2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353

tşkler arkadaşlar daha güzeli sizn olsun :)

ay bayıldım ben buna.gercekten cok güzel görünüyor

nevresimi varmı ki bunun bide mavisi?

evet ama çok pahalı yaa bak web sitesi burası Uyku Seti - Battaniye | Funnababy

mavisi yok turuncusu var

canım geçmiş olsun...iğneyi bende kullanıyorum gece vuruyorsun değilmi...bende bu tür bir yan etkisi olmadı.....kendine dikkat ett

sağol canım bılmıyorum dr lar genelde öle sölüoalr yan etkı yapabılırmss.... :)

ama bakıcaz salı gunu ısın aslıastarı neemıs :)

doktor bellı bı saat sölemedi iğne vurunmak ıcın ama ben gece yatmadan vurunuyorum canım

Son düzenleme:
arkadaşlar bebek bakım ürünelri hakkında düşüncelerimi sölemek istiyorum.bana set halinde almak gereksiz geliyor
ben sadece sebamed şampuan kullandım kızımda

pişik kremlerinde paraben oluyor genelde.ayrıca cok gereksiz geliyor
ben kızımın poposunu temizlemek için bi kapa ılık su koyardım pamukla temizlerdim.sonra temiz bi belzde kurulardım
hatta yazın lavoboda yıkardım popoyu.sonra temiz bi havluyla kurulayıp hakiki zeytin yagı sürerdim azcık.
cok sürmemek lazım asitli oldugundan pişik yapabiliyor

bebeklerde pişik ya bez den dolayı olur ,ya anne asitli bişi yerse (portakal gibi mesela ) sütten cocuga gecer ve idrarıda asitli olur bebegin.
biraz çişli bezde bekledigindede bebek pişik olur
yada kakalı olarak cocuk bekletilirse
bide cocugun poposu cok havasız kalırsa.yani popo temizlendikte sonra 5 dk popoyu havalndırmak lazım.
bunlara dikkat edilirse cocuk pişik olmaz.kızımın pişik oldugu sayılıdır.
şayet pişik olursada bunun için en güzel ve zararsız kremler hematen pomad ,bepanthene krem yada troysd. saglık ocakalrından yazdırabilriisniz.

banyo köpügü yada sabunu cok cok gereksiz cünkü şampuanda zaten kimyasal oluyor bide sabun ve köpükteki kimyasala maruz bırakmaya gerek yok bebek vucudunu
sacına sürülen şampuanı durularken zaten vucuduna akıyor bu şekilde bebek yıkanabilir.
zaten uzmanlarda bu şekilde öneriyor.

banyo sonrası bebek yagıda kullanmadım buda derideki gözenekelri kapatıyor belli süre sonra.tavsiye edilmiyor
bunun yerine ben kızıma zeytinyagı kullandım.eklem yerlerine masaj yaparak sürerdim özellikle.buda boyunun uzamasını saglıyor feridun kunaktan duydum.ben bilmeden uygulamışım kızıma meger :)
ayrıca zeytinyagı cok dogal zararsız ve faydalı

yüzü için nemlendiriciye ben 1 yaşından sonra gectim.mustelanın nemlendiricisini kullanıyorum

hiç ıslak mendil kullanmadım kimseyede tavsiye etmiyorum
ıslak mendillerin bir cogunda bulunan paraben erken yaşta ergenlige sebep oluyor ,özellikle kzılarda cok küçük yaşta regliye sebep oluyor bilginiz olsun.

kısacası bakım seti almak cok gereksiz yinede tercih meselesi tabi.ben kızımda dogal ürünleri kullandım oglumda da yine aynısını uygularım inş.

Kızlar selam.Çok uzun süredir takip edemiyordum.İzinlerim üst üste geldi.İzne çıkmadan işleri yetiştirmek için işlerden de vakit bulup bakamadım.Bugün son 20-30 sayfayı gözden geçirme fırsatım oldu.Umarım herkes iyidir.Bizde yaramaz bir durum yok Allaha şükür Bu arada gelmişken bir şey danışayım.Kök hücre konusunu araştıran oldu mu? Kök hücre aldırmayı düşünen var mı?

