokrin doktorumda randevum var esim isten erken gelcek bebek odasina bakcaz bide yavas yavas lazim olan seyleri alalim diyorum ates olcer buhar makinesi vs birden butceye yuklemeyelim hepsini diye cuma gunude seker yuklemesi yapilcak ins sonuclar guzel cikar bide mandalina isteyen arkdaslar olmus ben aldimda yedim bile kabugu yesil tadi eksi ama tam benim istedim gibi oh hergun yiyorum bende 3 kilo aldim norml sanirim ins toplam 10 kilo alirim en fazla
Allah Allah hani ilk günden beri 5cm 10 cm vs bir şeyler diyorlar ama:26:benım doktorum boyun 20.haftadan sonra ölçüldüğünü söyledi,burda ki arkadaşlarada öyle söyleyen doktorlar olmuş...20.haftadan sonra kılo ıle oranlayıp söylüyorlarmış
sağol canım devlete yaptırmamaya karar verdim en iyi ihtimalle 100tl çıkacak cebimden o da bir şey değiltatlım bende giricem detaylı ultrasona önümüzdeki hafta.hele biz eşimle çok kararsız kalmıştık bebişimizin testleri herşeyi iyi olduğu için şükürler olsun ben o paraları vermek istememiştim.pröfesörler 300-600 arası değişiyo.hele 600 duyunca şok geçirmiştim.sonra bulunduğum şehirde yeni bi hastane açıldı özel dünya tıp merkezi diye orda varmış Allahtan biz özel sağlık sigortası olduğumuz için 100 tl.ama ssklılara 75 dediler.oraya gidicem açıkcası.pröfesörler tabikide bu işte daha uzmanlardır.ama bukadar para tuzağına gerek yok.ama testleri kötü çıkan arkadasların tabikide pröfesöre gitmelerinden yanayım..valla ben bi migrenim için taa bursalara gittim geçen sene bir profesöre Allaha şükür 8 ay tedaviden sonra şimdi ayda 1 başım ağrıyo oda adet dönemlerimde olur ,devlet hastanesindeki doktorlar demişsin ya onlar baytar cnm.tabikide pröfesörler daha iyi onu demek istiyorum.devlette sınırlı sürede hasta bakma zorunluluğundanda iyi ilgilenmiyolar..
mandalina yiyen arkadaş, söyleyebilir mi nerden buldugunu :) hem de 3 kilo yemiş ohh yarasın
eşim dün internetten baktı ama yok yani bulamadık
yemin ederim gece rüyama girdi, babam bana bir poşet mandalina almıştı onları yedim rüyamda
rüyamın devamında da çok tuvaletim geldi bi uyandım nerdeyse kaçırıyomuşum
ee o kadar mandiş yersem
bir de ismini söylemeyeyim gece canım bişey çekti üşenmedim kalktım yaptım valla
bir deçok zahmetli bişey
kocam geldi şaşırdı, sen bunu şimdi mi yaptın yoksa var mıydı diyo
Kızlar günaydınnnn
Dün sonunda detaylı ultrasonumuza girdik :)) herzaman uyuyan ve pozisyon vermeyen oğluşum bu seferde doping almış gibi hareketliydi maşşallah elleri yüzünde hiç poz vermedi kuzum :)) doktorumuz bütün organlarını el ayak kalp ve kan akışlarını kontrol etti herşey yolunda Allaha şükür ama o renkli ekranda görmek çok çok farklıymış o kadar tatlıki minikimmm :)) Allahım isteyen herkeze yaşatsın bu duyguyu ... bizden bölee Allaha şükür herşey yolunda :))
bu arada minikim boyu 191 mm ve kilosu 462 gr olmuş galiba benşmki tombiş olucak :))
DD Sana Katılıyorum,iyi araştırmalar yapmışsın
-oğlum doğduğundan beri şampuanı dalinle başlım öylede devam ediyor
-dalinin deterjanını ve yumuşatıcısını kullandım
-burun aspiratörü olarak ağızla çekilenleri tavsiye ederim
-bir arkadaş banada humanıyı doğumdan önce içtim hemen sütüm geldi demişti
ben sipinal sezeryan olduğum için 5.gün gelmişti sütüm bu yüzden bende denemek istiyorum
-emzirme sütyeniyle bende rahat edememiştim zaten oğlum sadece ilk ay emmeye çalıştı sonra sütümü sağıp verdim
-ilk doğumum nisan sonu olduğu için hastaye gecelik ve pijama almıştım ve gecelikle çok rahat etmiştim
hemşireler sık sık bakıyorlar malum onlarada kolaylık oldu:)
-biberon olarak avent ve dr.browns kullandık
hastanede biberon verdirmemişlerdi çay kaşığıyla yada şırıngayla beslemişlerdi
-süt pompası olarak ameda da kullandım kraftta amedadan çok memnun kalmıştım
-bebek telsizimiz kraft çok memnun kaldım
-emzik olarakta bebek damaklımı ister damaksız mı kendileri tercihlerini yapıcak
bunların yanında tavsiyem lohusalık psikolojisini araştırmanız
bebeği nasıl emzireceğinizi araştırmanız
doğumdan sonra bizi neler bekliyor
ben bunları bilmeden doğuma gittim ve inanılmaz zorlandım
ben şekerli su verdirmemiştim
birde göbeği düşünce büyüklerin tuzlu suyla yıkama durumları varD
bunda sözümü dinlemeyip 1 çimdik tuz koymuşlardı suyuna
kalçamda ara ara kasıklarımda ağrılar var benimde.
benimde bugün gidip tetonoz aşı olmam lazım ama pek bir üşengecim
oğlun güzel günlerde kullansın....
tulumları bende kadife olarak alıcam
daha önce kışın doğum yapmış arkadaşlar önerilerde bulunursa çok sevinirim
Günaydın arkadaşlar.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?