2014 / 2015 Gelini Olacak Olanlar , Sohbete Buyrun , Dilerim yalnız değilimdir....

hoş geldin aramıza canım.
Ne zaman ksımetse düğün?
Biz de aldık o fotoğraflı evrağı canım.
sağlık ocağına da bize çok yakın ona da gideriz.
Peki akciğer filmi istediler mi canım?

başka sağlık ocağına gitsen olmuyormuydu canım?
neyse ki halletmişsiniz. çok şükür.

o ayrı ben ayrı yerde mi yaptırıcaz canım?
İkimiz de kendi aile hekimimize mi gidicez?
bir de akciğer filmi istediler mi?

evet canımm bizzz öylee yaptırdık ayrı yerlerde oturdugumuz icin o sekilde oluyo nisanlımın doktoru istemisti benimki istemedi filmi götürmenede gerek yok gün almaya giderken sadece doktorun istemesine baglı

o ayrı ben ayrı yerde mi yaptırıcaz canım?
İkimiz de kendi aile hekimimize mi gidicez?
bir de akciğer filmi istediler mi?

SON GÜNCELLEME 11/12/2013

SİSTEMDE BAZI ŞEYLER DEGİŞTİ
ŞİMDİKİ YAZACAKLARIM İSTANBUL İÇİN KESİNLEŞTİ FAKAT DİGER İLLERDE DURUM TAM OLARAK NEDİR BİLEMİYORUM
YANİ EGER DEGİŞMEMİŞ İSE ANKARA - KONYA - İZMİR - ADANA - BURSA VE DİGER İLLERDE DURUM BİRAZ FARKLI OLABİLİR

AMA NASIL OLURSA OLSUN SİZ İLK MÜRACAATI AİLE HEKİMİNİZE YAPINIZ VE DURUMLA İLGİLİ BİLGİ ALINIZ

YENİSİ

Evlilik için , nikah için sağlık raporu almak için gerekenler :

BİRİNCİSİ: Kan değerleri ki VDRL, HBsAg ,Anti HCV, Anti HIV, TAM KAN , HEMOGLOBİN ZİNCİR ANALİZİ , KAN GRUBU TAYİNİ testleri istemektedir,

Sadece bu testler bile devlet hastanesinde 150tl civarı, özel hastanelerde 150 - 450 tl aralarında para ile yapılmaktadır.

Fakat sağlık ocaklarında yani aile sağlığı merkezlerinde tamamen ücretsizdir.

Paranızı boşa atmayın. Yalnız şu var ki ; devlet yada özel hastanelerde aynı gün çıkan sonuçlar, aile sağlığı merkezlerinde yerine göre değişmekle birlikte bir ya da iki gün sonra çıkmaktadır. Aceleniz varsa aile sağlığı merkezi yerine devlet hastanelerini tercih edebilirsiniz, paranız yok veya vaktiniz varsa aile sağlığı merkezlerini tercih edebilirsiniz.

iKİNCİSİ : Akciğer filmi - Verem savaş dispanserleri 15 tl ücretle yapılmaktadır.
Devlet hastanelerinde doktorunuz istemeli, özeller yüksek meblağlar alabiliyor. Aile sağlığı merkezlerinde yapılmamakta

Ekstra yanınızda iki vesikalık fotoğraf bulunsun.

-----------------------------------------------------------
ESKİSİ

Yerine göre değişmekle birlikte çoğunlukla sizden üç şeyi yapmanızı isteyeceklerdir. Sağlık raporu olmadan evlilik işlemleriniz yapılmayacaktır. Evlilik için , nikah için sağlık raporu almak için gerekenler :

Birincisi : Kan değerleri ki bazı doktorlar sadece VDRL, HBsAg ,Anti HCV, Anti HIV testleri istemektedir, bazı doktorlar bunun yanında hemogram ve ferritin, demir bağlama kapasitesi de istemektedir. Sadece bu testler bile devlet hastanesinde 70 tl civarı, özel hastanelerde 70 - 150 tl aralarında para ile yapılmaktadır. Fakat sağlık ocaklarında yani aile sağlığı merkezlerinde aile hekiminiz isterse tamamen ücretsizdir. Paranızı boşa atmayın. Yalnız şu var ki ; devlet yada özel hastanelerde aynı gün çıkan sonuçlar, aile sağlığı merkezlerinde yerine göre değişmekle birlikte bir ya da iki gün sonra çıkmaktadır. Aceleniz varsa aile sağlığı merkezi yerine devlet hastanelerini tercih edebilirsiniz, paranız yok veya vaktiniz varsa aile sağlığı merkezlerini tercih edebilirsiniz.

İkincisi : Kan grubu kartı - Kızılay şubelerinden, özel devlet hastanelerinden, devlet hastanelerinden alabilirsiniz. 10 - 20 tl arası fiyatı var. Diğer illeri bilmemekle birlikte İstanbul'da kan grubu kartını aile sağlığı merkezlerinde verememekteyiz.

Üçüncüsü : Akciğer filmi - Verem savaş dispanserleri ücretsiz yapmaktadır. Devlet hastanelerinde doktorunuz istemeli, özeller yüksek meblağlar alabiliyor. Aile sağlığı merkezlerinde yapılmamakta.

Ekstra yanınızda iki vesikalık fotoğraf bulunsun.

Bu üç şeyi yaptırıp aile hekiminize götürün. Başka bir şey istemezse bunlar yeterli olacaktır. Bu söylediklerim yerine ve zamanına göre değişebilmektedir unutmayın ! Ayrıca ücretsiz olarak söylediklerim sağlık sigortası olsun ya da olmasın herkes için geçerlidir.
(alıntı:http://www.ailehekiminesor.com/2012/06/evlilik-icin-saglik-raporu-nasil-alinir.html)

teşekkür ederim aslıcım. ilk iş aile hekimime gitmek yarın. :)

Hu huuu kimse var mııı iyi akşamlarrr kızlarrr
Düğün tarihim sonunda kesinleşti kızlarrr çok heyecanlıyımm
2015 mi olsa ne zaman olsa derken söz gününde gazı bir aldık,24 ağustosta
evleniyoruzzz Hala inanamıyorum ben gerçi durumu idrak edemedim
Hazırlıklar koşuşturmaca başladı

hayırlı uğurlu olsun canım.
Şimdiden kolay gelsin.
Allah mutlu mesut etsin seni de cümlemizi de.

hayırlı olsun canım benim :)

Hayırlı olsun :)

Benden bir gün sonra evleniyorsun :)

Canım tebrik ederim. Çok sevindim. Ne zaman nasip olacağı hiç belli olmuyormuş bak

kızlar benm düğündennsona nişan tarihimde değişti bu seferde erkene alındı sinir krizi geçiriyorum tarihlerimi bilen hrkes aynı güne alıyo biz değişiyoruz mecburen bide akraba olunca offff

InsaAllah canim çözülür ama evlenene kadar devam edecek sanirim ya bakalim yarin ne olcak insaAllah isimiz rast gider
Allah yardimcin olsun canim bende 3cu gidisimi yarin gerceklestircem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…