2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
Günaydın kızlar

Dün doktora gittim.
Bebeğimizde bir sıkıntı yok şükür.
Elhamdülillah.
Kanama yapabilecek bir sebep göremedi...
Yalnız rahim ağzı uzunluğu mu ne 3,5 cm den aşağısı riskli sayılırmış benim ki 3 cm miş.
Erken doğuma sebep olabilirmiş...
Progestan verdi.
7. aya kadar kullanacaksın dedi...
İlişkiye az girilecek dedi.
Ayakta fazla kalmak yok istirahat dedi...
Tetanoz aşısını vurdurmayacaksın dedi. Vurdurdum dedim. O zaman 2. doza gitme dedi.
Sabah eczaneye gittim ilaç almaya
Eczacı: Günde 3 kere içecekmişsiniz. Çok mu sizin düşük riskiniz dedi?
Anlamadım.
Doktoru arıyorum ulaşamıyorum. Günde 3 fazla mı normal mi?
Hakikaten düşük yada erken doğum riskim çok fazla da bana mı söylemek istemedi doktor?
Bilemedim. Kafam karıştı.
Bugünde hareket etmiyor pek...
Kendimi veremedim hareketlerine ya da bilemedim.

Son düzenleme:

Saol canım..

Maşallah kızına canım..Benim kızımda öyle valla.Zaten 18.haftada başlamıştı hareketler 20.haftadan sonra daha netleşmişti.Ve o günden beride çok şükür hergün her saat hatta durmadan tekmeliyo:) Antepteki Dr da hergün oynuyor mu die sordu evt dedim oynaması iyi hergün dedi.Hatta misafir gezmelerim çoktu malum memlekette, bazen o kadar oynuyorduki ve güçlü tekmeler bunlar anneme dönüp anne kalk çocuk durmuo bile dedim:) Ama kafamı ayak mı hareket ediyo anlayamıyorum..Mesela hem göbeğimin sağında hem solunda aynı anda hareket edio o zaman galiba diyorum hem kafa hem ayak atıo:)Şimdi yazarken bile çekiştirme beni der gibi vuruyo valla :)

4 yıllık evliyiz işte bikere de bu ev niye süpürülmemiş bu nıye burada duruyo burası niye
pis bunalr endne ütülü değil demıs ınsan değil eşim hoş benden fırsat kalmıyo ben dagınıklığa hiç
gelemem ruhum daralır...eşimin temzılık yapma ıhtıyacı hıssetmesı ıcın
evi bişeylerın götürmesi lazım temzılık hassasiyetı yok bak bi de başak burcu he gıydıgı temız olcak
ütülü olcak laptop ekranı temzı olcak toz olmıycak bunlara takar ev temzımı değilmi hiç sallamaz..
temzılıkten dolayı çok tartısırız biz banyoyu temzıelrım aynaalrı sileirm gelrı bi yüzünü yıkar sankı
köy çeşmesinde yıkıyo mubarek her yer su sonra gene git yer kurula ayna sil ayhhh bayılazaamm

Son düzenleme:
günaydın güzel analar ve tatlı danaları:)
bugun bursanın kurtulusu ondan tatil çok sevınclıyım ıyı geldı evı temızlerım:)temızlık yapcak dıye sevınen tek kadın türk kadınıdır sanırım:)ayyy gece ne kabuslar gördüm allahım sabahı zor ettım.dogum kontrol hapı kullanıyorumusum sonra dıyorum ya ben hamıleyım nıye korunuyorum ayy bebege bısey olurmu falan doktora ulasamıyorum kafam pek dumandı ya:)
neyse dün bazılarının keyfi yerınde degıldı umarım bugun herkes çooook huzurlu olur,bayram şekerlerını etegıne toplamış bır cocuk kadar mutlu olalım inşalllaaaaaaah:)

Ya kızlar ilgisiz bişey sorcam size.Aranızda yapan var mı bilmiorum.Ben kış işin mısır saklamak istiyorum.Ben tam bi mısır hastasıyım buarada.Eşimin patronuda köyden fazlaca mısır göndermiş.Birazını kaldırsam diyorum deepfreze ve koyup.Aranızda yapan varmı böyle bişeyi nasıl olur bilmiyorum da ?

tatlım bende 2 ay kullandım gebelıgın basında kanamam olmustu dıye.gunde 3 tane ıcıyordum sonra doktor 4 tane iç demıstı.bu sonucta kadınlık hormonu bebege hıcc bı zararı yok sana tek zararı yanı bende öle olmustu cok sıvılce bastı.onunda bı önemı yok.sonra gectı.ya rahim agzını ne zman ölctü tahlılmı ultrasonmu?

