selam kızlar herkes ıyıdır umarım.dün aksam cok sinir oldum karşı komsuma size de anlatayım .kendısı hıc görusemıyoruz ya dıyıp duruyorudu ıyı dedım 3 gun önce konustuk dun onlara aksam eşimle gıdıcektık.tam gıdıcez bı baktım kapıda 4 cıft ayakkabı.şaşırdım aradım ya dedı kayınvalıdem aradı bızde gelsek sıkıntı olurmu demıs buda gelın demıs.bı tanıdıklarıyla beraber gelmısler.bende cok bozuldum sonucta karsı komusum ama en son gecen sene evıne gıtmıstık bı oturmaya gıdıcez hazır hazırlık yapmısken mılletı de aradan cıkarmak ıstedı dıye düşündüm bozuldum neyse rahatsız etmıyelım bız sonra gelırız dedım bana farketmez dedı bıde .ayy allah aşkına haksızmıyım yada abartmısmıym.ama hıc pişman degılm.bayram zıyaretınde bı tek üst üste mısafır alınır ben öle bılıyorum.
sağol canım Amin inşallah . evet farklı aldık ama yine renkler tutuyo uyumlu gibi. ben aynı giydirme taraftarı pek değilim . uzmanlarda kişilik gelişimi açısından farklı kıyafetler giydirin ikisinin de farklı dolapları ve kendilerine ait giysileri olsun diyor . tabi aynı giydirince de ayrı tatlı oluyolar ama belki arada özel günlerde aynı giydiririz :)
ayşecim geçmiş olsun bu arada
kızlarr merhabalar hepinize 2 gündür felaket hastaydım sizleride uyarmak istiyorum çok dikkat edin kendinize
salgın varmış bir anda salı akşamı kötü oldum ama yorgunluk vs.dirdedim çrş. uyandığımda heryerim ağrıyordu
ve aşırı mide bulantım vardı, Ve aşırı halsizlikçok şükür bugün daha iyiyim ama ishal salgınıymış bu ve herkes
hasta yatıyor aman dikkat edin berbat bir hastalık grip falan masum kalır yani yanında, kendinize dikkat edin
ve mümkünse devlet hastanesine gitmeyinbir müddet çünkü ben bir idrar tahlili için gittim ve 10 dk kaldım
akşam salgını kapmıştm bile hastaneden!
Kendinize iyi bakkın anneler emi:)
kızlar bu akşam biber salçası yapıcam ınsallah hayatımda ilk kez :)
tavsiyesi olan var mı ???????
oo hamarat hatunn seni
hiç yapmadım salça ben.sen yap bize anlatırsın artık :)
babam bi çuval kırmızı bıber almıs bi çoğunu da annem bana bırakmış mecbur bişi yapcam
kötü olmasın die :) aslında közleyip buzluga koyyodum ama annemle kzıkardesım sağoslunalr
hepimzie 4 er kılo alıp közleyip dolaba yerleştirdiler...onun ıcın bu sene ıhtıyacım kalmadı közlemeye
e ben de salça yapaım bari :) tamam canım yapayım işi kıvırabilrisem anlatırım size de
babam bi çuval kırmızı bıber almıs bi çoğunu da annem bana bırakmış mecbur bişi yapcam
kötü olmasın die :) aslında közleyip buzluga koyyodum ama annemle kzıkardesım sağoslunalr
hepimzie 4 er kılo alıp közleyip dolaba yerleştirdiler...onun ıcın bu sene ıhtıyacım kalmadı közlemeye
e ben de salça yapaım bari :) tamam canım yapayım işi kıvırabilrisem anlatırım size de
sadece kırmızı biberden mi yapıcaksın? biberleri iri iri doğrayıp kaynatıyosun. sonra kevgirden geçiriyosun ya da makinesi varsa kolay olur. kabuklarından ayrılmış ve incelmiş oluyor. sonra yine kaynatıyorsun.
ama annemin bu sene yaptığı muhteşem karışım şöyle. ama acaip zahmetli.
domatesleri yukarıda anlattığım gibi kaynatıp kevgirden geçiriyorsun. sonra biber ve patlıcanları közleyip soyuyorsun. biraz kaynatıp bunlarıda kevgirden geçiriyorsun. sonra bu üçünü karıştırıp biraz kaynatip muhteşem bi tat elde ediyosun. biraz kırmızı biberin köz tadı biraz domatesin tadı muhteşem uyumlu.
e tabi bunları kaynatırken tuz da atıyosun. Afiyet olsun.
ay ben bayılıyorum kırmızı biber közlemesine
bende turşusunu yapıyorum.zeytinyagı sirke sarımsakla filan.denedinmi böle hiç?
buzdolabıma kurban etinden dolayı bişi koyamıyorum yer kalmıyor cünkü
valla senin bloga bakmıştım ben daha önce.onlara istinaden diyorumki senin altından kalkamıyacagın bişi yok :13:
selam kızlar kızlar.nasılsınız.ben yine iki gündür giremedm sayfalar çok ilerlemiş birer ikişer atlayarak okudum sizi.şimdi okuldayım.5.saatteyiz.görsel sanatlar dersi.serbest bıraktım 64 tane kuzuyu :))) daha önce anlatmıştım okuldanda soğudum için tenefüsede inmedm okudum burayı.allahtan okulda girebiliyoruz.genelde her siteyi yasaklamışlar ama burası serbest.kızlr benim çok akıntım sarımsı birde.geçen sordum doktora.fitil verdi yine bana.dün akasam kullandım ama çok yandı.hatta ağladım.eşimde bi daha kullanma dedi ama napsam bilmiyorum.
