2013 yılına hamiş girmek isteyen arkadaşlar buyrun bizde burda toplanalım :))

Allah korusun... en iyisini yapmışsın ozaman dolgu dediğin neki yarım saatte bitiyor :) dişler zaten çok çok önemli birde hamileliktede yıpranıyor diyorsan dahada önemli. :) Allah yine nasip edicekse diğer ayada nasip eder.biz diş yaptırmasakta çoğumuz diğer ayı bekliyecek zaten artık aylarca kk dayız :):)

canım olan ne biliyormusun yumurtalık zamanları boşa geçince üzülüyor insan olmaz olmaz bu aya denk gelebilir nasip kısmet..Ama vardır bundada bir hayır.İnşAllah bekletmez ve çabucacık gelir bebişlerimiz önce sizin haberlerinizi alalım sıra bizede gelir elbet:)

evet haklısın hep bir ümit içindeyiz zaten acaba söylemi yapsaydım acaba boyle olucakmı diye inş senide bekletmez müstakbel bebişin :) bu arada hiç hamiş haberi gelmiyor ya niye böyle?günü gecen kimseden ses çıkmıyor rainbow bu arada bişey sorucam sen bu konuda tecrübelisin ilk bebeğini öğrendiğinde sende de tedirginlik oldumu ben suan çok tedirginim çok istiyorum ama bebeğin dilinden anlamıcam gibime geliyor bizim bir arkadaşın bebeği var kucağıma alıyorum bazen ağlıyor arkadaş yok rüzgar rahatsız etti yok gazı var diyor ben emanet gibi tutuyorum oyuzden şimdilerde hazır değil gibi hissediyorum kendimi duygularım çok karıştı

evet haklısın hep bir ümit içindeyiz zaten acaba söylemi yapsaydım acaba boyle olucakmı diye inş senide bekletmez müstakbel bebişin :) bu arada hiç hamiş haberi gelmiyor ya niye böyle?günü gecen kimseden ses çıkmıyor rainbow bu arada bişey sorucam sen bu konuda tecrübelisin ilk bebeğini öğrendiğinde sende de tedirginlik oldumu ben suan çok tedirginim çok istiyorum ama bebeğin dilinden anlamıcam gibime geliyor bizim bir arkadaşın bebeği var kucağıma alıyorum bazen ağlıyor arkadaş yok rüzgar rahatsız etti yok gazı var diyor ben emanet gibi tutuyorum oyuzden şimdilerde hazır değil gibi hissediyorum kendimi duygularım çok karıştı

Canım tabiki korkuların olacak eve çiçek alsan bile suyunu azmı versem çokmu versem eyvah ççokmu güneş alıyor burası diye tedirgin oluyorsun.Dünyadaki en kıymetli varlık için tabiki endişe etmen normal ama inan bana kucağına aldığın zaman annelik içgüdüsü ne yapman gerektiğini söyleyecek.

içimi çok rahatlattın şuan kendi kendime hazır değilim herhalde biraz daha beklemem mi gerekir diye düşünüyordum.Kısmet artık zaten Allah en uygun zamanda vericektir.inşallah hamiş oluruz bebişlerimiz doğarda ozaman konuştuğumuzda bunları hatırlatırız birbirimize

inşAllah canım.Rabbim hayırlısıyla nasip etsin her isteyene inş.

yukarda sende bahsettin hiç hamile haberi gelmemesi üzüyor benide.haber vermeyen arkadaşlarda var :

inşAllah canım.Rabbim hayırlısıyla nasip etsin her isteyene inş.

yukarda sende bahsettin hiç hamile haberi gelmemesi üzüyor benide.haber vermeyen arkadaşlarda var :

amin inşallah
evet ya kimseden ses çıkmıyor.böyle olunca herkesin olumsuz olduğunu düşünüyorum kısmet bakalım bayramdan sonra pıtır pıtır alcaz haberleri ben inanıyorum

Selam kizlarrrrr naberrrrr

Neyzenel hosgeldin canim buyur herzaman bekleriz....Insallah hepimiz en kisa surede hayirlisiyla hamile kalacagiz.

Selam kizlarrrrr naberrrrr

Neyzenel hosgeldin canim buyur herzaman bekleriz....Insallah hepimiz en kisa surede hayirlisiyla hamile kalacagiz.

sağol beyazlım ne olsun bayram telaşı yarın kocişimle annemlerin yanına gidicez çok mutluyum ayrıca bat larımıza çok az kaldı ne hissediyorsun

sağol beyazlım ne olsun bayram telaşı yarın kocişimle annemlerin yanına gidicez çok mutluyum ayrıca bat larımıza çok az kaldı ne hissediyorsun

Allah herdaim mutlu etsin canim agzinizin tadi bozulmasin.

Canim yok ya ben daha ayin 18 inde doktora gittim yani siklusumun 21. Gunu falan oluyor

Yok umutlulugu birak galiba yimirtlamadim bile.....?......cunku yumurtlama akintisini goremedim simdiye kadar...

Ee simdide siklusun 24. Gunu falan olmali...yok anam yok umut yok....

