2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353

ben sormadan bana dr dedi canim ozellikle hamileyken yapiyorlar burda bebekte bagisik olsun diye sanirim.
yinede sen dr una sor bende kendi dr ma sorucam. Bana bunu diyen cocuk dr uydu. kadin dogumcu degil ama resimleri filan
asmislar tesfik ediyorlar herkesi yapin diye.
hamileyken bagisiklik dusuyor zaten ben yaptirmanin iyi olacagini dusunuyorum.

Son düzenleme:

Bunu paylaşman iyi oldu canım.. Daha soğuk günler bizleri bekliyor.. Hastalıklara karşı korunmak gerek..
Bende doktoruma sorup yaptırayım en iyisi.. Çünkü ben tutuldum mu tam tutuluyorum..

cnm geçmiş olsun kuzunun iyileşmesine çok sevindim :)) basit şeyler yapıcam demişsin yemek ama bence ıspanak en zor yemeklerden çünkü yıkması deli ediyo beni onu yıkayana kadar 2 farklı yemek atarım ocağa :))
aminn cnm yaaa inşallahhhh :))

sende çok dikkat et cnm yaa mevsim geçişlerindeki grip çok kötü geçiyo... bol bol c vitamini alman lazım cnm sıcak şeyler bol bol tavuksuyuna çorba çok iyi geliyo ve en büyügü dinlenmek :))

Slm kizlar araniza yeni katildim sayilir :) bende 2013 1 ocak annesiyim 26 haftalik hamileyim...

Ve süt gelmeye basladi benden 2 gün önce cok sasirdim :)

ama normal diyorlar dogum yapmadan gelmez biliyordum...
normal canım gelmesi.benim diğer 3 gebeliğimdede 4.aydan sonra gelmeye başlamıştı.bunda başından beri var ama zaten hiç kesilmemişti.oğlum 2 yaşına kadar emdi.1.5 sene olmuştu süttwn keseli hala geliyodu.sütten kestikten sonra yaklaşık 3-4 yıl daha devam ediyor benim sütüm gelmeye.annemin en az 5 yıl devam edermiş:))

ay bu sabah nedense kurt gibi açtım.sabah 6 da kalktım önce küçük kızı okula gönderdim.tam o gitti büyük kızı kaldırdım.okul saatlerinin arasında 1 saat var.çok kötü oluyor.sonra saat 7.30 da da oğlum kalktı anne hadi okula geç kalcam deyip durdu.8 e kadar zor oyaladım.onu kreşe bırakıp işe geldim.arkadaşlardan biri rejime başlamış.biri doktora gitti.kahvaltı yapmadık yani.normalde burda çok güzel kahvaltı yapıyoz.bende simit aldırdım bir tane.çayla simit yedim.severim zaten.açlığımı bastırdım biraz..hala 6 kilodayım.hızlı bir kilo aldım önce şimdi 10 gündür durdu.tekrar atağa geçer ama.kendime şaşırıyorum eski gebeliklerime bakarsam şimdiye kadar 10 kilo almam lazımdı.ama toplamda 15 e tamamlarım en az.diğerlerinin ikisinde 17,birinde 20 kilo almıştım.son 3 ay çok artıyo kilo alımı zaten.

Selam kızlar nasılsiniz ben halen istanbildayim hava yavastan soğudu burda bu aksam Antalya'ya ucucam nasipse zavallı kuşum benim anne bu kadar seyahat halinde olunca kendide rahat ediyor mu acaba

ya kızlar bişi sorcam yaaa ben biberleri közlemiştim ya dün hasta oldugumdan soyup atamadım dolapta duruyo bişi olmaz dimi (

Oooo siz baya sütlüsünüz masAllah :) gecen biri gebelikte süt gelince dogumdan sonra kesilir dedi cok korktum...

