- 25 Temmuz 2011
- 5.616
- 103
- 363
aynen ya sağlıklı haberlerini alınca süper oluo insan bende öleyim :):) bu aralar bi tek normal doğum videolarına taktım oturup onları izliom gaza geliomşimdiden alıştırıom kendimi
evet canım ya maşallah miniklerimizeeşim de dio o ayağı ısırcam bi gelsin zilli zaten bayılıyorum baleye gitmiş kızlara eşimin bi akrabasının kızı var lise son sınıfa kadar baleye gitmiş son sene sınav yüzünden ara verdi... kızı bir gör maşallah böle bir zerafet olur mu ya dersin... onu da görünce diodum hep eşime kızım olursa baleye vercem maşallah çok güzel oluo fizikleri, yürüyüşleri die... dün akşam da yine dedim bizim kız baleye gitsin bari babası baksana o leylek bacaklarla neler yapıo içerde
ahh o eller ah ısır annesi onun ellerini çıkıncanaz mı yapıolar yaramazlık mı bilemedim
allah hepimize sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin bol bol fotoğraflarım ben onu
evet trombosit eksikliğine bağlı olarak pıhtılaşmıyordu. 13 yaşıma kadar genelde hayatım hastanede geçti bi kanasa durduramıyorları. şimdilerde daha iyi ama bazen yine durdurmak problem olabiliyordu. her ay takibi yapılıyor şimdi trombositlerimin ona göre bi doğum planı çıkarılcak
oo anladım canım çokgecmıs olsun
senınkı baya ciddi bi durum Allah yardımcın olsun...
benım bebek kayıplarındna sonra anlaşıldı arastırma yapılınca o zamana kadar haberım bile olmadı
inşallah sağlıkla gelir bebişler...
Eehehe evet canım koca kız oldu pıtırcıgım maşallahh
doktor malum cıkıntıyı görememısse görünmediğine göre kızdır diye bi mantık yürütüyo canım o sebeple olabilir yaa
yalnzı ayrıntılıda da göremediyse enteresaann :) doktorun bişi dedi mi bu duruma :)
canım bi de sen renkli dopplerde gör onu yumuk yumuk elleri oluo pıtırcıkların :) güzelim göstermeyince göstermio ki bebiş kendini :) o yine cinsiyetini göstermemiş utanmış, dün renkli dopplerle bakıldı benim cimcime yüzünü göstermemek için ne yaptı dersin.. eliyle burnunu tutmuş çekmedi yüzünden, bi de ayağını kafasına değdiriodu yüzünün dier tarafı da görünmüo :) gördük şoka girdik nasıl ya dedim.. doktor dediki seninkinin jimnastik saatine denk gelmişiz, kemikler hala esnek olduğu için tam gelişmediği için ayağını kafasına değdirebilir bu normal korkma dedibi de tötünü döndü kızım ohhhh bizde artık yüzünü görme umudu falan kalmadı eşim 'kızım beni doğana görmeyin süpriz yapcam size, göstermem kendimi boşa uğraşmayın dio' dedi yoksa nie ayağını kafasına değdirsin cadı bi de bacakları da bi uzun zillinin:) eşim dedi bacakları çok uzun doktor dedi eee normal sen uzun anne uzun :) doktordan çıktık eşim dio ki daha da minik zıbınlar alma aşkım bizim kız giremez onların içine :)
allahtan kızım sağlıklı doktorumuz hiç bir sorunu yok maşallah çok sağlıklı dedi.. beş buçuk aylık görünüomuş ama beş aylık dedim maşallah iyi beslenmiş o zmn dedi.. çok mutlu oldum :) eşim dio ki benim bakımlarım sayesinde :)
selam
4 lü tarama testimin sonucu cok güzel cıktı,doktorum amniyosenteze gerek yok dedi.
gerci olsada yaptırmıcaktım.içim rahatladı.darısı riskli sonuc cıkan diger arkadaşların başına
2 li testte down sendr. 1:162 idi
4 lüde 1:50000 çıktı
spına bıfıda 1:14100
trisomy18 1:99000
afp 61.83 1.25 mom
uE3 2.075 1.44 mom
bhcg 19.161 0.92 mom
inhibinA 171.0 1.21 mom
80 limit olsun bari o zaman ne diyelim
bundan sonra 11 kilodan fazla almamam lazım
merhaba öncelikle
ben nasipse şubat annesi olacağım ama
bir konuda kafam çok karışık
B]kızlar detaylı ultrasonu nerede yaptırcaksınız
yani özelde mi ,devlette mi?
doktorum bir yere git dedi ama 230 tl
kimisi ver bu parayı önemli bir uygulama diyor
kimisi gerek yok daha ucuza yaptırabileceğin yer var diyor?
bu işlem nasıl bir işlem siz ne yapacaksınız?
yardımcı olabilir misiniz[/B]
2.düzey ayrıntılı için avcılar hospital ile görüştüm ;çarşambaları orada oluyormuş 350 tl dedi ve ayın 19 undan sonra orada olucakmış ki benim günümü geçiyorrr,(dr 5-10 eylül arasında yaptırman lazım dedi)adam prof ,üstelik indirim falanda yapmıyorlar,doğumu orda yapıcam dedim,idirim yokmuş 350,ki bi çok yere göre pahalı..
