2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353

doğru söyluyosun canım ama bazı kısılerde nazarı diğerlerine göre daha cok cekıyorlar en ufak şey bile
nazar degmesıen sebep oluyo tabii kem gözlülerde cok vardır bişey dıyemıyorum :)

yıldızı düşük mü ne diolar onun ıcın....ben ne zaman eşimle özellıkle eşimin akrabalrını ziyarete gittiğimizde
veya eskişehıre gittiğimde nazar değer birisi okumadan ne agrım ne bulantım gecmez nedense halbukı sorsan
ne ben öle ahım şahım güzelim ne baska bişey yanı ona yormuyorum ama nedense bazıalrı en ufak nazarı çekıo

yaptıgım kurabıyeye bile nazar değmişti ya saçmalık gibi gelıcek yani bana hala inanılmaz gelio ama
bırebır yasadım ordan biliorm çok sevdiğim bi tarif var eskıden berı yaparım elimde laısmıstr bı ara
komşumuz yedı öve öve bitiremedı kurabıyedne bı daha yaptım tas gibi oldu bi daha yaptım gene tas yanı yıllardr yaptıgım
kurabıye olmuo hersey aynı neyse kayınvalıdem dediki nazar degmsıtır sen öle nıyetlen oku dedım anne olurmu öle ya
kurabıyeye nazar deger mı sen oku ya hersey duayla dedi ii dedım okudum yaptım oldu ya şaka gibi

Son düzenleme:

Allah kolaylık versin canım
Evet devam

evet ayşe bazı insanların yıldızı düşük olup nazardan cok etilenirler
bende nazarı cok cekerim.nazar degen birini okudugumda cok güzel nazar cıkartırım.esnemekten gözümden yaşlar su gibi akar ,benim yıldızım yüksek sanırım :))

canım öncelikle hayırlı doğumlar diliyorum hepinize.ben temmuz annesiyim.bebeğim 3 aylık oldu.Bir yerde 3 aylıkken odanızı ayrın yoksa sonra zorlanırsınız yazıyordu.bizim de bebek odamız var ama yatak odasına mini beşik aldık orda yatırıyorum ama onu kucağıma alıp uyumak kadar güzel birşey yok.sabah babamız gittiği zaman alıyorum yanıma birlikte uyuyoruz ve kesinlikle onu başka bir odada bırakıp yatamam.bakalım zaman ne gösterecek

selam güzel anneler :119:

sabahtan sağlık ocağına gittim tetenoz için,yarın nasıl ağrıyacak meraklardayım :)
bir güzel payladım
sağlık ocağını iki tüp kan aldılar herşeyi kontrol edicekler şindi

nasılsınız bir gün girmedim anammmmm sayfalar almış başını gitmiş
biz bugün ogluşumla gezmelere gittik ,allahım ne kadar yorulmuşuz .......
geçmişide okumadım inşallah herkezler iyidir.
dün ogluşum ablasından tekme yedi çocuk karnımda korktu yazık ablası okula gidince korka korka tekme atıyo
ablası okuldan geldi sessizleşti oglum yine
inşallah hiç bişey yoktur sert bir tekme deyildi ama oglum iiyidir inşaallah

maşallahh sanaa :) benım de , eşim öyledir

maşallah subhnallah diyim manevi yönü çok kuvvetli...ben geceleri çok korkuyordum ılk evlendıgımızde karanlıktan fln

okuyodum ama sakinleşemıyrodum eşim beni okurdu anında sakinleşirdim yani bazıları da öyle oluyo nazar okudumu nazarı da çıkartır...

herkes farklı bunun isimle çok alakalı oldugunu duymsutum ama ne derece doğru bilmiyorum

Çöp şişleri kurabiyeye hangi aşamada saplıyosun ? Sert değil mi kurabiiye nasıl giriyor :) pişirmeden mi yoksa ??
fikir benim de aklıma yattı :) tarifi bana da atar mısın özelden :)

Ben çöp şişli yapacaksam genelde fırında çıktığında yapıyorun işlemi. ama dikkatli batırmak lazım kurabiyeye en uygun zaman kurabiye sıcakken sonrada soğumaya bırakıyorum. tabi diğer arkadasların farklı teknikleri olabilir.