Benim annem bizi pek emzirememis sütü yokmus heralde babanneme cekmisim onun bolmus sütü :)

ya kızlar bişi sorcam yaaa ben biberleri közlemiştim ya dün hasta oldugumdan soyup atamadım dolapta duruyo bişi olmaz dimi (
hiç bişeycik olmaz canım.ama bugün yarın soy.daha fazla durmasın.oturduğun yerde yavaş yavaş yaparsın..bende geçen hafta sonu yapmıştım.
Oooo siz baya sütlüsünüz masAllah :) gecen biri gebelikte süt gelince dogumdan sonra kesilir dedi cok korktum...
Benim annem bizi pek emzirememis sütü yokmus heralde babanneme cekmisim onun bolmus sütü :)
yok canım niye kesilsin kesilmez inşallah.3 çocuğumda 2 yıl emdiler.üçünüde zor ayırdım.inşallah buda emer.normalde çok zayıfım ve göğüslerimde büyük değil.normal yani haliyle zayıf olduğum için.onunla alakası yok zaten.birazde genetik heralde bu süt meselesi. kızlarımda çok çok boldu sütüm,sürekli üstüme taşardı ama oğlumda o kadar yoktu mesela.hiç taşmadı.kendisine yetiyodu sadece fazlası yoktu yani.yinede çok şükür 6 ay ağzına anne sütü dışında bişey girmedi.rabbim her bebeğe kendine yetecek kadar süt veriyor aslında ama biz bazen evham yapıyoruz acaba yetmiyomu diye.hep dahada kilolu olsunlar istiyoruz..

InsAllah bol olur sütüm kiminin olmuyo gercekten... Iste ilk cocukta böyle bilincsiz oluyo insan :) herseyi evham yapiyosun...

Hep acabalar oluyo... Sagol canim icimi rahatlattin :) bide morallede alakasi var bu süt olayinin sanirim...

Al benden de o kadar, ıspanağı 10 su yıkayacağıma 3 çeşit yemek yapmayı tercih ederim :) zaten bereketsiz,minicik bişey kalıyo :)

canım öncelikle çok gecmıs olsun inşallah tekrar yaşamazsın aynı şeyleri
kesinlikle haklısın aynı acıyı göz göre göre defalarca yaşamak yerıne araştırmak en iyisi
öncelikle apc-r olrk yazdıgın deger apc rezistansı değil mi ? böyle anladım böyle kabul ederek yazıyorum bu faktör 5 in protein c ye karsı direnç göstermesını tanımlayan bi deger.... diğer düşük değerin de protein s bu degrın düşük olması kanındaki protein s lerin az oldugu anlamına gelir ve ciddi bir pıhtılaşma sebebidir tanım olarak

tabii bunalrın ne derece ciddi olduğu değerlerin ne kadar düşük olduguyla alakalı canım
bunalrın yanında merak ettiğim bi kaç şey var

1 ) faktör 10-11-7-5 degerlerıne bakıldımı
2 ) genetıkte gen mutasyonalrı için (faktör V leiden mutasyonu için veya mthfr 1298 ve 677 heterezigot homozigot muts.)
herhangibi arastırma yapıldımı ?
özellikle faktör V leiden mutasyonunu merak edıyroum cunku apc- r düşük ve bu direk
faktör 5 ve protein c degerın ile alakalı
3 ) protein c degerıne bakıldımı ? normal mi ?

şimdi doktorların şöyle bi tutumu var....özellıkle bebek kayıpalrından sonra bu kan
hastalıkalrını arastırıcakalrı zaman bebeğin ne şekilde kaybedildiğine göre bi yön
belirliyorlar örneğin bebekelrının hepsi gelişimi iyiyken ani kalp durması şeklınde veya
pıhtılaşma olusumu sonucu kayıb olustuysa direk kan hatsalıkalrında arastırma
yapılıyor ve kan degerlerınde cıkıcak en ufak bozuklugu dahı busebeple dikkate alıyorlar...kendımden

örnek vermem gerekırse benım kanımda anti trombin 3 antijeni faktör 10-11 eksıklıgı var
ve genetıktekı arastırmada ise 677 ct heterozigot mutasyonu cıktı hematolog bana bu
cok ciddi ıkı ayrı sorun var ve bebek sahıbı olman cidden çok zor hamıle kaldıgında senı
cok büyük zorluklar beklıo ama anne olmak hakkın kızım dene mutlaka dedi bana....fakat
danısmak için gittiğim bir kadın doğumcu ıse bu sebepten bebek ölmez
iğneye gerek yok dedi...inanamadım ona baska kadın doğumcuya gittim bana dedi ki bu
gen mutasyonunu tasıyıp 6-7 tane cocuk doğuran ve hcısorun yasamayn cok kadın var
ama her bünye bir değil bu sende böyle bir sorun olusturmus oalbilir sende hıcbır kan
anomalisi çıkmasa dahi biz sana önlem olsun diye bu iğneyi kullandırrız
dedi ben
acaba ilk gittiğim hematolog mu abarttı die baska bi hematologa daha gıttım ve bana ılk
hematologun söyledıkelrını söyledi...ve kan hastalıkalrında hematolog harıcı kımsenın
söyledıkelrıen ınanma cok farklı alanlar dedi...

