canım bu arada kardesıme sordum yatak 10-15 cm kalınlıkta vardır 5 cm çokınce dedi
şu şekıl bi yatak Bebek Yatakları - İstikbal Mobilya
öle çok ince değil yani...
asıl yanii
herkes radyoloji uzmanı diyor
hatta adoktorum yönlendiridği doktorun merkezi de Radyoloji merkezi
başka hastaneyı aradım kendi kadın doğumcularınız mı bakıyor diye
RAdyoloji uzmanı dedi:26:
ALlaahhh ben iyice karıştım
banada sanki çok ince geldi o yüzden tekrar sormak istedim canım..bir bakayım ben diğer yatakların kalınlıklarına..sağolasın
aynen öle doktor ultrasonu karnıma koyana kadar kalbimm yerinden fırlıcakmış gibi oluyorum sonra bakıyorum kocaman bebiş ve hareket ediyo işte o an bitiyorum dünyalar benim oluyoo :)) yaa bende korkmama ramen normal doğum istiyorum ama izleyemem korkarım :)))
ayy bende çok istiyorum eger kızım olusa kesin göndericem oğlumuda yüzmeye göndericem inşallah :))
naz yapıyolarr nazzz gelsinler bi sorcam ben onlara bizi dahada merak ettirmekn için yapıyolar sıpalar nolur sanki az dursa bi foto çekilse dimi :))
aminn bende öle diyorum bi doğsunlarda foto manyağı yapcam vallaaa :)))
Montsuz olmaz dediğin gibi kışın dışarıya az çıkacak olsaksa:)astronot almıstık ama onu da cok kullanamadık..zaten kısın asıdan asıya cıkarıyodum..yabancı bi eve gittiginde solugu kesilene kadar aglardı kızımyaklasık 8 saat normal dogum sancısı cektikten sonra beni sezeryana aldılar. spinal oldum ama cok zorlanmadım sonrasında..sutum 3.gun gelmisti sanırım..ama kızım istahsızdı..bende biberon da vericem diyorum bunda. cunku kızım ek gıdaya geciste biberon tutmadı..sutumun yetersiz oldugunu dusundugum zamanlarda mama vermek istedim cok zorlandım falan..hatırlamak istemiyorum acıkcası o gunleri 5 aya yakın kolik cektik biz..gunde 12 saat cıyak cıyak agladıgını bilirim ve caresiz bekliyosun susmasını..
kabızlık problemi olmamıstı ama olsaydı uyrmazdım makatını sanırım. belirli sure sonra lıskanlık yapıyomus sanırım..
gözün aydın canım...
eşim zaten çok düşkün bir de 4,5 sene üstüne bebek geliyor..biz her türlü kendimizi bebeğe hazırladık canım..doyası gezdik tozduk..bundan sonrası bebekle beraber Allah nasip ederse..hayırlısı bakalım..
evet bende o yüzden burda doğum yapmaya karar verdim..eşim yanımda olsun istiyorum canım..birde şu var ben Alman vatandaşı olduğum için bebek öyle yada böyle çifte vatandaş olacak inş..yani Almanyada doğumun bana bir avantajı yok canım..Allah hakkımzda hayırlısını versin..
inş canım inş..
oh oh maşallah canım oğluşuna..bu bebekler tombiş olacak herhalde..
bence oğlunu gönder canım..hem sosyalleşmesi açısından faydalı hemde bebeği daha az kıskanacaktır..görümcem ocak ayında doğum yaptı ve 5 yaşındaki kızını Anaokuluna gönderdi..çok memnun kaldı..kendi ve bebeğin ilerini kızına göre ayarladı, yani kız eve gelince annesi onunla ilgilendi ve kıskançlık hiç olmadı..
ya senin kız şimdiden alışverişte tepki veriyor..vay sein haline bu kız alışverişten evin yolunu şaşırır annesi ona göre..
Canım benimki hem cinsiyetini hem yüzünü göstermedi. Ölçülerini alabilmiş doktor ama bişeyini göstermiyo. Çok sakin bi çocuk maşallah dedi çok şaşırdım! Bizden sakin çocuk çıkarsa çok gülerim de!