Bende yarın medical parkttan ranndevu alıcam ve oraya yaptırıcam ,ama hastanelerde çalışan prof yada doç.çalışan bir dr biliyormusunuz?
Herkez nerdeyse yaptırmış ,nelerde yaptırtıdınız,yaptıkrdıklarınız perinatologmuydu?
evet canım baştan beri normal heralde . birde bünye meselesi galiba hiç kilo almayanda var şimdiye kadar . bebişlerimiz sağlıklı olsun da kilo gider :)
Bizim ailede her kafadan bir ses çıktığı için kendi bildiğimi okuyorum artık
Kırmasınlar ki kırılmasınlar:))))
''Her bebek kendi el kitabıyla doğar'' bu söze okadar inanıyorum kiiiiiiii
Yaşadıkça her bebeğin yapısının farklı olacağını göreceksiniz
Onun dışında memnun kaldığımız ürünler fikir verici olabilir sadece sizlere
Bende tecrübeli annelerin yazılarını okurken çok dikkate alırım ,seçimlerimi o yönde kullanırım
evim doğalgazlı sıcak ama merkezi sistem kadarda sıcak olmuyor:)))
çok şanslısın bu konuda...
ben 0-3 ay için penye pijama ve tulum aldım ama birkaç tanede kadife istiyorum dışarı çıkarken giydirmek için
aslında kış bebekleri hakkında bilgim yok oğlum ilkbahar bebeğiydi rahattım
gözün aydın canım...selam
4 lü tarama testimin sonucu cok güzel cıktı,doktorum amniyosenteze gerek yok dedi.
gerci olsada yaptırmıcaktım.içim rahatladı.darısı riskli sonuc cıkan diger arkadaşların başına
istesede sollayamaz ki minikler, evlat ayrı eş ayrı :) ama bi süre bizden fazla ilgi görecekleri kesin ondan kaçış yok :130: ohh ne güzel seninki çocuklara düşkün ve ilgili maşallahbenimki tipik bir ikizler başkasının çocuğunu çok sevmez, kendininkini de sever ama gezmesine tozmasına engel olmicak, keyfine düşkün adam.. ilk bebek istiyorum artık zamanı gelmedi mi dediğimde daha bir yıllık evliyiz az daha beklesek mi biraz daha başbaşa gezsek mi falan diodu.. sonra da tamam olsun tatilde görmüo muyuz kırklı bebeklerle otele geliolar o da babasına çeker gezmeyi sever falan dedi.. bende korkuodum acaba baba olma fikrine alışacak mı die ama şimdi bi gör onu kızından başka bişi konuşmuo adam ama tabi gezme planları da aynen devam.. ilk dedi baba kucağı alalım aşkım ben gezdiririm onla bebişi ben dedim o ne, meğer kanguru demek istiomuş benle full ilgili bir adamdı zaten yemeğini yedin mi, bol su iç ihmal etme, yüz maskeni yaptın mı falan die (malum ikizler sağlık ve güzellik konusunda titizdir) arıodu günde on kere... şimdi kızımı doyurdun mu, susuz bırakma onu falan dio telefonda ilk :) bu da beni çok mutlu edio
walla bende bilmiomayy evet 3-4 ay kalmıştı arkadaşımda... o da çok fazla eşden o kdr ayrı kalmak hamile olan için de çok zor oluo malum son zamanlarki psikoloji deişik oluomuş daha çok eşinin desteğine ihtiyacı olur insanın... belli bir aydan sonra uçak yasak sen bu bir iki ayda gidip gelicen herhalde.. ohhh alışverişin ggözüne vurulur orda da :):):)
80 limit olsun bari o zaman ne diyelim
bundan sonra 11 kilodan fazla almamam lazım
Kızlar günaydınnnn
Dün sonunda detaylı ultrasonumuza girdik :)) herzaman uyuyan ve pozisyon vermeyen oğluşum bu seferde doping almış gibi hareketliydi maşşallah elleri yüzünde hiç poz vermedi kuzum :)) doktorumuz bütün organlarını el ayak kalp ve kan akışlarını kontrol etti herşey yolunda Allaha şükür ama o renkli ekranda görmek çok çok farklıymış o kadar tatlıki minikimmm :)) Allahım isteyen herkeze yaşatsın bu duyguyu ... bizden bölee Allaha şükür herşey yolunda :))
bu arada minikim boyu 191 mm ve kilosu 462 gr olmuş galiba benşmki tombiş olucak :))
Sanki benim oğlumu anlatmışsın canım
Her yemek öğünümüz çok zorlu geçiyor
3.5 yaşında 13 kilo
Banada kardeşi gelene kadar oyun grubuna başlat rahat edersin diyorlar
Ama kardeşi gelince onu okula göndermiş gibi hissederse çok üzülürüm
Birde wc ihtiyacını benim yardımımla yapıyor daha.üstünü başını nasıl toparlıcak
Ama çevremde gönderip çok memnun kalanlarda var hatta bir arkadaş kızım iyice sosyalleşti diyordu:)
Günaydın arkadaşlar.....
