Kızlar madem tarif verme günlerindeyiz,turşu nasıl yapılır yazar mısınız?
ben hiç yapmadım uzmantv de izledim şidi sizden de fikir alıyım
salatalık aldım, sirke ile kaya tuzu almaya gidiorum şimdi...
Kızlar siz bizim banyo havlumuzu gördünüz mü?
Eki Görüntüle 515811
Havlu 19 TL
Birde patiklerimiz var Tanesi 2 TL
Eki Görüntüle 515812
Eki Görüntüle 515813 10 TL
Eki Görüntüle 515814 7,5 TL
İşte böyle... Fiyatlar hakkında fikir sahibi olmak için yazdım... Birde ben havlu seti almayacağım 40 TL fazla geldi. Tek havlu yeterli bana göre.
Evdekileri de gösteririm bunlar bugün aldıklarım+ iş yerime yakın mağaza, kaçıp kaçıp alıyorum arada :)
Teşekkür ederim canım.
Daha güzelleri sizin olsun :)
Abiyelerimiz evimizde
Hı birde şu ayakkabımız var
Eki Görüntüle 515831
ay cok süslü...... kokoş seniiiiii :)))))))
canım annemin yaptığı şaşmaz-garantili turşu tarifi..
kütür kütür ses gelir yerken :))))) ay canım istedi vallaha ben de yapacam..
öncelikle, annem 2,5 litrelik plastik cola şişelerine ya da 5 litrelik plastik su şişelerine yapar. ama plastik sağlıklı değil dersen cam bir kaba da yapabilirsin. ama vereceğim tarif 2,5 litrelik bir kap için.. 5 litreye yapacaksan tüm malzemeyi x2 yaparsın.
*kabın en altına yaklaşık olarak 10-15 adet yemeklik nohut koyuyoruz.
*sonra malzemelerini yerleştirmeye başla.. aralara sarımsak at cok güzel oluyor.
tüm malzemeni koyduktan sonra(tercihe göre salatalık, havuç, biber, lahana vs..)
*2 su bardağı sirkeyi huni yardımı ile kabına döküyorsun.
*2.5 tatlı kaşığı toz şeker
*7 tatlı kaşığı tuz
*kalan boşluğa da su...
kapağını sıkıca kapatıp tüm malzemenin karışması için özellikle de sirkenin dağılması ve şekerle tuzun erimesi için güzelce sallıyosun..
20 gün kadar beklettikten sonra acıp afiyetle yiyebilirsin canım..
ACTIKTAN SONRA İYİ MUHAFAZA EDİLDİĞİ TAKDİRDE ASLA YUMUŞAMA YAPMIYOR CANIM..
turşu tarifimi gördün mü fesleğen..
cok kolay yaa yapıcam galiba :)))
canım istedi kız resmen :))
anlatırken ağzım sulandı hahaa
ellerine sağlık canım olur tabi niye olmasın .. ama bu tarifi bir yere yaz derim pembetoka..bu hafta kornişon turşu kurdum
keşke önce burdan sizlere sorup yapsaydım
ilk kez kendi başıma denedim ve netten bulup yaptım
1 lt.suya 5 yemek kaşığı turşuluk tuz ve her 1 kg.kavonoza 1 çay bardağı sirkeyle yaptım
inş.sonuç güzel olur
fesleğen sen de not et bi yere bak lazım olur sonra hee :)))))))Ay okurken ağzım sulandı zaten.
Anacığım yolladı yaz turşusu bana sağolsun
Ama olmasa yapardım sanırım
Turşuyu çok seviyorum
ellerine sağlık canım olur tabi niye olmasın .. ama bu tarifi bir yere yaz derim pembetoka..
valla annem yapıyo diye demiyorum ama gercekten süper bir sonuc cıkıyor.. kütür kütür tadı da harika :))
bi dahaki sefere bundan yaparsın canım..
fesleğen sen de not et bi yere bak lazım olur sonra hee :)))))))
ayy fesleğencimmm canım benim bayıldım kızının cicilerine yaa..
