...2013 subat-mart annelerı...buyurun 9 aylık maratona...

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ?

• Ankete Katılan
    86
  • Anket Kapalı .

canim boyle yalnisliklar olmamasi icin ve sonran herkeze durumu izah etmemem icin galiba satimi doktorun soylediyi gibi 27 mayis yazmaliyim.

bencede şekerim en güzl çözüm buu

niye olay çıksın canım, birbirimizden öğreneceğimiz çok şey var konuşuyoruz paylaşıyoruz

ayrıca en az kibrit kutusu kadar peynirimi domatesimi, yumurtamı zeytinlerimi ve bilumum masada ne varsa silip süpürmek suretiyle yedim geldim çatlıcammm

evet canim ya oyle oldu,sanirim yazilanlari okudun.benim sat 13 mayis ama 27 mayisa kadar iliskim olmadi ve 27 mayistan iliskiler basladi ve hamile kaldim.o zaman benim en dogru hesaplama 13 mayi diyil 27 mayis olmali ve bebisim 2 haftalik.neyse canim bende simdi yemek yedim.ilk hamileligimde acikmalarim 3 ay sonra baslamisti 3 ay mide bulantisindan hic 1 sey yemiyordum patates meyve ve.s ama simdi cok istahliyim ve acikinca karnim sisiene kadar yemek yiyorum,sadece 1 sey var yedikten sonra yemeye bakip nefret ediyorum.

EEEE YEDIKTEN SONRA kendini nasil hiss ediyorsun.ben yedim ama yedikten sonra yemek ten tiksiniyorum.

EEEE YEDIKTEN SONRA kendini nasil hiss ediyorsun.ben yedim ama yedikten sonra yemek ten tiksiniyorum.

yok tiksinmiyorum, bulantıda yok henüz başlamadı, dün bi mercimek köftesi attım ağzıma ondan tiksindim bir tek

diyer topikte neden cetvel acilmamis ??? aklima parlak bir fikir geldi yapsammi yapmasammi???

bilmiyorumki niye açılmadı daha yeniyiz açılır zamanla, aklına gelen fikir neymiş?

yok tiksinmiyorum, bulantıda yok henüz başlamadı, dün bi mercimek köftesi attım ağzıma ondan tiksindim bir tek

bilmiyorumki niye açılmadı daha yeniyiz açılır zamanla, aklına gelen fikir neymiş?

madem iki tane subat topigi var bendede nasil guzel 1 cetvel oldugunu gordun kendi kizlarimi alsamdadiyer topige tasinsam,nasil olsa herkez subatta dogum yapicak ve hepimiz bu 9 ayi birlikte olursak daha iyi olucak.ama tasinmak icin orda boyle 1 cetvel yapip herkezi cetvele yazmak isterim galiba topik sahibine 1 teklifte bulunmam gerekicek.hem kizlarin sayi cogalsin.hemde herkez ikili diyilde 1 yerde toplansinlar ve sonuna kadar gidelim.

tabi canım herkesin bir yerde olması daha güzel olur, bir sor istersen ayça'ya , eğer kendisi cetvel falan uğraşmak istemezse sana devredebiir ama dediğim gibi ben bişi söyleyemem onun adına, kendisine bir sor bakalım

hadi bende kaçtım artık yatağa serilmek suretiyle dinlenicem biraz :))

Son düzenleme:
ya sen bilirsin ayca hangi saatlerde topige girer nezaman baksam yok.ozelde mesaj atmam icin suekli mesaj yaziyimda 100 olsun canim burda mesajlarin sayini gosteren 1 yer varmi ? 100e nekadar kaldi diye bakmak isterim.