canım serviks kısalıgı problem ıns sorun yasamazsın çok ayakta kalmaman lazım
akıntına açılmana dıkkat etmen lazım...günde 3 progestan demek 100 mg dan alıosan
300 mg progestan demek gebelıgın ılk aylarıdna gunde 3 adet progestan alısoa biri ciddi bi düşük
tehdidi var demektir canım ama senın ıcın gecerli değil cunku senın bebegın buyuk ve progestan
ıhtıyacı fazla eczacı boş konuşmuş hiç kusura bakmasın...

erken doğum riski var sölemsıde zaten
doktorun...gün daha yenı basladı canım hareket eder sıkıntı yapma dediğim gibi idrar yolu ıltıhabına
çok yorulmamaya ayakta kalmamaya afedersın vc de cok ıkınmamaya dıkkat et fazla açıklık hıssedersen
doktoruna söyle mutlaka kötü bi durum olmasa da haberı olsun

maşallah canım bebelerımzıeee :) doktorumda öle söledi çok ahreket etmesı ıyı bısey
biz bunu ıstıyrouz dedi ok o zaman dedım ben de :) ama bazne çok yorulunca yatıp dınlenene kadar
hareket hıssetmedıgım oluyo benım...ayy dün benım de öle bişi oldu hem aşağı baskı tekme gibi
bişi hıssedıyorum hem mideme yakın bı yere bişey carpıyo deıdm naptı bu dıkıldı ıcerde galıba

Zararı yoktur Arzucumda acaba riskim hakikaten mi fazla diye düşünmeden edemedim.
+ Ultrasonla baktı canım

Ayyyy analık ne zor Yarabbim!

Son düzenleme:
Gunaydin guzel anneler ve minnoslari nasilsiniz biz iiz cok dukur dun zor bi gundu ama aksam doktorumuza gittik hersey yolundayms sekerim iimis trioidlerimde iimis cok sukur ancak yukleme yapilirken neden ole oldugumu anlatti doktorum benim zateninsulin direncim cik fazlaydi bir o etki etmis bide ileriye donuk seker cok dikkat etmen lazim dedi bu ictigimiz sekerli su yaklasik 2,5 dilim baklavaya denk geliyomus sen normslde o kadar baklava ye yine ayni olursun dedi cikolata yasak yani canim cok isterse bir dilim yicekmisim ama dunden sonra zaten tatli biseyler yiyemiyorum midem bulaniyo bebeginin kilosunu takip et dedi cinku bende bole bi sorun esimin ailesinde seker hastasi olanlar var o yuzden takipte olcak bebis ins saglikli sihhatli dunyaya gelir bebislerimiz persembe gunu kadindogumcuma gidicem kizim ins iidir Gerci mas kizim cok hareketli tekme atip duruyo disardanda gorunuyo bazen cok mutlu oluyorum bizden bukadr ins guzel bi gun geciririz sizleri e bebisleriniz opuyoruz

Sabah görüştük ama unutmuşum.. Naptın goncanla barıştın mı????
Huuuuuu

Canım, koskoca adam Ayşe'nin dediği gibi oturup ağlayınca (ben ne yaptım diye), bir kez daha destek olmaya karar verdim.
Birbirimizi bu hale getiren,kışkırtan sebepleri oturduk konuştuk.
"Daha 1 senelik evliyiz, temelimiz biraz sarsıla sarsıla oturacak, seni de bebeğimizi de çok seviyorum,bana kendimi düzeltmem,eğitmem ve öfke kontrolümü sağlayabilmem için bir şans ver" dedi.
Ben de verdim.
Ama tekrarlanırsa,affedemicem. o da bunu çok iyi biliyor artık.

çok geçmiş olsun cnm sen tedbiri elden bırakma sakın ıhlamur falan :))
evet cnm benimkide kafasına göre hareketleniyo :)) yaa öle yapıyorum sabahtan beri sanki içimde bişi dönüyomuş gibi hissediyorum ama tekmeyi hissetmeyince için rahat etmicek bi tepiklesee ohh dicem :))
ayy ayşee okurken öldüm gülmekten yaaa sen git geri as bide ayy Allahım yaaa ayşeee sen çok yaşa emi...
cnm kuzunun iyi olmasına çok sevindim maşşallahhh :)) cnm doktor önlem amaçlı vermiş ama neden 3 tane anlamadım düşük riski varken ben kullanmıştım sabah akşamdı yine bi tekrar sor istersen belki dozu düşüktür oyuzden günde 3 kez vermiştir. cnm bende bugün hiç hissedemedim (

ayy maşşallah kuzuna senin yaa benimkide öle olsunnn :))) ama anlaşıldı bizim topikte kızlarr pek hareketli erkekler pek uslu doğumdan sonra tersi olmaz inşallah :)

