2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353

arkadaşım gecen günde yazdım iltihap varsa antibiyotiksiz gecmez acile git diye.ama sanırım yazdın tekrar dönüp okumadın
yazdıgına göre ogünden bugüne hastalıgın ilerlemiş antibiyotik kullanmadıgın için
doktorun kullan dediyse kullanmalısın.yazdıgın antibiyotigin hamilelik katagorisi B imiş.yani kullanmanın zararı yok
cogumuzun şuan kullandıgı kalsiyum ve magnezyum ilaclarınında hamiellik katogorisi B dir.

sana tavsiyem hemen antibiyotige başla zamanında içmeye özen göster.akabinde bol su iç
öksürügün balgamlı öksürük ise öksürük şurubu yerine balgam sökücü verseymiş doktorun keşke
öksürük şuruplarının hiç bir faydası yok.avrupada bu şuruplar kullanılmıyor amerikadada marketlerde satılan bi şurup
balgamlı öksürügün varsa öksürükle balgamı atmalısın ki cigerelrine inmesin.bunun içinde balgam sökücü cok ii oluyor aslında

Son düzenleme:

amin canım ayşeye özel mesaj yazayım bu sayfaya bak diye genelde atlamaz ama gözünden kaçmasın bu akşam işi vardı girmeyebilir ama yarın muhakkak cevaplar sorunu
canım Rabbim inşallah acını azaltır ve kucağını doldurur ama ben ikinci bebekte gelişmedi denilince tıp fak gitmiştim ve bu bebişin yaşadığını ögrenmiştim ozaman doktor buna bişey olursa 3cüyü beklemicez araştırıcaz dedi mucizem devam ediyor buhaftalara geldi inşallah kucağımada inşallah bi mucizede senin kucağına gelir ve üzüntülerin son bulur

amin inş
sanada cok gecmiş olsun üzüldüm (
inşallah düşüklerinin sebebi bulunur ve önlemi alınarak bebegine kavuşursun.

merak etme oglun dogunca o cocugu dövemesede ısırmasıyla onu dövmüş kadar olur
benim yigenim 1 yaşında ve 4 yaşındaki kızım ondan köşe bucak kacıyor.cünkü yakaladıgı zaman felaket ısırıyor.biz bile cok temkinli ,korkarak yaklaşıyoruz ona :)

bizim babiş gelir mamalarımızı hazırlayalım sizede iyi akşamlar tatlı rüyalar biz rüya göremiyoruz hele oğluşumla ilgili hiç yok aman az rüya görünce rüyalardan korkarım zaten ama güzel güzel bebişlerini görenler görsün meleklerini

vilma 8 canım senin bi sorun vardı diye hatırlıyorum düzeldimi eger doğru hatırlıyorsam inşallah ayrıntılın temiz çıkmıştır

tontirik kız bilgilendir bizi şu tuzu geçen görmüştük markette önemsememiştim bakayım bende enazından yemeklere kullanmasam da salatalara dökeyim

canım allah razı olsun sizden içtim valla napim allaha emanet artık yavrum.... öldüm kustum şimdi nefessiz kaldım. benim akut faranjitim var .... kuru öksürük. balgama çevirmesi için verdi bu şurubu .... inşallah bişey olmaz ((

Sevtaporhan doktorun yazdıgı öksürük şurubu olan levoprontun prospektesünü okudum ve kesinlikle kullanmanı taviye etmiyorum
D katogorisi hamilelikte bebekte hasar oluşturabilcek riski temsil eder bilgin olsun.yinede tercih senin.doktorun da bildigi bişi vardır muhakkak.

kopy yapıyorum:Gebelik kategorisi D'dir.
Levodropropizin'in gebelik ve/veya fetus/yeni doğan üzerinde zararlı farmakolojik etkileri bulunmaktadır. LEVOPRONT gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Son düzenleme:

herseyin cok iyi olmasina cokkkk sevindim canim benimm..kilonda cokkk iiy evet 6 aydan sonra aliniyor ama dikkat edersen cokta alinmiyor canim..insan kalbatislarini duyanca bir tuhaf oluyor degilmicok güzel bir duygu allahim herkeze ama herkeze yasatsin kimsenin evi cocuksuz kalmasin kurban oldugum allahim...amin insallahhh..

cANIM İÇTİM BİLE (((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
YA ama 2 tane kadın doğumcuya sordum hem kendi dr uma hem arkadaşımdan rica ettim kendi kadın doğumcusuna sordu ikisi de iç dedi... allahım napcam ben yaaaaa... (((((( içmesem mi ki sadece antibiyotikle geçer mi????

slm canim allahim nasip etsin insallahhh misss gibi dagitirsin canim benimmm..elma sekerine bayilirim buda iyi fikirmis...elma sekerlerin resmi varmi aysecim ben bir görsem nasil olmus süslemissin canim..masallahh sana hamarat arkaasim kendine iiyi bak canim bebisedee..

tontirik kız bilgilendir bizi şu tuzu geçen görmüştük markette önemsememiştim bakayım bende enazından yemeklere kullanmasam da salatalara dökeyim

yemekelre niye kullanmıcan bacım.sofra tuzları tuz olmaktan cıkmış direkt kimyasal onlar.sen al himaliya tuzunu herşekilde kullan
hatta şu sole hazırlama olayı var netten bakabilriisn tarifine.o soleden 1 çay kaşıgı bardaga koy üzerini suyla tamamla iç.ödem mödem kalmaz vucudunda.
hemde bebegin gelişimi içinde cok iyi olur.

