CAnım benim de yıldızım düşüktür. Biri maaşallah diyerek bile bir şey dese nazar değer, ya da yürürken birinin bana baktığını hissdersem falan anında tökezlerim. Hatta yine böyle düz yolda duruyorken iki dizimin üstüne kapaklanıp dizlerimi parçaladığım bile olmuştur yani. Apartmana girecekken kafayı kaldırdım anneme baktım, yan binadaki teyze de bana bakıyordu ben küt iki dizimin üstündeyim. Annemde anlayamadı kadın ne oldu diye bakınıp duruyor yukarıdan. Ben kendime de çok nazar değidiriim :))) Maaşallah şuram ağrımıyo derim hopppp ertesi gün ağrılar sızılar. Bir keresinde çocukken arkadaşıma kalmaya gittim ananaesine de çok iyi niyetli ağzı dualı bir kadın bana maaşallah deyip duruyor falan ertesi gün eve geldim yatak döşek yatıyorum, ne ateş ne bir şey sadece halsizlik kafa kalkmıyor. En sonunda babannem beni bir okudu. O günden beri kadın beni okumaktan korkar. Ağzı yırtılıyordu kadıncağızın esnemekten. Bir de nazar için okuyan kimsenin esnemesi daha farklı oluyor ( ya da babannemde öyle oluyor ) Ara sıra takılırım hadi oku beni diye, git başımdan der hemen ağzımı yırtamam senin için :)))
DErler ya annenin nazarı daha çok değermiş bebeğine diye ben herhalde tüm gün okurum çocuğu nazarımdan çatlamasın diye :))))
ya ay-she tarifi arkadaşlara hemencik atıver bacım ya ,ben haşerdim galiba kurabiyeye((neyse konuyu kapatalım ,nazara gelelim
tarifi banada atarsın faceten ,benim değim şeker hamurundan olanalr bacım
İnş. canım ben de hamileyken hep öyle kalacağım gibi geliyordu ama şimdi hiç hamilelik yaşaamışım gibi.İnş. Rabbim hayırlısı ile sağlıkla bebeklerinizi kucağınıza almayı nasip etsin.
doğru söyluyosun canım ama bazı kısılerde nazarı diğerlerine göre daha cok cekıyorlar en ufak şey bile
nazar degmesıen sebep oluyo tabii kem gözlülerde cok vardır bişey dıyemıyorum :)
yıldızı düşük mü ne diolar onun ıcın....ben ne zaman eşimle özellıkle eşimin akrabalrını ziyarete gittiğimizde
veya eskişehıre gittiğimde nazar değer birisi okumadan ne agrım ne bulantım gecmez nedense halbukı sorsan
ne ben öle ahım şahım güzelim ne baska bişey yanı ona yormuyorum ama nedense bazıalrı en ufak nazarı çekıo
yaptıgım kurabıyeye bile nazar değmişti ya saçmalık gibi gelıcek yani bana hala inanılmaz gelio ama
bırebır yasadım ordan biliorm çok sevdiğim bi tarif var eskıden berı yaparım elimde laısmıstr bı ara
komşumuz yedı öve öve bitiremedı kurabıyedne bı daha yaptım tas gibi oldu bi daha yaptım gene tas yanı yıllardr yaptıgım
kurabıye olmuo hersey aynı neyse kayınvalıdem dediki nazar degmsıtır sen öle nıyetlen okudedım anne olurmu öle ya
kurabıyeye nazar deger mı sen oku ya hersey duayla dedi ii dedım okudum yaptım oldu ya şaka gibi
evet ayşe bazı insanların yıldızı düşük olup nazardan cok etilenirler
bende nazarı cok cekerim.nazar degen birini okudugumda cok güzel nazar cıkartırım.esnemekten gözümden yaşlar su gibi akar ,benim yıldızım yüksek sanırım :))
canım öncelikle hayırlı doğumlar diliyorum hepinize.ben temmuz annesiyim.bebeğim 3 aylık oldu.Bir yerde 3 aylıkken odanızı ayrın yoksa sonra zorlanırsınız yazıyordu.bizim de bebek odamız var ama yatak odasına mini beşik aldık orda yatırıyorum ama onu kucağıma alıp uyumak kadar güzel birşey yok.sabah babamız gittiği zaman alıyorum yanıma birlikte uyuyoruz ve kesinlikle onu başka bir odada bırakıp yatamam.bakalım zaman ne gösterecek
ayyy maşallah sana nekadar güzel örgüler örüyosun marifetli anne nekadar şanslı bi prensesMerhaba arkadaşlar nabersiniz
Size yeni bitirdiğim yelekve patiği takdim edeyim...