Limit 80 olursa benim bebek büyüyemez valla
4 kilo kaldı zaten. Ben en az 85i görcem heralde bakalım. Artık dikkatli gidiyorum. Umarım sıkıntı olmaz daha fazla kilo konusunda.
İnşallah canım kilolar gider evet! gitmezse durum vahim çünkü!
Şu anda şükrediyorum Allahıma bebeğim sağlıklı diye, kiloları takmamaya çalışıyorum artık napalım!
canım bu ısı hakkıyla yapan kısıye perınatolog denır haa perınatologa bazıalrı radyolojı uzmanı dıyosa
bilemicem benım doktorum perinatolog dio :) ayrıca ben kanunı sultan suleyman eah hastanesınde
perınatolojı bolumundekı doktorlara da muayene oluyorum rıskılı bı gebelık sayıldıgı ıcın
ve oradakıelr de perınatolog ayrıca ben kaşelerine bakarım dotkorlarınperınatolog yazıo kaşelerınde
radyolojı uzmanı olsa radyolog yazardı sanıyorum :) muayenesıne gittiğim doçentınkınde bile öle
kaıdn doğumcu bilgisi ayrı perınatolog bilgisi ayrı olrk bulunuo kaşesinde
daha once de gebelık gecırdım ve o zamanda perıantologa yolladıalr radyolojı şeysı demedı kımse
rica ederım canım bak tabıı :) bebek odası magazalarında da vardrı sanıyorum oralarda da elleyerek ınceleyebülürüs
canım bu ısı hakkıyla yapan kısıye perınatolog denır haa perınatologa bazıalrı radyolojı uzmanı dıyosa
bilemicem benım doktorum perinatolog dio :) ayrıca ben kanunı sultan suleyman eah hastanesınde
perınatolojı bolumundekı doktorlara da muayene oluyorum rıskılı bı gebelık sayıldıgı ıcın
ve oradakıelr de perınatolog ayrıca ben kaşelerine bakarım dotkorlarınperınatolog yazıo kaşelerınde
radyolojı uzmanı olsa radyolog yazardı sanıyorum :) muayenesıne gittiğim doçentınkınde bile öle
kaıdn doğumcu bilgisi ayrı perınatolog bilgisi ayrı olrk bulunuo kaşesinde
daha once de gebelık gecırdım ve o zamanda perıantologa yolladıalr radyolojı şeysı demedı kımse
rica ederım canım bak tabıı :) bebek odası magazalarında da vardrı sanıyorum oralarda da elleyerek ınceleyebülürüs
görümcen ne güzel rahat etmiş canım ama kızı 5 yaşındaymış tam zamanı
bazende diyorum ki bu çocukların hayatı okumakla geçecek zaten bari çocukluğunun tadını çıkartsınlar şimdi
birde 1 yıl sonra biz anaokuluna başlıcaz bu yıl kardeşiyle biraz vakit geçirsin alışsınlar
şimdilik düşünceler böyle bakalım zaman ne göstericek:)
Ayşecimmm bak bunlar var:
yatak < VYSSA VINKA | IKEA Türkiye
yatak < VYSSA SKÖNT | IKEA Türkiye
bunları fiyatı 119 TL 10 cm kalınlıkları var..yanlış görmediysem yatakların tümü 10cm ikeada..bilgine canım..
şaştım kaldımm:26::26::26:
aaa cinsiyet senin kesinleşmedi mi daha ben erkek die hatırlıorumsenin ciciler topiğinde denizci aksesuarları alan bi arkadaş vardı bende alıcam falan demiştin sanırım.. bende istanbuldan aldıklarımı daha fotolayıp koyamadım ne tembelim dimi :) yarın da çıkasım var alışverişe belki o zmn hepsini fotolarım :)
walla korkunun ecele faydası yok başıma ne gelceğini bilim die ha bismillah dedim izledim :) :) :) korkmadım da ama ürktüm birazcık
hamilelik egzersizlerine başlamam lazım kesin dedim bi de
aynen doğru diosun nazlı sıpa bunlar ben yarın sabah erkenden doktora cd yi almaya gidim diorum gidince de bi daha bakalım hocam belki bu kez yüzünü gösterir die zarf atıcam bakalım :):)
eşim zaten çok düşkün bir de 4,5 sene üstüne bebek geliyor..biz her türlü kendimizi bebeğe hazırladık canım..doyası gezdik tozduk..bundan sonrası bebekle beraber Allah nasip ederse..hayırlısı bakalım..
