Geçmiş olsun canım bebişinin de kilosu çok güzel maşallah tansiyon dengeleyici yiyecekler öneririm sana sebze ağırlıklı beslenme yani az kaldı sabredelim biraz daha umarım sağlıklı bi şekilde bebeğini kucağına alırsınbiz geldikkk
şeker sonuçlarıma normal dediler
ayrıntılı ultrosona girdim tekrar geçenkinde bulunan çeltik risk vardı onun kontrolu için tansiyonumu her hafata düzenli ölçtürüp not almam gerekliymiş düşme çıkma durumunda hemen doktora gitmem lazımmış erken doğum riski olabilirmiş şuanda görünürde 17 ocakla 20 ocak arası normaliymiş ama tansiyon takip edilmeliymiş 790 gram olmuş tatlı yeme hamur işi yeme sütü yoğurdu bol ye ama yemeğin arkasına yeme ara öğün ye dediler kilo almamalıymışım
cnm bak ne güzel herşey yolunda bebeğinşe birlikte tadavi olucaksın sağsağlim alıcaksın kucağına gerisi boş cnm hep güzel haberlerle gel inşallah dualrımız seninle :)))kızlar veda yazıma yaptığınız yorumları okudum hepiniz çok tatlısınız desteğinizi kalbimde hissediyorum, bazıları sitem etmiş veda ediyorum diye ama beni neyin beklediğini bilmediğimden veda dedim, zira o günden beri koşturuyoruz ve daha tedaviye başlamadık tedavi süresi içinde yazabilir miyim bilmiyorum zaten ne kadar süreceği de belli değil....
hastalığımın adı : invaziv duktal karsinom imiş
en yaygın olan meme kanseri türü, ama invaziv agresif, saldırgan, yayılımcı anlamına geliyor
yani tümör hızlı ilerliyor ve ciğere kemiklere sıçrama riski var, hızlı ilerlemesinin bir sebebi de hamile olmam yoğun hormon salınımı hastalığın 5 senede kat edeceği yolu 2 ayda kat etmesine sebep olmuş, tabii bunda yoğun stres ve üzüntünün de payı vardır diye düşünülüyor...
bazı genel cerrahlar " bu memeden sana hayır gelmez patlamaya hazır bir bomba, hemen kesip atılması lazım, yoksa sıçrar" dediler, çok üzüldüm mememi kaybedeceğime mi yanayım, hamilelikte genel anestezi alacağıma mı yoksa bebeği 32. haftada alacaklarına mı bilemedim. Cerrahlar bebeği düşünmüyor zaten kimisi alınmasından yana kimisi yaşarsa yaşar düşüncesinde "çocuğu değil önce kendi canını düşün" dediler ama işte o da bir can nasıl düşünmezsin ki...
ama sonra bize dediler ki "senin durumun çok komplike ve bu sorunla başa çıkabilecek 2 dr var biri prof. dr Abdullah İğci diğeri prof. dr. Mahmut Müslümanoğlu
İkisi ile de görüştük Abdullah hoca dedi ki "ameliyat sonra acil hemen bugün yarın kemoterapi alman lazım hiç vakit kaybetme başka da çaren yok, doğuma kadar 3-4 defa kemoterapi alırsın bebek 36-37. haftada alınır bir ay sonra tekrar kemoterapi, doğundan 3 ay sonra da ameliyat" dedi, ben sordum "bebeğe zarar vermez mi" diye, "olmaz, ol-maz"dedi,tabi Allah a emanet! bizi hemen bir onkoloji prof. gönderdi (Adnan Aydıner) o da hemen kemoterapiye başlayalım dedi, kemoterapileri Çapa Onkoloji de alacağım en iyisi orasıymış hocalar da zaten hep Çapa lı...
ben biraz rahatladım en azından hemen ameliyat masasına yatmayacak oluşum ve bebeğe gelişimi için biraz daha süre tanınması içime su serpti.