Eki Görüntüle 523973
rabbim sabır versin gücünü artırsınkızlar veda yazıma yaptığınız yorumları okudum hepiniz çok tatlısınız desteğinizi kalbimde hissediyorum, bazıları sitem etmiş veda ediyorum diye ama beni neyin beklediğini bilmediğimden veda dedim, zira o günden beri koşturuyoruz ve daha tedaviye başlamadık tedavi süresi içinde yazabilir miyim bilmiyorum zaten ne kadar süreceği de belli değil....
hastalığımın adı : invaziv duktal karsinom imiş
en yaygın olan meme kanseri türü, ama invaziv agresif, saldırgan, yayılımcı anlamına geliyor
yani tümör hızlı ilerliyor ve ciğere kemiklere sıçrama riski var, hızlı ilerlemesinin bir sebebi de hamile olmam yoğun hormon salınımı hastalığın 5 senede kat edeceği yolu 2 ayda kat etmesine sebep olmuş, tabii bunda yoğun stres ve üzüntünün de payı vardır diye düşünülüyor...
bazı genel cerrahlar " bu memeden sana hayır gelmez patlamaya hazır bir bomba, hemen kesip atılması lazım, yoksa sıçrar" dediler, çok üzüldüm mememi kaybedeceğime mi yanayım, hamilelikte genel anestezi alacağıma mı yoksa bebeği 32. haftada alacaklarına mı bilemedim. Cerrahlar bebeği düşünmüyor zaten kimisi alınmasından yana kimisi yaşarsa yaşar düşüncesinde "çocuğu değil önce kendi canını düşün" dediler ama işte o da bir can nasıl düşünmezsin ki...
ama sonra bize dediler ki "senin durumun çok komplike ve bu sorunla başa çıkabilecek 2 dr var biri prof. dr Abdullah İğci diğeri prof. dr. Mahmut Müslümanoğlu
İkisi ile de görüştük Abdullah hoca dedi ki "ameliyat sonra acil hemen bugün yarın kemoterapi alman lazım hiç vakit kaybetme başka da çaren yok, doğuma kadar 3-4 defa kemoterapi alırsın bebek 36-37. haftada alınır bir ay sonra tekrar kemoterapi, doğundan 3 ay sonra da ameliyat" dedi, ben sordum "bebeğe zarar vermez mi" diye, "olmaz, ol-maz"dedi,tabi Allah a emanet! bizi hemen bir onkoloji prof. gönderdi (Adnan Aydıner) o da hemen kemoterapiye başlayalım dedi, kemoterapileri Çapa Onkoloji de alacağım en iyisi orasıymış hocalar da zaten hep Çapa lı...
ben biraz rahatladım en azından hemen ameliyat masasına yatmayacak oluşum ve bebeğe gelişimi için biraz daha süre tanınması içime su serpti.
Ama hemen harekete geçmeden önce bir dr a daha gidelim dedik ve esas bana teşhis koyan hoca hanımın "hocamız" dediği Mahmut hocaya da gittik, adam öyle nam salmışki bizi Trabzondan doktor bulduk diye arayanlar onun ismini veriyor, metrobüste bir kız konuşmalarımıza şahit oldu "benim annem de ablam da kanser di Mahmut Bey iyileştirdi" dedi, en son kadın doğum doktorum "benim çok yakınım akciğer kanseri idi Mahmut Bey kurtardı, Mahmut Bey ne derse biz onu yapalım" diyince ben Mahmut Hoca da karar kıldım ve ona gittim ptesi
o da muayene etti dedi ki meme Mr ı çekilsin ne kadar yayılmış görelim ona göre konuşuruz ama kemoterapi ile başlar tümörü küçültür sonra alırız" dedi
yani iki hoca da aynı şeyleri söyleyince rahatladık. Arkadaşım var doktor Gazi Üniversitesinde o da dedi ki "son yurtdışı litaratürleri önce kemoterapiyi öneriyor tümörü hemen almak yerine" dedi. Kemoterapi ilaçları çok gelişmiş bebeğe zarar vermiyormuş sadece tümöre yapışıyorlarmış ama dozu ayarlamak çok önemli o yüzden en iyi onkologla çalışmak gerekiyor...