fiyatlar da cok makul maşallah güle güle giydir kızına.. sağlıkla inşallah :))
Günaydin arkadaslar, Evvelsi gün yazmistim rahimagzi kanali 2,5cme düstu diye. Evde yatmami istedi doktorum dün ama karnimda tuhaf tuhaf siskinlik sertlesmeler basladi dayanamadim acile geldim. Meger sanciymis. Gece iyice siklasti, sancilarin kaybolmasi icin bir serum taktilar cok sükür sancim bitti ama bu sefer kalp carpintisi basladi. Suan bile parmaklarimin titremesinden zor yaziyorum. Suan hastanedeyim sizle paylasmak istedim. Dualarinizi eksik etmeyin
canım bunlar 0-3 aylıkmı yoksa 3-6 aylıkmı? kış olucagı için 3-6 aylık alın diyorlar ben bitürlü karar veremedim
günaydın kızlar sabahın 6 sında kalktım.neden?canım cevizli kek istedi dayanamadım:)dün kızlardan biri burda söylemiştı aklımda kalmış .bende aklımda kalacağına midemde kalsın dedimbu ay 1 kilo almış olmanın sevinciyle kek yemeyi hak ettım yanı.akşam cok degısık bişey oldu.göbegımın sagından soluna dogru oğlum hareket ettı böyle kayar gıbı sonra sol tarafımda 5 cm lık bı cıkıntı olarak kaldı elımle ellıyorum cok sert bi 5 dk öle kaldı sonra düzeldi.acaba neresını dayamıstı kafamıydı popomuydu.eşimi bi heyecanla cagırdım gösterdım salak "ben korkuyom bana böle şeyler gösterme" dıyo .ruhsuz:)sanki uzaylı gösteriyoruz.allahın bi mucizesi resmen çok güzeldi.ayy acaba neresını dayadı cok merak ettım:)
sayfalada takıldım ilerleyemiyorum..
cnm ben 2,5 aylıkken yaptırdım korkma,iltihap daha kötü bişey bebek için.ayrıca doktorların çok bilinçsizce yaklaşmışlar sana karşı kızdım onlaragünaydın kızalr
sabahın korunde kalktım yıne
okul başladı,6,20de kalkmam gerek hafta içi ama ben kabuslar yuzunden 5lerde ayaktaydım bugun de dişçi randevum var ama 7,30da kalkmam lazımdı yıen erkenden uyandım,neyse15gundur diş iltıhabı çekıyorum
diş etim şiş ve kıpkırmızı
ağzıma ıltıhap gelıo
neyse 1hafta dayandım pztesi doktora gıttım o da boşa baklemişin iltıhap oyle gargara ile geçmez dedi
Biliyorum ama hamıleyım bebğe antıbıyotık zarar verır dıye gelmemdım dedim
ama antıbıyotık yetmezmiş
tüm diş diplerini temızleyecekmiş ve anestesi yapacagız dedi
temmelı içime kurt düştü bugune randevu verdi
doktoruma sordum uygulayacağı doza bağlı bişi diyemem dedi!!! o demiycek kim diyecek
sağlık ocagı ıltıhat düşük rüskı demek gerekıyosa yaptır dedi
ve netten okutum GEBELİK GİNGİVİTİSİ bunun adı
2ve 8.ay arası oluyormuş..
şimdi daha dişimi fırçalamadım tükürünce bıle pıhtı pıhtı kaan gelıo her sabah ağzımdan
iltihap anesteziden daha tehlikeli diye gidicem dişçiye.. umarım iyi bi karar vermişimdir
Günaydin arkadaslar, Evvelsi gün yazmistim rahimagzi kanali 2,5cme düstu diye. Evde yatmami istedi doktorum dün ama karnimda tuhaf tuhaf siskinlik sertlesmeler basladi dayanamadim acile geldim. Meger sanciymis. Gece iyice siklasti, sancilarin kaybolmasi icin bir serum taktilar cok sükür sancim bitti ama bu sefer kalp carpintisi basladi. Suan bile parmaklarimin titremesinden zor yaziyorum. Suan hastanedeyim sizle paylasmak istedim. Dualarinizi eksik etmeyin
Arkadaşlar hediyeleşme topiginede yazdım burayada yazayım
kargolarınızı ptt kargoyla yollamanızı tavsiye ediyorum
ptt kargoda 1 kiloya kadar olan paketler 4 tl den başlıyor.mesafeye göre degişiyor.
mesela yarım kiloluk paket ankara istanbul arası 5.5 tl.özel kargolarda 10 lira.