evet bende o yüzden burda doğum yapmaya karar verdim..eşim yanımda olsun istiyorum canım..birde şu var ben Alman vatandaşı olduğum için bebek öyle yada böyle çifte vatandaş olacak inş..yani Almanyada doğumun bana bir avantajı yok canım..Allah hakkımzda hayırlısını versin..
ya senin kız şimdiden alışverişte tepki veriyor..vay sein haline bu kız alışverişten evin yolunu şaşırır annesi ona göre..
walla canım bizde bir yıl bitince karar verdik ilk düşük yaşadım sonra vucudun toparlanmasıydı falan derken temmuzda evliliğimizin ikinci yılı bitti... şimdi de kızımızı beklioz işte... eşim ikizler gezme düşkünü olduğu için bizde iyi gezdik tozduk şimdi de diorum artık kızımızla gezeriz.. o da bu fikre çok alıştı çok mutluyum allaha şükür.. bakalım artık nasip bundan sonrası da..
arkadaşımda öle alman vatandaşı o orda da çalışmış daha önce de sigortasından bebek parasından falan da yararlanmak istedi 3/4 ay kaldı o da ama eşine çok zor oldu gerçekten burda.. sen en iyisini düşünmüşsün...
annesi şaşırıo zaten orkidecim kızım da şaşırır normal o yüzden benim keyfim yerinde :) takarım kızımı koluma çıkarız alışverişe babası düşünsüno da dio zaten çok çalışmam lazım çookkk die allahtan kendi de sevio alışverişi kadın mağazasında bana reyonlardan deniyeyim die kıyafet seçer diğer kadınlar hayranlıkla bakarlar eşime... eeee bu durumda kızımızın da şimdiden alışverişe tepki vermesi çok normal sanırım
Kızlar günaydınnnn
Dün sonunda detaylı ultrasonumuza girdik :)) herzaman uyuyan ve pozisyon vermeyen oğluşum bu seferde doping almış gibi hareketliydi maşşallah elleri yüzünde hiç poz vermedi kuzum :)) doktorumuz bütün organlarını el ayak kalp ve kan akışlarını kontrol etti herşey yolunda Allaha şükür ama o renkli ekranda görmek çok çok farklıymış o kadar tatlıki minikimmm :)) Allahım isteyen herkeze yaşatsın bu duyguyu ... bizden bölee Allaha şükür herşey yolunda :))
bu arada minikim boyu 191 mm ve kilosu 462 gr olmuş galiba benşmki tombiş olucak :))
yokk kuzumm 12 haftadan beri belli erkek benim Efem geliyo Allah nasip ederde 2 cisi kız olursa demek istemiştimm :))
ayyy o kadar şey aldın ve hala bizle paylaşmadınmıı kınıyorum seniii:)))
yaaaa ben sadece natıonal geographic de bi cd var doğumla ilgili onu izledim hemde bayıla bayıla ama diğerlerinde bağırma falan varsa korkarım ... doğru korkunun ecele faydası yok zaten çatlaşamda patlasamda normal istiyorum bende :)))
ayyy inşallahhh gösterir kendinii :)))
Canim valla bende sasirdim markette gorunce ama cok sevindim hatta marketin ismi begendik evimin yakininda hemen bugunde bakicam vardir kesin alirim aliyim sanda gonderiyim hamisiz surda insanin cani istiyomandalina yiyen arkadaş, söyleyebilir mi nerden buldugunu :) hem de 3 kilo yemiş ohh yarasın
eşim dün internetten baktı ama yok yani bulamadık
yemin ederim gece rüyama girdi, babam bana bir poşet mandalina almıştı onları yedim rüyamda
rüyamın devamında da çok tuvaletim geldi bi uyandım nerdeyse kaçırıyomuşum
ee o kadar mandiş yersem
bir de ismini söylemeyeyim gece canım bişey çekti üşenmedim kalktım yaptım valla
bir deçok zahmetli bişey
kocam geldi şaşırdı, sen bunu şimdi mi yaptın yoksa var mıydı diyo
buldum seni kayseride mandalilar olmuş demekki
Herkese günaydın kızlar
Hayırlı,sağlıklı,huzurlu,mutluluk dolu bir gün olsun inşallah...
