2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353

sağolasın arzucumm hepsi çok güzel bilgiler bebe losyonunu bılmıyordum mesela :)

diğer maddeelere hiçbişey söylemıyorum fakat 9. maddedeki süt arttırıcı çay olayıan

erkenden gırersenız sütünüz erken kesilir azalır...doğum yapınca zaten süt çok bol gelıyo gelmıyosa sınrı stres

yapiosunzu demektır kı stres varsa sütü arttırsanda gelmez en önemlisi sakın olucaksın...

birde 4. ay cıvarı sütte bi azalma keıslme oluyo bu tip çayları o sıralarda kullanmak en iyisi sütün bolken kullanıp

vücudunu bu takvıyeye alıştırmaman lazım benden söylemesi sonra vay efendım ayşe biliomuşda sölememiş olmasın :)

bir de deneyımledıgım birşey değil fakat pek çok anneden okudum bunu o sebeple söyluyorum

bebek doğmadna sunu kullanır die çeşit çeşit biberon almayın coğunda sorun cıkmıyor ama bazı bebekler biberonun

ağız kısmına adapte olamıyor bu sebeple farklı markaların uclarını denemek gerekebılıo bir tane alıp denemek

eğer bebek kullanısoa aynı cesıdınden devam etmek en iyisiymıs bebekelr biberon ve emzık seçiyormuş

tamam canım teyzeye çeksin teyzede güzel bizde güzeller geçidi maşallah bı tek anası çirkin

eheueheu ayagını kafasına mı goturuo ya yapio bebekler öllee enek de oluolar cidden sizinkı de

olimpiyat sporcusu neim oclak sanırrım :) maşallah subhnallah canım :)

canım 4. aydan sonra ek gıdaya tam gecılmesede ufak ufak alıştırma yapılması acısından iyi bi zaman onun ıcın 4. ayda

az az şekerli veya şekersiz su vermeyı yasaklamıyo dr lar....

4. ay gayet uygun bi zaman çorba bile yere sıkıntı yok :)

canım gozunaydın yaaa çokk sevındımmm şüküler olsun :) :) :)

bu arada arkadaşlar bişey sormak istiyorum benim ağrı eşiğim biraz düşüktür
bunu yükseltmenin bir yolu var mı acaba ya?[/B]

sadistce ama ağrıya sabretmek bir de sakin olup ağrıyı anlamaya çalışmak böle yazınca saçma gözüktüğünü biliyorum ama :)

bu iş cidden zevklı tabıı ağrı çekerken bunu yapmak zor ben telkın ile yapıalbilicenı dusunuyorum tabıı bi de ağrı var , ağrı var yani

regl agrısı ve diş ağrısı üzerinde çokk denedım başarılı oluyor....

bir de ağrıya dayanırım dayanırım eger dayanabılıosam ilaç fln almam ama bazne ıs yeırnd eiş olur biyere gıtmem gerekır

sadece oz amanalr agrı kesıcı alırım

günaydın canım ohh maşallah sübhnallah bebısler heeep tombik olmuşşş :)

Allah Allah hani ilk günden beri 5cm 10 cm vs bir şeyler diyorlar ama:26:

sağol canım devlete yaptırmamaya karar verdim en iyi ihtimalle 100tl çıkacak cebimden o da bir şey değil

canım ılk haftaalrda ölçülen de boy o zaman boyunu hesaplıyoarla fakat 15. haftadan 20. haftaya kdr boy ölçmüyorlar

diğer ölçümelrin ortalamasıan göre hafta belirliyorlar doktoruam ayrıntılı sordum hatta bu gıdısımde

değişik haftalarda değişik ölçümleri primer aldıkalrını söyledi ölçümlerden bpd ac hc fl bunalrdan yanı

son aylarda mesela tüm ölçümelrin ortalamaısnı alıyoruz fakat FL uzunlugu bizim için daha belirleyıcı hafat konusunda dedi

tabıı bu son hafta ıcın her gelısım donemı ıcın farklı ölçüler dikkate alınıyo...ilk zamnaalr bebegın boyu haftasını belırlıyo

15. haftadan sonra şakkalar arası ölçüm baş cevresı karın cevresı uyluk kemıgı olcumlerının ortalaması alınıo