şimdi sonuc olarak ; nacizane bana sorarsan sende bi sorun yok denmesi için en azından
genetıkte bazı kontrollerın yapılması lazım en azından gen mutasyonalrının yapılması
lazım en azındna kromozom anomalisi testinin hem eşine hem sana yapılması lazım
canım...ben bu bebegıem hamıle kalmdan önce gittim güzelce üni hast deki
bir kadın doğpumcuya sordum böle böle durumum tekrar bebek dusunuyorum sadece
kromozom anomalisi testım yapılması lazımmı yaptıraımmı deıdm yok yeaa gibiisinden
egcıstırdı benı ve şiddetle gerek görüldüğü üzre 12 haftalık hamıleyken yapıldı kromozom
anomalisi testım !!! takıbımı yapan perınatolog ve özeldekı kadın
doğumcum nasıl yapılmadı yapılmalıydı dediler...yani bu işin alfabesı gibi bişey bebek
kayıpların artık artmıssa ve bıseylere bakılması gerekıyosa bu anti trombin degeri proteın
c ve s faktörler gen mutasyonalrı kromozom anomalisi testleri bunalr yapıldıktan sonra
soncualrı farklı doktorlara göstererek yorum almak önemli canım....ayrıca gittiğim doç u
da sana tavsıye edebilirim kendısı tekrarlayan gebelık kayıpları
üzerine arastırmalar yapıyo ve sadece riskli gebeleri incelıyıp takıp edıyor ücretı de gayet
uygun ve kanunı eah da çalışıo aynı zamanda muayenhanesı de var ama ondan önce
hematoloji ve genetık polk lerinde gereklı arastırmanın
yapılmaısnı sağlamalısın....bir de kanunı eah daki genetık polk de elif hanım cidden iyi ve
sıcak birisi tavsıye ederım inşallah tekrar aynı şeylerı yasamazsın ben de üç tane
yavrumu kaybetttım çok zor bişey bılıyorum inan kı hala da dıken üstundeyım ama
gecıcek bu gunler canım her zamna umut var canını sakın sıkma bu da
bi sınav ınsallah sen de hepsını atlatıp sağlıkla yavruna kavusucaksın sunu unutma
doktorlar ıncelıo bakıo bişey söyluyo ama bunalrı yoğurup kendıne faydalı bilgiyi
çıakrtmak senın görevın elimdne geldıgınde açıklamaya calıstım ama ne zaman aklına
takılan bişey olursa bana yazabılırsın sana özelden mailimi de atayım Rabbım en kısa
zamanda sağlıkla nasib etsın ınsallah

Son düzenleme:
Günaydın kızlaarrr nasılsınız şu eleman gelsede ben de hatsaneye gıtsem yauu onu beklıom :)

Al benden de o kadar, ıspanağı 10 su yıkayacağıma 3 çeşit yemek yapmayı tercih ederim :) zaten bereketsiz,minicik bişey kalıyo :)

katılıyorum çekirdek

canım elma şekerlerının fotosunu cekmemsıtım ne yazık kı

ama yakınalrda yaparsam süsler çekerim senın ıcın :)

bişey olmaz canım bu akşam halledıverırsın :)

InsAllah bol olur sütüm kiminin olmuyo gercekten... Iste ilk cocukta böyle bilincsiz oluyo insan :) herseyi evham yapiyosun...

Hep acabalar oluyo... Sagol canim icimi rahatlattin :) bide morallede alakasi var bu süt olayinin sanirim...
kesinlikle stres ve üzüntü sütü azaltıyo.bide sütüm azmı,niye az,acaba yetiyomu gibi kaygılarda azaltıyo..

cnm gecmiş olsun Allah şifa versin.

günaydın kızlar ben hastayım farenjitim azdı yine aman kendinize çok dikkat edin tam hastalık havası var...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…