etrafımdakilerin ve internetteki annelerin en cook tavsiye ettiklerinin ortak sonucu:
1-bebeğin küveti için file kullanışlı sünger değilmiş
2-şampuan ve bebe bakım malzemelerı için sebamed kesinlikle tavsiye edılıyor pahalı gelirse nivea.
3-ılk aylarda bebe yağı kullanmayın alerjı yapıyor yerıne bebe losyonu.
4-çamaşırlarını yıkamak ıcın hacı şakir toz sabun makinalar için.yumustacı tavsıye edılmıyor
5-burun aspirtörü çok işe yarıyormuş deliksiz uyku ıcın marka olarak "nuk" yada" otri nazal"
6-yani dogan bebeğe ıslak mendıl kullanılmazmıs yerıne unıbaby ıslak mendıl olacak saf suymus.
7-kesınlıkle pudra kullanmıcaz yerıne pişik kremi
8-ılk aylar için ağız mendıllerı cok işe yarıyor küçük bez mendiller. kusmalar ıcın
9-sütün bollaşması ıcın doguma 1 hafta kala hipp marka organık caya baslıyoruz memelerden süt fışkırıyormus:)
10ateş ölçer için chicco yada weewel
11-kışın doğum yapacagımız ıcın emzırme sutyenı yerıne emzirme atletı daha ıyımıs.karnımız acıkta kalmıyo
12-göğü pompası gerekırse manuel lansinoh marka ıyı ve ucuzmus
13-göğüs pedi en ıyı bebedor.
14-doğuma gıderken mutlaka kısa tayt yanımıza almalıymısız bazen cok kanama olabılıyormus
15-hastane çıkış takımı 1 tane yeterliymiş hemen küçüluyormus onun yerıne zıbın takımı 2 tane.
16-ılk aylara gıyılecek seyler beyaz olmalıymıs allah korusun sarılık olursa hemen fark edılsın dıye
şimdilik bukadar devamı 1 ay sonra:)bekleyın benı anacım....:))
sağolasın arzucumm hepsi çok güzel bilgiler bebe losyonunu bılmıyordum mesela :)
diğer maddeelere hiçbişey söylemıyorum fakat 9. maddedeki süt arttırıcı çay olayıan
erkenden gırersenız sütünüz erken kesilir azalır...doğum yapınca zaten süt çok bol gelıyo gelmıyosa sınrı stres
yapiosunzu demektır kı stres varsa sütü arttırsanda gelmez en önemlisi sakın olucaksın...
birde 4. ay cıvarı sütte bi azalma keıslme oluyo bu tip çayları o sıralarda kullanmak en iyisi sütün bolken kullanıp
vücudunu bu takvıyeye alıştırmaman lazım benden söylemesi sonra vay efendım ayşe biliomuşda sölememiş olmasın :)
bir de deneyımledıgım birşey değil fakat pek çok anneden okudum bunu o sebeple söyluyorum
bebek doğmadna sunu kullanır die çeşit çeşit biberon almayın coğunda sorun cıkmıyor ama bazı bebekler biberonun
ağız kısmına adapte olamıyor bu sebeple farklı markaların uclarını denemek gerekebılıo bir tane alıp denemek
eğer bebek kullanısoa aynı cesıdınden devam etmek en iyisiymıs bebekelr biberon ve emzık seçiyormuş
İPEK BEBEK CANIM BEN İLK KEZ İZLEDİM KENDİMİ O KIZIN YEİNE KOYDUM BENDE İSMİNE İPEK eylül düşündüğüm için ipek bebek dedikçe içim kıpırdadı tuhaf oldum :)
Epidural Doğum - Dr. Kağan Kocatepe - YouTube
hayırrrrrrrrrrr halaya değil teyzesine çeksin benim kızım teyzemiz daha güzeel şaka bi yana allahım bahtını güzel etsin
tamam canım teyzeye çeksin teyzede güzel bizde güzeller geçidi maşallah bı tek anası çirkin
canım bi de sen renkli dopplerde gör onu yumuk yumuk elleri oluo pıtırcıkların :) güzelim göstermeyince göstermio ki bebiş kendini :) o yine cinsiyetini göstermemiş utanmış, dün renkli dopplerle bakıldı benim cimcime yüzünü göstermemek için ne yaptı dersin.. eliyle burnunu tutmuş çekmedi yüzünden, bi de ayağını kafasına değdiriodu yüzünün dier tarafı da görünmüo :) gördük şoka girdik nasıl ya dedim.. doktor dediki seninkinin jimnastik saatine denk gelmişiz, kemikler hala esnek olduğu için tam gelişmediği için ayağını kafasına değdirebilir bu normal korkma dedibi de tötünü döndü kızım ohhhh bizde artık yüzünü görme umudu falan kalmadı eşim 'kızım beni doğana görmeyin süpriz yapcam size, göstermem kendimi boşa uğraşmayın dio' dedi yoksa nie ayağını kafasına değdirsin cadı bi de bacakları da bi uzun zillinin:) eşim dedi bacakları çok uzun doktor dedi eee normal sen uzun anne uzun :) doktordan çıktık eşim dio ki daha da minik zıbınlar alma aşkım bizim kız giremez onların içine :)
allahtan kızım sağlıklı doktorumuz hiç bir sorunu yok maşallah çok sağlıklı dedi.. beş buçuk aylık görünüomuş ama beş aylık dedim maşallah iyi beslenmiş o zmn dedi.. çok mutlu oldum :) eşim dio ki benim bakımlarım sayesinde :)
eheueheu ayagını kafasına mı goturuo ya yapio bebekler öllee
olimpiyat sporcusu neim oclak sanırrım :) maşallah subhnallah canım :)
canım doktorlar su vermeyin falan diolar ama ilk zamanlar şekerli su verilio bu da kocakarı usulü biraz ama hemşireler bile doktor görmeden verin dio :) şekerli su minik midesini rahatlatıomuş, gaz sancısını karın ağrısını falan önlüomuş walla büyüklerin yalancısıyımcanım dört aylıkken arkadaşımın kızı nasıl biberonla lıkır lıkır su içiodu görsen şaşarsın :)
canım 4. aydan sonra ek gıdaya tam gecılmesede ufak ufak alıştırma yapılması acısından iyi bi zaman onun ıcın 4. ayda
az az şekerli veya şekersiz su vermeyı yasaklamıyo dr lar....
