Ağzımdan aldın bende özellikle derin dondurucu düşünüyorum bizim kurtarıcımız olacak gibi yapıp dondurucuya atıcaz sanki herşeyi kıymasından tut kek bile yapılıp koyuluyor ee bol bol koyarız poğaça börek kız bana yetmez o buzluk
Benim anca zaten 1 buçuk sene sonra falan anca evleniyor olacağım kısmetse
Aklın yolu bir derler
Kuzum karnıyarık patlıcanını bile koyan var kızartıpNeler var neler
Evet ama nasıl olur bir denemek lazım soğan falan doğrayıp hazır bulundurmayı düşünüyorum sarımsak falan nohut fasülye belki koyabilirim yarı pişmiş şekilde daha neler var neler
Zamanı geldiğinde burada ve yemek topiğimde pratik özellikle çalışan bayanları kurtaracak detaylar paylaşacağım inşallah
Onlar çok normal canım çünkü konserveleri satılıyor. Ama çok uzun süreli saklamamak gerek. Bir kaç ay içinde tüketmek gerek onları. Yani bizim zaten işimize gelecek olan stok yapmak değilde işimize yarayacağı için pratik olacak olmamız. Normalde kuru fasulye, nohutu 1 gün önceden suda bekletmen lazım. Ondan sonra daha çabuk haşlanır.
Ama toplu olarak haşlayıp dolaba koyarsak hemencecik yemeklerimizi yapmış olurusOhh sonrada gel keyfim gel rahat rahat dinlen
Toplasan onu hazırlaman 1 gününü alır ama rahat etmen 1-2 ayı bulur
Ayy Allahım bunları söyleyen ben miyim
Yakında tarif vermeye başlıycam
Onlar çok normal canım çünkü konserveleri satılıyor. Ama çok uzun süreli saklamamak gerek. Bir kaç ay içinde tüketmek gerek onları. Yani bizim zaten işimize gelecek olan stok yapmak değilde işimize yarayacağı için pratik olacak olmamız. Normalde kuru fasulye, nohutu 1 gün önceden suda bekletmen lazım. Ondan sonra daha çabuk haşlanır.
Ama toplu olarak haşlayıp dolaba koyarsak hemencecik yemeklerimizi yapmış olurusOhh sonrada gel keyfim gel rahat rahat dinlen
Toplasan onu hazırlaman 1 gününü alır ama rahat etmen 1-2 ayı bulur
Ayy Allahım bunları söyleyen ben miyim
Yakında tarif vermeye başlıycam
Tavuk suyu benimde aklımda
Harika olacak birşeyBu yüzden minnak minnak buz kalıpları almalıyım
Evet evet çok iyi olur canım. Hemde faydalanırıs
Verirsin çok keyifli kuzum zaten kısa sürelerde pişireceğiz pazar günü hafta sonları ne zaman müsait olursak hazırlar koyarız hafta içi tüketsek yeterli kurtarır işte
Bebeğim bu hamaratlıgın %25 ı bende olsa sevdiceğimin kalbıne bı mıdeden geçmediğim kalmıştı o da tamam olur
Çok mantıklı pratik fikirler var kuzum
Aynen canım. Bu devirde çalışıyosan böyle pratik şeyler yapmak şart. Öbür türlü altından kalkmak zor.
Ben bide acıktığımda gözüm döner resmen. Aşırı agrasif olurum. Öyle uzun uzun bekleyemem yemek hazırlamayı
Kan şekerim dibe vuruyo resmen
Merhaba Şekercimm Hoş geldin
Senden öğreneceklerim çok var kuzucan. Arada böyle fikir alışverişi yapalım
Bizzde de var oBen 2 günlük düşünüyorum 1 günde boş geçircem böyle börek,pizza,mantı,hamburger falan yaparım geri kalanı haftalık liste oluşturcam 2 gün bakliyat,2 gün sebze,2 gün et-tavuk gibi bölüştürcem nasipse kafamdakiler tabi ki yazın ve kışın farklı olur durumlar sebze kışın daha bol Tatlım eksik olmaz hastası olduğum için ah birde sevdicek sevse tatlıyı
hoşbuldum canımcımmnapıyonuzz?
Hepimizin birbirinden öğreneceği var kuzum paylaşmaya devam
Ben yemek konusunda malesef öyle düzenli olamiyciimmKayınvalideciğimle aynı binada olacağımız için yemeği bizde yer gidersiniz diyor. Çalışıyosun birde yemek hazırlama diyor. Bakalım öyle mi olur yoksa evimde mi hep yerim evlenince belli olacak
Ama sürekli de orada yemek istememKocişime kendim yapayım dimi azıcıkta. Oda bana yardım ederr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?