salı sabah 5 te ilaçlı meme MR ı çekildi, ilaçlı olmalıymış ilaç tümöre yapışıp daha parlak görünmesini sağlarmış ama ilaç biraz tehlikeli (dotarem) sanırım radyoaktifler içeriyormuş, bana bir kağıt imzalattılar "ilacın zararları anlatıldı, kabul ediyorum" diye. tabi beni telaş aldı, sabah 5 te girdik MR a 7 ye kadar sürdü önce meme sonra tüm kemikler tek tek çekildi ama ben öldüm öldüm dirildim tak tak küt küt tar tar... kabus gibi yüz üstü yattım kaç defa, kalbim küt küt bebeğim korktu küstü bana 1 gün hiç kıpırdamadı, bir de üstüne hastane de idrar yolları enfeksiyonu kaptım ne sancı ne sancı neyse doktoru aradık bir antibiyotik verdi şimdi iyiyim, evdeyim...
tüm sonuçlarım cuma günü çıkacak inşallah o zaman da yol haritamız belli olacak ve umuyorum hayatımız normale dönecek, kemoterapi zormuş bulantı iştahsızlık bağışıklık sisteminde zayıflık, saç dökülmesi yaparmış ve bebeğimi hiç emziremeyeceğim mamayla beslenecek yavrum sütümü keseceklermiş, ama sağ salim doğsun bu yaşadıklarımdan tedavilerden zarar görmeden dünyaya gözlerini açşın başka bir şey istemem, günahsız meleğim şimdiden annesinin hastalığından ruhsal durumundan etkileniyor, ne büyük haksızlık Ya Rabbim sabır ver bize kuvvet ver!
şimdilik böyle kızlar ara ara yazmaya çalışırım, sizlere de tavsiyem oranızda buranızda garip bir şey farkederseniz ihmal etmeyin hatta sadece ultrason çektirmeyin biyopsi yaptırın çünkü hailelik her şeyi hızlandırıyor, öpüyorum hepinizi, bunları paylaşmak benim için çok zor yazarken ağlıyorum ama dualarınızı eksik etmeyin, buna ihtiyacımız var...
mobilyan çok güzelmiş iii günlerde yatsın ,iii günlerde kullanınkızlarr günaydın Allaha nasip ederde cumartesigünü kontrolde herşey yolunda giderse pazar günü bebeğimizin odasını alıcaz :))
ıkea dan hansvik serisi bu iki ürünü alıcaz ama yanına şifonyer yada komidin almalımıyım ???
Eki Görüntüle 523725 Eki Görüntüle 523726
bu arada ödemle ilgili sorularıma cevap veren arkadaşlara çok teşekkür ederim.inşallah bu ödem geçer ve sağlıkla sıhatle devam ederim.
bir başka sorumda doğuma giderken nasıl bir gecelik alıcaksınız.ve bir tane mi gecelik alıcaksınız? mevlüttte giyidiğimizi alıcak değiliz sanırım?
masallah canim oglusuna. benim oglus nasil oldu acaba 23+0 da 600 gr dedi.canım benım oğlusumda 2 hafta önde doktorum ya erken döllenme yada iri bebek dedi.geri kalmasından ıyıdır.benım eşimde 5 kilo doğmuş oglum da tombik boğum boğum doğsun çook tatlı oluyorlar.25.haftamdayım oğlum 950 gram olmuş.ama 27 haftalıkk görunuyor.