allahim saglikla sihatle sagsaglim kazasiz belasiz kucagina almayi nasip etsin kurban oldugum allahimmm insallahh aminn..allahim herkeze yasatsin insalllhhh..dualarim senile canim allaha emanettt insallahh..

gecen sene urfada görev yaparken bı kahveyle tanıstım adı çitlenbık kahvesı yada menengiç dıyede gecıyor.balçık gıbı tadı yesıl fıstık tadında tamamen dogal bı kahve .aktarlarda satılıyor.akcıgerı tamamen yenıleyebılen ıcınde e vıtamını bolca olan bı kahve sütle karıstırıp ıcıyorum delı gıbı balgam söktürüp öksürügu hemen kesıyor.malum önümüz kış ve hamılelıkle beraber ıkıde bır antıbıyotık pek ıyı bı durum degıl.ben bu kahveyı 1 yıldır ıcıyorum süper faydasını gördum hamılelıkte kulanımı hakkında bı fıkrım yok ama antıbıyotıkten daha zararlı oldugunu sanmıyorum.gunde bı bardak sütle ıcınce turp gıbı oluyorsun.tadı da muhtesem en azından ben sevıyorum...

cnm doktorlara güveniyorsan sorun yok.tercih senin ben sadece bildigimi paylaştım
ben kendi adıma hamilelik katogorisi D olan bi ilacı ne olursa olsun kullanmazdım.heleki öksürük şurubunu
avrupada bu şuruplar şurup olarak bile kabul edilmiyor, bakkallarda satılıyor ,hiçbir kurum ve sigorta şirketi bunların parasını ödemiyor
internette bi cok bilgiye ulaşabilirisn konuyla ilgili

sevtaporhan kuru öksürüge en iyi gelen bitkisel şey karaturp kürüdür.
nasıl yapılacagı nette yazıyor.karaturp bulabilirsen mutlaka dene bunu.

Daha çok yurdun doğusunda yetişen menengiçten yapılan kahve, bünyesinde birçok vitamin ve mineral bulunduruyor. Kafeinsiz bu kahve, aynı zamanda kanser ve yaşlanmaya karşı da vücudu koruyor...
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahrettin Göğüş, Türkiye'nin batı, güney ve güneydoğu kesimlerinde daha çok dağlık ve kırsal alanlarda doğal olarak yetişen menengiç meyvesininden (yabani fıstık) elde edilen kahvenin, insan sağlığı için yararlı olduğunu ve kafein içermediğini söyledi.

Prof. Dr. Fahrettin Göğüş, yaptığı açıklamada, menengiç kahvesinin bileşiminde E ve B vitaminleri ile sodyum, potasyum, fosfor, kalsiyum, demir, magnezyum, çinko, bakır, mangan, selenyum, kadminyum gibi önemli mineral ve elementler bulunduğunu, aynı zamanda protein, yağ, besinsel lif, doymamış yağ asitleri ve mineral maddeler açısından da son derece faydalı bitki olduğuna dikkati çekti.

Menengicin, Türkiye'nin Güney Doğu Anadolu, İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesi'nin dağlık kırsal kesimlerinde ekimi yapılmadan ekolojik olarak yetiştiğini ifade eden Göğüş, ''Latincede 'Pistacia Terebinthus' diye anılan ve yüzde 100 doğal olan kahve türüdür. Menengiç, Antep fıstığının yakın bir akrabasıdır. Dünyanın değişik yerlerinde menengiç ağacının farklı organlarından çok yönlü yararlanılmaktadır. Menengiç kahvesi sağlık için yararlı bir kahve ve daha da önemlisi kafein içermeyen kahve türüdür'' diye konuştu.

Egzama, Astım, İshale de İyi Geliyor
Botanikçi Herbalist İlhan Aslanyürek ise çerez ve şekerleme endüstrisinde de kullanılan menengicin halk arasında egzema, astım, ishal, sarılık, mide ağrısı gibi sağlık sorunlarının tedavisinde de kullanıldığını belirtti.

Günümüzde en yaygın kahve türü olarak karşımıza çıkan menengiç kahvesinin nefes darlığı, solunum yolları, ses teli, hazım problemleri gibi pek çok hastalığın tedavisinde etkin olarak kullanıldığını anlatan Arslanyürek, şu bilgileri verdi:

Kansere ve Yaşlanmaya Karşı Koruyucu
''Menengiç kahvesinin faydalarına baktığımızda kronik mide rahatsızlıklarını ve midedeki ağrıları geçirir. Akciğer iltihaplarını temizler. Menengiçin septik özelliği vardır. Nefes darlığına, bronşite, balgama, öksürüğe karşı faydalıdır. Ses tellerine iyi gelir. Yaraların iyileşmesini hızlandırır. Ayak terlemelerini keser. Ağız kokusunu giderir. Saçların daha canlı ve gür olmasını sağlar. İdrar söktürür ve böbrek kumların dökülmesini sağlar. Böbrek ve safra kesesi taşlarını düşürür. İnce bağırsakta glikoz emilimini azaltır ve kan şekerinin yükselmesini önler. Vücudun her alanındaki kan akışını hızlandırır. Kalbi kuvvetlendirir. Beden ve zihni kuvvetlendirir. B,C,E vitaminleri bakamından zengindir. Ağız salyasının kesilmesini sağlar. Dalak için yararlıdır. Türk kahvesine göre daha yumuşak bir tada sahip olan menengiç kahvesinin, antioksidan ve fenolik bileşenleri sayesinde vücudu kansere ve yaşlanmaya karşı koruyucu etkiye sahiptir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…