Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Çok evham yapıyorum, çok haklısın. Ama buna engel olamıyorum. orda onu hareketsiz gördüm ya, delirdim . Allah bizi onlarla sınamasın..
Kahvaltı edip gitmiştim doktora, yine de uyuyo olabilir mi gerçekten ? yoksa hareketleri mi azaldı cidden ?
offf ANNE ADAYLIĞI BİLE ZOR..
Kızlaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrr bişey sormam lazımmm herkes cevap versiiinnn lütfeeeennn
bugüne kadarki bütün ultrasonlarda oğlum çok hareketliydi, eli ayağı kolu bacağı hiç durmuyodu.
Normalde kontrolüme daha 1 hafta olmasına rağmen , 2 gündür içim tuhaftı, dayanamadım bugün gittim kontrole.
Bebeğim o kadar hareketsizdi ki ölü gibi yatıyodu. doktor uyuyo dedi, öksür biraz dedi, öksürdüm ama azıcık bacaklarını oynattı sadece.
kalp atışlarını dinletti,bir sorun yok ama hareket etmiyor,kahvaltı da edip gitmiştim,oynaması lazım.
Hasta mı acaba bebeğimya da hastalanıyor mu yavaş yavaş
![]()
ÇOK CANIM SIKILDI...
Nivea Baby Atta Çantalı Set, Bebek Setleri, Nivea burdan tipine bakabılrısın ama fıyatı 45 yazıyo ben çarsıda bebek gıyım eşyaları satan bı yerede görmüştum hanı her türlü markayı satan yerler olur ya. içinde 6 parça ıvır zıvır vardı(annemin tabırıyle:)
Kızlaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrr bişey sormam lazımmm herkes cevap versiiinnn lütfeeeennn
bugüne kadarki bütün ultrasonlarda oğlum çok hareketliydi, eli ayağı kolu bacağı hiç durmuyodu.
Normalde kontrolüme daha 1 hafta olmasına rağmen , 2 gündür içim tuhaftı, dayanamadım bugün gittim kontrole.
Bebeğim o kadar hareketsizdi ki ölü gibi yatıyodu. doktor uyuyo dedi, öksür biraz dedi, öksürdüm ama azıcık bacaklarını oynattı sadece.
kalp atışlarını dinletti,bir sorun yok ama hareket etmiyor,kahvaltı da edip gitmiştim,oynaması lazım.
![]()
ÇOK CANIM SIKILDI...
ben de eşime dedim, eve ultrason cihazı al hergün bakıcam dedim. tabi bi o eksikti evde diyo :)
arabada bebeği kucakta tutmak ne kadar tehlikeli..Allah korusun bir kaza falan olsa, olur mu öyle..bebek doğar doğmaz araba koltuğuna konulup emniyet kemeri bağlanmalı..yurt dışında bebeği kesinlikle kucağına alamassın araba hareket halindeyken..hem kendi hemde bebeğin emniyet kemerini bağlamak zorundasın..
evet haklısın bazen görüp dokunmak yeterli oluyor canım..
bebek dogar dogmaz araba koltuguna nasıl koycan.minicik 3 kilo bişi bahsettigimiz şey
port bebenin altı düzdür bebek ona konulur ve anne kucagına alır.aksini yapanı görmedim ben.
araba koltugu dümdüz yatmaz ,elde taşınanlarında popo kısmı cukurdur zaten.bebek nasıl dursun onda
anca 5-6 aydan sonra oturabilir ona.
![]()
ÇOK CANIM SIKILDI...
yok canım destekli olanları var o araba koltuklarına özel minderlerde var.zaten çukur olması gerekiyormuş ki darbelere karşı korucuyu olsun.. arkadaşın dediği gibi yurtdışında sürekli bebek koltuğuna konuluyor ama bizim ülkemizde pek dikkat edilmiyor ne yazıkki.. en son geçen sene 9 yaşına kadar çocuk koltuğunda oturma kuralı çıkarıcaz diyorlardı ama o da suya düştü sanırım.insanların maddi imkanı olmadığı için uygulanması zor bir kanun olurdu zaten.. yeni doğan bebekler kaç aya kadar bilmiyorum ama ilk aylarda koltuk ters bir şekilde gelecek şekilde bağlanıyor arkaya emniyet kemerine.. yani oturur pozisyonda değil de yatar pozisyonda oluyor.. koltuğun yani bebeğin kafası ön tarafa bacakları arka tarafa olacakmış gibi düşün o zaman bebek yatar pozisyonda olduğu için sorun çıkımıyor.. kucakta taşımak kaza anında tehlikeli, Allah korusun öyle bir durumda kimse kucağındaki çocuğu zaptedemez zaten.. bide koltukların da şu kiloya bu kiloya göre boyları olduğu için sıfır yaş grubu olanlar yeni doğan içinde uygun pozisyonda oluyor..