Son düzenleme:

günaydın canım :) baştan beri mi 4.5 kilo? beş ay bitti normal değil mi? ben de bu sabah tartıldım 3 kilo almışım şimdiye kadar.. bakalım haftaya doktorum ne dicek tabiki stres oluyor canım bu normal ama doktor amca bebiş sağlıklı deyince uçup gidio

günaydın tatlım nasılsın? walla bilgi paylaşımları süper dün akşamdan beri bunları tek tek not ediyorum bende emzik ve biberon birer tane almayı düşünüodum canım doğru diosun bu zamane bebişleri seçici ve bi değişik huydalar ay ayşe görseydin benim kızı şoka girerdin ya o ayağı o kafaya nasıl değdirip on beş dkkadan fazla öle durabiliosun be kızım.. yüzünün bi tarafını da tamamen kapamış bacağı bi de eliyle burnunu tutuodu.. walla baleye yollicam karar verdim bu esneklik belki bi işe yarar

altı aya kadar verilmez su diolar ama çevremde gördüğüm için hikaye gelio canım bana.. mayıs ayında doğan bi akrabamızın bebişi var temmuzda o da lıkır lıkır su içiodu walla yavrum sıcaklardan yanmış nasıl içiodu bi görsen.. bazı şeler bebişe göre deişio sanırsam

günaydınn cnm süperimm valla sen nasılsınnn ???
aminnnn kuzummm hepimizinkine inşallahhh ayy evet bi gelsinn ısırcam onuuu bennn :)))
ayy kuzuuu yaaaaa sizinki maşşallah baya akrobatikmiş sen onu büyüyünce baleye ver şimiden kabiliyetli oldugunu kanıtladı :))
bizimkinin elleri bi durmadı bide kendi sürekli bi sağ bi sol dönüyo :)) bende senin gibi düşünüyorum cnm iyi olsun sağlıklı olsunda elimde ultrason resmim olmasın zaten Allah nasip ederse ocakta kucağımızda olucaklar bol bol bakarız yüzlerine :))

Herkese günaydın kızlar
Hayırlı,sağlıklı,huzurlu,mutluluk dolu bir gün olsun inşallah...

Ya kızlar ben alışverişe çıkınca inanın ne alacağımı bilmiyorum kıyafet konusunda.
Kaç tulum kaç zıbın. Şu bu. Evrensel bir liste mi oluştursak

aynen ya sağlıklı haberlerini alınca süper oluo insan bende öleyim :):) bu aralar bi tek normal doğum videolarına taktım oturup onları izliom gaza geliom şimdiden alıştırıom kendimi

evet canım ya maşallah miniklerimize eşim de dio o ayağı ısırcam bi gelsin zilli zaten bayılıyorum baleye gitmiş kızlara eşimin bi akrabasının kızı var lise son sınıfa kadar baleye gitmiş son sene sınav yüzünden ara verdi... kızı bir gör maşallah böle bir zerafet olur mu ya dersin... onu da görünce diodum hep eşime kızım olursa baleye vercem maşallah çok güzel oluo fizikleri, yürüyüşleri die... dün akşam da yine dedim bizim kız baleye gitsin bari babası baksana o leylek bacaklarla neler yapıo içerde

ahh o eller ah ısır annesi onun ellerini çıkınca naz mı yapıolar yaramazlık mı bilemedim

allah hepimize sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin bol bol fotoğraflarım ben onu

yazdır canım bebişte istidad var demekki baksana sinyali çakmış sizee daha ne yapsın cocuk :)
canım tabii bebege göre değişiyo :) ama şöle bişi var emzırırken de görürüsün sütün hep aynı yoğunlukta gelmıycek

emzirme eğitimi almsıtık kızkardesımle orada hemsirede sölemsıtı bebek ilk doğdugunda sarı koyu koyu bi süt gelıo bu kolostrum
ve bebege muthıs faydalı bişey...yavas yavas bu kolostrum azalıyo....