ah canııım kıyamam ay-she bana börek dedi canım istedi bende kek dedim senin canını istettim desene.özür dilerim o yazan arkidiş bendimgünaydın kızlar sabahın 6 sında kalktım.neden?canım cevizli kek istedi dayanamadım:)dün kızlardan biri burda söylemiştı aklımda kalmış .bende aklımda kalacağına midemde kalsın dedimbu ay 1 kilo almış olmanın sevinciyle kek yemeyi hak ettım yanı.akşam cok degısık bişey oldu.göbegımın sagından soluna dogru oğlum hareket ettı böyle kayar gıbı sonra sol tarafımda 5 cm lık bı cıkıntı olarak kaldı elımle ellıyorum cok sert bi 5 dk öle kaldı sonra düzeldi.acaba neresını dayamıstı kafamıydı popomuydu.eşimi bi heyecanla cagırdım gösterdım salak "ben korkuyom bana böle şeyler gösterme" dıyo .ruhsuz:)sanki uzaylı gösteriyoruz.allahın bi mucizesi resmen çok güzeldi.ayy acaba neresını dayadı cok merak ettım:)[/
evet canım maalesef bazen ruhsuz oluyorlar.ya bende kek canavarımheleki çikolatalı kek görünce gozlerım donüyor
Aslında cokta yemek ıstemıyorum kılo alırım dıye ama kendimi geri cekemiyorum sabah iki tane top kek yedim suandada hıc kahvaltı yapasım yok iştahım kapandı tabi. Allahtan bulunmayacak şeyler değil.valla dünden beri kekin yarısını tek başıma yedim bende hahayytt
cnm sabah akşam elmalı limonlu ıhlamur iç.eşinede slmlarımı ilet vikis zararlı olabilir limonlu zeytinyağla ovsun seni terletsin rahatlarsın cnmKızlar yardım edin ya... Ben hasta oluorum galiba.. Nezle oldum sandım. Sürekli hapşuruyorum. Bir de üşüme geldi böyle. İlaç falan da kullanamıyoruz malum. Bugün doktor kontrolüm var. Sorucam ne yapabilirim diye ama hiç ilaç kullanmak istemiyorum. Her bitki çayınıda içemiyoruz gebeyken.Var mıdır böyle bildiğiniz çabuk ayağa kalkmamı sağlayan birşey? Dün İstanbul'un havası bir ACAYİPTİ. bİRDEN soğudu, sonra güneş açtı, yağmur yağdı. Ben de arkadaşımla dışarıdaydım bütün gün. Şifayı kaptım
ah cnm bende daha 2 hafta oluyo o boğaz şişmesini atlatalı ,iltihap bebeğe zarar verir benim boğazlarımda çok fenaydı bademciklerim bembeyaz iltihaptı.antibiyotik kullanmadan geçmez dedi kendi doktorumda kbb doktoruda.zaten hamilelerin kullanabileceği antibiyotik verdiler .enfexia kullandım.ama sen doktoruna çık önce o ne verirse onu kullan.bişey olmaz korkma bebeğine.artık ilk 3 aylık dönemi geçtiğimiz için riskli dönemde değilizkızlar merhaba şubat annelerinden misafir geldim...
acil yardımınıza ihtiyacım var....
grip oldum tamam ona dayanırım da boğazım iltihaplandı nefes alamıyorum şişti. ne yapsam? acile gitsem ilaç yazar mı ilaç kullanma dediler kime sorduysam tamam kullanmam yine dayanırım da çocuğa bu iltihap zarar verir mi böyle olan var mı nasıl atlattınız ilaç aldınız mı salı günü dr randevum var diyorum ki acilde bugün ilaç yazdırsam salı günü gidince de götürüp dr. a sorsam içsem mi diye... sıcak su bal meyve falan yiyorum içiyorum ama bunlarla iltihap geçer mi tecrübeli anneler bana bir yardım edin... ne yapacağımı şaşırdım lütfen... bebeğime birşey olmasın da her şeye katlanırım... şimdiden teşekkürler...
ah o havlusunu yerim benim minnoşumada aynı ürünün beyaz ördeği sarı olanından aldım teyzesi..kuzucun güle güle kullansınKızlar siz bizim banyo havlumuzu gördünüz mü?
Eki Görüntüle 515811
Havlu 19 TL
Birde patiklerimiz var Tanesi 2 TL
Eki Görüntüle 515812
Eki Görüntüle 515813 10 TL
Eki Görüntüle 515814 7,5 TL
İşte böyle... Fiyatlar hakkında fikir sahibi olmak için yazdım... Birde ben havlu seti almayacağım 40 TL fazla geldi. Tek havlu yeterli bana göre.
Evdekileri de gösteririm bunlar bugün aldıklarım+ iş yerime yakın mağaza, kaçıp kaçıp alıyorum arada :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?