ben bebisimin 23 haftalik resmini koymustum. :) aslinda nazara cok inaniyorum hatta bana cok degiyor nazar benimkide degerben seve seve veririm face adresimi. Ben de face e bebişlerin poz poz resimlerinin koyulması taraftarı değilim ama o günler gelince ne yaparım bilemiyorum tabii :)))
Gerçi koyarsam da özel yaparım herkeşler görmesin oğğluşumu.
hehehe mahidevranın yaptırdığı baklavalar mı canım, Valla Afife Hatun öyle bir yedi ki benim de boğazımda koccaman bir yutkunma oldu. Ulen ne olur ne olmaz dedim yaladım avucumu hihihih.
ben de bir yerde okudum annesini emen, emzik almayan çocuklar anneylke aynı yatakta yatarmış ki bizim bir akrabımızın kızı aynen böyle. 2 yaşına geldi beşiğinde değil annesinin koynunda uyuyor. Yeni Emmeyi bıraktı anca anca ayrı yatıyormuş. Eltimin oğlu da 1,5 yaşında hala yatak odasında yatıyor ama yeri geldiğinde bir ay tatil boyunca oturma odasında park yatağında yattı. Ne yatağını ne de yerini aradı. Bu biraz da çocuğun huyuna suyuna bağlı siz ne yaparsanız yapın değiştiremiyorsunuz. İnşallah evlatlarımızın huyları sakin, munis olur da huzurlu huzurlu büyürler.
CAnım benim de yıldızım düşüktür. Biri maaşallah diyerek bile bir şey dese nazar değer, ya da yürürken birinin bana baktığını hissdersem falan anında tökezlerim. Hatta yine böyle düz yolda duruyorken iki dizimin üstüne kapaklanıp dizlerimi parçaladığım bile olmuştur yani. Apartmana girecekken kafayı kaldırdım anneme baktım, yan binadaki teyze de bana bakıyordu ben küt iki dizimin üstündeyim. Annemde anlayamadı kadın ne oldu diye bakınıp duruyor yukarıdan. Ben kendime de çok nazar değidiriim :))) Maaşallah şuram ağrımıyo derim hopppp ertesi gün ağrılar sızılar. Bir keresinde çocukken arkadaşıma kalmaya gittim ananaesine de çok iyi niyetli ağzı dualı bir kadın bana maaşallah deyip duruyor falan ertesi gün eve geldim yatak döşek yatıyorum, ne ateş ne bir şey sadece halsizlik kafa kalkmıyor. En sonunda babannem beni bir okudu. O günden beri kadın beni okumaktan korkar. Ağzı yırtılıyordu kadıncağızın esnemekten. Bir de nazar için okuyan kimsenin esnemesi daha farklı oluyor ( ya da babannemde öyle oluyor ) Ara sıra takılırım hadi oku beni diye, git başımdan der hemen ağzımı yırtamam senin için :)))
DErler ya annenin nazarı daha çok değermiş bebeğine diye ben herhalde tüm gün okurum çocuğu nazarımdan çatlamasın diye :))))
bu arada ödemle ilgili sorularıma cevap veren arkadaşlara çok teşekkür ederim.inşallah bu ödem geçer ve sağlıkla sıhatle devam ederim.
bir başka sorumda doğuma giderken nasıl bir gecelik alıcaksınız.ve bir tane mi gecelik alıcaksınız? mevlüttte giyidiğimizi alıcak değiliz sanırım?
canım yazdııgnı daymoon un alıntısından gördüm kusura bakma sanırım gözümden kaçmış
ben henüz çiğken yani fırına atmadan saplıyorum...yalnız hamuru biraz kalın açman laızm yoksa
kurabıye kırılıyor veya cubuk tasımıyor kurabıyeyı :)
canım öyle yaptıgın zaman alt tarafında dökülme olmuyomu ? tabii tarife göre de değişir
bu bahsettiğin işlemi nişastalı bi kurabiyeye yapmak zor olur....ışıl sözer ve berna gürşen in butik pastacılık
kitabında resimli şekilde anlatılan gibi çiğken saplıyorum ben....
