2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353

selam canım

bence de doğru değil hanı akraba olsanız neyse hem görüşülmüşde olunur da sen komşunun kayınvalıdesi ile

ne paylaşıcaksın bence de sizi davet edip sonrada başkasıyla beraber sormadan misafir etmek doğru değil

biz kız kıza toplancamız zaman bile eğer daha önce tanısmamıslarsa şu şu kızlarıda çağırsam orun olur mu diye soruyorum yani...

gene de boşver canım boşa sinirlenme ya var öyleleride napıcaksın

sağol canım :)

canım çok gecmıs olsun yaa ishal çok fena oluyoo

oo hamarat hatunn seni
hiç yapmadım salça ben.sen yap bize anlatırsın artık :)

babam bi çuval kırmızı bıber almıs bi çoğunu da annem bana bırakmış mecbur bişi yapcam

kötü olmasın die :) aslında közleyip buzluga koyyodum ama annemle kzıkardesım sağoslunalr

hepimzie 4 er kılo alıp közleyip dolaba yerleştirdiler...onun ıcın bu sene ıhtıyacım kalmadı közlemeye

e ben de salça yapaım bari :) tamam canım yapayım işi kıvırabilrisem anlatırım size de

selam kızlar kızlar.nasılsınız.ben yine iki gündür giremedm sayfalar çok ilerlemiş birer ikişer atlayarak okudum sizi.şimdi okuldayım.5.saatteyiz.görsel sanatlar dersi.serbest bıraktım 64 tane kuzuyu :))) daha önce anlatmıştım okuldanda soğudum için tenefüsede inmedm okudum burayı.allahtan okulda girebiliyoruz.genelde her siteyi yasaklamışlar ama burası serbest.kızlr benim çok akıntım sarımsı birde.geçen sordum doktora.fitil verdi yine bana.dün akasam kullandım ama çok yandı.hatta ağladım.eşimde bi daha kullanma dedi ama napsam bilmiyorum.

kızlar bugun özdılekte ındırım vardı ama ben karar veremedım şu uzun kollu bodylerden 3 aylıklardan 3 tane 6 aylıktann 5 tane aldım yetermı? sonrası zten yaz gelcek inşallah ozaman sere serpe gezerler:)

sadece kırmızı biberden mi yapıcaksın? biberleri iri iri doğrayıp kaynatıyosun. sonra kevgirden geçiriyosun ya da makinesi varsa kolay olur. kabuklarından ayrılmış ve incelmiş oluyor. sonra yine kaynatıyorsun.

ama annemin bu sene yaptığı muhteşem karışım şöyle. ama acaip zahmetli.
domatesleri yukarıda anlattığım gibi kaynatıp kevgirden geçiriyorsun. sonra biber ve patlıcanları közleyip soyuyorsun. biraz kaynatıp bunlarıda kevgirden geçiriyorsun. sonra bu üçünü karıştırıp biraz kaynatip muhteşem bi tat elde ediyosun. biraz kırmızı biberin köz tadı biraz domatesin tadı muhteşem uyumlu.
e tabi bunları kaynatırken tuz da atıyosun. Afiyet olsun.

ay ben bayılıyorum kırmızı biber közlemesine
bende turşusunu yapıyorum.zeytinyagı sirke sarımsakla filan.denedinmi böle hiç?
buzdolabıma kurban etinden dolayı bişi koyamıyorum yer kalmıyor cünkü
valla senin bloga bakmıştım ben daha önce.onlara istinaden diyorumki senin altından kalkamıyacagın bişi yok :13:

kızlar kuzenım bugun dogum yaptı bebışin fotoyu gördüm çok esmer.ilk doğunca böylemı oluyorlar.öyleyse hastane cıkısını ekru alayım:)çocuga kahve gıydırmışler bıde .çok özendımm bızede nasıp olur inşallah zamanında gelsin bebişler..

canım uygulıycam tarifte ocak üstünde suyunu ucurarak sonrada üstü açık sekılde bekletip suyu ucurularak

analtılıo....bende tyarıfı okurken hım közlesem nası olur aceba dmeıstım :) demek közleyerek de oluyo

yarısını öle mı yapsam acaba denemıs olurum hangı sekıdle daha guzel die

ben közlenmıs patlcıanı biber salçasıan acuka yapmak ıcın aktıyorum genelde ama patlıcanda güzel bi tad katar kanımca

annenın ellerine sağlıkk ben bayılıyorum ev yapımı şeylere :)

yaa ben de cok sevıyorum sarımskalı yoğurtla salatasını yemeeye :)

tursusunu mu yapiosun yoksa közlenmıs bıber konservesını mı ?