kızlar kuzenım bugun dogum yaptı bebışin fotoyu gördüm çok esmer.ilk doğunca böylemı oluyorlar.öyleyse hastane cıkısını ekru alayım:)çocuga kahve gıydırmışler bıde .çok özendımm bızede nasıp olur inşallah zamanında gelsin bebişler..
bizde 5 kızkardeşiz tatlım e....4 tane cici teyzesi olucak bizim cadınında.aman dayı dicek biri eksik kalsın nolcak oda allahın taktidiri değilmi
AYY EVET YA ALIŞVERİŞ ÇOKÇA LAZIM ÇOKCAA hiçbişeyim kalmadı olmuyo yahuediyrum canım merak etme öle sık giymiyrum böle işte süslenince falan arada yani giyincede yormuyrum kendimi
hahsüslü anne kızınıda süsler çıkar artık :)) gez canım süslen püslen insan istiyo şuan yapamyruz doğurunca bu bizim en doğal hakkımız bence.bende diyrum eşime bi doğruyım allahın izniyle saçlarımı hemen boyatıcaaaam sonra güzelde bi kesim hıh diyrum oda diyo bu senin hakkın ne istiyosan yap fazlasıyla hakettin diyo heheheh :)
sende az değilmişin güzndüz salıncağa binme millet gelince kıymetli olsun :84:
yaa ben de cok sevıyorum sarımskalı yoğurtla salatasını yemeeye :)
tursusunu mu yapiosun yoksa közlenmıs bıber konservesını mı ?
kırmızı biberi közleyip konserve yapmayı düşünüorm kaç yıldır ama nasıb olmadı bi türlü
hoş nasıl yapılıcanı da bılmıorm ya deneme yamulma ıle çözerim diodum :)
sen tursu mu yapioosn közleme mı nasıl yapiyosun ayrıntılı analtırsan ondan da yaparım biber bol
sağol canım ınsallah kotarırım :) dün akşam kayınvalıdemın bi tarıfını yaptım acı biberli domates konservesı
kahvaltıda ekmek banarak yemelık bi sos bakalım nası olucak 2 kavanoz yaptım güzel olmussa devam edıcem :)
biberli domatesli acı sostan bende yaparım şişeler koyarım cok gzüel olur :)
ayyy cidden çok fenaymışım dimi :84:walla topuklu ayakkabı giymeye çekinen ben çıktım merdivenin tepesine mutfak dolabı sildim bugün :) yardımcım bile şoka girdi abla napıosun düşcen die :) biri beni durdursun ya kafama koydum ya bugün o dolaplar silincek, kadın da akşam köyüne gitcekmiş yarım gün kalim bugün haftaya yaparız kalanları dedi, o camları silerken çıktım dolapları sildim bende hadi herşey bitsin die yardım de ettim kıyı köşe heryer tertemiz oldu ama bende öldüm bittim yani yokkk illa bugün bitcek yani :)
ayyyy süslü olmayı seviom ya ama hamile kaldığımdan beri kendimi kötü hissediom aynen bende diom bebiş doğsun kuaför arkadaşım gerekirse hastaneye gelip boyican saçımı :) sarıya alışkın ben bir zamandır kahve tonlarına dönmüştüm bebek istiyorum sarının dibi korkunç görünüo boyatmayınca die şimdi hemen döncem rengime bi doğsun kuzum :):) bi de şimdiden elbiseler aldık kızıma artık oyuncak bebek gibi süslerim onu da çıkar gezeriz ana kız ohhhhhh12:
ohhh dört teyze senin kız prensesler gibi ilgi görür walla :):)
canım koku var ve sarımsı bi akıntı var ondan canım.evet 64 ve hergün artıo çok sıkıntılıyız çok
cnm ben kırmızı biberleri yıkayıp kurulayıp fırına koyup közlüyorum
kabuklarını soyup ister parcalara ayır ister cekirdekleirni cıkarıp tüm koy. içine üzüm sirkesi ,sarımsak ,zeytinyagı ,tuz ,maydonoz koyup kavonozun agzını sıkıca kapatıyorum.
yani sen buna konserve diyorsan bilmiyorum.sirke filan oldugu için ben turşu diyorum :)
tam ölcülerini veremiyorum ben göz kararı yapıyorum cünkü.nettende bakabilriisn ölcülerine filan vardır mutlaka
anladım canım gecmıs olsun ve allah yardımcın olsun :)
anladım canımmm....soğuk soğuk mu yapiosn yoksa kavanozu kaynatıomusun sonra
bı de netten bakaım :) sağol
**biyer buldum şurdaki gibi mi oluyo ?
Közlenmiş kırmızı biber turşusu « Cahide Sultan
ayşecim senin verdigin linkteki hazırlama bölümünü okumuştum orda sirke yazmıyordu.şimdi malzeme kısmına baktım orda yazıyor sirke
tamam bu tariften benim yaptıgım
bak bide domatesli olanı varmış.buda güzel olabilir
Truthseeker » Blog Archive » Domatesli Közlenmiş Kırmızı Biber Turşusu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?