minik tütüler alim bari kızıma küçükken sokalım bu fikri kafasınaherşeyi alışverişe bağlayabilen bir bünyeyim napim
eşim de dio kendine benzetme kızımı:) yok dedim hiç şansın yok :) bi de geçende bi giyim mağazasında rastladım bebeklere bikini yapmışlar.. hello kitty li bikinileri gördüm ayşe, ayyy çok tatlı kızıma alsak mı falan derken içerden pıt pıt vurdu cadım :) eşime diorum ki kızım da beğendi bak istio vuruo içerdenişin enteresan yanı gündüz hareket halindeyken hissetmiyorum kıpırtılarını ve vurmalarını, uzandığım zaman hareketlenio kızım... ama alışverişi görünce canlandı hemen pıtlıo içerden
waayyyy bunları sölediğin iyi oldu bak not alim hemen... suyu içirip yatırmayalım çocuğu :) ya bu eğitimler çok güzel.. bende araştırıyorum samsunda hamilelik eğitimlerine ve egzersizine gidebileceğim bi yer yok bulamıyorum
evet canım baştan beri normal heralde . birde bünye meselesi galiba hiç kilo almayanda var şimdiye kadar . bebişlerimiz sağlıklı olsun da kilo gider :)
rica ederım canım
bu arada ben gecen hamılelıgımde ayrıntılı usg yı özel bi hastaneden 60 tl ye yapırmsıtım
çok da memnun kalmsıtım hem çok güzel bi rapor hem de anlatarak görüntüler göstermsıtı
yanı benım bu sefer yaptıracagım yerde 100 e yapiyo gidip yaptırıcam sıkıntı olmaz bence
100 tl 100 tl dirgider bebegıne eşya alırsın ona vercegıne bir prof yapmıyorsa usg yı ben
o kadar parayı gereksız buluorm ne yalan sölim :) pazar halıne getırdıler ya ona canım sıkılıo
evet cnm ama en uygunu buydu benim gittiğim hastane 350 dedi aile hastanesi var 425 dedi burası 220 en uygunu buydu oyuzden malesef vermek zorunda kaldım amann napimm bebeğim iyi olsunda sağlık olsun ama bulabildiysen daha uyguna oraya git tabi hastaneler bu işi ticarete döktü çünküsen de 220tl vermişsin
sence bu para ayrıntılı için çok mu gerek var mı
benim esas yerim 230tl diyor
ama 100tl ye yapan özel hastane de var
memur olunca insan 100tlnin hesabını yaoıyor işte
cevabın için teşekkür ederim canım sağol
ben seni hospitalda yaptırdın sanıyordum,
gece aradım ,19 undan sonraya randevu verdiler,350 tl indirim de yokolucak iş değil,yana yakına yer arıyorum (söylediğin yere bakıcam cmnm çok sağol )...dr umu arıcam şimdi bana nereyi tavsiye edicek acaba ;kaldıkii dr umuda kesin değiştiriyorum oda ayrı bir konu....
ay bu ne stres kardeşimmm,sigara olsada içsem o derece yani..
nasılsınız arkadaşlar uzun bi süre giremedim memleketteydim 2 aya yakın annemin yanındaydım ,çok güzel geçti tatilim..herkesin göbişi büyümüş cinsiyetler belli olmuş:) ne çabuk zaman geçti sanki:) benim de oğluşum olucuk inş..
evet cnm ama en uygunu buydu benim gittiğim hastane 350 dedi aile hastanesi var 425 dedi burası 220 en uygunu buydu oyuzden malesef vermek zorunda kaldım amann napimm bebeğim iyi olsunda sağlık olsun ama bulabildiysen daha uyguna oraya git tabi hastaneler bu işi ticarete döktü çünkü
yok kuzum bizim hastane 350 diyince başka yerde yaptırsam olumu dedim olur dedi cumartesi sonuçları götürücem :)) yaa stres yapma bebek çok etkileniyo keşke uyaran olsaydı bizi nisa hastanesinde 145 tl ve çok güzel bakıyolarmış ama okadar yoğunlarki eylülün sonuna kadar randevuları dolu(
merhaba canım hoşgeldin..burda herkes göbeklendi, şişmeye başladı ve bebeklerini bekliyor..oğluşun hayırlı olsun canım..