Son düzenleme:
Kız tontirirkk ne güzell bilgilerr paylaşmışşınn biz şimdi bi heves onca para dökecektik valla ben tecübeli analardan duyduklarımı değerlendiriyorumm bir sürü hem gereksiz şey almaktan kurtulmuş oluyorum hemde sağlık açısından doğruyu yanlışı ayırt edebiliyorumm :13:

naber kizlar
calisan annelri bugun bir kez daha iyi anladim kursum vardi bugun 10-12 arasi ektra birde telaffuz dersi koymuslar oda 1 saat
neyse saat 1dede bit turk arkadas var onunla bulustuk yakin br avm vardi gittik biraz dolastik kizima flut aldim. ordanda
cocugu hasta olmus bizim dr a goturdum. biraz yol yuruduk yani taksiye binilecek kadar uzak degildi ama yinede baya yol vardi
yururken tabi anlamadim konusa konusa gittik. neyse muayene oldu cocuk. sonrada eve geldim ama pert olmus durumdaydim
alt tarafi biraz yurudum yani kizlar kizima tarhana corbasini zor yapip yedirdim ayaklarimin ustune basamiyoru resmen yattim biraz uyumusum. :) bulasiklarida esime sevk ettim yemegide kahvaltilik tarzi yaptik yani ben iyiki calismiyorum dedim halim nice olur.
kasiklarim basladi biraz agrimaya zaten su batmada gecmedi.
neyse gecmise bakiyim ben tabi yetisebilirsem :)

Son düzenleme:

Kızkardesımde yegenımın poposunu lavaboıda yıkardı ben çok nadir gördüm ıslak mendille sildiğini

ancak dısardayken fln...evdeyken yıkar kurular ve cok soğuk değisle öle beklemeısne izin verirdi

böylece deiğin gibi hem hava alıo hemde bezsiz bacakalrıyla oynamaya bayılıyo bebekelr o zamankı gülüşleri bile

farklı oluyo :) bebegı yaglamak çok güzel ve raahatlatan bısey ama dediğin gibi doğru noktalara uygıulamak lazım

pişik için ben de bepanthen kullanmayı duusnuyorum şampuan olrk da dalin yeterli :) fazla yabancı maddeye cidden

gerek yok tesekkurler paylasımın ıcın :)

yalnız yüzü için nemlendırıcı nedne gerekıo ??? kuruma varsa normal tabıı kı de..yani daha once kımseden duymadım

ıslak mendil kullanmayı ben de önermiyorum. hem bi sürü zararlı madde içeriyor hemde pişik yapabiliyor. ablamınkinde biz hep su ve pamukla temizledik. ona rağmen bile pişik sorunu yaşadılar. münkün olduğunca doğallıktan vazgeçmemek lazım

kok hucre derken kordon kani yani dimi?
ben nasip olursa yaptiricam 20 yil sakliyorlarmis.

bende kizimda kullanmmadim cok fazla bakim urunu. ama benim takintim var jel yada sampuanla vucudunu yikamadim
kalip sabun seklinde dalinleri kullandim birde yikarken bebegi bana bakicak sekilde ve kafasini hafifce geriye egim vererek yikiyordum gozune yuzune su gelince agliyordu artik en son cikarken yikiyordum yuzunu.
poposuna zeytin yagi suruyordum ben birde pamukla degil ama islak mendili sicak suyla yikayip kullaniyordum.
benimkide sayilidir nemlendirici kullanmakta pek aliskanligm degil ama faydali oldugunu dusunuyorum tabi ilk zamanlar icin zyagi
kullanirim

yeşimcim özel msj atmsıtım aldın mı ????????????????

ben uyari almisim kizlar ya. ama niye aldigimida anlamadim.
cok sasirdim

Aysecim mesajini simdi gordum eklicem seni canim.