bende öyle esim üzülmesin yok söyle olmasin yok böyle olmasin olmuyor insallahhh senide iyice delirtmez ne desen haklisin bazen diyorum acaba benim hatam varmi ben ne yapiyom falan ama yok anam ne yapsam yaranilmiyor yüzüme gülübte arkamdan neler denildigine saitim esimde saittir oda biliyor ama napsin ailesi bende konusmuyorum o konusuyor yani sonucta ailesi oyüzeden yok görüsme yok cocuk görüsmesin demem kokadar vicdansiz degilim allah yardimcin olsun canim sabir sabir bir yere kadar ama insan yinede sabirda ediyor bir yere kadar kendine iyi bak canim..valla loğusadada böyle saçmalarsa demiyorum saçmalıycak çünkü biliyorum.bir işe elini sürmediği gibi karışıcak çünkü kadının yapısı bu anacımya kafaya takılıcak bi insan değil ama ne olursa olsun eşimin annesi ne yapsa kan can eşim üzülmeyi haketmeyen bi insa,.okadar özverili okadar saygılı,okadar iyiki i kıyamıyorum ona yoksa çoktan görüşmeyi keserdim ,kesemediğim içinde hayatıma müdahele etmeye kalkmasına dayanamıyorum.ama loğusalık döneminde kovucamahdım olsun delirtti beni ensonunda eğerki bi üzsün beni eşimin yanında diycem bilerek kaynanam anlasın diye al ananıda git diycem..onun yanında bi üzeyim oğlunuda içi cız etsin anlasında karışmasın bidaha,sonra eşimdende özür dilerim napiim ya işin içinden çıkamıyorum artık boğuldum valla,bide resmi daranıyorum 1 yıldır.samimi olsam ohoooooo
Slm kızlar ben geldim aşımızı vurunduk hiç acımadı ebemizin eli çok hafif maş kolumdaşimdi bi agrı oldu sanırım o tarafa yatamicam bugün kan ve idrar tahlili verdim inş güzel çıkra sonuçlar ya kızlar bişey dicem size ben son bir haftadır hep bişeyler yemek istiyorum sanki doymuyorum özellikle abur cubur çok yemek istiyorum sizde bölemisiniz
ya benım eşimde sankı kendı hamılegecmiş olsun canım :)))) evet üstüne yatamassın, biri carpsa allaaaaaaaah dersin :)))))
ben de öyle ama hep zararlı şeylerçikolata, dondurma, börek çörek tarzı şeyleer
akşam saat olmuş 23,30 eşim diyo ki dondurma yiyelim mi hadi yiyelim cocuk gibi yaa
geçen akşam desen antep fıstığı hazırlamış bir avuç , ben ütü yapıyorum o bana yedirmeye calışıyo
diyorum ki bak kilo alıyorum sürekli yapma böyle şeyler banayok dinlemiyor adam yaa
ağrımasın inşallah
ödem için sofra tuzu yerine himaliya tuzu kullanmanı tavsiye ederim
gecelik yada pijama alımı kullanımla alakalı.
mesela ben kızımın dogumdan sonra gecelik giymedim pijama giydim ,üstünede sabahlık ,rahatta ettim
sezeryan olursa gecelikle daha rahat olunabilir.
mevlütte gecelik giyeceksen onu hastanede giymesen ii olur.malum kan filan olup kirlenebilir.
yaaaa ben normal tekme sanıyodum onu daha neler duycam ya evet ozaman benimkide hıçkıt-rıyocnm normal tekmeler gibi hissedilir şekilde degilde ,ard arda kesik kesik pıt pıt şeklinde atmalar oluyor bebegin hıckırıgı.
ya bende paylaşmak isterim hemde sizlerin bebişlerini ve sizleri görmeyi cok isterim
ama sayfada boy boy kendi ve bebegimin resimlerini paylaşamam.