selam canım :) ohh iyi yapmışsın fırçalamayınca çalışmo bazısağlık ocakalrı eheueheu

ıns agrı yapmaz :) benım bu sefer bekeldıgım kadar cok agrı yapmadı ama yıne de agrımıstı :)

ah canımm evde kucuk cocuk olunca öle oluo ıste yengemınde oğlu hamıleyken karnıan tekme attıydı oluo öle :)

Allah bağışlasınn inş. biz de o günleri görürüz

cidden ne güzel bişeydir

su yatma olayinda hala terddutlerim var. bende ayri yatirmann iyi oldugunu duymustum 9 aylikken ayirdim kizimi
2-3 gece sikinti cektik sonra alsti tam rayina oturdu derken tr ye gittik e tabi duzeni bozuldu cocugun. biz yerlesik duzene gecemedigimiz icin boyle sorunlar oldu. tr ye her gittigimizde birlikte yattigimiz icin burayada gelince alisma sureci oluyor
geleli 2 ay oldu odasini yaptik yatagini yeniledik burda. ama o hala benimle yatmak istiyor.
uzulmesin diye bende cok ustune gidemiyorum cocukta sasirdi cunku bir oyle bir boyle
zaten bebegin dogmasina az kaldi .
ben bebekle onun odasina gecerim oda babasiyla yatr diye dusunuyorum cunku gece onlarin uyanmasini istemiyorum.
ama bu uygulama dogrumu hic bilmiyorum.
ama ilk zamanlar anneyle yatmasi gerektigini dusunuyorum 1 yila kadar.

Son düzenleme:

nasıl yani isimle alakalı?
senin eşin renkli gözlümüydü ?
genelde renkli gözlü insanlar nazarı güzel cıkartır derler.
yurtta kalırdım ünv okurken.hoca hanım derlerdi bana
başı , kıçı agrıyan bana gelirdi bi oku diye.okurdum bi nas ,felak ,ayetel kürsü rahatladık derlerdi.nefesim cok kuvvetlidir:))

ya şimdi herkez bebeğini kaç yaşına kadar nerde yatırıcak onu konuşuyor iyide ben ne yapıcam ?bebk odası yaparsam ,yatak odam çok küçülücekkk,ama yapmakta istiyorummm(((

ay-she facete kurabiye paylaşmışsın bacımmm,ben o kurabiyelere baktım ,herkezde ayrı bi tarif sana zahmet tarifini bana atıverrr,denicem bende becerirsem mevlüde falan yaparım ..
tugbaemrah bende bu c.tesi gidip ikeadan gardolap ve şifonyer alıcam ,belki karşılaşırız ,şimdi tekrar baktımda kitabına ikeanın zarif ve kibarr hantal değillll

canım benım oğlusumda 2 hafta önde doktorum ya erken döllenme yada iri bebek dedi.geri kalmasından ıyıdır.benım eşimde 5 kilo doğmuş oglum da tombik boğum boğum doğsun çook tatlı oluyorlar.25.haftamdayım oğlum 950 gram olmuş.ama 27 haftalıkk görunuyor.

Çöp şişleri kurabiyeye hangi aşamada saplıyosun ? Sert değil mi kurabiiye nasıl giriyor :) pişirmeden mi yoksa ??
fikir benim de aklıma yattı :) tarifi bana da atar mısın özelden :)

canım yazdııgnı daymoon un alıntısından gördüm kusura bakma sanırım gözümden kaçmış

ben henüz çiğken yani fırına atmadan saplıyorum...yalnız hamuru biraz kalın açman laızm yoksa

kurabıye kırılıyor veya cubuk tasımıyor kurabıyeyı :)

canım öyle yaptıgın zaman alt tarafında dökülme olmuyomu ? tabii tarife göre de değişir

bu bahsettiğin işlemi nişastalı bi kurabiyeye yapmak zor olur....ışıl sözer ve berna gürşen in butik pastacılık

kitabında resimli şekilde anlatılan gibi çiğken saplıyorum ben....