MUTLULUGUN VE GOBISLERIN LISTESI [TABLE="class: grid, width: 800, align: center"]
[TR]
[TD]10.06[/TD]
[TD]KULLANICI ISMI[/TD]
[TD]ANNENIN YASI[/TD]
[TD]ANNENIN KACINCI BEBEGI[/TD]
[TD]SON ADET TARIHI[/TD]
[TD]SUAN KAC HAFTALIK
[/TD]
[TD]BEKLENEN DOGUM TARHI
[/TD]
[TD]CINSIYETI VE ISMI
[/TD]
[TD]BEBEK DOGDU
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
[/TD]
[TD]tugba5286
[/TD]
[TD]26
[/TD]
[TD]ilk
[/TD]
[TD]13nisan
[/TD]
[TD]6hafta
[/TD]
[TD]1 subat
[/TD]
[TD]?
[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
[/TD]
[TD]sanem55
[/TD]
[TD]26
[/TD]
[TD][/TD]
[TD]27nisan
[/TD]
[TD]6hafta
[/TD]
[TD]4subat
[/TD]
[TD]?
[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
[/TD]
[TD]tatlicadi
[/TD]
[TD]27
[/TD]
[TD][/TD]
[TD]29nisan
[/TD]
[TD]6hafta
[/TD]
[TD]3subat
[/TD]
[TD]?
[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
[/TD]
[TD]pembetilki
[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD]6mayis
[/TD]
[TD]5hafta
[/TD]
[TD]11subat
[/TD]
[TD]?
[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
[/TD]
[TD]jale
[/TD]
[TD]28
[/TD]
[TD]kizima kardes
[/TD]
[TD]9mayis
[/TD]
[TD]3hafta
[/TD]
[TD]7subat
[/TD]
[TD]?
[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
[/TD]
[TD]sladi
[/TD]
[TD]26
[/TD]
[TD]ilkgoz agrim
[/TD]
[TD]27mayis
[/TD]
[TD]2 hafta
[/TD]
[TD]sezeryanla erken subat
[/TD]
[TD]?
[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
[/TD]
[TD]minure
[/TD]
[TD]25
[/TD]
[TD]damlamin yerine
[/TD]
[TD]13mayis
[/TD]
[TD]4hafta
[/TD]
[TD]17subat
[/TD]
[TD]kiz
[/TD]
[TD]damla
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
[/TD]
[TD]selda38
[/TD]
[TD][/TD]
[TD]ikinci
[/TD]
[TD]25haziran
[/TD]
[TD]yeni
[/TD]
[TD]subat
[/TD]
[TD]?
[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]
evet canlar...listemiz bomba gibi olmus ve sabirsizlikla yeni hamisleri bekliyor.

Son adetin ilk gunu ile birlikte yumurtalikta 1 yumurtahucresi buyumek uzre secilir.Kadinlik hormonlarinin duzenli artisi ile yumurtalik uyarilip yumurta atilimi saglanir.Ayriva endometryium kalinlasip dollenecek yumurtaya yerlesmesi icin on hazirlik yapmaktadir,
Yumurtlama yaklasik adetten sonraki 14.gun olmakta ve atilan yumurta hucresi tupler tarafindan yakalanmaktadir,cinsel iliski ile tuplere ulasan sperm tarafindan dollenen yumurta b-hcg olarak isimlendirilen gebelik hormonu uretmeye baslar.Bir sure sonra artacak olan bu deyerler idrarda veya kan testinde gebeligin kesinlesmesinde kullanilir.Dollenen yumurta tuplerde bolunerek 7-10 gunluk 1 yolculuk yaptiktan sonra rahim icine yerlesir.Bolunen dollenmis yumurtaya blastosist ismi verilir,katmanlar olusur.Dis katmandan plasenta ic katmandansa embriyo meydana gelir.Amniyotik siviyi ve embriyoyu icinde barindiracak olan amniyotik kese sekillenmeye baslar.
Bu sirada rahim agzi yumsar ve kalinlasan mukus rahim agzini kapatarak enfeksiyonlara karsi bariyer olusturur.
Implantasyon{yerlesme} sirasinda bazi kadinlarda 1-2 damla kanama veya kasiklarda kramp seklinde agri gorule bilir.Hic bir onemi yoktur.

Anca gelebildim kızlar malum ev isleri sizdede yorgunluk var mı ben şimdiden yoruluyorum anlamadım 9 ay ne yapcam ben böyle :))

Anca gelebildim kızlar malum ev isleri sizdede yorgunluk var mı ben şimdiden yoruluyorum anlamadım 9 ay ne yapcam ben böyle :))

canim mende yorgunluk yok ama dun mide agrilarim oldu,simdi yine cok kotu mide agrilarim var.galiba hormonlar arttikca boyle oluyor bide herseye giciklik basladi kaynanam duyar duymaz bebege iyi bir isim buluruz dedi.bende ona sinirlendim sanki onun sozunu dinleyen olucakta kendi kendine hayal kuruyor.benim icin onemli olan ikinci bebisimin saglikli olmasi.
beni kizdiriyor resmen.benim annem doktor ola ola bu kadin kendi kendine dusmus ortaya bilmem seni doktora goturelim.ve.s seyler.

ya sen bilirsin ayca hangi saatlerde topige girer nezaman baksam yok.ozelde mesaj atmam icin suekli mesaj yaziyimda 100 olsun canim burda mesajlarin sayini gosteren 1 yer varmi ? 100e nekadar kaldi diye bakmak isterim.

hangi konu için sen bilirsin dedin onu anlamadım da?

nerde hatırlamıyorum ama 100 mesajı doldurmak için topic vardı oraya alakasız şeyler atıp 100 msj dolduruyorlardı,

100 e kaç kaldı onunla ilgili bişey bilmiyorum,

canim 100 mesajim doldu nihayet.nezaman girsem diyer topigin sahibi yok oraya baska gelen gidende yok.simdilik bekliyorum.galiba fikrimi degise bilirim bekliyelim bakalim,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…