kırmızı biberi közleyip konserve yapmayı düşünüorm kaç yıldır ama nasıb olmadı bi türlü

hoş nasıl yapılıcanı da bılmıorm ya deneme yamulma ıle çözerim diodum :)

sen tursu mu yapioosn közleme mı nasıl yapiyosun ayrıntılı analtırsan ondan da yaparım biber bol

sağol canım ınsallah kotarırım :) dün akşam kayınvalıdemın bi tarıfını yaptım acı biberli domates konservesı

kahvaltıda ekmek banarak yemelık bi sos bakalım nası olucak 2 kavanoz yaptım güzel olmussa devam edıcem :)

64 müüüü maşallaahhh :)

gecmıs olsun canım yaa benımde akıntım oluo ama normal die sölemedım dr a

senınkınde nası bi anormallık var kı fitil verdi

aynen kara oluyorlar canım ya.benim yeğenimde doğduğunda kapkaraydı.şimdi süt beyaz.bende ekru aldım hastane çıkışını.ekru giysin oğluşum.bu arada benim oğlum ben okuldayken çok tekme atıyor kızlar acaba sestenmi etkileniyor.genelde geniş şeyler giyiniyorum.dar giysem var ya herkes her tekmesini farkeder.çok sert vuruyor.bazen defterimi doldurmak için masaya yaslıyorum karnımı farketmeden resmen yerimi daralltın napıyorsun der gibi bir vuruyor yaramazım.

senınkınde nası bi anormallık var kı fitil verdi[/QUOTE]

canım koku var ve sarımsı bi akıntı var ondan canım.evet 64 ve hergün artıo çok sıkıntılıyız çok

ayyy cidden çok fenaymışım dimi :84: walla topuklu ayakkabı giymeye çekinen ben çıktım merdivenin tepesine mutfak dolabı sildim bugün :) yardımcım bile şoka girdi abla napıosun düşcen die :) biri beni durdursun ya kafama koydum ya bugün o dolaplar silincek, kadın da akşam köyüne gitcekmiş yarım gün kalim bugün haftaya yaparız kalanları dedi, o camları silerken çıktım dolapları sildim bende hadi herşey bitsin die yardım de ettim kıyı köşe heryer tertemiz oldu ama bende öldüm bittim yani yokkk illa bugün bitcek yani :)

ayyyy süslü olmayı seviom ya ama hamile kaldığımdan beri kendimi kötü hissediom aynen bende diom bebiş doğsun kuaför arkadaşım gerekirse hastaneye gelip boyican saçımı :) sarıya alışkın ben bir zamandır kahve tonlarına dönmüştüm bebek istiyorum sarının dibi korkunç görünüo boyatmayınca die şimdi hemen döncem rengime bi doğsun kuzum :):) bi de şimdiden elbiseler aldık kızıma artık oyuncak bebek gibi süslerim onu da çıkar gezeriz ana kız ohhhhhh 12:

ohhh dört teyze senin kız prensesler gibi ilgi görür walla :):)

Benim bebiş de Ocak ayında doğacak. kaydedebilir misiniz?? =)

ismi: rüzgar bera (ilk bebek)
muhtemel doğum tar: 25.01.2013
il: istanbul

cnm ben kırmızı biberleri yıkayıp kurulayıp fırına koyup közlüyorum
kabuklarını soyup ister parcalara ayır ister cekirdekleirni cıkarıp tüm koy. içine üzüm sirkesi ,sarımsak ,zeytinyagı ,tuz ,maydonoz koyup kavonozun agzını sıkıca kapatıyorum.
yani sen buna konserve diyorsan bilmiyorum.sirke filan oldugu için ben turşu diyorum :)

tam ölcülerini veremiyorum ben göz kararı yapıyorum cünkü.nettende bakabilriisn ölcülerine filan vardır mutlaka

senınkınde nası bi anormallık var kı fitil verdi[/QUOTE]

canım koku var ve sarımsı bi akıntı var ondan canım.evet 64 ve hergün artıo çok sıkıntılıyız çok

benim bebebğimnde hem teyzesi olacak hem dayısı hem ancası halası olmayacak ehh napalım artık :) hafta sonu annem geldi evimi dip köşe temizledi.ama yine darmadağınık oldu.evde duramıyorum bir türlü.özel dersim var benim.oraya gidiyorum.evimle ilgilenemiyorum

anladım canım gecmıs olsun ve allah yardımcın olsun :)

anladım canımmm....soğuk soğuk mu yapiosn yoksa kavanozu kaynatıomusun sonra
bı de netten bakaım :) sağol

**biyer buldum şurdaki gibi mi oluyo ?
http://cahidejibek.com/2010/09/28/kozlenmis-kirmizi-biber-tursusu/

Son düzenleme:

cnm aynen böle yapıyorum yalnız bu kadın sirke yazmayı unutmuş galiba.
soguk yapılıyor cnm sonradan kaynatma filan olmuyor konserve gibi degil yani
normal turşuyu nasıl kuruyorsan buda öyle .ekstradan zeytinyagıda koyuyorsun buna
dur bide ben bakayım netten benim tarife göre varmı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…