Ama hemen harekete geçmeden önce bir dr a daha gidelim dedik ve esas bana teşhis koyan hoca hanımın "hocamız" dediği Mahmut hocaya da gittik, adam öyle nam salmışki bizi Trabzondan doktor bulduk diye arayanlar onun ismini veriyor, metrobüste bir kız konuşmalarımıza şahit oldu "benim annem de ablam da kanser di Mahmut Bey iyileştirdi" dedi, en son kadın doğum doktorum "benim çok yakınım akciğer kanseri idi Mahmut Bey kurtardı, Mahmut Bey ne derse biz onu yapalım" diyince ben Mahmut Hoca da karar kıldım ve ona gittim ptesi
o da muayene etti dedi ki meme Mr ı çekilsin ne kadar yayılmış görelim ona göre konuşuruz ama kemoterapi ile başlar tümörü küçültür sonra alırız" dedi
yani iki hoca da aynı şeyleri söyleyince rahatladık. Arkadaşım var doktor Gazi Üniversitesinde o da dedi ki "son yurtdışı litaratürleri önce kemoterapiyi öneriyor tümörü hemen almak yerine" dedi. Kemoterapi ilaçları çok gelişmiş bebeğe zarar vermiyormuş sadece tümöre yapışıyorlarmış ama dozu ayarlamak çok önemli o yüzden en iyi onkologla çalışmak gerekiyor...
salı sabah 5 te ilaçlı meme MR ı çekildi, ilaçlı olmalıymış ilaç tümöre yapışıp daha parlak görünmesini sağlarmış ama ilaç biraz tehlikeli (dotarem) sanırım radyoaktifler içeriyormuş, bana bir kağıt imzalattılar "ilacın zararları anlatıldı, kabul ediyorum" diye. tabi beni telaş aldı, sabah 5 te girdik MR a 7 ye kadar sürdü önce meme sonra tüm kemikler tek tek çekildi ama ben öldüm öldüm dirildim tak tak küt küt tar tar... kabus gibi yüz üstü yattım kaç defa, kalbim küt küt bebeğim korktu küstü bana 1 gün hiç kıpırdamadı, bir de üstüne hastane de idrar yolları enfeksiyonu kaptım ne sancı ne sancı neyse doktoru aradık bir antibiyotik verdi şimdi iyiyim, evdeyim...
tüm sonuçlarım cuma günü çıkacak inşallah o zaman da yol haritamız belli olacak ve umuyorum hayatımız normale dönecek, kemoterapi zormuş bulantı iştahsızlık bağışıklık sisteminde zayıflık, saç dökülmesi yaparmış ve bebeğimi hiç emziremeyeceğim mamayla beslenecek yavrum sütümü keseceklermiş, ama sağ salim doğsun bu yaşadıklarımdan tedavilerden zarar görmeden dünyaya gözlerini açşın başka bir şey istemem, günahsız meleğim şimdiden annesinin hastalığından ruhsal durumundan etkileniyor, ne büyük haksızlık Ya Rabbim sabır ver bize kuvvet ver!
şimdilik böyle kızlar ara ara yazmaya çalışırım, sizlere de tavsiyem oranızda buranızda garip bir şey farkederseniz ihmal etmeyin hatta sadece ultrason çektirmeyin biyopsi yaptırın çünkü hailelik her şeyi hızlandırıyor, öpüyorum hepinizi, bunları paylaşmak benim için çok zor yazarken ağlıyorum ama dualarınızı eksik etmeyin, buna ihtiyacımız var...
ben de kıyafet koycam kız kutuları body kutusu battanıye kutusu pijama kutusu vs die
ayrııcam dolabına da askıya asılcak gıysılerını ve ayakkabıalrını koyucam öle düşünüyorum bakalım :)
ıns canım hersey yolundadır ve alırsınzı odanızı :)
Bence komidin lazım canım ya. Ne bileyim birşeyler koymaya...