bunun dısında normalde emzırırken hemsıre söyle sölemsıtı sık sık göğüs değiştirmeyın cunku önce su gibi bi süt gelır
duru bu bebegın su ıhtıyacını karsılamak ıcın onun peşinden asıl süt gelır koyu ve besleyıcı olan budur siz bebegı göğsünüze
alıp emzırmeye basladıgınzı da su gelır tam doyurcuu süt gelrıken hop 5 dakıka gecmeden alıp diğer göğsünüzde emzırmeye baslarsanız
diğer göğüstende suyu ıcer e bu kadar yeter deyıp yatırısanız cocuga suyu ıcırıp yatırmıs olursunzu demıstı :)

bebekelr kesınlıkle mucize ama anne vücudu ve zamana göre davranması ayrı bi mucize bebegın ıhtıyacı olan suyu doyurucu
sütten önce vermesi fln hepsi başka başka ve tecrube edilerek anlaşılıcak şeyler kızkardesımde söyluyordu ordan doğru oldugunu bılıyorum
bir de emzırırken anlıyormussun bebek emıyormu doyuyormu sütün soyurucu oluyo mu cunku güzel beslenınc
süt çok güzel gelıyo diyo kardeşim ...4. aydan sonra demınde yazdım ya
istersen corba yedır az az sıkıntı yok :) he nedir bebege ne versen yer ama yıyebılce seyelr vermek önemlı

minik tütüler alim bari kızıma küçükken sokalım bu fikri kafasına herşeyi alışverişe bağlayabilen bir bünyeyim napim
eşim de dio kendine benzetme kızımı:) yok dedim hiç şansın yok :) bi de geçende bi giyim mağazasında rastladım bebeklere bikini yapmışlar.. hello kitty li bikinileri gördüm ayşe, ayyy çok tatlı kızıma alsak mı falan derken içerden pıt pıt vurdu cadım :) eşime diorum ki kızım da beğendi bak istio vuruo içerden işin enteresan yanı gündüz hareket halindeyken hissetmiyorum kıpırtılarını ve vurmalarını, uzandığım zaman hareketlenio kızım... ama alışverişi görünce canlandı hemen pıtlıo içerden

waayyyy bunları sölediğin iyi oldu bak not alim hemen... suyu içirip yatırmayalım çocuğu :) ya bu eğitimler çok güzel.. bende araştırıyorum samsunda hamilelik eğitimlerine ve egzersizine gidebileceğim bi yer yok bulamıyorum

Günaydın kızlar :) nasılsınız

ya ben ıkıdır aynı ruyayı goruyorum kar yağmış yanı hep öle görüyorum camdan

bakıyorum kar var heryerde...3 hafta once fln gormsutum sanırırm ılk kez sonra gene gordum

aynı ruyayı :S

cnm ben bahçelievler doğan hastanesinde yaptırdım 220 tl doktor baya baktı 30 a yakın ultrason resmi ve video da verdi istersen orda yaptırabilirsin :)
sen de 220tl vermişsin
sence bu para ayrıntılı için çok mu gerek var mı
benim esas yerim 230tl diyor
ama 100tl ye yapan özel hastane de var
memur olunca insan 100tlnin hesabını yaoıyor işte

cevabın için teşekkür ederim canım sağol

rica ederım canım

bu arada ben gecen hamılelıgımde ayrıntılı usg yı özel bi hastaneden 60 tl ye yapırmsıtım

çok da memnun kalmsıtım hem çok güzel bi rapor hem de anlatarak görüntüler göstermsıtı

yanı benım bu sefer yaptıracagım yerde 100 e yapiyo gidip yaptırıcam sıkıntı olmaz bence

100 tl 100 tl dir gider bebegıne eşya alırsın ona vercegıne bir prof yapmıyorsa usg yı ben

o kadar parayı gereksız buluorm ne yalan sölim :) pazar halıne getırdıler ya ona canım sıkılıo

walla baktım şöle bir netten o kdr çok anlamı var ki.. ama şu videoya bi göz at istersen..
Rüyada kar görmek ne anlama gelir? - UZMANTV

aa tütüyü kendın yaparsın çok zevklı hem kızın annem yapmsı der ilerde :)
ben de gecen bi blogda gordum ya o bıkınılerı çok tatlıalrdı bi bebegın sutudne gorudm hemde :)
ehehe bebiş alışmış alışverişe demekkı :) gecen hamılelıgıme de o kadar cok gecıyrodum bebiş her gezmeye gıttıgımızde
tepıkleyıp duruyodu özellıkle gezerken tepıklıodu hemde :) canım biz devlet hast deki eğitime gitmiştik.çok da güzel gecmsıtı eğitim
devamlı oluyo eğitim araştırma hatsanelerınde bi arastır bence :)

kızlar ayrıntılı ultrosona dün girdim bende devlette

normalde özelde gidiyorum doktora doğumuda özelde yapmayı düşünüyorum ama devlettede bir doktorum olsun istedim ve edindim tahlildi ultrosondu gibi ek ve pahalı masrafları olan şeyleri devlette yaptırabilmek için