albümede koyamam malum yönteciler görüyor birde erkek de var içlerinde
belki herzaman kullanılan face adreslerini vermeye cekinebilir bazılarımız
rahatsız olabilecekler yeni face acarak adreslerimizi versek resimleri orda paylaşsak daha güzel olmazmı
bende burdaki bazı arkadaşları merak etmiyo değilim hani kimlerle konuştuğumu merak ediyrum valla
cnm gecmişi pratik okumak istiyorsan kullanıcı paneline gir
seçenekleri düzenleye tıkla
Bir Sayfada Gösterilecek En Fazla Mesaj Sayısı: Her Sayfada 20 Mesaj gösterilsin ----> bu seçenegi işaretlersen 1 sayfada 20 msj görürsün.hızlıca okuyabilirisn
diger türlü 5 mesaj göstriliyor sayfaların acılmasını beklemek filan zaman alıyor
yazdıklarına harfi harfine katılıyorum gerçekten çok fesat ve kıskanç insanlar var bu bazen en yakın arkadaşın bile oluyo ah aaah bu durum canımı sıkıyoda biraz deertliyimCanım burda yok, ona şüphem de yok zaten. Ama bizim face listemizde çok öyle kötü niyetli insanlar vardı. Arkadaş gözüküp böyle arkadan konuşanlar oluyor ya, öyle insanlar işte. Ne zaman açsak, gittiğimiz gezdiğimiz yerleri paylaşşak ya eşim ya ben hep hasta oluyorduk. Nişan gecemizde bile eşim ateşlendi düşün. Biz de buna yorduk.
Biz eşimle çok farklıyız. Ben açık tenli sarışınım, eşim benim tam tersi çok esmer. Zaten memleketlerde farklı o Sivaslı, ben İskeçe selanik gçömeni. Biz merakla bebişi bekliyoruz bakalım nasıl kime benzicek diye
Bir de be yazık ki milletin nazarı güzelliğinize değil de, çoğu kez mutluluğunuza, tatlı tatlı geçinmenize değiyor. Bazı insanların başkasının mutluluğuna tahamülü yok...
canım öncelikle hayırlı doğumlar diliyorum hepinize.ben temmuz annesiyim.bebeğim 3 aylık oldu.Bir yerde 3 aylıkken odanızı ayrın yoksa sonra zorlanırsınız yazıyordu.bizim de bebek odamız var ama yatak odasına mini beşik aldık orda yatırıyorum ama onu kucağıma alıp uyumak kadar güzel birşey yok.sabah babamız gittiği zaman alıyorum yanıma birlikte uyuyoruz ve kesinlikle onu başka bir odada bırakıp yatamam.bakalım zaman ne gösterecek
http://www.unnado.com/kampanya_detay.php?kampanya_id=TXpNMU5RPT0= Kızlar işimize yarar mı ya? Ne dersiniz? Bir ben yenidoğan markaları konusunda emin değilim zaten daha hangisini alsak diye. Kullananlar yardımcı olsak azcık? Huggies çok iyimiş yenidoğanda, bazıları da prima çok iyi diyor. Arada kaldım valla ben..
Kızlar çok özledim sizi!
Valla ne büyük bi yeri olmuş artık bu forumun, yani sizlerin bende! Evimde bilgisayar, işimde bilgisayar olmasına rağmen 2 dk vakit bulamadım okumak için. O zaman anladım işte öneminizi. Okul tam gaz başladı. O kadar çok okuncak şey var ki.Başa çıkmakta zorlanıyorum. Artı evde yemek, etrafı temizle derken. İş zaten tüm gün. Yani sizi okuyamadığım için çok üzülüyorum bu yoğunluğumda. Umarım herkes iyidir, bi sıkıntı yoktur.
Bizi sorarsanız Şimdilik herşey yolunda. Bu hafta şeker yüklemem vardı ama yurtdışından aradaşım geliyo ve o sabah dersim var diye erteletmek zorunda kaldım. Haftaya gidicem. Size yazmaya çalışırım. Umarım sizlerin iyi çıkıyodur sonuçlarınız.
Bu arada biz size daha önce bahsettiğim evi aldık!
Bebişim on yaşına geldiğinde evimizin borcu bitmiş olcak inşallah! Darısı bütün ev isteyenlerin başına olur umarım.
Hepinizi kucaklıyorum kocaman!
sagol cnmTecrübeli annee...
Herşeyi sana soruyoruz, ama hemen cevaplıyorsun bizi. Her yeni anne olucak topiğe bir tane lazım valla senden
Hastanede diyorlar ki ped yerine, hasta bezi alın. Daha iyi oluyormuş kanamaya karşı. Sen ne dersin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?