Tuğba bu şifoniyer nerede??? Ben ikeayı da düşünüyorum ama şifoniyeri yok diye vazgeçmiştim... Eğer varsa alalım
yaaa dolap sankş daha kullnışlı geldi ama bilmiyorum yaaa haftasonu gidince iyice bakıcam :))tubaemrah
bence gardolap alma cekmeceli sifonyer al 5-6 buyuk cekmece olsun inanki daha cok isine yarar
dolap alicam diyorsan 2 kapili bile yetiyor canim tabi sifonyer sart.
komidin degilde şifonyer alsan daha ii olur.yani biraz yüksek olsun.ufak komidinler bebek için tehlikeli.yürümeye başladıklarında kafalarını carpıyorlar köşelerine.
ayrıca takım güzelmiş güle güle kullnın şimdiden
fiyatlarıda cok cazip
kızlar veda yazıma yaptığınız yorumları okudum hepiniz çok tatlısınız desteğinizi kalbimde hissediyorum, bazıları sitem etmiş veda ediyorum diye ama beni neyin beklediğini bilmediğimden veda dedim, zira o günden beri koşturuyoruz ve daha tedaviye başlamadık tedavi süresi içinde yazabilir miyim bilmiyorum zaten ne kadar süreceği de belli değil....
en yaygın olan meme kanseri türü, ama invaziv agresif, saldırgan, yayılımcı anlamına geliyor
yani tümör hızlı ilerliyor ve ciğere kemiklere sıçrama riski var, hızlı ilerlemesinin bir sebebi de hamile olmam yoğun hormon salınımı hastalığın 5 senede kat edeceği yolu 2 ayda kat etmesine sebep olmuş, tabii bunda yoğun stres ve üzüntünün de payı vardır diye düşünülüyor...
bazı genel cerrahlar " bu memeden sana hayır gelmez patlamaya hazır bir bomba, hemen kesip atılması lazım, yoksa sıçrar" dediler, çok üzüldüm mememi kaybedeceğime mi yanayım, hamilelikte genel anestezi alacağıma mı yoksa bebeği 32. haftada alacaklarına mı bilemedim. Cerrahlar bebeği düşünmüyor zaten kimisi alınmasından yana kimisi yaşarsa yaşar düşüncesinde "çocuğu değil önce kendi canını düşün" dediler ama işte o da bir can nasıl düşünmezsin ki...
ama sonra bize dediler ki "senin durumun çok komplike ve bu sorunla başa çıkabilecek 2 dr var biri prof. dr Abdullah İğci diğeri prof. dr. Mahmut Müslümanoğlu
İkisi ile de görüştük Abdullah hoca dedi ki "ameliyat sonra acil hemen bugün yarın kemoterapi alman lazım hiç vakit kaybetme başka da çaren yok, doğuma kadar 3-4 defa kemoterapi alırsın bebek 36-37. haftada alınır bir ay sonra tekrar kemoterapi, doğundan 3 ay sonra da ameliyat" dedi, ben sordum "bebeğe zarar vermez mi" diye, "olmaz, ol-maz"dedi,tabi Allah a emanet! bizi hemen bir onkoloji prof. gönderdi (Adnan Aydıner) o da hemen kemoterapiye başlayalım dedi, kemoterapileri Çapa Onkoloji de alacağım en iyisi orasıymış hocalar da zaten hep Çapa lı...
ben biraz rahatladım en azından hemen ameliyat masasına yatmayacak oluşum ve bebeğe gelişimi için biraz daha süre tanınması içime su serpti.
Ama hemen harekete geçmeden önce bir dr a daha gidelim dedik ve esas bana teşhis koyan hoca hanımın "hocamız" dediği Mahmut hocaya da gittik, adam öyle nam salmışki bizi Trabzondan doktor bulduk diye arayanlar onun ismini veriyor, metrobüste bir kız konuşmalarımıza şahit oldu "benim annem de ablam da kanser di Mahmut Bey iyileştirdi" dedi, en son kadın doğum doktorum "benim çok yakınım akciğer kanseri idi Mahmut Bey kurtardı, Mahmut Bey ne derse biz onu yapalım" diyince ben Mahmut Hoca da karar kıldım ve ona gittim ptesi
o da muayene etti dedi ki meme Mr ı çekilsin ne kadar yayılmış görelim ona göre konuşuruz ama kemoterapi ile başlar tümörü küçültür sonra alırız" dedi
yani iki hoca da aynı şeyleri söyleyince rahatladık. Arkadaşım var doktor Gazi Üniversitesinde o da dedi ki "son yurtdışı litaratürleri önce kemoterapiyi öneriyor tümörü hemen almak yerine" dedi. Kemoterapi ilaçları çok gelişmiş bebeğe zarar vermiyormuş sadece tümöre yapışıyorlarmış ama dozu ayarlamak çok önemli o yüzden en iyi onkologla çalışmak gerekiyor...