özelde yaptırmış olsam 300 tl verecektim aynı makine aynı eğitimdeki doktor devlettekide ücretsiz o yüzden devlette gitmeyi düşündüm sıralarda beklemesi kaç hafta sonrasına sıra vermesi filan zorlukları vardı özelde ki gibi telefonla sıra alıp günüde saatinde girip olamıyorsun ama 300 tl ye değecek kadar da sıkıntı yaşamadım ona vereceğim parayla bebeiğime birler almak geçti içimden internetten sıra aldım günüde saatinde gittim ama kapılarda bekledim yine çok yoğunluk vardı bir kaç hafta sonrasına ultroson için sıra verdi o günde dündü verdikleri saatten bile erken girdim çıktım aldım raporumu doktora gösteremedim devlette ha diyince sıra bulunmadığından zaten gelecek hafta kendi doktorumda randevumda var ona göstrecem

cnm ben bahçelievler doğan hastanesinde yaptırdım 220 tl doktor baya baktı 30 a yakın ultrason resmi ve video da verdi istersen orda yaptırabilirsin :)

işte ben de bu nedenle pazar düşüncesi ile bu kadar karıştım
gideceğim doktor prof. değil sanırım
eşimle de konuşayım gideceğim hastaneyı de araştırayım bu konuda bakalım son kararımı verecğim
ay sonuna kadar biraz daha vaktim var nasılsa
tekrar teşekür ederim

300 ya insaf gerçekten
sanırım ben de vermeyeceğim o kadar parayı

ayrıntılı ultrasonu ben 29 mayıs hastanesinde yaptırdım doktorumda aynı hastanede olduğundan birde bayan doktor hassasiyetimiz olduğundan öyle tercih ettik 144 tl çıktı bize

canım en iyisi zaten bebegın rutın kontrollerınde sağlıklı ıse daha oncekı tahlıllerıdne bi sorun cıkmamıssa
ayrıntılı usg yi bile istemıoalr ama genede gorulsun die yapılamsını tavsıye edıoalr durum böyleyken
fazladan para verıp profa fln gıtmeye gerek yok cidden...ben de eger sezeryana karar verılrıse devlette yapmayı duusndugum ıcın
devlette bi dr edındım kendıme :) ayrıca özelde de doktorum var daha oncekı hamılelıgımde de böle yapmsıtım
14 eylulde devlette ayrıntılı usg randevum var erkenden gıdınce sıkıtnı olmuyo cidden...13 eylulde de başka bi ayrıntılı
usg randevum var tekrarlayan kayıp yasadıgım ıcın bılıosn ayrıca bi dr takıp edıo kı o da zaten devlet hastanesının
doğum sonu servısınde çalışıo böle olması en ıyısı :) normal olursa özel hats de doğum yapmayı dusunuyorum bakalım
kısmet nasıl olucak :)

ayrıntılı ultrasonu ben 29 mayıs hastanesinde yaptırdım doktorumda aynı hastanede olduğundan birde bayan doktor hassasiyetimiz olduğundan öyle tercih ettik 144 tl çıktı bize

aa ben de gecenkını 29 mayıs hast de yaptırmsıtım 60 tl di ama 2010 yılıydı tabı o zaman
artmış demekkı baya artmış hee :)

Son düzenleme:
300 ya insaf gerçekten
sanırım ben de vermeyeceğim o kadar parayı

gerçekten insaf normal ultrosondan farklı birşey yapılmıyor aynı şekilde bakılıyor sadece ekran farklı alet farklı bunun için rakamı bu kadar yükseltmek bilmiyorum
birde benim ilimde özel hastane kıtlığı olduğundan rakamları yüksek tutuyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…