ay_she cim sende istanbulda oturuyodun sanırm, hangi öözel hastane 100 yapan, bende gidicem de beylikdüzünde oturuyorum pahalı buralarda, bide ben geç kalmışım biraz bugün yarın yaptırmam lazım, bilgi verirsen sevinirm:)
Ya işte ben devletteki doktora gidince oldu bu olay. Doktora giremedim. Niye? bizimki göstermedi kendini. 3 kere girdim çıktım, yürüdüm geldim falan. 12de anca çıktım, öyle olunca jinekologa gösteremedim. Sorun şu ki kesin demedi ama tam göremiyorum ama kız galiba dedi. Salladı sanırım ama ayrıntılı olmasına rağmen görememesi ilginç geldi bana. özeldeki doktorum tereddüt etmedi hiç. oğlunuz geliyo dedi. bi sonraki ay sorcam canım, kesinleştirmeye çalışcam artık.
!
peki sizce doktorumun yönlendirdiği doktorun merkezine mi gideyım 230 tl olan
yoksa özel hastanede 100tl yine radyoloji uzmanı bakacak ona mı gideyim?
çok oyaladım sizi özür dilerim
evet yururken gıyınce güzel oluo canım bebekken zaten cocuk bunalır yazık :)
kapı süsünü naısl yapiosn ?
canım her yıl oluyo eğitim hatta gebe polikliniği katında oluyo genelde eğitim odası
hiç devlete muayeneye gıttınmı orlardadır :) yanı ıstanbudla öle bılemıorm :)
merhaba canım hoşgeldin..burda herkes göbeklendi, şişmeye başladı ve bebeklerini bekliyor..oğluşun hayırlı olsun canım..
merhaba kızlar nasılsınız. ben kontrlüme gittim bebişk 440 gram olmuş 21 hafta 4 günlük görünüyor ultrasna göre. haeketli möaşallah. ilk defa bu sabah karnımda olagan dışı bir hareket farkettim.birtaraftan bir tarafa gidiyor resmen deniz dalgası gib ldu göbüşüm doktrum kalsiyum ve demir hapı verdi önümüzdeki hafta içerisinde ayrıntılı ultrasona giricem. bakalım mevzular bu kadar şimdilik
yok canım hiç gitmedim devlete muayeneye.. burda özeller çok gelişmiş ve çok hastane var.. medical park gibi bir yerde profun muayenesine 150 tl veriosun ki diğer illerde 300 den aşağı değil ee artık operatör doktorların muayenesi de 25 30 tlden fazla olmayınca kim gidip devlette sıra bekler, ama yine de o halde bile özeller de devletler de çok dolu burda, çevre illerden de insanlar buraya gelio hep karadenizde sağlık konusunda özelde de devlette de samsun bir numara.. sürekli yeni hastaneler yapıo devlet ve özeller açılıo... mesela ayrıntılı medicana nın farklı şehirlerdeki hastanesinde 300 400 lira burda 150, diğer özellerde de 60/70 tl civarı... öle özelde doğuma 5000-10000 tl arası kimse para vermez burda.. çok çok en iyisinde 1500 2000 tl ye halledersin..
aslında burda medicanada da vardı öle eğitim ama mart ayındaydı ve ben o zmn hamile olmadığım için ilgilenmemiştim, aradım yine olacakmış ama kesin tarih belli deilmiş.. devletin de kadın doğumu arıorum işte telde pek bilgi verebilen yok..
kapı süsü için de keçe ve hazır malzemelerden bi kombinasyon var aklımda tabiki tüllü ve otrişli yapınca fotolayıp koyarım canım ama dediğim gibi kuzenimi bekliom beraber yapalım dedi onun cinsiyet belli olsunda çıkcaz bakalım alışverişe :)
nasıl yaniicanım evet ben de ıstanbulda oturuyorum
özle hastanede yaptırmıycam ben ayrıyeten bi doç un özel muayenehaneısne gıdıyorum
ayrıntılımı da ona yaptırıcam yeri bakırköyde kadın doğumcu ve perınatolog
zaten aylık takıbımı yapio ayrıntılımı da ona yaptırıcam......
analdım canımd evlette cınsıyet sölemıoalr nromalde gene ıı demıs :)
neys eya keısnleşir nromal usg de de gozukru kocamanalr artık :)
canım radyolojı uzmanı değil perıantolog bakması lazım yanlış olmasınnn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?