salı sabah 5 te ilaçlı meme MR ı çekildi, ilaçlı olmalıymış ilaç tümöre yapışıp daha parlak görünmesini sağlarmış ama ilaç biraz tehlikeli (dotarem) sanırım radyoaktifler içeriyormuş, bana bir kağıt imzalattılar "ilacın zararları anlatıldı, kabul ediyorum" diye. tabi beni telaş aldı, sabah 5 te girdik MR a 7 ye kadar sürdü önce meme sonra tüm kemikler tek tek çekildi ama ben öldüm öldüm dirildim tak tak küt küt tar tar... kabus gibi yüz üstü yattım kaç defa, kalbim küt küt bebeğim korktu küstü bana 1 gün hiç kıpırdamadı, bir de üstüne hastane de idrar yolları enfeksiyonu kaptım ne sancı ne sancı neyse doktoru aradık bir antibiyotik verdi şimdi iyiyim, evdeyim...
tüm sonuçlarım cuma günü çıkacak inşallah o zaman da yol haritamız belli olacak ve umuyorum hayatımız normale dönecek, kemoterapi zormuş bulantı iştahsızlık bağışıklık sisteminde zayıflık, saç dökülmesi yaparmış ve bebeğimi hiç emziremeyeceğim mamayla beslenecek yavrum sütümü keseceklermiş, ama sağ salim doğsun bu yaşadıklarımdan tedavilerden zarar görmeden dünyaya gözlerini açşın başka bir şey istemem, günahsız meleğim şimdiden annesinin hastalığından ruhsal durumundan etkileniyor, ne büyük haksızlık Ya Rabbim sabır ver bize kuvvet ver!
şimdilik böyle kızlar ara ara yazmaya çalışırım, sizlere de tavsiyem oranızda buranızda garip bir şey farkederseniz ihmal etmeyin hatta sadece ultrason çektirmeyin biyopsi yaptırın çünkü hailelik her şeyi hızlandırıyor, öpüyorum hepinizi, bunları paylaşmak benim için çok zor yazarken ağlıyorum ama dualarınızı eksik etmeyin, buna ihtiyacımız var...
Merhaba arkadaşlar nabersiniz
Size yeni bitirdiğim yelekve patiği takdim edeyim...
Eki Görüntüle 523973
Eki Görüntüle 523973
slm arkadaşlar.32.haftada doğum iznine ayrılmayı düşünen varmı.yada çalışabilirlik raporumu alıcaksınız.ayrıca çalışabilirlik raporu alırsak 37.haftadamı izine ayrılmak durumundayız.bide dogum izni 6 aya çıkıcaktı meclis açıldı fakat bununla ilglili herhangi bir görüşme yok sanırım
Kızlar kasıklarımda karnımda ağrı vardı ya, doktora gittim geldim, doğum bulgusu olabilir NST'ye alalım seni dedi, yemin ederim kan ter içinde kaldım,ömrümden ömür gitti.
Sonra ultrasonda baktı, doğum bulgusu yok, idrar tahlili yapalım dedi.
Çok az enfeksiyon çıktı ama antibiyotik vermedi. bol bol portakal suyu içeceksin dedi.
Azıcık enfeksiyonla bu kadar ağrı olur mu onu da bilmiyorum ya. kafam karıştı.
Ağrı şiddetlenirse cepten ulaş bana dedi.
annem mi bakacak bebeğine?ne yazık ki yok öyle bir imkanım yeni ev aldık kredimiz çok yüksek.allahtan araya yaz tatili girecek senyede sabahçıyım bebeğim uyanana kadar gitmiş olurum eve onunla tüm gün zaman geçiririm.