Allah bağışlasınn inş. biz de o günleri görürüz

cidden ne güzel bişeydir

İnş. canım ben de hamileyken hep öyle kalacağım gibi geliyordu ama şimdi hiç hamilelik yaşaamışım gibi.İnş. Rabbim hayırlısı ile sağlıkla bebeklerinizi kucağınıza almayı nasip etsin.

ben seve seve veririm face adresimi. Ben de face e bebişlerin poz poz resimlerinin koyulması taraftarı değilim ama o günler gelince ne yaparım bilemiyorum tabii :)))
Gerçi koyarsam da özel yaparım herkeşler görmesin oğğluşumu.

hehehe mahidevranın yaptırdığı baklavalar mı canım, Valla Afife Hatun öyle bir yedi ki benim de boğazımda koccaman bir yutkunma oldu. Ulen ne olur ne olmaz dedim yaladım avucumu hihihih.

ben de bir yerde okudum annesini emen, emzik almayan çocuklar anneylke aynı yatakta yatarmış ki bizim bir akrabımızın kızı aynen böyle. 2 yaşına geldi beşiğinde değil annesinin koynunda uyuyor. Yeni Emmeyi bıraktı anca anca ayrı yatıyormuş. Eltimin oğlu da 1,5 yaşında hala yatak odasında yatıyor ama yeri geldiğinde bir ay tatil boyunca oturma odasında park yatağında yattı. Ne yatağını ne de yerini aradı. Bu biraz da çocuğun huyuna suyuna bağlı siz ne yaparsanız yapın değiştiremiyorsunuz. İnşallah evlatlarımızın huyları sakin, munis olur da huzurlu huzurlu büyürler.

CAnım benim de yıldızım düşüktür. Biri maaşallah diyerek bile bir şey dese nazar değer, ya da yürürken birinin bana baktığını hissdersem falan anında tökezlerim. Hatta yine böyle düz yolda duruyorken iki dizimin üstüne kapaklanıp dizlerimi parçaladığım bile olmuştur yani. Apartmana girecekken kafayı kaldırdım anneme baktım, yan binadaki teyze de bana bakıyordu ben küt iki dizimin üstündeyim. Annemde anlayamadı kadın ne oldu diye bakınıp duruyor yukarıdan. Ben kendime de çok nazar değidiriim :))) Maaşallah şuram ağrımıyo derim hopppp ertesi gün ağrılar sızılar. Bir keresinde çocukken arkadaşıma kalmaya gittim ananaesine de çok iyi niyetli ağzı dualı bir kadın bana maaşallah deyip duruyor falan ertesi gün eve geldim yatak döşek yatıyorum, ne ateş ne bir şey sadece halsizlik kafa kalkmıyor. En sonunda babannem beni bir okudu. O günden beri kadın beni okumaktan korkar. Ağzı yırtılıyordu kadıncağızın esnemekten. Bir de nazar için okuyan kimsenin esnemesi daha farklı oluyor ( ya da babannemde öyle oluyor ) Ara sıra takılırım hadi oku beni diye, git başımdan der hemen ağzımı yırtamam senin için :)))
DErler ya annenin nazarı daha çok değermiş bebeğine diye ben herhalde tüm gün okurum çocuğu nazarımdan çatlamasın diye :))))

evet canım ismin hangi harfle başlıyosa değişiyomuş :) hoca analtmıştı galiba ordan duymsutum ama bahsedip gecmıstı

ayrıntısını bılmıyorum....yok eşim renkli gözlü değil canım ben de onu duydum ilk :) ama renkli gözlülerin güzel nazaraldıkalrını duymsutum eheueh

canım ben en ıyısı buraya yazayım herkes alsın tarifi :) evet o kurabiyeleri sipariş üzerine yapmsıtım :)

ya ay-she tarifi arkadaşlara hemencik atıver bacım ya ,ben haşerdim galiba kurabiyeye ((neyse konuyu kapatalım ,nazara gelelim
tarifi banada atarsın faceten ,benim değim şeker hamurundan olanalr bacım

canım kendi yatak başlığını atsan dolapla beşik sıgmazmı yatak başlığım hantal diye sığmadı demişsin ama

merhaba;bence sizin dolap odada kalsın,onun yanına bir tane de küçük bebek dolabı alabilirsin .sizin ve bebişin giyinme odası olur.sizin odaya da bir küçük beşik al ben olsam böyle yapardım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…