bende cuma 4lü için gittim oyle kımıldamadı ultrasonda baş ve gövdesi gördüm sadece.oysaki kolları bacakları 13.haftada kımraşıyordu görünmüştü. 18.haftada görünmeyince eşim makınadan mı dedi o da 3aydan sonra boyle oluyor dedi...içimize sinmedi çarşamba başka doktora gittik memlekette,herşey normal dedi daha net gördüm ama yıne yatıyordu:) oğlanlar yatmayı sevıyor sanırımm
offf bu 1 hafta önceki krizler 1 hafta önceden efhamlanmaya başlıyorum ben de.benim bebeğim sakin öyle çoook oynamadı hiç bir ultrasonda ben doktora hareketli bebek sağlıklımıdır bebekte sorun mu var diye sorunca adam bana gülmüştü...bebeklerin en fazla 15 dk sına tanıklık ediyoruz.şu cihazı hep bağlayalımda sana oynadığı anlarıda gör demişti bana.biz bebeğin sağlıklı olup olmadığına boyuna kilosuna ve en önemlisi kalp atımına bakıp karar veriyoruz.sakin anlarına denk geldin demekki demişti.ben ikna olmuştummm...bebeğin gayet iyi.yalnız şu bir hafta önce krizi beni de geriyor daha bebişimi görmeye 17 gün varrrr.dün gittim sağlık ocağına kalp atışını dinledim:)
valla biz evhamlı anneleren olucaz sanırım :) benim bebişin de bacaklarını çapraz gördüm birkaç kez. ayyy dedim yoksa bebişim bacaklarında bir problemmi var Allah korusun.. doktor sonra açıklamasını yaptı meğer bacak bacak üstüne atıyomuş sıpa :)) maşallah hepsine.. en son ziyarette eşim ultrason anını videoya çekmişti, tam 3 kez doktora bebeğin suyu iyi mi diye sormuşum. o hafta biri bebeğin su kaybedebileceğini falan anlatmıştı ordan etkilendim heralde :))) gerçekten evlat için endişelenmek daha bebek rahime düştüğü anda başlıyor ve ömrümüzün sonuna kadar da devam edicek.. ilk bebek olduğu için biraz daha endişeliyiz sanırım, daha sonra alışırmıyız acaba bilemiyorum :)))
3 aydan sonra böyle oluyo dediyse biraz rahatladım ben de şimdi.
kalp atışlarını duymasam mahvolurdum.
eşim çok kızıyo bana da, her hafta doktora mı gidilir sen deli misin diyo. ben de ondan gizli gidiyorum.
doktor da tanıdı artık beni, bırak artık bu kadar evhamlanmayı diyo :)
yok canım destekli olanları var o araba koltuklarına özel minderlerde var.zaten çukur olması gerekiyormuş ki darbelere karşı korucuyu olsun.. arkadaşın dediği gibi yurtdışında sürekli bebek koltuğuna konuluyor ama bizim ülkemizde pek dikkat edilmiyor ne yazıkki.. en son geçen sene 9 yaşına kadar çocuk koltuğunda oturma kuralı çıkarıcaz diyorlardı ama o da suya düştü sanırım.insanların maddi imkanı olmadığı için uygulanması zor bir kanun olurdu zaten.. yeni doğan bebekler kaç aya kadar bilmiyorum ama ilk aylarda koltuk ters bir şekilde gelecek şekilde bağlanıyor arkaya emniyet kemerine.. yani oturur pozisyonda değil de yatar pozisyonda oluyor.. koltuğun yani bebeğin kafası ön tarafa bacakları arka tarafa olacakmış gibi düşün o zaman bebek yatar pozisyonda olduğu için sorun çıkımıyor.. kucakta taşımak kaza anında tehlikeli, Allah korusun öyle bir durumda kimse kucağındaki çocuğu zaptedemez zaten.. bide koltukların da şu kiloya bu kiloya göre boyları olduğu için sıfır yaş grubu olanlar yeni doğan içinde uygun pozisyonda oluyor..
........... mesaj tekrarıı
cnm dedikelrin dogrudur ama yurt dışındaki prosüdürler beni hiçmi hiç ilgilendirmiyor.
ben yeni dogmuş bi bebegi hastaneden cıkarken öle bebegi amuda kaldırmış gibi pozisyonda oto koltugunda yatırıp kendim rahat rahat oturaram kimse kusura bakmasın
10 dk lık yolu yarım satte giderim sagdan sagdan, annemden yada ninelerimizden gördügüm şekilde koyarım port bebeye alırım kucagıma seve seve giderim bebegimi
zaten lohusalık döneminde dışarı cıkamıyorsun.cocugu arabaya koycak durumun olmayabiliyor.en fazla hastaneye gidyorsun.
ben cocuguma 4-5 aylık filandı http://www.e-irembebe.com/9---25-Kg/Kraft-Rino-Oto-Koltugu-Pembe-Gri.aspx bundan aldım. 3 yıl kullandım.
şimdi de büyügünü alcam.
hiç ugraşamam yok anacakucagı yok yenidodogan oto koltugu.biz onlarla mı büyüdük.bazı şeyelride cok abartmamak lazım.ilk cocuktur heves ediliyuor evet ama sonradan o kadar cok paralar verdigin şeylerin aslında cokta gerekli olmadıgını görüyorsunuz.
cok parası olanlar buyursun alsın bu kimseyi ilgilendirmez.
bu da çok ucuz değilmiş yani:)