selam kızlar.bugün 4d usg ye gırdım ama bi halta benzemıyordu hastanede sinir bastı sıyah beyaz verdiler resimleri.renkli kartuş bitmiş falan dedıler halbukı gecen haftada bı bayana aynı seyı söyledıler o kadar para verıyorsun sacma sapan bahaneler.neyse 1 haftada oglum 750 den 930 grama cıkmıs şaşırdım.artık hızla kilo alıcak sende alacaksın dedı içim açıldı:)görebıldıgım kadarıyla babasına benzettım:)en azından agız dudak şeklı.uyuyordu bı poz vermedı somurtmuş yatıyo öle:)sıramı beklerken dıger bebeklerı mıncıkladım cok tatlılardı ya boğum boğum tombik:)doğumun büyük ıhtımal 5 ocak dedı doktor 22 ocaktan baya erkene kaydı yani.ben yılbaşında doğuracagımı hıssedıyorum nedense:)
çekirdekkk geçmiş olsun korkma dogurmıcan daha var:)bende de enfeksıyon cıktı kasık agrısı yapıyor merak etme .boool bool su içmen lazım ki geçsin.ayaklarını da sıcak tut.ve donlarını da ütülenmen gerekıyor.bana öle dedı doktor.
bu arada linkteki yataktan almayı düşüneniniz ( ay takıldım bu kelimeyede doğru mu yanlış mı diye haha TDK lığım tuttu yine ) var mııı ?
Hepsi Anneden | Bebek Yatakları
Sitedeki ürünler de ne pahalı anacım, ben bir bebek çantasına 200 Tl bir bebek arabasına 2500 Tl vereceğime o parayı bankaya koyar bebeğimin geleceğine yatırım yaparım ayol :)))
ay anam öldüümmm yorgunluktan:120: sabah 11de başladık sadece oturma odası ve yatak odasını boyayabildi eşim.daha yatak odasında badana yapıp duruyo ,kıyamıyorumda ...ama dedim ben kadını lafı dinlemedi..çok güveniyo ya kendine..bidaha tek başına işe kalkışmaz heralde..annemde geldi yardıma sağolsun biten yerleri sildi süpürdü bende yemek yaptım arada kalorifer peteklerini sildim ama sanki ben yaptım badanayı sırt ağrısından ölücem..kayınvaldemde sağolsun ikidebir arayıp oğlunu kayırdı kıyamıyorum napıyo diyo ,bukadarda olmaz.nasıl sinir oluyo eşim annesinin hareketlerine güvenmiyo bana bikere ve çocuğum olucak hala çocuk gibi davranıyo diyo..ya işmi yapcaz bu kadınlamı uğrascaz anlamadım.nefret ediyorum kendisinden...bütün gün taciz etti resmen..Allahım sabır versin bana..daha bunklar neki bi çocuğum olsun karışmadığı şey kalmıycak bende defedicem o olucak,yeter valla artık
ayyy, off ya. 2. doz tetonoz aşımı oldum bugün. 1. de bu kadar ağrım olmamıştı. Yapan hemşirenin eli mi el değildi anlamadım valla ya.Vurur vurmaz yandı. Sizde de 2. doz aşılarda böyle olan var mı?
kızlarr günaydın Allaha nasip ederde cumartesigünü kontrolde herşey yolunda giderse pazar günü bebeğimizin odasını alıcaz :))
ıkea dan hansvik serisi bu iki ürünü alıcaz ama yanına şifonyer yada komidin almalımıyım ???
Eki Görüntüle 523725 Eki Görüntüle 523726
kızlar günaydın dün doktordaydım bebişim maşallahı vardı utanmaz bu sefer her tarafını gösterdi 780 gr olmuş benim kuzum ama bi sorun var şeker 148 çıkı 50lilikte haftaya 100lük yapılcak doktor ondada kötü çıkarsa insilün tedavisi olcak dedi canım sıkıldı poğaça börek makarna pilav yasak normelde tatlıyı sevmem ama bunlar yükseltiyomuş şekeri genede buna şükür
günaydın kızlar nasılız bugün rahatsızlığı olanlara geçmiş olsun Rabbim sizleri sıkıntılardan biran önce kurtarsın tabi beni de faranjitim hala geçmedi dün sağlık ocağına gittim doktor antibiyotik verdi ve mecbur kullanmak zorundayım neyseki bebeğimin kalbini dinledim de rahatladım yoksa kullanamazdım galiba herkese güzel bir gün diliyorum....