Ya hatta ben diyorum ben acaba asla hamile kalabilecekmiyim

Sen kendini nasil hisediyorsun canim Insallah?

o akıntıyı bende görmedim oyuzden bir dahaki ay ovulasyon testi kullanıcam.zaten bende yumurtlama sorunu var bıraksam hiç olmuyor.bende çok korkuyorum hiç hamile kalamıcakmıyım diye gerçi yeni denemeye başladım ama insan yinede tedirgin oluyor işte benimde aynı civarlar seninle umarım ard arda müjde verceğimiz günler gelir

Canım çamaşırda akıntı görülmezse yumurtlama olmamış mı oluyor ?

merhaba kızlarr,, bendede aynı sorun varyaa..şu yumurta akı kıvamında akıntıyı hiç görmüyorum..ama adetlerim çok düzenli..bende hep süt rengi hafif kıvamlı akıntı geliyor.öyle şeffaf uzayan akıntı hiç yok

Canım çamaşırda akıntı görülmezse yumurtlama olmamış mı oluyor ?

valla canım yumurtlama olduğunda öyle bir akıntı geliyormuş internete yaz yumurtlama belirtileri diye hep öyle gösteriyorlar böyle tutunca uzayan bir kıvamda yumurta beyazı gibi :):) bende bu ay öğrendim canım :):)

canım tek tavsiyem ovulasyon testi kullanabilirsin orda ne zaman yumurtladığına bakabilirsin adetlerin düzenliyse zaten yumurtluyorsun.benim düzenli değil çünkü pkoluyum

canım tek tavsiyem ovulasyon testi kullanabilirsin orda ne zaman yumurtladığına bakabilirsin adetlerin düzenliyse zaten yumurtluyorsun.benim düzenli değil çünkü pkoluyum

tatlım maşallahı var ama 2,5 yıldır bebek olmuyor.eşimle kontrollere gittik çok şükr prblem çıkmadı..klomen kullandım çatlatma iğnesi oldum.daha neler neler..aşılama yapacaktım.yumurtalarım iyi diye iptal edildi..ama olmuyor ovulosyon testini hiç denemdim..neden dicen zaten kafama takıyorum hep buna alışmak istemiyorum...ama kafayı yemek üzereyim

Ovulasyon günü her kadına göre değişir. Bunu anlamak için bazal temperatür denen bir ölçüden yararlanılır.
Yumurtlama (Ovulasyon) bir sonraki adet kanamasının başlangıcından 14 gün önce gerçekleşir.
Adet siklusları 28 gün süren kadınlarda ovulasyon 14. gün de gerçekleşir.Adet siklusu 35 gün süren bir kadında ovulasyon ( 35 – 14 : 21 ) 21. günde gerçekleşirken , 25 gün süren bir kadında (25 – 14 : 11) 11. günde gerçekleşir.
Beden derecesi ile her sabah alınan beden ısısı devamlı olarak bir takvime kaydedilir. Beden ısısının hafif yükselme yaptığı gün (çoğunlukla adetin 15. ve 16. günlerine rastlar) kadının yumurtladığı gündür.

OVULASYONUN GERÇEKLEŞTİĞİ NASIL ANLAŞILIR ?
1 – Göğüslerde hassasiyet

2 - Karın bölgesi ve kasıklarda ağrı , rahatsızlık hissi

3 - Vaginal akıntıların artması

4 - Vücut sıvısının artması

Eczanelerde satılan ovulasyon belirleme testleri ile de ovulasyonun gerçekleşip gerçekleşmediği belirlenebilir.

KADININ KENDİ KENDİNE YUMURTLAMA TARİHİNİ YADA GÜNÜNÜ BELİRLEMESİ İÇİN YÖNTEMLER

Rahimağzından salgılanan mukus (mukus, "kaygan, yapışkan sıvı" anlamına gelir), adet döngüsü boyunca salgılanan hormonların (östrojen ve progesteron hormonları) etkisiyle döngünün farklı günlerinde farklı özellikler gösterir. Bu değişiklikleri anlayabildiğinizde yumurtlamanızın olduğunu ve hatta ne zaman olduğunu doğru bir şekilde belirlemeniz mümkündür.

Günlük kontrollerinizde rahimağzı salgınızın özelliklerini işaret ve orta parmaklarınızı vajinanızın derinliklerine yerleştirerek belirlemelisiniz. Salgının bir kısmını parmaklarınızla toplayıp dışarı alabilirseniz işiniz daha da kolaylaşır.

Bakmanız gereken salgının kıvamı ve esnekliğidir:

Rahimağzı salgısı adet döngüsünün ilk günlerinde yani östrojen hormonunun kanda yükselmeye başladığı zamanlarda yapışkan bir özelliktedir.

Daha sonra kan östrojen hormonu seviyesi yumurtlamanın hemen öncesinde en yüksek seviyeye ulaştığında kaygan ve oldukça esnektir, salgının çektikçe uzadığını görebilirsiniz (Resim).

Yumurtlama gerçekleştikten sonra salgı yine yapışkan, ancak çektikçe uzamayan özelliklerine geri döner.

Elinize gelen salgı yumurta akı kıvamlı, beyaz-sarı renkli ve baş ve işaret parmaklarınız arasında çektikçe, yani parmaklarınızı birbirinden uzaklaştırdıkça uzama eğilimi gösteren bir özellik taşıyorsa ve vajinanızın "ıslak" olduğunu hissediyorsanız bu, yumurtlamanızın kısa süre önce gerçekleştiğini veya yaklaştığını gösteren en değerli bulgulardan biridir.
Mukusun en bol olduğu ve kıvamının en fazla olduğu gün yumurtlama gününüzdür. Bundan sonra rahimağzı salgınız giderek bu özelliklerini yitirir.

Spinnbarkeit Testi

Almanca’da “uzayabilirlik, esneyebilirlik” anlamına gelen bu kelimeyle anılan incelemede rahimağzı salgısının yazının başlarında anlatılan çektikçe uzayabilirlik özelliklerine bakılır. Genellikle yumurtlama gününün belirlenmesinde kullanılan bu testte uzayabilirliğin gösterilmesi yumurtlama olduğunun hemen hemen kesin bir göstergesidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…