normalde cok yapici biriyimdir ama ben bu dayak olayini bilmiyordum canim ya hic affim yok dayaga. istedigi kadar pisman olsun
kesinlikle dusunme ve bosan. Allaha buyuk konusmayayim ama ben dk dusunmezdim bizde cok tartismalar
yasiyoruz ama hic hakaret yada tokat yada dayak asla olmadi olamaz da zaten.
tartismaninda bir adabi olmali. bebegin inanki babasiyla husuzsuz bir ortamda buyumek yerine seninle daha huzurlu bir ortamda
buyumeyi tercih eder canim. Allah yardimcin olsun. iyiki calisiyorsun muhtac degilsin.

benim kizim 3,5 yasini biraz gecti ocak 5 dogumlu bebis eger gununu beklerse oda ayin 5 i gozukuyor.
ins bekler:) dur cektim fotolari koyayim gobusumu :)

Zararı yoktur Arzucumda acaba riskim hakikaten mi fazla diye düşünmeden edemedim.
+ Ultrasonla baktı canım

Ayyyy analık ne zor Yarabbim!

allah aşkına risk denen şey herkes de var.kaderde olunca bağdattan döner seni bulurmuş böyle düşün rahatlarsın.yani birinin erken doğum riski yoktur allah korusun kordon dolanır ayagı kayar düşer ne bilim olur da olur.biz gerekli önlemleri alıp beklemek zorundayız.bana doktor çocugun olmaz dedıgınde hiçç takmamıstım ve çok şükür 2 ay sonra oldu.rabbim hepimizinkini hayırlısıyla tamamına erdirir inşallah.rahat ol stres olmayacak seye bıle yol acıyor unutma.

Çok teşekkür ederim önerilerin için Ayşecim.
Zaten görüştüm az önce doktorun sekreteriyle sordu doktora 3 tane içecekmişim.
Birde Ayşecim açıklık nasıl olur? Nasıl hissederim onu anlamadım?

insallah duzelir canim ama bir insan neyse odur degismez seni uzmek istemem ama sozunde duracagini sanmiyorum.
umarim senin daha gucsuz oldugun durumlarda dogum lohusalik gibi rahat davranmaz.

feslegencim daha tecrubeli arkadaslar vardr ama bildigim kadariyla rahimagzi yetmezliginde dikis atiyorlar
sendede risk varsa arastir bir. bolcada dinlen ben progestana pek inanmiyorum canim zaten bebekte sorun yok
sikinti rahimde. onunda onlemini almak lazim

Kesin öyle olmuştur canım bende de oluyor sürekli hemde

Canm bu arada akıntılar bu haftalarda yogunlaşır demiştin daha önce sen.Geçen ay akıntım kaşıntım var diyorum o akıntı deilmiş meğer.Şimdi anladım akıntı nasıl oluyor resmen akıntıyı hisseder oldum.Dr umda bu bişey deil daha su gibi akıntılar başlıcak demişti başladı.Kaşımtım olmasa sorun deil ama offf bide kaşıntı olunca ölüyorum resmen.Antepteyken hatta bi gece lavaboya gittim baktım idrarın arkasından 4-5 damla kan geldi nasıl oldum ama var ya anlatamam.sonra su dökünce sanki suyla beraber daha fazla kanama olur gibi oldu.Saat gece 11 i geçi saatte Dr u aradım cepten hemen kanamam oldu die.Lavabodan çıktım bekledim baya kanama olmayınca bi bakayım dedim.Meğersem kaşıntıdan yara olmuş dış kısmı ve o kanamış...Ama korku o an bitirdi beni.Neyse işte böyle sizlerde de akıntı başladı mı peki???

Sordum canım 3 müş... Teşekkür ederim
Biraz daha bekleyelim uyanamadılar heralde :)

Öyle tabi yaa...
Hepimizinki Rabbime emanet...
Daha kontrollü olacağız o kadar bundan sonrası için inşallah.

Bu arada içtiğim ilaçlar

Magnezyum
Coraspin
Decavit
Progestan...

insallah duzelir canim ama bir insan neyse odur degismez seni uzmek istemem ama sozunde duracagini sanmiyorum.
umarim senin daha gucsuz oldugun durumlarda dogum lohusalik gibi rahat davranmaz.

Karnında bir bebek varken ve seni üzen adam bu kadar pişmanken ayrılamadım. Çünkü üzüldüm çok haline. Psikolojik bir problem bu,ve tedavi sürecinde ben yanında olmak istiyorum.
Eminim sen de bu şekilde yapardın,en azından 1 seferlik.
Kızın ve karnındaki bebek için bunu yapardın eminim tatlım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…