Maşallah canım çok tatlılar.Güle güle giysinler inşallah.Farklı almışsın,bende bebişlerime aynı almayı düşünmüyorum...

sağol canım Amin inşallah . evet farklı aldık ama yine renkler tutuyo uyumlu gibi. ben aynı giydirme taraftarı pek değilim . uzmanlarda kişilik gelişimi açısından farklı kıyafetler giydirin ikisinin de farklı dolapları ve kendilerine ait giysileri olsun diyor . tabi aynı giydirince de ayrı tatlı oluyolar ama belki arada özel günlerde aynı giydiririz :)

ayşecim geçmiş olsun bu arada

Son düzenleme:
kızlar bu akşam biber salçası yapıcam ınsallah hayatımda ilk kez :)

tavsiyesi olan var mı ???????

kok hucre derken kordon kani yani dimi?
ben nasip olursa yaptiricam 20 yil sakliyorlarmis.

Evet kordon kanından bahsediyorum.İnşallah ihtiyaç duymayız canım.Ben çok fazla araştırmadım henüz.Şuan çok fazla kullanılmasa da teknoloji ilerledikçe kullanımı artar sanırım.

Son düzenleme:
kızlarr merhabalar hepinize 2 gündür felaket hastaydım sizleride uyarmak istiyorum çok dikkat edin kendinize
salgın varmış bir anda salı akşamı kötü oldum ama yorgunluk vs.dirdedim çrş. uyandığımda heryerim ağrıyordu
ve aşırı mide bulantım vardı, Ve aşırı halsizlik çok şükür bugün daha iyiyim ama ishal salgınıymış bu ve herkes
hasta yatıyor aman dikkat edin berbat bir hastalık grip falan masum kalır yani yanında, kendinize dikkat edin
ve mümkünse devlet hastanesine gitmeyinbir müddet çünkü ben bir idrar tahlili için gittim ve 10 dk kaldım
akşam salgını kapmıştm bile hastaneden!

Kendinize iyi bakkın anneler emi:)

selam kızlar herkes ıyıdır umarım.dün aksam cok sinir oldum karşı komsuma size de anlatayım .kendısı hıc görusemıyoruz ya dıyıp duruyorudu ıyı dedım 3 gun önce konustuk dun onlara aksam eşimle gıdıcektık.tam gıdıcez bı baktım kapıda 4 cıft ayakkabı.şaşırdım aradım ya dedı kayınvalıdem aradı bızde gelsek sıkıntı olurmu demıs buda gelın demıs.bı tanıdıklarıyla beraber gelmısler.bende cok bozuldum sonucta karsı komusum ama en son gecen sene evıne gıtmıstık bı oturmaya gıdıcez hazır hazırlık yapmısken mılletı de aradan cıkarmak ıstedı dıye düşündüm bozuldum neyse rahatsız etmıyelım bız sonra gelırız dedım bana farketmez dedı bıde .ayy allah aşkına haksızmıyım yada abartmısmıym.ama hıc pişman degılm.bayram zıyaretınde bı tek üst üste mısafır alınır ben öle bılıyorum.

yalnız yüzü için nemlendırıcı nedne gerekıo ??? kuruma varsa normal tabıı kı de..yani daha once kımseden duymadım

bebek yeni dogdugunda annesütünden dolayı zaten cildi yaglı oluyor nemlendiriciye gerek kalmıyor
ama yine cok gerek duyulursa yüzede azcık zeytin yagı yada bepanthene sürülebilir.

1-2 yaştan sonra nemlendiriciye ihtiyac duyuluyor genelde.en azından banyodan sonra kullanrıdım ben.mustela ,bepanthene ve ceradolin losyon.ceradolini vucudu için kullanıyorum şuan çünkü cok kuru bi cildi var
mesela yazın mutlaka avene mineral filtreli ve parfümsüz olan güneş koruyucu sürüyorum yüzüne incecik.
kızımın yaşı artık 4 oldugu için. az da olsa kimyasal kullanıyoruz mecburen.özellikle güneş koruyucu olmazsa olmazlardan.

ben ıslak mendili sadece dışarı cıktıgımda kullanıyordum.onuda iyice çeşmede yıkadıktan sonra.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…