herkese hayırlı günler.inşallah herkes iyidir.bebişimle ben iyiyiz çok şükür.dikişlerimin acısıda azaldı bu hafta biraz.doktor karnın büyüdükçe artar ağrı demişti oysaki.inşallah artmaz.8 kilo aldım.bi 8 daha alırım heralde.sabah eşimi isviçreye gönderdik.ordanda fransaya geçicekler.sağ salim gider gelir inş.1 hafta yanlızız çocuklarım ve ben.
cnm gardolap yerine ben olsam şifonyer ile alt açma mobilyası var hensvik grubunun onu alırım ,sen bilirsin yinede ama şifonyer lazım olurkızlarr günaydın Allaha nasip ederde cumartesigünü kontrolde herşey yolunda giderse pazar günü bebeğimizin odasını alıcaz :))
ıkea dan hansvik serisi bu iki ürünü alıcaz ama yanına şifonyer yada komidin almalımıyım ???
Eki Görüntüle 523725 Eki Görüntüle 523726
cnm benim yaşadığın sitresi azbuçuk anlayabiliyorum zor bi süreç babamda kanserle çok uğraştı ama akciğer kanseriydi hastaneye getir götür çok uğraştık.ama senin hastalığının tedavis daha olumlu sonuçlar veriyo gözlerimle gördüm hamile kadınlarda kemoterapi gördü hep.bebeğin erken alınırsa prematüre olur ama öncelikle sen önemlisin prematüre bebekler yaşıyor artık korkma tatlım.atlatıcaksın dualarımız seninle.moral en önemli unsur bu hastalıkta..atlatıcaksın cnm Allah yardımcın olsun.rabbim seni bebeğine eşine ve ailene bağışlasınkızlar veda yazıma yaptığınız yorumları okudum hepiniz çok tatlısınız desteğinizi kalbimde hissediyorum, bazıları sitem etmiş veda ediyorum diye ama beni neyin beklediğini bilmediğimden veda dedim, zira o günden beri koşturuyoruz ve daha tedaviye başlamadık tedavi süresi içinde yazabilir miyim bilmiyorum zaten ne kadar süreceği de belli değil....
Ya bir arkadaşımız ikea ya kalitesiz demiş. Tüh
Bende onda karar kılmıştım. Ama yaşadığımız şehirde ikea yok. Kargoyla getirtecektim...
ben iyyim yaprakcım sen nasılsın... maşallah sen otomatiğe bağlamış gibisin ya bu ne sürat
rengine bayıldım ben harikaa.. güle güle sağlıklı günlerde giysin inşallah kızın :)))
Eki Görüntüle 523973
Eki Görüntüle 523973
orkidecim nasılsın, görüşemiyoruz
yaprak maşallah hızına yetişemiyorum ,fabrika gibisin
güle güle giysin kızın
epey yelek oldu dimi.örgüden tulum filanda cok şeker olur.dışarı cıkarken sıcacık tutar
masallh yaprakcim:) hizina yetisemiyoruz. kiskandim valla:)
herkese gunaydınn
canım ben kızımda dogduundan beri hep sebamed kullandım ve bi sıkıntı yasamadım. bu minnosta da sebamed kullanicam (sampuan, pisik kremi, vucut losyonu)
Ben de bi ikliyi âlmayi dusunuyorum. Tek sorun besigin sallanmamasi acaba bebek icun sallanmasi gereklimidir ki.e-bebekteydi sanirim yine bu tarz besigin ayaklarina monte bir parca daha vardi sallanmasi icin. Zaten 5 6 ayliktan sonra sallamaya pek ihtiyacta olmayacak sanirim ama kararsiz kaldim. Bir de kalitsi ve dayaniklikigi yuzunden qcunku esime bbakikirsa o besik 2belki 3 bebis buyutecek 2ser seneden :)))))
Günyadın güZel anneler nasılsınız biz kızımla kahvaltı yapıyoruz öğleden sonra babişimiz gelcek saglıkocagına götürcek bizi ikinci doz tetenoz vuruncam bir hafta geçti ama gidemedim bi türlüuımarım çok acımaz
günaydın ayşecim nasılsın ikeanın kataloğda bulunan mama sandalyesi hakkında ne düşünüyorsun birebir gördün mü adanada ikea yok ben bakamadım almayı düşünüyorum da ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?