Ya kızlar ben alışverişe çıkınca inanın ne alacağımı bilmiyorum kıyafet konusunda.
Kaç tulum kaç zıbın. Şu bu. Evrensel bir liste mi oluştursak
Allah muhabbetinizi bozmasın canım..hep böyle anlattığın gibi güzel ve neşeli günler yaşamayı nasip etsin kızınla beraber..
sanirim bu doktorla alakali. kizimda da bunda da ayni doktora gidiyorum ve ikisinde de kendi doktorum yapti. gerci rapor vermedi ama..ama bir arkadasimin doktoru baskasina yonlendirmisti. doktorun bilgi ve tecrubesiyle alakali oldugunu dusunuyorum. cunku kizimda sormustum ayrintili icin baskasina gideyim mi diye gerek yok ben bakicam demisti
rica ederım canım
bu arada ben gecen hamılelıgımde ayrıntılı usg yı özel bi hastaneden 60 tl ye yapırmsıtım
çok da memnun kalmsıtım hem çok güzel bi rapor hem de anlatarak görüntüler göstermsıtı
yanı benım bu sefer yaptıracagım yerde 100 e yapiyo gidip yaptırıcam sıkıntı olmaz bence
100 tl 100 tl dirgider bebegıne eşya alırsın ona vercegıne bir prof yapmıyorsa usg yı ben
o kadar parayı gereksız buluorm ne yalan sölim :) pazar halıne getırdıler ya ona canım sıkılıo
canım en iyisi zaten bebegın rutın kontrollerınde sağlıklı ıse daha oncekı tahlıllerıdne bi sorun cıkmamıssa
ayrıntılı usg yi bile istemıoalr ama genede gorulsun die yapılamsını tavsıye edıoalr durum böyleyken
fazladan para verıp profa fln gıtmeye gerek yok cidden...ben de eger sezeryana karar verılrıse devlette yapmayı duusndugum ıcın
devlette bi dr edındım kendıme :) ayrıca özelde de doktorum var daha oncekı hamılelıgımde de böle yapmsıtım
14 eylulde devlette ayrıntılı usg randevum var erkenden gıdınce sıkıtnı olmuyo cidden...13 eylulde de başka bi ayrıntılı
usg randevum var tekrarlayan kayıp yasadıgım ıcın bılıosn ayrıca bi dr takıp edıo kı o da zaten devlet hastanesının
doğum sonu servısınde çalışıo böle olması en ıyısı :) normal olursa özel hats de doğum yapmayı dusunuyorum bakalım
kısmet nasıl olucak :)
Bizim ailede her kafadan bir ses çıktığı için kendi bildiğimi okuyorum artık
Kırmasınlar ki kırılmasınlar:))))
''Her bebek kendi el kitabıyla doğar'' bu söze okadar inanıyorum kiiiiiiii
Yaşadıkça her bebeğin yapısının farklı olacağını göreceksiniz
Onun dışında memnun kaldığımız ürünler fikir verici olabilir sadece sizlere
Bende tecrübeli annelerin yazılarını okurken çok dikkate alırım ,seçimlerimi o yönde kullanırım
evim doğalgazlı sıcak ama merkezi sistem kadarda sıcak olmuyor:)))
çok şanslısın bu konuda...
ben 0-3 ay için penye pijama ve tulum aldım ama birkaç tanede kadife istiyorum dışarı çıkarken giydirmek için
aslında kış bebekleri hakkında bilgim yok oğlum ilkbahar bebeğiydi rahattım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?