2014 / 2015 Gelini Olacak Olanlar , Sohbete Buyrun , Dilerim yalnız değilimdir....

Alma zaten kuzum 7000 nedir yaaa oturmaya kıyamam ben ona hatta ben senin evine gelsem fiyatı duysam yere oturmayı tercih ederim bişey falan olur
İnşallah daha uyguna yaparlar canım içinde kalmaz sadece bu olsa hadi alıyım diyeceksin ama diger odalar var halısı perdesi vs vs vs vs bitmez

Ayy ne güzel şuan varya çok istedim dikmeyi
Hemde ben dümdüz runnerler istiyorum yapımıda kolay olur Aferim kız valla beceriklisin ben çok korkagım zamanında makine calışırken hiç denemedim parmagımı kaptırıp dikermişim gibime geliyor :26:ahh ahh bu konuda hiiiç annemin kızı degilim annem o özel özel geceliklerini bile kendisi dikmiş hep hayran hayran bakmakla kalırım ben sadece :26: dikiş konusunda BECERİKSİZ EDA

bencede ya yazık günah sevdiceğime.. inşallah gelirsin ozamanlar olurda sadrazam koltuğuna oturturum ben seni sizin adetler neler kız tarafı erkek tarafı nasıl yaparlar

Şuracım eğer model budur başka istemem diyorsan anavtgarde modellerde yaptırmak daha ucuza geliyor. Ankara'da Siteler var, sen İzmir'deydin sanırım. Orda da mobilyacılar vardır. Modeli alıp git, göster bence. Daha uygun fiyat söyleyeceklerdir.

yok başka istemiyorum tatlım öyle yapıcam bende zaten bakalım onlar ne diyecekler ozamanlar gelince. hem açık renk istiyorum hemde çok çabuk kirlenmesin istiyorum ondan pudra pembesi ideal model desen tam istediğim gibi. belim fıtık olduğu için koltuklarımın alt kısımları açık olmalı çekmek için sevdiğimi beklememem lazım yani ondan bu tarz istiyorum kırık beyazda mobilyalar ohhh

Ben de çok korkarım aslında
Ama alışınca pedallı makineye, kolay oluyor, kendin ayarlıyorsun.
Annecinden yardım istersin ilk zamanlarda. İşten geldiğinde sana birkaç kere gösterir, ondan sonra edayı tutabilece aşkolsuuuunn :)

bencede ya yazık günah sevdiceğime.. inşallah gelirsin ozamanlar olurda sadrazam koltuğuna oturturum ben seni sizin adetler neler kız tarafı erkek tarafı nasıl yaparlar
İnşallah canım ohhh ne güzel olurdu böyle bir günde biz 2014 gelinleri toplanmısız o pembis koltuklarda kekler börekler
adetler derken canım kim ne alır gibimi

Heves ediyorum valla ayy bi ögrensem varya her buldugum kumastan birseyler dikerim

hem öyle hemde böyle söz mendili gibi değişik fikirleriniz var mı mesela

Bizde sözde bir şey yapılmaz. Çünkü erkek tarafı kız istemeye geliyor. Kızımızı istediniz, alın size hediye denmez gibi bir düşünce var. ama ben nişanda kurabiye yaptırıp dağıtmayı düşünüyorum.

Bizim klasik canım erkek tarafı beyaz eşya salon oturma odası onların halıları perdelerini alır kalanlar kıza ait :44:
Bizde söz mendili falan yok ama böyle detaylar çok hosuma gidiyor tabi biz sözde cok kalabalık olamayız malum ev baya kücük aile arasında gibi oluıncada mendil olmaz gibi geliyor ebis siz dagıttınız mı

bizdede o şekilde ama uzaktan gelineceği için yemek verilecek önce. birde normalde tanışılır arkasından bir kaç hafta sonra kız tarafı arar çağırır müsaitiz diye ama bu malesef yapılamayacak bizde

benimde hoşuma gidiyor ama ben biraz adetleri töreleri kendime uyarlıyorum sanırım. çünkü söz mendili kayınpedere yada kayınvalideye verilir sonrasındada diğer kişilere dağıtılırmış. ama ben birtek sevdiceğime vereceğim

bizdede o şekilde ama uzaktan gelineceği için yemek verilecek önce. birde normalde tanışılır arkasından bir kaç hafta sonra kız tarafı arar çağırır müsaitiz diye ama bu malesef yapılamayacak bizde

Biz de istemeden sonra ikram yaptık. Bir sürü çeşit vardı, ama şimdi say desen hatırlamıyorum :) Biraz düşünmem lazım :)

Bunları hic bilmiyordum canım o mendilide ben kkdan ögrenmiştim bizde yok
Olsun canım versinlerde
Normal olarak bizdede önce yemege gelirler sonra biz onlara gideriz..
Sonra kayınvalide arar gelmek istediklerini dile getirir kız anneside kabul eder ve gelirler isteme söz
Tabi bizde sorun cıkarmı bilmedigim için (inşallah babamıda annem gibi ikna ederim) sadece inşallah bu sekilde gelişir diyebiliyorum

Kız kahve gelene kadar istemediler dimi seni ya cay içerken isterlerse :44:

Bizde sıralama şu şekilde oluyor edoşum :)
İsteme merasimi - kahve/çikolata ikramı - yemek ya da çay ikramı (pasta, börek vs)

İsteme merasimi - kahve/çikolata ikramı - yemek ya da çay ikramı (pasta, börek vs)

bizdede kahveler verilir o esnada istenir ondan sonra el öpme olur çikolata lokum dağıtılır. sonra sıra çaylara geçer

bizdede kahveler verilir o esnada istenir ondan sonra el öpme olur çikolata lokum dağıtılır. sonra sıra çaylara geçer

Bizde kahvenin sonra olmasının sebebi, kız tarafının kendini ağırdan satmasıymış
Hani hadi kahvenizi için, hemen sadede gelin dememek için kahve sonra veriliyormuş. Sonra bizde de el öpülür. Ama ben o kadar uçmuştum ki babam verdim gitti dedi, sevdicek kalktı babamın elini öpüyor, ben boş boş bakıyorum. Sonra biri dedi hadi Ebrucum kalk da el öp diye :) Yoksa ben kopmuşum heyecandan:)

bir gelenek gibi bişey olmuş kuzum ya kahve gelmeden istenmez ama bizde böyle bazı yerlerde kahve istendikten sonra içiliyor.

Annemin aracı oldugu bir istemede kahve yapmadılar ki o kadar söylenmesine ragmen gerek yok dendi böyleleride var

Heeh tamam kızlar sıralama bu olunca sorunda ortadan kalkıyor kahve-isteme-çikolata-çay- by by
Ebisim siz nişanı ne zaman ve nasıl düşünüyordunuz

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…