4. ay gayet uygun bi zaman çorba bile yere sıkıntı yok :)
selam
4 lü tarama testimin sonucu cok güzel cıktı,doktorum amniyosenteze gerek yok dedi.
gerci olsada yaptırmıcaktım.içim rahatladı.darısı riskli sonuc cıkan diger arkadaşların başına
2 li testte down sendr. 1:162 idi
4 lüde 1:50000 çıktı
spına bıfıda 1:14100
trisomy18 1:99000
afp 61.83 1.25 mom
uE3 2.075 1.44 mom
bhcg 19.161 0.92 mom
inhibinA 171.0 1.21 mom
canım gozunaydın yaaa çokk sevındımmm şüküler olsun :) :) :)
bu arada arkadaşlar bişey sormak istiyorum benim ağrı eşiğim biraz düşüktür
bunu yükseltmenin bir yolu var mı acaba ya?[/B]
sadistce ama ağrıya sabretmek bir de sakin olup ağrıyı anlamaya çalışmak böle yazınca saçma gözüktüğünü biliyorum ama :)
bu iş cidden zevklı tabıı ağrı çekerken bunu yapmak zor ben telkın ile yapıalbilicenı dusunuyorum tabıı bi de ağrı var , ağrı var yani
regl agrısı ve diş ağrısı üzerinde çokk denedım başarılı oluyor....
bir de ağrıya dayanırım dayanırım eger dayanabılıosam ilaç fln almam ama bazne ıs yeırnd eiş olur biyere gıtmem gerekır
sadece oz amanalr agrı kesıcı alırım
Kızlar günaydınnnn
Dün sonunda detaylı ultrasonumuza girdik :)) herzaman uyuyan ve pozisyon vermeyen oğluşum bu seferde doping almış gibi hareketliydi maşşallah elleri yüzünde hiç poz vermedi kuzum :)) doktorumuz bütün organlarını el ayak kalp ve kan akışlarını kontrol etti herşey yolunda Allaha şükür ama o renkli ekranda görmek çok çok farklıymış o kadar tatlıki minikimmm :)) Allahım isteyen herkeze yaşatsın bu duyguyu ... bizden bölee Allaha şükür herşey yolunda :))
bu arada minikim boyu 191 mm ve kilosu 462 gr olmuş galiba benşmki tombiş olucak :))
günaydın canım ohh maşallah sübhnallah bebısler heeep tombik olmuşşş :)
Allah Allah hani ilk günden beri 5cm 10 cm vs bir şeyler diyorlar ama:26:
sağol canım devlete yaptırmamaya karar verdim en iyi ihtimalle 100tl çıkacak cebimden o da bir şey değil
canım ılk haftaalrda ölçülen de boy o zaman boyunu hesaplıyoarla fakat 15. haftadan 20. haftaya kdr boy ölçmüyorlar
diğer ölçümelrin ortalamasıan göre hafta belirliyorlar doktoruam ayrıntılı sordum hatta bu gıdısımde
değişik haftalarda değişik ölçümleri primer aldıkalrını söyledi ölçümlerden bpd ac hc fl bunalrdan yanı
son aylarda mesela tüm ölçümelrin ortalamaısnı alıyoruz fakat FL uzunlugu bizim için daha belirleyıcı hafat konusunda dedi
tabıı bu son hafta ıcın her gelısım donemı ıcın farklı ölçüler dikkate alınıyo...ilk zamnaalr bebegın boyu haftasını belırlıyo
15. haftadan sonra şakkalar arası ölçüm baş cevresı karın cevresı uyluk kemıgı olcumlerının ortalaması alınıo
Son düzenleme: